pa, e, SVJEZE zamrznuta! :joint:
Printable View
Sinisam, svi tvoji navodi su na mjestu.
Mali predlog - umjesto da ulazemo ogromne $$$ u gore navedene probleme, dio spomenutih problema mozemo sami rijesiti. Jedna agresivnija kampanja o zastiti okoline, paznji ka mobilijaru, parkovima itd bi dala solidne rezultate, kao i par naplacenih kazni za bacanje smeca... sve to moze uticati na djelimican popravak stanja nase okoline.
Parking prostor u Budvi nece biti nimalo lako rijesiti. Ja bih radije uveo servis koji postoji u gradovima na zapadu - parking prostor na periferiji (jeftiniji, veci prostor), a mali autobusi redovno razvoze za DZ ljude po gradu (recimo Kruzni tok - stadion - Pantomarket - Kruzni tok ili slicno, sa vise mini-stanica na putu). Za parking je bilo dosta mjesta kod bivse kamionske pjace, sad vec neznam :confused:
U vezi okoncanja gradjevinske sezone 1 Maja. Nema od toga nista - gradjevinski lobi je izuzetno mocan, i konkretno u Budvi, dzabe se zalite opstini i inspekcijama. Veliki novac je u pitanju a gradjevinski lobi je spreman na sve da se posao nebi ometao. Pogledajte koliko se Mirax "sjekira" zbog onih krivicnih prijava. :rolleyes:
Sezona je solidna, posebno uzimajuci u obzir predsezonu. Najave za avgust su OK, samo bih volio da forsiramo i Septembar, koji je prethodnih 3 godine bio jako dobar po broju turista. Nikome nije u interesu da sezona traje 20-tak dana :mad:
Gosti se hvale na nesto bolje puteve, MNOGO manje maltretiranje od policije (prosle godine je bilo dosta prituzbi na ovo), odusevljeni su sto (za sada) imamo vode i struje, a najvise od svega hvale raznovrsnost provoda, posebno mladi.
Dosta se kritikuje pauk koji iskljucivo "kupi" vozila sa stranom registracijom, nedostatak parking prostora, skup mobilijar na plazama...
malo veca sminka dolazii recimo u veneciji pa postoji veliki parkink a onda busevi
Sminka u Veneciji nije iz opanaka presla u D&G i stikle, teska je ta promjena.
Dopadaju mi se ovako konstruktivne I DOBRE ideje mladih ljudi koji su vidjeli svijeta...na mladima I TREBA DA SVIJET OSTAJE!
Nadajmo se da ce se dopas i onima koji odlucuju o stratrskim pitanjima u turizmu, jer se meni NE IDE U Herceg Novi, Budvu.....zbog mjesta za parking. Pa ili neka prave garaze na sprat (kao cio svijet!) ILI OVAKO MEDITERANSKI KAKO JE FORE PREDLOZENO.
Pozdrav,
Dubrovnik ove godine bilježi isti broj turista kao lani a noćenja je 5 posto više. Odnos noćenja i smještajnih kapaciteta u postocima je manji nego lani ali to zato jer je u Dubrovniku ove godine otvoreno nekoliko novih hotela. Dubrovački ugostitelji posluju bolje nego lani, vodići su prezadovoljni poslovanjem, vlasnici autobusa također, moj prijatelj koji ima brod i vozi izlete po Elafitima kaže da nikad nije bolje poslovao. Nitko od navedenih nije spuštao cijene. Spuštali su ih samo neki hoteli koji su u svoj aranžman uključili last minute ponude. Tu razliku u cijeni nadoknađuju duljim boravkom gostiju jer gosti zbog nešto nižih cijena ove godine ostaju u prosjeku duže nego lani. Auto kampovi su puni i rade na lanjskoj razini.
