Razvoj URA na Cetinje u zadnje 4 godine:
2017 godine lokalni 1434 glasa
2020 parlamentarni 1336 glasa
2021 godine lokalni 996 glasa
U odnosu na 2017 pad je 32.63%.
U odnosu na 2020 pad je 27.69%.
Printable View
Razvoj URA na Cetinje u zadnje 4 godine:
2017 godine lokalni 1434 glasa
2020 parlamentarni 1336 glasa
2021 godine lokalni 996 glasa
U odnosu na 2017 pad je 32.63%.
U odnosu na 2020 pad je 27.69%.
Kimmi, da oprostiš, ali sjedi jedan, jer su promašio temu, a ključni indikatori su ti kompromitovani.
Suština je sljedeća - još jedna opština (MK) će dobiti predsjednika iz redova DF-a, dakle, još jednog Šubaru i fana ratnih zločinaca iz prošlosti, koji odatle i crpe svoju ideologiju (Da se ne zavaravamo da su komunlna pitanja bila na vrhu prioriteta - kako partija, tako i građana koji su ih birali na ovim izborima. Nažalost, i ovo je bio mini referendum).
Nije mjera prosperiteta, sreće i uspjeha delta glasovi DPS-a, nego (minimum minimuma) građanska i proevropska vlast za građane Crne Gore. A ovo što se sprema (ili je već završeno) uz pruženu ruku presrećne URA-e i tebe prezadovoljnog je korak unazad, tj. nekoliko koraka unazad. Novi Nikšić i novi vjetar u leđa radikalizaciji i klerikalizaciji Crne Gore.
To je li neka partija doživijela relativni uspjeh ili neuspjeh je potpuno u drugom planu. Kako ovo sve nije očigledno, a trebalo bi da bude, počinjem da vjerujem da je URA ta koja je radikalizovana i kliza desno uz Front i DCG, a ne DPS.
Neka nam je srecna Srpska Crna Gora
Ovo je kosmar. Ostaje samo Podgorica da se odbrani jer u njoj zivi pola Crne Gore, ako i nju izgubimo nema Crne Gore [emoji3] Zamislite jedna doktorica od Ivana Vukovica da izgubi izbore, pa gasi onda sve
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hahahaha, oduševljenje u narodnim masama. Sad je odjednom potpuno u drugom planu da li neka partija doživi neuspjeh. Sad kad se DPS ukanalio :D
I kako vam samo ne dosadi da vrtite tu praznu priču o "proevropskoj vlasti" na koju se više niko ne peca. Rekla vam je i EU i USA, birače da ne pominjemo - nema ničeg evropskog u lopovluku i sveprisutnoj korupciji. Paritje koje su pokrale sve što nije prikucano nisu proevropske, niti su evropske vrijednosti vidjele ni na razglednici.
Nije se DPS ukanalio, pitajte Jevta i onog iz njihovih redova što je pozajmio vugla od vepra
Cisto jedna opaska, kako sve ovo izgleda ljudima sa strane tj iz regiona... Ja sam nedavno bio na jednom regionalnom dogadjaju dje su me i kolege iz Slovenije i Hrvatske i Bosne i Makedonije svi pitali jedno te isto - je li moguce da se u Crnoj Gori desava to sto se desava? Govorim o obicnim ljudima... U soku su, ne mogu da vjeruju... Smatraju da Crna Gora ne zasluzuje ovo sto joj se desava posljednjih godinu dana... Posebno su kolege iz Mostara izrazile zabrinutost... Radi se o ljudima sa kojima saradjujem duze vremena i ranije smo se kriticki osvrtali na situaciju ali su sada kao nikada bili zabrinuti...
Ovo sam skroz zaboravio. :D :D
Da se podsjetimo kako su kolege forumaši, koji sve znaju i to ti je tako, pisali i pričali... a nikako da shvate da su u velikoj zabludi.
