Još jedno dobro dešavanje jedino šteta što se poklapa sa F.I.A.T.-om - onda selekcija.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a3b0f6a5db.jpg
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Printable View
Još jedno dobro dešavanje jedino šteta što se poklapa sa F.I.A.T.-om - onda selekcija.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a3b0f6a5db.jpg
Hoce li mi neko objasniti zasto imamo ovoliku kolicinu Turaka kod nas?
Zasto smo mi bolje mjesto za zivljenje nekome iz Istanbula? Zasto ne podju u neko razvijenu zemlju nego kod nas?
Ima neka fora?
Pa dodjes u Podgoricu kao u Brisel da si dosao. Dodjes da radis u Glovo i slicne varijante. Dostina ih otvorilo neke restorane/kafice u koke niko ne ulazi. Ne izgledaju kao bogatasi, peraci para i slicno.
Bas me interesuje prava istina, zasto je Podgorica postala New York.
Pranje novca i usputna stanica za dalje ka EU... a isto ih je strah da ih ne mrsaknemo...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Mislim da sad je i veća cifra.
https://turkcham.me/6000-turkish-com...in-montenegro/
Vjerovatno imaju kod nas neke olakšice preko ambasade,a vidim i da se ULKER pokušava probiti na tržište.
Ne znam, nekako mi ne ide u glavu zasto bi neko pravio pozicioniranje u CG, sa 600K polulacije od cega 450K jedva krpi kraj sa krajem.
Danas sam bio do majstora za auto, ima turcina za majstora, kao zvali me iz Turske , prate nase oglase.
Može bit da je predrasuda ali jedan moj poznanik ima baš loše iskustvo sa likom koji mu je ponudio da drže kafanu,poslije je dovukao tu neke njegove onda dirigovao i muziku (koja je u stilu turskog turbo folka kad ovaj nije tu),upao i u kocku i zeznuo ga zilion puta dok se nisu raskantali.
Ne vidim da su nam Turci koji dolaze ođe bilo kakav plus.
Obično im IT stručnjaci odu u recimo Njemačku a ovdje dolaze razno-razni moj utisak.
Ovo sto sam ja imao kontakta s njima razlozi su sloboda i demokratija jer ih Erdogan poludje i sto tamo ne mogu sastavit kraj s krajem. Odje izgleda vise zaradjuju, ja ne znam kako [emoji2]
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
U central point u pg 5 frizerskih imaju, ne radi ni jedan kako valja :D
koristim Glovo prilicno cesto, a u zadnjih par mjeseci, u prosjeku na 10 dostavljaca, 9 su stranci - najcesce turci. Sto je najgore od svega - turcin me uvijek vrlo lako nadje, bez ikakvih poziva, porukanja, cimanja da mu obasnim dje sam - a domacim debilima cesto moram da do detalja objasnjavam kuda da idu, da skrenu, dje je tacno ulaz itd. kao da ne zive ovdje (a ne zivim u nekoj vukojebini vec u strogom centru), ili jednostavno nece/ne umiju da koriste vrlo jednostavnu aplikaciju gdje je na mapi grada vrlo precizno i jasno obiljezeno dje se nalazim. tako da razlog za zaposljavanje turaka moze bit i sto smo mi lijeni i/ili nesposobni debili, vise nego ikad.
U CG najlakše dobijaju boravišne dozvole
I ono sto je najbitnije i za Turke i ostale sto su dosli.... u CG se najmanje postuju zakoni tako da mogu da rade sto im je volja.
Bjeze sa parama jer im je inflacija u maju bila 75%
Nece njima trebat puno da se udomace, za koju god ima da nam sefuju ovuda
Razlog zaposljavanja turaka je sto smo na srecu u zadnjih par godina malo napredovali sto se trzista rada tice pa ne moraju Crnogorci da rade najgore poslove kao sto je glovo, jer je radna snaga u deficitu i postoji izbor. Vise ne vazi ona dps krilatica, ako neces ti ima ko hoce. Iz istog razloga Njemci ne nose namjestaj nego nasi ljudi kad odu tamo.
Ovo je sva istina
Turke racunam za najvecu stoku posle engleza sa kojom sam se susretao u zivotu
Nema vecih goveda
Taj nivo nekulture, gliboce nidje vidio nisam
Najjaci su mi njihovi video pozivi dje pricaju sa rodbinom iz mozga. Jednog sam molio 3 puta da stisa jer pati nas 10 zbog njega. Onda je pojacao glas da bi bio jos veci dasa. Medjutim dosadi nam te ga jedan stari i ja izbacismo iz lokala[emoji23]
Sve nam neka gamad dolazi, da ce zalutat kakvi nordijci i japanci makar
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ima ih bas dosta, dolaze sa parama definitivno, cim otvaraju razno razne stvari. Nema kvarta dje se ne nalaze ili da imaju poslove.