Uglavnom Dubrovnik i Istra bilježe iste ili bolje rezultate nego lani. Pad je u srednjoj i sjevernoj Dalmaciji ali i on je puno manji od prognoziranog (kažu od 4-6 posto). Od sutra počinje ferragosto što znači najmanje pola milijuna Talijana. Očekuje se masovniji dolazak Bavaraca kod kojih također počinju kolektivni godišnji odmori. U Dubrovniku u zadnjih 18 godina nikad nije bilo više srpskih turista a bogami ni Crnogoraca. Sve u svemu, sezona super prolazi i mislim da je Hrvatska jedina turistička zemlja koja bilježi tako mali pad. Vjerujem da će dogodine, poslije ove stagnirajuće, bit nastavljen trend porasta broja turista i noćenja.
Većinu ovoga upravo su objavili i na tv dnevniku HRT.
Ako je tako onda je to super.
Kod nas ministru nitko ne vjeruje jer taj po preuzimanju ministarstva nije znao nabrojat nijedan hotel u Hrvatskoj koji ima 5 zvjezdica a kažu da čak ni Engleski ne govori :D.
U dnevniku su o dosadašnjim rezultatatima sezone govorili ljudi koji su u izravnom dodiru sa turizmom (tajnici turističkih zajednica, ugostitelji, hoteljeri, predsjednici ceha ugostitelja i slični). Prilično su optimistični za sljedeći mjesec tako da ispada da će na kraju i kod nas sezona bit bolja nego lanjska.
Znaci i vi se sprdate sa vasim ministrom ka mi sa ovim nasim, no za njega kazu da nesto natuca engleski, naucio vele kad je bio u London. ;)
A sto se hotela tice to tacno zna jer je cesto po njima "Maestral", "Splendid", "Avala".....ah lijep li je taj ministarski zivot.
Šprdamo se jer čovjek stvarno nije za ministra turizma. O turizmu zna koliko ja o nuklearnoj fizici. To ti je ko da zidaru daš da operira slijepo crijevo, s tim da bi zidar uz nečiju asistenciju to možda i uspio. Ministru niko ne može pomoć jer čovjek jednostavno ne zna.
Znači ministru i njegovim izjavama niko ne vjeruje, ali ako jedan predsjednik ceha ugostitelja Dubrovnika i cicija nad cicijama (vazda je kuko da je promet loš) kaže da je prezadovoljan sezonom i da je bolja nego lanjska, onda na to moraš nadodat barem još 10-15 posto prometa koji ne prijavi :D
Ako te izjave potvrde vodići, taksisti i ostali onda je sezona vrhunska. Prošli vikend je u Hrvatsku ušlo čak 17 posto više automobila nego lani u isto doba godine. Na kraju će sezona ispast bolja od lanjske :) I moram priznat da i ja to osjetim na svom džepu ;)
trebalo bi organizovat duel Nenezic vs Bajs :)
Braco, Primi pozdrave i moju zelju da vam bude SUPER...a posebno tebi licno...kao jednom kulturnom i dobronamjernom covjeku....(valjda je dosta vise da samo barabama sve nekako ide i da je njima vazda super!?!).
A ima i egoizma:
Ako je vama bas dobro-doc ce i do nas jedno 20% radoznalih turista, koji zele i mogu da priushte da upoznaju i MNE *wild beauty*.
