Nadam se da se šališ.
Printable View
Ne šalim se.
Npr. film "12 Angry man" koji mi je nešto posebno drag, crno bijeli, bolji je od svih novih filmova koji se vade na 3D i "strašne efekte". E to oću da gledam, klasike, kvalitetne FILMOVE a ne efekte i sl.
Siguran sam da bi se svaki ljubitelj kvalitetnog filma sa ovim složio.
Šta misliš, koliko bi ljudi došlo da ga gleda i gdje bi bilo moguće nabaviti tu traku?
Isto to sam ja pisala ovde pre nekoliko, isto pitanje si postavio (mislim da si ti)... evo doci ce cetvoro, vise nego sad sigurno :D
To ti je isto kao ovi nesretnici iz Liverpula koji su posli da gledaju crno-bijeli nijemi film "The Artist", a onda se zalili sto film nije imao tona i trazili da im se refundiraju karte.
http://www.guardian.co.uk/film/2012/...t-film-refunds
Nego, da se vratimo na tebe: Sto si ocekivao od odlaska u multipleks, i to u Podgoricu!?
Stvarno ne razumijem na foru si posao u bioskop na 3D film a ocekivao da vidis klasicni crno-bijeli film od prije 50 godina :D
realno, stari filmovi ce slabo dje imati prodju. Ako mozes da ga nadjes u videoteci, na netu ili kablovskoj, svakako neces platit da ides u bioskop. 12 Angry Men ne bi napunili ni 1 projekciju, a ne da se prikazuju konstantno nekoliko sedmica. Na stranu kvalitet...
Ja sam do sad u ovaj novi bioskop pogledao jedno 5 3D filmova. Od tih 5 tri su bila cisto smece (sto se tice price) a recimo film Tri Musketara u 3D mi se namrtvo svidio, totalno lijep i simpatican film. E sad, da nije sniman u 3D-u nego u ovoj obicnoj 2D tehnologiji isto bi mi se svidio ali mi je sigurno mnogo milije kad gledam dobar film sa dobrim glumcima i dobrom pricom u vrhunskom kvalitetu koji pruza 3D! :)
Bogomi ka' da prije 3D-a nije bilo loših filmova! ;p Bilo ih je na desetine hiljada!! ;p
pojedini još ne mogu da prebole Cica Popovića i "Kulturu"... xD
Ne žalim ja ni za čim, samo kažem da je po meni bioskop sa ovim izgubio smisao.
Malo je ovo tržište za "art house" tip bioskopa, a s pojavom interneta i velikih televizora/projektora i tamo đe ih ima slabo posluju. Nije problem što ne prikazuju "12 Angry Men", taj film je vidio ko je htio i nema zarade više u prikazivanju, ali bi optimalna situacija bila da bioskopi više daju NOVU kvalitetnu produkciju paralelno s visokobudžetnim blokbasterima. Nažalost, u svjetskoj krizi posustaje i posjeta bioskopima, tako da je i zarada od blokbastera sve manja, a kamoli od "indy" produkcije. Na kraju ostaje samo dilema "kokoška ili jaje" - bioskop ne bi ni postojao da nema masovne zabave i zarade od nje.
meni ima poente reci npr. da se redovno desi da vise od pola kandidata sa Oskare ne bude prikazano kod nas, ili bude, ali posle dodjele. Tu bi mogli mozda nesto da urade, ali ako ih nema ni u regionu, onda ni'ta...
Jos ne podjoh. Koja je cijena 3D projekcije?
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
za CPU-a :) :
Quote:
Veliki redatelj Peter Bogdanovich o tome je rekao:
"Jedino filmove često označavaju kao stare. Nikada se ne kaže:
Jesi li pročitao staru knjigu Dostojevskog?
Ili: Jesi li vidio onu staru sliku Rembranta?
Ili: Jesi li čuo staru simfoniju Mozarta?
Ako niste vidjeli neki film, on je za vas nov".
bio sam prekjuce sa drugom da gledam film muskarci koji mrze zene ...
Utisak: Film odlican
Atmosfera: Nikakva, nekultura sacuvaj boze, 3 momka pored nas koji su pricali cijelo vrijeme, salju poruke cijelo vrijeme, par puta cak i pricali na telefon tokom projekcije, iza nas cura koja se iritantno kikoce, i momak isto iza koji je cijeli vrijeme cokcao tj pokusavao da iz supljih zuba izvuce zrno kokice, zatim dolje neki irvasi koji su na scenu silovanja u filmu davali neprimjerene komentare koje je cula cijela sala naravno , i cure njih 5 koje su pred kraj filma izasle transparentno sa kikocanjem i glasnom konverzaciju....