Juce poreosetah pored Cepuraka kada onamo po sredi i “we are open” (za pranje kola) i whatsApp broj +9…
Definitivno su radniji od nas (jelte mi volimo samo da se ubacimo nedje) i poprilicno ih ima u svim sverama.
Vamo na starom kod Efel Motorsa (hotel Aurel) dolaze neki azijati, obzirom da je tu Toyota pretpostavljam da su Japanci :D Ne znam jesmo li im tranzit ili sta ali svako malo ih autobus tu iskrca
Upravo citam ovo?
Čitaoci šalju: Počelo uklanjanje bašte staropodgoričke kafane Lovac nakon više decenija postojanj
https://www.antenam.net/drustvo/3382...ija-postojanja
Zasto!?
To mi rece jedan Turcin, vlasnik kafica u Petrovac. Veli da su ljudi iz CG strasno lijeni i da ima problem sa radnicima.
A onda mi njegov radnik drugi dan, Crnogorac (ili Srbin, kako god ocete), veli da nikad kod Turcina vise radit nece jer ga nagrdise od posla a ponasaju se sa njim ka sa robljem. E sad, kome vjerovat.
Ko se sjeca stare Njegoseve gledajuci od strane Suda.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...84ae674d12.jpg
Jos ljepsa bila, no Mugi dosao iz Berana pa posjece.
Možda je bilo,ali nije na odmet.
https://www.instagram.com/p/DCq4aS8o...d1ZnEwczBtYQ==
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Nekad su i zene radile po gradjevina
Imaju li dje oni kontejneri za odlaganje polovne garderobe?Bio je jedan kod Delte ali su ga izgledali makli.
eno ti u sred delte, ako sajam jos traje
https://youtu.be/SNXsvhAC2P0?si=keWivUQZKt5EeAj3
Mora je tekst ići uporedo,jbg,mnogima nerazumljivo.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Gledam sad emisiju mreža na javni servis i pitam se sto je posao ovom zelenilu. Zbog nemara i zapostavljanja invazivne vrste drveta zvanog "pajasen" ozbiljno su uzurpitane javne površine grada. Nemam nista protiv radnika koji zaradjuju platu, ali imam itekako prema priucenim predstavnicima gradskog preduzeća "zelenilo" koji su dopustili da se ovo desi. Da bi se određena stabla sada uklonila trebaju ozbiljna sredstva i mehanizaciju jer su pojedina stabla dostigla kritičnu visinu i do čak 15 metara pa i više. Obraćao sam se preduzeću više puta mejlom nasto doticni nisu odgovarali. Znaci ovo je bezobrazluk.
Taj sto im otvara i cita mejlove je na godisnji,moras sacekat da se vrati
Moderni kontinjer... za suvu i mokru frakciju i onda dodje kamijon i sve to sabere u isti otpad? https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...91e7a58e69.jpg
Reagovanje na jučerašnju zajedničku objavu sa instagram naloga Atletskog saveza Crne Gore i Glavnog grada Podgorica (slika u prilogu)
Podgorica ima maraton i to dostojan Glavni grad Podgorica već četiri godine. Zove se Podgorica Millennium Run. Sa Glavni grad Podgorica imamo potpisan četvorogodišnji ugovor, zaključno sa 2027. godinom, o organizaciji ove manifestacije. Dakle, maraton postoji, održava se, razvija se i već je postao prepoznatljivo sportsko i društveno dešavanje našeg grada.
Istine radi, na čelu ASCG su isti ljudi već tri decenije. Milan Madžgalj, sekretar ASCG, istovremeno vodi i privatni klub pod nazivom AK Podgorički maraton. Godinama su sredstva iz budžeta prolazila kroz poznatu šemu. ASCG odobrava novac svom članu, AK Podgorički maraton, koji organizuje maraton i onda tom istom savezu pravda troškove. Milan Madžgalj sam sebi podnosi zahtjeve, odobrava i oravda. Posljednjih godina ova organizacija je iz budžeta Glavnog grada dobijala trideset hiljada eura direktno, deset hiljada eura od firmi čiji je osnivač Glavni Grad i dodatnih deset hiljada eura od sponzora koje je obezbjeđivao Grad, sve to uz besplatno obezbjeđenje i ostalu logistiku.
Kakav je bio rezultat toga najbolje pokazuje činjenica da ćete teško pronaći i jedan ozbiljan video, fotografiju ili promo materijal iz tih takozvanih dvadeset sedam godina organizacije. To je bilo organizaciono i promotivno poniženje ne samo za Podgoricu, nego i za Crnu Goru.
Sa Podgorica Millennium Run nismo krenuli od nule, već iz ogromnog minusa, od nulte reputacije i sa nepovjerenjem javnosti. Uspjeli smo uz ogroman trud i rad da promijenimo percepciju grada i vratimo povjerenje domaćih i međunarodnih trkača i sponzora. Ovakve zvanične izjave od strane Glavnog Grada, vjerujem iz neupućenosti, miniraju sve što smo zajednički postigli. Ne Glavni grad Podgorica sam, ne Sekretarijat za sport - Glavni grad Podgorica sam, ne Turistička organizacija Podgorice - TOP, ne ja sam. Svi zajedno.