Uštopovani, karma...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...685622327a.jpg
Meni se djasvi sto se SDP popravio. Nadam se da ce stisnuti petlju i odvojiti se od DPSa i bataliti bodenje drugih u oko sa svojim crnogorstvom i sa URAom formirati nesto sto ce svim narodima pruziti ruku i uvaziti ih.
Demokrate, ne znam sta bih rekao za njih. Bezbojni i bezukusni. Opcije apstinirati od izbora ili glasat Demokrate nikad blize nisu bile. Ni stete ni koristi.
DF i DPS moji lijepi dinosaurusi. Treba ih pozatvarat sve i prikazivat u prirodnjackom muzeju mladjim generacijama sa onim opisom na mesinganoj ploči crnim slovima dje pise “homo sapiens lopovikus chetnikus” Djeca bi prolazila i pitala oceve “tata, tata sto onaj cika zavlaci ruku u tudji dzep, a onaj drugi oce da ubije drugog”.
I tako, ja mislim da ovi izbori i nisu tako lose ispali. Ima nade.
Imam.
2017 - 1.375 glasova
2020 - 686 glasova
2201 - 879 glasova
https://infogram.com/copy-copy-izbori-1hxr4zx9wokwq6y
Da, ovo je narativ koji gura DPS. Svaki izbori su im odbrana referenduma. Nego, kad će metla da radi u DPS? Ko je ovaj put kriv? Sigurno nisu Milo, Veljović i Lazović sa ostalom "poštenom ekipom".
Mislim da je nikad jasnije da (nakon pada od 28% DPS-SD) i pada od 50% (DFSNP u odnosu na ZBCG u MK i CT), da je neka nova većina bez dva najveća otrova političke scene već tu.
Srećan sam.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Jedino sto se moze zaključiti iz svega da su sve partije otišle dolje lise sdp . A sve su taj pad predstavile kao pobjedu, tako i Ura, i DPs i Demokrate , tako i odje forumasi.
Pad Ure predstavljaju kao pobjedu , iako im se govorilo da su u padu, tako i Dps očigledan poraz predstavljaju pobjedom
Ako kojim nesrećnim slučajem kakva građanska opcija i neka normalnija priča dobiju na snazi u CG, dobra je stvar što će se i kameleoni iz demokrata prikloniti onome što je u trendu. Možda prestanu da skupljaju salvete i nose skini farmerice, odijela, donje gaće dugačke, tange...
Ti, Kimmi ne vidiš ono što je očigledno i što ti je ispred nosa, a ono što priželjkuješ kreiraš bez ikakvog uporišta. :)
Elem, epilog tog "pada" i produkt "neke nove većine" je predsjednik opštine iz DF-a i preslikana situacija iz NK i državnog nivoa, gdje URA sa minornom snagom formira vlast i opet liježe u krevet sa DF-om, Demokratama i inim (na veliku sreću i oduševljene Kluba poštovalaca Ratka Mladića).
"Kad si srećan i kad želiš
s drugim dijelit' sreću svu
kad si srećan, vikni glasno
RA-TKO MLA-DIĆ"
:)
Sve je to samo još jedna posljedica dps politike u minimum zadnjih 15 godina, ali i 15 prije toga.
@kimmi,
Opet ti partija glasa zajedno sa mafijom? Šta bi? :)
Izvor:Quote:
Administrativni odbor je odlučio na današnjoj sjednici da predloži Skupštini da naimenuje kandidata Nikolu Mugošu za predsjednika Državne izborne komisije.
Za njega je glasalo sedam članova Odbora, opozicije i URA.
Kandidat Nikola Medojević, favorit DF-a, dobio je šest glasova.
https://www.antenam.net/politika/225...sjednika-dik-a
Normalno, jer je normalno određivati se vrijednosno, a ne na osnovu % glasova, odnosno partijskog interesa i kampanje.
Nadam se, barem.