Pitam se da li vise ikada otici u bioskop kada ima ovoliko nekulturnih ljudi ...ja ne mogu na miru da odgledam film zbog nekulturne stoke koja ne zna kako se ponasa, 2 puta sam kretao da se tucem u bioskopu sa ovakvim divljacima i stvarno ne zelim treci put da me neko izbode nozem ili nesto slicno
vikend prijatelju!
upravo razlog zasto se i meni ne ide, a dovoljno mi je da neko ispred mene cacka mobilni cio film (ka' sto se vazda neko nadje, hebo ih FB/SMS/skype), pa da mi pokvari ugodjaj. Ekstremnije slucajeve da i ne pominjem...
ista stvar, i to vazda uzmem neka mjesta u sredinu da ima ljudi oko mene,pa da ako neko prica i slicno, pa da moze da se jos neko pobuni, i da malo ćutka, ali kakvi,mozes radit sve ovo sto Blaster rece nece ti niko A reći, a ja se bas iznerviram, jer potrosim 20e za gorivo kokice, kolu, kartu i treba da slusam neke debile kako se krevelje, isto sam par puta ima tako prepirku i zovnem onoga sto radi i kazem mu da ne mogu da gledam film, i da umiri ove do mene ili da mi vrati pare za kartu, i ni to nije pomoglo, nego je morao da sjedne medju njim da ne bi pricali...
Kad odlucim da pogledam film, a to je sada sve rjeđe, onda idem samo na kasne projekcije u 23 i obavezno da bude jedno 7-8 dana nakon premijere...
Treba jednom nekome opalit dvije uz usi da izadje u novine i vidjecete kako ce ostali mirni bit.
Inace ima masu one djecine po 15,16 godina kao da je svijet njihov pa se onuda krevelje.
Znate li kada ce u biosjkop doci "War horse"
Dobar! :)Quote:
za CPU-a :
Veliki redatelj Peter Bogdanovich o tome je rekao:
"Jedino filmove često označavaju kao stare. Nikada se ne kaže:
Jesi li pročitao staru knjigu Dostojevskog?
Ili: Jesi li vidio onu staru sliku Rembranta?
Ili: Jesi li čuo staru simfoniju Mozarta?
Ako niste vidjeli neki film, on je za vas nov".
Ja sam sa podjelom na stare/nove više mislio na kvalitetne i ove novije među kojima je sve manje kvalitetnih. Ali desi se i da pogledam neki noviji film da bude dobar.
Pogledao cpu sve što je mogao nać od Živka Nikolića po stotinu puta, a pomenuti film zna napamet :)Quote:
CPU ,
pogledaj (ako vec nijesi) film "U ime naroda" .
Kad je taj covjek vidio sta se ovdje desava .
Da , da , jasno mi je odmah bilo :)
Ako imas neki dobar predlog , proslijedi :)
Skoro sam gledala Max&Mary , odlican je , totalno dobra prica i sve . Pogledaj (ako vec nijesi) :)
Je li bio Hugo do sad i sto ga nema, ako nije bio?
Ima li kakav sajt da vidim sto je sutra sve?? :D
Je li Underworld 3d ? Vidjeh u Delti da pise 3d al ga kao takvog nigdje ne najavljuju pa ne znam sta je muka?
Gledao sam ga ja u 3D, i jedina pozitivna strana je sto ima par kadrova u kojima obline Kate Beckinsale stavrno dodju do izrazaja :D
A film obiluje izuzetno nasilnim scenama, ja sam bio bas iznenadjen, i to je otprilike jedini plus...
Ne mogu da vjerujem da su makli Haywire poslije samo dvije nedjelje. Ovaj bioskop za sprdnju.
Bitno je da su Alvin i vEverice na repetroaru dva mjeseca.
makli su ga ? hahahahah sprdnja.
sasvim solidan film. nece se svidjeti svakome, neke scene su malo razvucene, skoro pa da nema soundtrack-a ali ima dobrog mlacenja :)
Ada eto Štrumfovi od se prikazuju od kad je Cinepleks preuzeo bioskope dječine nikad ne fali to ti je sigurna publika plus roditelji.A Hairwire jes solidan film al nekako mi nije za široke narodne mase pa je vjerovatno i posjeta bila slaba.Inače zahvaljujem se forumašu koji me je upozorio da će Star Wars 3d biti loš film pa i u 3d tehnologiji bio je 100% u pravu.Lukas je pravo goveče koje prodaje polovne reciklirane filmove i neka se povlači iz filmske industrije.
dobar clanak:
http://www.vijesti.me/kultura/blokba...a-clanak-61368
ostaje pitanje zasto bar Hugo nije u distribuciji (vec se pojavio BluRay, znaci dobro kasne), jer makar za njega je sigurno da bi privukao dosta publike, pa i roditelje sa djecom :?
je li ko odgledao nesto od ono sto ima u cineplexx....valja li cemu onaj Safe House...a i onaj This means war? :p
Valja li odgledat ovaj Star Wars 3D u cineplexu a da se nista prethodno iz tog serijala nije gledalo? Kakav je 3D?
Star Wars - SeMsir profesora Koste, sto biste izabrali?