A koji su to dobri kadrovi koje je zamijenio lošim? Ne poznajem ove ljude iz Ministarstva koji su predloženi za ambasadore, ali ne vidim kakav je to korak unazad u odnosu na ono što smo imali dosad. Naprotiv, mislim da je to korak naprijed.
Printable View
nisam mislio na ambasadore već na ljude koji rade u samom MIPu. ima tamo ljudi koji su malo duže, rade odličan posao i nekako nisu napredovali. i sad dođe neko ko je dobio posao u februaru 2020. godine, i paf u decembru 2020. ozbiljniju ulogu dobije i očajno je radi. o izboru ambasadora ne bih. uz svo poštovanje Tadić Mijović ne može biti ambasador. ili Rudović
Тapatalk
Meni nije jasno da daju otkaze ili resenje samo dostavom papira, da ne zovu ljude i licno im saopste i daju resenja. To mi je bas ono... pf.
Pa evo ovi što su predloženi rade po 10 i više godina. A šta je sa ljudima koji su kvalitetni, a nikad nisu dobili priliku da se zaposle u MVP i rade u diplomatiji? Ne govorim o konkretnim rješenjima nego generalno. Ili je logika - ko se za vrijeme prethodne garniture uspio zaposliti u MVP, taj može u ambasadore, ko nije, neka radi nešto drugo, sorry.
https://www.cdm.me/politika/vuksanov...vatnu-reformu/
Quote:
“Kompleksnost društveno-poličkog ambijenta i neophodnost unapređenja izbornog ambijenta zahtijevaju da se sa terena priče o reformama i neophodnom dijalogu pređe na konkretna djela, odnosno da se fokus sa puke forme pomjeri na suštinu. O cijeloj problematici ćemo obavijestiti Delegaciju EU u Crnoj Gori i predsjednika Parlamenta, sa ciljem da se stvore sve neophodne pretpostavke za eventualni dalji rad Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, odnosno našu participaciju u njegovom radu jer bez predstavnika opozicije Odbor nema kvorum za rad”, navode u saopštenju.
Je li ovo greote nisu Zlatka prihvatili, pa se izbjegava da se napise ime, nego se pominju reference.
Bas steta. Mogao je i Koprivica iz CdT da sprdnja bude kompletna.
Nego, rade li ovo dzabe, s obzirom da je Zlatko tu, sumnjam
I ja razumjeh da su Zlatku uskratili podrsku.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...a-sluzbenicima
Quote:
Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta otvoreno je zaprijetilo zaposlenima u odgovoru na inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, tvrde sagovornici “Vijesti”.“…Sindikat nije ni bio potreban, jer nijedno pravo zaposlenih nije ugroženo. Međutim, podnošenjem ove inicijative, njihova prava i te kako postaju ugrožena“, navodi se u odgovoru MPNKS na inicijativu. Iz tog resora tvrde i da je iniciranje postupka “evidentna zloupotreba prava, kao i trošenje vremena i resursa sudskih organa, u ovom slučaju Ustavnog suda”.
Zna li se sta ce biti sa ovim "populistickim" moratorijumu, vidjeh da su smanjili sa 6 na 3 mjeseca. Kad je to na redu u Skupstini ?
Postavih Bilećanku sa jućuba na ovaj topic danas. Ni sam znao da su pravili spomenik četničkom vođi niti da se nikšićki gradonačelnik divio Draži sa sve njim na majici.
Intuicija... Zbore ljudi da sam vještica.
Iz dana u dan sve veća višeznačost Bileće. A bila mi je mjesto kroz koje proletim na putu za Hrvatsku i dalje. Zastaću možda nekad :)
Bez toga "nešto" što potpisuje "fikus" ne može se biti ambasador. Može se poći za otpravnika poslova jedino. Što je malo neozbiljno u 11 zemalja. I kao otpravnik ima manju težinu od ambasadora.
Takođe, malo je neozbiljno tražiti agreman za nekoga, a onda kada ti ga izdaju iz neke zemlje ne možeš poslati čovjeka za ambasadora jer nemaš ukaz.