Moram posebno istaći da je važno i pohvaliti odluku Glavnog grada, koji je prepoznao da prethodni model organizacije maratona nije bio dostojan glavnog grada i da su odlučili da ukinu podršku Milanu Madžgalju i njegovom modelu organizacije. Takođe, i prethodne gradske uprave su preispitivale tu odluku pod pritiskom gospodina Madžgalja i vidjele da je Podgorica Millennium Run bolji i moderniji pravac za razvoj maratonskog trčanja u našem gradu. Prethodni saziv Glavnog Grada na čelu sa gradonačelnicom g-đom Injac su željeli da daju još snažniju podršku našoj inicijativi potpisavši četvorogodišnji ugovor o organizaciji Podgorica Millennium Run.
Danas je Podgorica Millennium Run na ponos ne samo Crne Gore, već i cijelog regiona. To se jasno vidjelo i ove godine, kada smo u aprilu mjesecu predstavili našu manifestaciju na Beogradskom maratonu. Ljudi iz regiona su bili oduševljeni kako našim nastupom, tako i načinom na koji je Podgorica predstavljena.
Takođe, Podgorica Millennium Run ima jedan od najvećih komercijalnih sponzorskih pulova u regionu, sa najozbiljnijim kompanijama koje su stale uz ovaj projekat. To dovoljno govori o ozbiljnosti, vrijednosti i značaju koji ova manifestacija ima u sportskom, privrednom i društvenom životu Podgorice i Crne Gore.
Milan Madžgalj nije iskren partner sporta u Crnoj Gori. Nedavno su sa ASCG čak podnijeli inicijativu prema Ministarstvu sporta da se zabrani organizacija sportskih događaja trećim licima bez saglasnosti ASCG i da se onemogući osnivanje novih atletskih klubova bez odobrenja ASCG.
Zamislite taj apsurd, da trku u Crnoj Gori ne možete organizovati bez potpisa Milana Madžgalja, ili da novi atletski klub ne može da se registruje bez njihove dozvole, samo zato što nekome to lično smeta.
To je zloupotreba sistema, osionost i kočenje sporta. To je razlog zašto kažem, ovakvo rukovodstvo ASCG je kancer crnogorske atletike. I to sve pokazuju i rezultati proteklih godina, a ja bih samo o trčanju pričao. Državna prvenstva nemaju ni po 3 učesnika za pobjedničko postolje. Ako i nađu tri učesnika, rezultati su ispod svih kriterijuma, čak i rekreativnih. Sve je to plod nebrige za prave sportiste koji nisu ni motivisani da treniraju niti da učestvuju na državnim prvenstvima.
Jasno je i sportskim radnicima, samo mnogi ćute jer zavise od istih tih ljudi.
Mi ćemo nastaviti da gradimo moderni maraton i modernu atletsku scenu u Crnoj Gori, uprkos ovakvim pokušajima da nas vrate unazad.
Glavnom Gradu čestitke na iskrenoj želji da unaprijede sport sa njihovim mnogobrojnim inicijativama i sa željom da pomognu izgradnju atletskog stadiona.
Ipak valja imati na umu da nisu svi ljudi koji uđu na vrata jednog od najljepših podgoričkih zdanja uvijek dobronamjerni.
U Crnoj Gori su na cijeni vazda bili čast i obraz. Iznad i ispred svega. I zbog toga se moje prezime nalazi u imenu firme i kluba, da me dodatno obaveže na svaki postupak i na svaki komentar. Ne krijem se iza fiktivnih klubova, udruženja, asocijacija, ne igram duple pasove sa drugim firmama i sa državnim institucijama, ne pravdam sam sebi troškove i odobravam isplate od budžetskih sredstava.
Sa svakim Ministarstvom, sa svakom Opštinom, sa svakom lokalnom turističkom organizacijom i sa svakom kompanijom sam izgradio odnos koji se zasniva na profesionalnosti, povjerenju i uvažavanju i to nikada neću dovesti u pitanje. Ime Milana Madžgalja se dovodi u vezu sa svime suprotno od gore navedenog i ovakve ljude treba što prije poslati u zasluženu penziju, a za mjesto u istoriji CG atletike se nije borio pošteno.
Koji je faktor Milan Madzgalj? Ko mu je drzao ledja 30 godina?
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Onaj s kim je dijelio?
A to je?
Inace postoji i "Specijalna olimpijada Crna Gora". Dejan Pancic osnovac NVO, sumnjiv lik iz Srbije, skoro 20 godina vodi tu NVO, koja nas predstavlja u svijet na dogadjaje kao drzavu.
Vidim na company wall da je dao sebi 9000e platu.
Kako ovi prolaze decenijama ispod radara i nikome nista...
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
cus kako prolaze, dijele kolac. odakle ja znam s kim.