Uzvraćam pozdrave :)
Dobro je i kod vas. Evo prekjučer a i danas gledam pune autobuse Montenegro turista koji dovode goste na izlete u Dubrovnik. Prije ih čini mi se nije bilo ni blizu toliko ;)
Da je sreće pa da imamo malo veću suradnju. Valjda će i to doć s vremenom kad ljudi shvate da bi nam svima moglo bit bolje :)
Imacemo vecu saradnju kad se vama promijeni mentalitet.Evo zbog cega to kazem-brat mi je prosle god isao na ekskurziju u Italiju i stigli su u Split da bi Jadrolinijom isli do Ankone.Htjeli su u Splitu da kupe neke sokove i sladoled,medjutim nisu primali eure u prodavnici.I oni podju u mjenjacnicu da kupe kune,i sta dozive.Radnica im je kad je vidjela da su iz CG(imali su neke majce) lagano rekla da izadju napolje.Oni su je ponovo kulturno zamolili da im zamijeni eure,a ona im je drsko rekla da izadju napolje.Njih dvojica nisu smjeli nista da progovore jer su ih gledali iz okolnih kafica kao da oce da ih pojedu.A garantujem da se to ne moze desit niti jednom Hrvatu koji dodje u Crnu Goru
Nećemo o ovome boldanom jer sam o tome već nekoliko puta pisao na ovom forumu tako da ti te garancije ne vrijede za ništa.
Uglavnom, budala ima svugdje ali u ovu priču nekako sumnjam pa čak i ne vjerujem. Ako je istinita onda bi vlasnik te mjenjačnice tu zaposlenicu nogirao istog trena kad bi doznao što je napravila.
U prodavnicama ne primaju eure. Ne primaju ih nigdje osim možda po kafićima i rijetko kojoj butizi. U Hrvatskoj je sredstvo plaćanja kuna. Ja kad idem u CG ponesem dovoljno eura. Kad idem u Bosnu nosim KM, za Englesku nabavim funte a za Ameriku dolare i nikad nemam problema.
narode o cemu pricate ? da li citate novine slusate tv i radio , nema dana bez nekog napada na turiste u hrvatskoj , uglavnom na srpske turiste . i braco nije to sacica budala nego rulja mladih koja je zaslepljena nacionalisticko-fasistickim izjavama vaseg politickog vrha .
Neka tamo srpski turisti ne idu i nece bit napada! Mio treba potpuno nove odnose da graidmo sa Hrvatskom a i oni sa nama! Mi smo njih napali, napravili smo nepopravljivu gresku, ali treba pocet sve iz nova!!! Ja nikad u Hrvatskoj nisam imao problema! Cak su se na sjeveru Hrvatske(Istra, Pag i Zagreb) ljudi cudili kao otkud ja iz Crne Gore, ali uvijek im je kolko se meni cini bilo simpaticno, posto ne srijecu ljude iz Crne Gore!
Ada obicne one crvene majce,kao fudbaleri sto nose.A i nisu je nicim isprovocirali zato sto su kulturni i mirni momci,ucenici iz gimnazije.
@bracodubrovnik
Pa to je kod vas problem,sto nikome ne vjerujete osim sebi samima,i dok vam je god takvo stanje,necete daleko dogurat.
Ti kad ides u CG poneses dovoljno eura,pametno od tebe.Ali ja mislim da o tome ne razmisljaju srednjoskolci,posebno ako im je planirano da se u Splitu zadrze samo 2 sata,dok se ne ukrcaju na brod.Radi 5 ili 10e da nose kune iz Podgorice,kako da ne.
I kažeš ona im po majicama prepoznala da su Crnogorci i zato ih otjerala :D
Čudna neka teta koja zagleda kakvu ko majicu nosi i iz prve prepozna crnogorsku majicu :D Naravno da ti ne vjerujem. Možda brat ima koju fotografiju iz Splita pa da staviš ovdje pa da ti povjerujem.
Čitam i gledam svaki dan.Quote:
Originally Posted by swinger
Ovo boldano: što se dogodilo jučer, što prekjučer, što u utorak a što danas? Nema dana bez napada? A svašta!
Ne budi smiješan i ne uvlači ovakve pi*darije u ovu temu jer ničim nisi isprovociran. Ti hoćeš dva tri slučaja prikazat ko neku masovnu histeriju a Hrvate ko krvoloke koji kolju zubima. Ajd se malo srami. Ova dva slučaja za koja ja znam, počinitelji su pohvatani a tužitelj traži zatvorske kazne. Za moje polupano auto u HN nikad niko nije odgovarao i neće.