https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ili-kalkulator
Znači bruto iznos ćemo primati kao neto.
Ima smisla, čudi me da se niko nikad nije sjetio ovog revolucionarnog rješenja.
Printable View
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ili-kalkulator
Znači bruto iznos ćemo primati kao neto.
Ima smisla, čudi me da se niko nikad nije sjetio ovog revolucionarnog rješenja.
Ranije neđe rekoh, ova povećanja su kao investicije svih "strateških" partnera za privatizacije kod nas. Deripaska kad je ulazio u kap, po ugovoru se obavezao na ne znam ni ja koliko desetina miliona eura investicija, on digao kredit u tom iznosu i založio imovinu kapa. Isto i Pejović kad je kupovao kap. Trebalo da plati 28 miliona za 30 dana, on uplatio prvu ratu od dva miliona i onda ništa više dok opet nije založio imovinu za kredit pa onda natenane od profita plaćao kupoprodajnu cijenu. Pojma nemam kad je puna cijena isplaćena, sigurno nije za 30 dana. Ako je uopšte isplaćena.
Da ponovim, za naš nivo svijesti je katastrofa ostavit svakom čovjeku pojedinačno da reguliše svoju buduću penziju. Ako je Milojko mislio samo da cijelu bruto zaradu isplati radnicima, a onda oni od toga svakako moraju da uplate koliko im je prethodno bio doprinos za PIO, onda nemaju nikakvo povećanje, a ako uplate drastično manje, onda će imat još goru penziju nego sad. Nije da je sad većini penzionera moguć život sa sa sadašnjim penzijama.
Bolje je ovako,ne zaebavajte,ko će cekat penziju[emoji41]
To bi bas bila prevara,ali da vidimo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Izadjes u penziju, iskoristis je 2-3 god ili 5 max. A mnogi je nikad ni ne docekaju…
Sta znam…
Prosječni životni vijek u Crnoj Gori je skoro 78 godina. Više od 80% ljudi nema fakultetsko obrazovanje tako je velika šansa da će početi da rade odmah ii ubrzo poslije srednje škole, što znači da 40 godina staža mogu da dostignu do 60. godine. Sve to da zanemarimo, neka niko ne ide u penziju prije 67. godine, koliko je trenutna granica za starosnu penziju, to znači da je prosječan penzioner koristi oko 11 godina prije nego što otegne papke. A tih 11 godina svakako nije prosjek nego je prosjek i veći. A sve i da se penzija koristi u prosjeku samo dvije godine, kako bi se živjelo te dvije godine bez penzije?
Ma sarkastican sam bio. A sad ozbiljno;
Oce li ovo da nam ukinu radni stazh pa da biramo ko oce platu vecu bez penzije tj kesh pa birajte ocete li penziju ili ne?
To bi onda bilo klasicna prevara gradjana i ruganje sa inteligencijom.
Plate moraju podic kako znaju i umiju, inflacija nas je pojela i unistila ovu prvu turu.
Postaje nepodsnoljivo jer cijene nece vise nazad a vec je skuplje nego po evropi sto znaci da ni sa prosjecnom platom od hiljadu vise ne prolazimo ekonomski nego prije dvije godine sa 450€
Ps. Pisem laicki kao obican gradjanin. Iz licnog iskustva znatno gore prolazim sa platom od 700+ nego prije 2-3 godine kad je bila 400+
U svakom slucaju ko god bude premier ceka ga dosta vruc krompir u rukama a nesto mi govori da u takvim okolnostima najbolji sansu imamo sa Spajicem.
Podizanje plata ne rješava taj problem već kontrola marži bahatih trgovačkih lanaca i dovođenje konkurencije (Lidl).
Ne postoji nacin da drzava utice na marze maloprodaja, osim da ih "zamoli" da spuste cijene.
Moze da utice antimonopolskim zakonom ako postoji sumnja da se trgovacki lanci dogovaraju o cijenama, ali to nisu dokazali mobilnim operaterima, trgovackim lancima ce teze.
Jedini nacin je da neko pocne da uvozi jeftinije proizvode drugih proizvodjaca ili ulazak nekog novog.
