ahahahahah,tipicno forumashki :blah:
sad mi objasni je li elektro pokretach naziv samo za anlanser ili je naziv za svaki elektricni dio koji nesto pokrece :confused:
Printable View
Tipicno automehanicharski.Kad im nadjes greshku prebacaju loptu na drugi teren. :)
Nije mi bila namjera da pametujem nego eto,bode mi ochi kad vidim tako pogresno napisanu rijech.NHF.
Inache-ANLASER od njemachke rijechi anlassen-pushtati u rad.
Eto,nadam se da sam pomogao da bar jedan automehanichar bude mrvicu obrazovaniji.Pozdrav
nisam mehanicar nego elektronicar...imam i nekakvi index,doduse prasinu kupi.
isto se tako nedje prije nasao jedan koji mi je rekao da je pravilno anlanser i ja od tada kazem anlanser,a do tada govorio alanser,obrni okreni isti k....
ako krenes svakoga da ispravljas imaces posla ovdje dosta,a i tebi se ja vjerujem omakne po koja greska...
u svakom slucaju bitno je da svako svoj posao obavlja kako treba...
pozdrav i tebi
u pravu je, pravilno jeste anlaser...ali kao da je bitno kako ko kaze, bitno je kako rijesi problem:)
Evo i ja da se upisem kad vec ima elektronicara .
Zanima me o kakvom se ovdje konektoru radi i kakva je ovo rupa pozadi tj za sta sluzi ?!
http://img4.pixa.us/f43/18786322_th.jpg
http://img4.pixa.us/4eb/18786323_th.jpg
to ti je ulaz za batrijsku lampu...
samo je drugacije zovemo,dako sad uleti onaj da nam kaze i latinski naziv
jesi li je kad otvarao,znas li sta ima unutra?
Nisam.......
Trebalo bi da je slican rileju, ustvari on i jeste rilej.
ima stampana ploca i relej u sebi...
tesko da mu moze do toga bit sto rano gasi lampicu,mada lampica nije ni mjerilo,jer i posle gasenja grijaci znaju da rade...
ovo sa slike je od mercedesa ?
Da, pa vidis dzekove, tipicno Benzovski.
http://www.imagebanana.com/img/n9ihd4x5/26032010153.jpg
Vidis, majstor mu je trazio 60 eura za 5 grijaca.
Sve sam mu zavrsio za 18 min, taman za toliko stizem u BD odavde.
Na Mercedesa i one koji imaju takav relej je lako ispitat grijace,ne moras ih skidat da bi ih ispitao
Ne mogu se sjetit koje je auto bilo u pitanju pa sam morao interkuler da mu skidam zbog jednog grijaca :p
Kolko moze bit cijena Peugeot-a 106 1.5 Disel 1997 god. ,servo, klima, reg do 8.2010 ?
Gledao sam jednog danas sa 4 vrata, ok izgleda za to godiste, klima ne radi (a kao nije gledao sto je) ?
Da nema ko da prodaje tako nesto , jos ako ima benz 1.4 super...
igore,tako im je kad voze ciganska auta :-) fino uzmu audija i mirni su ;-)
Sto se tice slucaja kod Mercedesa i auta sa takvim relejom kao na slici,izvadis taj konektor dje su ti 4 kabla,uzmes jedan kabal koji mose dohvatit do plus kleme na akumulator,e sad jedan kraj ubacis u rupu od konektora (ima 4 rupe,za svaki grijac po jedna) a drugim krajem doras plus klemu,ako varnici grijac je dobar,a ako ne onda je crkao,i tako sa ostale 3
A kod Golfova (vecinom) nije takav relej nego su svi povezani jednim "mostom" pa moras da ga raskacis i pojedinacno jedan kraj kabla stavis na grijac (navoj dje dodje matica) a drugim diras plus klemu,i tako redom svaki grijac...
Potvrdjujem.
Koliko moze da kosta Ford S Max (nov/polovan) i kakvo je auto generalno?
DOBAAAAR! (kad ja kazem da je dobar ondaaaa...).
Novi su skupi, sa turbakom ide iznad 35 0000 (i opremom).
Polovni, sve zavisi od motora, opreme, stanja, kilometraze...
Otkachio sam za njim,jedan poznanik ga je uzeo polovnog za 25 tisuca u mega ful opremi,auto je san snova..
na BMW 5 na cd display-u ima "mrtvih piksela", ko ovo moye da rijesi i za koju lovu?
I meni je bord kompjuter ima mrtve pixele, digitalne klime displej ima toliko mrtvih piksela da se uopšte ne vidi temperatura , cd player na par mjesta ima mrtvih piksela ali se može viđet koja je stanica i koji je cd.
E sad , to ti je boljka svakog bmw-a serije e36,e38 i e39. Jedino je da promijeniš kompletan displej a to je u krv skupo + mi rekoše u servis da moraju tablu da skidaju. A i niko ti to neće uzet da ti radi za male pare jer je opuč posa.
Navikni se, ja sam se navika :).
Taj problem imaju ovi sa High OBC.
Ja sam jedan sredio tako da sam ga otvorio i ocistio sam kontakte flet kabla.
Drugi sam otvorio i odmah sam vidio da ima los flet.
Ima da se kupi na net, kosta oko 10 eura.
BMW NA to radi besplatno svima koji voze e38 i e39.
Rade u srećne zemlje...
Ti displeji mogu da se odrade...
Đe i kolko ? Ja bih to vrlo rado sredio, pa da posle 3 godine konačno znam kad sam naložio klimu na 30 stepeni :)
Zavisi sto je u pitanju. Kod mog audija display board kompjutera ne radi i jedino je rjesenje zamjena displeja, koji ovlasceni servisi ne prodaju (prodaju samo cijelu instrument tablu), ali sam nasao online kod momka iz Holandije fabricki displej sa flet kablom.
Kod mene je problem u flat kablu koji u sebi ima neki mikroprocesor, pa je nemoguce prelemiti bilo koji kabl.
Reci mi koje je auto u pitanju pa cu ti provjerit moze li i imamo li taj kabal
Audi S4 B5 2000 god, VDO proizvodjac instrument table.
Evo i foto instrument table. Foto je izdaleka, ali se moze vidjeti o kakvom je flet kablu rijec. Ako treba, mogu postaviti i mnogo bolje fotografije.
100 eur + 15eur posiljka.
Sasvim OK :)