Mislim da se Vlada tu malo istrčala. Jbg... Gurneš 20 imena na potpis bez konsultacija, i čovjek te iskulira. I još pošalje ambasadma dopis da neće dati ukaz.
Možda da se prije spiska sjelo i malo dogovaralo i trgovalo. Ali to je izgleda smrtni grijeh.
Biće takođe smrtni grijeh i dogovor o sudovima i VDT gdje trebaju većine od 60%. A već su iz EU izjavili da je to osnov za napredak.
Mislim da bi u ovim sučajevima jedna strana, konkretno DPS bila spremna za dogovor. Međutim, druga strana nema hrabrosti da uđe u to, jer se boji gubitka glasova. Pa ništa onda. Polarizacija će biti sve dublja.
Aham, ne. Predsjednik je bio iskljuciv i rekao da niko ki je 06 glasao DA ne moze da bude ambasador. Toliko o sirini i demokratiji o kojoj pricas. I kako se imala volja za razgovor.
A ocekujes da nova vlada postavlja ljude koji su njemu po volji. Malo ce to tesko da ide.
Malo vam ta demokratija cudna stvar. Kada vam odgovara, puni ste razumijevanja, cak moja je reakcija bila na to da nam ministar bruka MVP, a ne predsjednik, pa i reagovah.
Ambasadori guraju agendu vlade, a ne jednog covjeka. Mislim da se razumijemo nije ni ovaj cvijece, ali ajde da ne pricamo da su ambasadori radili u korist drzave a ne DPS. Bar vecina.
Malo vam je logika izvitoperena. Kada je ovaj pozvao sve nazad, bilo je bas ostrih rijeci. Kako se unisti diplomatija.
A sad evo branite predsjednika sto ga nisu u napad stavili, samo jer je lopta njegova.
Ko dijete u vrtic ispred zgrade, samo jer su njegovi bogatiji pa ima normalnu loptu.
Dosta govori o karakteru i njega i ovih sto ga brane
Sve je to ništa pri Želidragu Nikčeviću đe se zadrti srpski nacionalista bira da zastupa intrese Crne Gore u Beogradu, a tip ne priznaje crnogorsku naciju, Crnogorce zove Dukljanima i Montenegrinima, unazad 5 godina je laprdao po medijima da je pravedno da crnogorski Srbi dijele sudbinu i stradanje Srba po drugim krajevima, te da ne treba da zaziru od sukoba no da se ugledaju na braću iz BIH.
Povrh toga je kukao kao crnogorski Srbi sebi treba da obezbijede prava po ugledu na Srbe u Republici Srpskoj ili na Albance u Makedoniji.
Jel se oglasio DPS, oce li smijenit lepog sjutra?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Predsjednik piše 10 zemalja da on nije potpisao imenovanje ambasadora. I to ne zna dešava li se šta nego za svaki slučaj.
Nije to brukanje Crne Gore, uopšte :)
Vidim da mu ne valjaju Milka Tadić i Džemal Perović, stari dušmani crnogoeske suverenosti...
to je već diktat DFa. upoznat sa 'stavovima' dotičnog. trebali su Mandu predložit
volio bih da znam kako tačno ministar Radulović dođe do zaključka da Milka Tadić i Džemal mogu biti ambasadori. pretpostavljam da je neko tražio da oni budu ambasadori kao što DF upire za ovog NIkčevića. ali stvarno je smiješna ta solucija. i to Milki ni manje ni više no Vašington
Po zakonu imaju pravo da imenuju 30% neprofesionalnih ambasadora. Mada je to DPSu vazda bilo 70% ali ajde.
Ali koje je obrazloženje njegovoj predsjedničkoj ekselenciji što neće da potpiše? Da nisu i oni glasali “ne” 2006e? :)
pojma nemam koje je obrazloženje. smatram da je smiješno da ove osobe budu ambasadori. ja bih prije Lekića u Vašington poslao, recimo
nije izgovor naravno. to oko obuzdanog DF mi je smiješno, ali ajd objašnjeno već par puta. kad vidiš neke kandidate stiče se utisak da mu je još neko diktirao sem DFa