Primjetih sa zakašnjenjem. Abazović objašnjava kako nema ništa protiv rekonstrukcije vlae i ulaska DF samo ne onako trupačke kako su to zamislili, nego da se nešto ispregovara. Makar na to liči meni izjava o švedskom stolu. Tako da je to prilično realna opcija.
Takođe, baš se eksplicitno izjasnio protiv izbora, kako ne bi odgovarali državi etc... Bez ikakve zadrške o eventualnom ucjenjivanju izborima.
Da sam na mjesto DF ušao bih u pregovore i polako Dritana gazio, jer se očigledno baš ježi izbora. Makar je takav utisak ostavio izjavom. Mislim da bi mogli dosta mjesta u vladi da dobiju za sebe. E sad, DF i racio... Nisu baš najkompatabilniji.
Sa druge strane pozicija DF. Isti im je Mugabe u ovakvoj konstelaciji oće li posle izbora imati 15, 20 ili 25%. Svi glavni će ponovo biti poslanici, ponovo bez njih neće moći vlada, a ako izvisi neko u skupštinu lagano će ga uhljebit neđe po državi.
Već imaju gomilu uhljeba koje su ubacili, štono bi rekli, infrastrukturu, ni u jednoj situaciji neće imati manje nego što imaju sad.
Uglavnom, ako ne griješim URA sada nema ništa protiv ulaska DF u vladu.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...neprihvatljiva