Za ostalo nema toga ko moze da kaze Voliju, Lakovicu ili Idei da prodaje bilo sta po odredjenoj cijeni
I da dodje bilo ko pa i Lidl, ovdje ce se nac nacin da se kompromituju i na kraju cemo imat novi “bokan lanac”.
Evo Vesko Pejak najavljuje vladu na velika vrata u pobjedu Alternative
U prevodu znaci nema bs, vjerovatno od manjina samo Nika. [emoji1782]
Place mi se svaki put kad udjem na ovaj forum prije logovanja, jer svaki put budem izlozen ovakvim glupostima koje sam sa razlogom na ignore stavio.
Predsjednik ne moze da predlozi drugog mandatara. Ako Spajic ne sastavi vladu u roku ide se na nove izbore.
Milatovic moze u teoriji to da uradi, ako je glup kao ponoc. To bi bila ocigledna povreda Ustava. A potrebno je 25 poslanika za pokretanje inicijative o tome da li je predsjednik povrijedio Ustav. Ustavnom sudu ne bi dugo trebalo da utvrdi da jeste. Bas bih volio da vidim ko bi se, od tzv. pro-evropskih partija koje urlaju o vladavini prava, poslije takve odluke Ustavnog suda usudio da ne razrijesi Milatovica.
Aoh junace. Ocigledno ti sopsvena mentalna oranicenja i jednoumlje ne daju da prepoznas sarkazam.
Sto se tice izjave Veska Pejaka, em mislim da nije bas kredibilan izvor informacija, em ne vjerujem da BS nece biti dio vlasti.
Iako se ne slazem sa Spajicevim pokusajem u jednom trenutku da pregovara sa SD, nije ni lud da napravi manjinsku vladu, jer ce proci gore od trenutnog premijera.
Ako izjavu uzmemo za realnu, postoje nekolike opcije.
Spajic vraca mandat Milatovicu, sto je onda gasenje PES kao partije. Tako da je vrlo malo moguca.
Druga opcija je manjinska podrska. Sanse su 50:50% ali se nadam da nije glup toliko.
Treca opcija je da mu podrsku daje URA, sto ti dodje na ono sto rekoh gore. Opsti plac na forumu i CDM.
Cetvrta i najmanje vjerovatna je ulazak DF u vladu, ali to nosi gomilu problema sa kojima mislim da Spajic i PES ne mogu da se nose u ovom trenutku
Stop inflaciji = Vučić i parizer.
Još samo da dobijemo neki spot u kom se Dritko i ministar dave u salami.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...-i-luksemburga
Posle obilaska dijaspore u USA, Milatović u Luksemburg obilazi, izgleda će izbori ubrzo...
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...-i-novi-izbori
„Bez ambicije da učim Spajića ili bilo kog drugog – svako isključivanje koalicije ZBCG uz obrazloženja da koalicija Crnu Goru vodi u ozbiljnu destabilizaciju stvoriće nestabilnu Vladu, a mi ćemo biti prinuđeni da budemo ’agresivna’ opozicija koja će kritikovati i uraditi sve da tu Vladu, što bi rekli moji Zećani, đavolišemo što prije. Međutim, kako vode Vladu i šta rade, čini mi se da je naše samo da uzmemo kokice i gledamo kako se đavoliše sama“, rekao je Knežević.
splačina prijeti nekakvom destabilizacijom
тапаталк
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...594c33d049.jpg
da vidim las kare posto ce biti i but svinjski pa na njeguse....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ih kako su se pretrgli, akcija stop k-cu ;)
Samo nedostaje da Miletov ministar 'ekonomskog zastoja i majmunizma', i kompanija navuku majice, Sirotinjo napushi se Drity-a, kao svojevremeno sto su obukla djeca "mladih, lijepih, i pametnih".
Dok njihova djeca trose 100K EUR i vise na god. na obucu i odjecu, vi gradZani trosite malo ovog otrovnog mesa, 'mlijeka', i ostalog otpada (po mogucnosti da ima sto vise secera, GMO sastojaka, teskih metala i sl. jer je to vrhunski za zdravlje) sto su vam ga dali na 'snizenje'. Ojha, da je viJecna, da odmah otvorimo virtuelni sampanjac :joy:
Sto ostade od Crnogoraca crni sine....