Grawe je polisa, ako se ne varam.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Printable View
Grawe je polisa, ako se ne varam.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Imaš 72 sata da otkloniš kvar.
Ako u tih 72 sata otkloniš kvar samo tu neispravnost provjere, slikaju i daju ti potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila.
Ako ti istekne 72 sata, e onda mora čitav tehnički opet da se radi i naravno moraš ga platiti opet.
Ja završih (a onda sam morao 10 min da čekam dok istekne to neko predvidjeno vrijeme)
Kakva glupost.
Kad slikaju auto mora minimum 30 minuta da prodje i od tada teče vrijeme. Takav je zakon.
Kad je auto tip top završi se i prije npr. za 20 minuta jer sve ide lagano tj. posebno ne gube puno vremena na kočnice kad sve prođe iz prve.
Bude malo problem zimi zbog radne temperature jer se sad izduvni rade na 80 stepeni minimum pa se čeka ponekad da vozilo postigne temperaturu. Mada to na teretnjake uglavnom bude problem jer sporije diže. Zimi na sjeveru bude muka oko toga zbog minusa.
Moze pomoc
Sad mi je registracija za 2 dana .
Treba auto da prevedem 3 godine vozim na punomocje ovlasceno od drugog kupca na mene , punomocje je od prvog kupca , vozacka je na prvog kupca ,prvi kupac trazi da prevedem, ima neko predlog kako najbolje odraditi, da finasijski se prodje isplatljivo?
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Moraš platiti koliko Poreska kaže, nema tu šta da se kalkuliše, tako da ti je potpuno svejedno kako ćeš odigrati: u solo režiji ili dati nekoj agenciji za registraciju da to obavi umjesto tebe. U vrh glave možeš 10-ak eura uštediti ako sam sređuješ, kad odbiješ troškove goriva, cimanja i čekanja u redovima.
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Nisam 100% siguran, mislim da zavisi od toga kako je koncipirana punomoć, tj. za šta je sve pretprošli vlasnik opunomoćio prošloga.
Savjet,obaviti registraciju u gradu dje se kupuje auto (naravno ako bude slobodni koji teh.pregled) pri kupovini auta ili voziti 100km do mjesta prebivališta? Iskustva [emoji57]
Sent from my 22101316G using Tapatalk
Isto ti dođe, mada bolje da imas polisu makar zbog policije ako je istekla registracija.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Nema tablice,iz uvoza auto je u pitanju...
Kako mozes raditi tehnicki u drugom gradu? U gradu dje ne zivis, dje nemas prebivaliste? Valjda mozes samo tamo odakle si i te tablice dobijas.
Mislim, ne mozes uzeti PG tablice ako ti se cefne da odradis tehnicki i registraciju u PG a zivis u BR.
Lol.
Možeš tehnički đe ti duša ište. Oni, na osnovu tvojeg prebivališta iz LK, šalju papire u SUP u tvojoj opštini. Odeš poslije 7 dana i podigneš saobraćajnu i tablice svog grada.
I da, mozeš i sam registrovati auto, uradiš tehnički (đe bilo), pa nosiš sam papire u policiju.
Zar je moguće da ljudi ne znaju za ovo?
P.S. Nisu PG tablice nikakva premija, prika.
Pa evo tebe bi spasila da se ne isprovaljuješ.
Što ne bi bila bitna? Neko ko iz Berana ili Pljevalja siđe na plac u CT da kupi, odmah uradi tehnički i sa polisom mirne glave ide doma, a ne da časti 3-4 patrole po 20€ da se dovuče doma ili da plaća šlepu.
Ako su mu slabe kocnice onda smjestaj da nadje na Cetinje dok ne nadje majstora i to sredi, pa opet na taj tehnicki...
Ili moze popravni u drugom gradu? :D
Pa jedino mi ostaje da odradim tehnicki ili da idem u mup da uzmem probne tablice. Jer na teh.se zakazuje i ne znam da ce biti slobodno
Vozi to, i policajci su ljudi...fino kazes da si kupio auto i da ides kuci.
U koji grad je auto?
Ja bih ga registrovao odmah tu i ne moraš ti ništa da nosiš u mup, to tehnički završava sve.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
HN. Pa mislio sam tako da odradim,zavisi od tehnickog oce li oni slati podatke ili ja. To je manje bitno. Nego nisam 100% da cu da ga uzmem,da zakazem tehnicki dan ranije tamo. Nego ako budu imali slobodan termin da mi odrade,a sto je mala vjertovatnoća. Obicno se zakaze par dana unaprijed.
Sad sa tehničkog.
Iskustvo:
Zakazano u 11h ja tamo u 10 do 11 veli moraš sačekat. Ok.
Pripremi saobraćajnu i polisu. Uvedoše auto, prvo gume provjeriše aparatom na koliko su,izmjeriše dubinu šare.
Podigoše prednji dio nešto oko trapova gledali. Ja ne viđoh da su vagali auto (možda je to kad se podigne veze nemam). Zakači se auto na OBD i čeka da postigne 90⁰C izbaci 0,37 izduvne gasove. Posle toga kočnice naštelovaše aparat na 1400kg prednje kočnice izbaciše 2540kg zadnje izbaciše 1800kg, ručna 1650kg.
Signalizaciju provjeriše naprijed na nazad.
Sve ukupno 14 minuta. Ulazi onaj veli sve je u redu.
Platih i ja da krenem veli moraš sačekat još 10 minuta da istekne vrijeme.
P.S. pitah ovo oko težine što mjere, reće ovaj tebi je sve kako piše slobodno možeš napunit do čepa ili stavit još nešto u gepek neće smetat ništa, mada sad smo malo tolerantniji što se toga tiče.