Nemam ti kad, drug Skojevac. :)
Ti se sjećaš onoga čega ti odgovara da se sjećaš da zaspinuješ i relativizuješ. Samo naprijed, ako ti basta, ali ne igra mi se (danas). Možda drugi put. :)
Bjese li to ovako se radilo.
https://kodex.me/clanak/212289/posla...novio-glasanje
Vrijednosni sistem na djelu.
Super bi bilo da ti ovo mislis inac3, a ne samo kada neko podrzi predlog koji je normalniji.
Tvoj vrijednosni sud do juce je bio isti onakav. Preskoci moralnu vosonu slobodno
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Drugrari, ja vam zaista nisam adresa ni terapija za liječenje frustracija. Zaobiđite me, ljubazno vas molim.
Uostalom, ne znam čemu jed? Zar nije osvježilo? :)
U svakom slučaju, za ovaj tip komunikacije nemam nikakvog interesa. Nekad mi je tako zanimljivo da odigram simultanku sa Skojevcem, čisto na nekom mazohističkom nivou ispitivanja granica relativizacije, da ostanem u formi, ali to je nešto što se konzumira u ograničenim količinama. :)
Hvala na razumijevanju. :)
Kakve frustracije? Ja sam tebi i kolegama duboko zahvalan. Smijeh je lijek, a vi ste doktori :)
ne voli čoek himnu, ne priznaje državu. šta sad, kako reče SKOJ u normalnoj državi to nije bitno
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
I opet, tako mlad, a takvo smece.
Ima li iko da mu vikne, a ustani jadove jadni...
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Možda ima neke probleme, boli ga stomak, leđa, nešto.
hemoroidi
I nije, sjedi gdje hoćeš u Zapadnoj Evropi na himnu i niko ti "a" neće reći. To što ste vi opsjednuti šarenim tkaninama i melodijama to vi vidite sa svojim psihologom, kažu da se liječi, i kod nacija i kod pojedincaca.
Činjenicu da je neko nepristojan ili idiot kažnjavaju birači na biralištima, ne policija i zatvori. Kovačević je idiot, a njegova partija nacionalistička, pa ako ste normalni građani nemojte glasati za njih. Isto kao što normalan građanin sa elementarnim osjećajem pristojnosti ne bi mogao da glasa za Draginju sa njenim possrbicama.
Ali to je naše licemjerje, onima kojima smeta Kovačević ne smeta Draginja, i obrnuto. Meni, vidiš, smetaju oboje.
Eto tako. Covjek objasnio. Sto niste hapsili veska barovica nego ste na marka navrzli?
@SKOJ danas su ti spinovi opet očajni, preočajni
Taj šubara nikada ne može biti u isti koš sa Draginjom jer ≠ nije =
:)
isto mislim da se ljudi ustaju na himnu države u Zapadnoj Evropi. pogotovo ako je taj neko predsjednik opštine te države. nisam ja opsjednut, samo postoji nešto što se zove poštovanje države. sudeći po tvojoj priči ti si kao Maśa, ne poštuješ zastavu i himnu
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Ovo je posledica donesenja stihova koji su u himni a znamo ko ih je pisao. Nekome je bas ovo bila namjera.
outline malo vise prima ka srcu jer se radi o CG himni te spominje fraze voljeti himnu i slicno, ali da ga ispravim i dopunim - himna se treba ispostovati, kao i na sportskom dogadjaju gdje se intonira himna druge drzave. U sustini nebitno da li neko voli himnu i zastavu, ako ne postoje zakonske uredbe (zar se nije i zajebnacija pravila prije neku godinu oko uslova prilikom intoniranja himne) osnovna nacela kulture bi valjalo imati, sto ih doticni gradonacelnik nema.
Mogao je, kao i DF onomad u skupstini, da se ne pojavi tada, nebitno kako ko misli o tome, opet je kulturnije nego sto je on uradio.