Pesak i pena, Halil Džubran
Printable View
Pesak i pena, Halil Džubran
;)
I ja uvijek imam nekolike koje citam uporedo. Jedino ako me neka bas uhvati, onda se mora procitati u jednom dahu, bez spavanja, bez pauza...
Zavrsila napokon Zamak u Pirinejima, Gordera. Dopao mi se u startu, ne znam uopste zasto mi je trebalo toliko da stignem do kraja... Mozda zbog svih ovih ostalih napola zapocetih... ili zbog hronicnog nedostatka vremena... ko zna. Uostalom, zar je i bitno :)
Poceh tek Izabrane radove T. V. Spiveta. Ne znam sta jos da ocekujem, prve stranice obecavaju. Najvise su me zantrigirale recenice na koje sam slucajno naisla o njoj. http://www.geopoetika.com/book.php?id=2170 Dovoljno razloga da je makar zapocnem :)
My Sister's Keeper...Jodi Picoult
Kuća plime i oseke, Kenet Vajt
Jeff Lenburg - The Encyclopedia of Animated Cartoons
;-)
Ernesto Sabato - Tunel
Nisam pročitao knjigu do kraja. Na trenutke me glavni lik mnogo iznervira nekim razmišljanjem, tj. zbog previše razmišljanja
o nekim običnim stvarima koje bi trebao da uradi, a na trenutke pronađem sebe u glavnom liku...
Super je knjiga, govori o čovjeku koji razmišlja o svakom potezu u životu, misli da kontroliše svaki segment života a opet
postaje nejak nakon samo jednog susreta sa ženom prema kojoj osjeća strast...
Volvo kamioni - Erlend Lu
Nastavak romana Dopler.
Virtuozno djelo.Fascinantno kako je napisano tako nešto.U potpunosti osjećaš da je to pogrešan pravac u razmišljanju,ali savršena logika.Kao situacija poređenja između Marije i prostitutke.Fantastično.
Počeo 'Plato and a Platypus Walk Into a Bar - Understanding Philosophy through Jokes'.
Dobra knjiga.Zanimljiv pogled na problematiku. :)
Volvo kamioni su bili odlični. Kompletna priča o Dopleru je odlična.
Sad čitam Bušido - kodeks samuraja.
Poslije Tunel-a tražio sam po preporuci Čika Džoa "Sto godina samoće" od Markesa, ali ga ne nađoh...
Sad uzeh da čitam "Hansenova djeca".
101 zen priča (priredio Pol Reps)
Studije o drami - Peter Sondi
trenutno cak ni mejlove :(
Rašomon i druge priče - Rjunosuke Akutagava
11 minuta - Paulo Koeljo
lovac na zmajeve