Ovakvu religioznu sloznost je tesko idje na svijet naći. Hurijama se dijelimo, za suncani dan se molimo, za dusu druga nasega se brinemo... ma da idje ima kakva djevica u blizini pomislio bi cojek da je to raj.
Printable View
Ovakvu religioznu sloznost je tesko idje na svijet naći. Hurijama se dijelimo, za suncani dan se molimo, za dusu druga nasega se brinemo... ma da idje ima kakva djevica u blizini pomislio bi cojek da je to raj.
Evo ti pasvord natucalo...1) Allah - Allah je Onaj, osim koga drugog Boga nema 2) Er-Rahman - Blagi 3) Er-Rahim - Milostivi 4) EI-Meliku - Vladar 5) EI-Kuddusu - Sveti 6) Es-Selamu - Čist od mana 7) EI-Mu'minu - Koji potvrđuje obećanja 8 EI-Muhejminu - Koji daje sigurnost9) EI-Azizu - Koji sve pazi i prati 10) EI-Džebbaru - Snažni 11) EI-Mutekebbiru - Silni12) EI-Haliku - Stvaralac 13) EI-Bari'u - Koji divno stvara 14) EI-Musavviru - Koji likove daje 15) EI-Gaffaru - Koji mnogo prašta 16) EI-Kahharu - Koji nadvladava 17) EI-Vehhabu - Koji mnogo poklanja 18.Er-Rezzaku - Koji obilnu opskrbu daje 19) EI-Fettahu - Koji sve rješava i otvara 20) EI-Alimu - Koji sve zna 21) EI-Kabidu - Koji steže 22) EI-Basitu - Koji pruža 23) EI-Hafidu - Koji spušta 24) Er-Rafiu - Koji diže 25) EI-Muizzu - Koji uzvisuje 26) EI-Muzillu - Koji ponizuje 27) Es-Semiu - Koji sve čuje28. EI-Besiru - Koji sve vidi 29) EI-Hakemu - Sudac 30) EI-Adlu - Pravedni 31) EI-Latifu - Dobri 32) EI-Habiru - O svemu obaviješteni 33) EI-Halimu - Blagi 34) EI-Azimu - Veliki35) EI-Gaffuru - Koji prašta 36) Eš-Šekuru - Koji je zahvalan 37) EI-Alijju - Visoki 38. EI-Kebiru - Veliki 39) EI-Hafizu - Koji čuva 40) EI-Mukitu - Koji pazi i uzdržava 41) EI-Hasibu - Koji obračun svodi 42) EI-Dželilu - Veličanstveni 43) EI-Kerimu - Plemeniti44) Er-Rekibu - Koji motri na svaki pokret 45) EI-Mudžibu - Koji molbe prima 46) EI-Vasiu - Koji milošću i znanjem sve obuhvata 47) EI-Hakimu - Mudri 48. EI-Vedudu - Koji voli 49) EI-Medžidu - Slavljeni 50) EI-Baisu - Koji proživljuje 51) Eš-Šahidu - Koji je o svemu svjedok 52) EI-Hakku - Vrhovna Istina 53) EI-Vekilu - Sveopći Staratelj 54) EI-Kavijju - Moćni 55) EI-Metinu - Čvrsti 56) EI-Velijju - Zaštitnik 57) EI-Hamidu - Hvaljeni 58. EI-Muhsi - Koji i sitnice obuhvata i broj im zna 59) EI-Mubdiu - Koji je početni Stvaralac 60) EI-Muidu - Konačni proživitelj 61) EI-Muhji - Koji život daje 62) EI-Mumitu - Koji smrt daje 63) EI-Hajju - Živi 64) EI-Kajjiimu - Koji sve obdržava 65) EI-Vadžidu - Imućni 66) EI-Madžidu - Slavni 67) EI-Vahidu - Jedini 68 Es-Samedu - Kome se svako obraća 69) EI-Kadiru - Svemoćni 70) EI-Muktediru - Koji sve može 71) EI-Mukaddimu - Koji unapređuje 72) EI-Mu'ehhiru - Koji zapostavlja 73) EI-Evvelu - Prvi 74) EI-Ahiru - Posljednji 75) Ez-Zahiru - Jasni 76) EI-Batinu - Skriveni 77) EI-Valiju - Koji upravlja 78. EI-Mutealiju - Svevišnji 79) EI-Berru - Dobročinitelj 80) Et- Tevvabu - Koji kajanje uslišava 81) EI-Muntekimu - Koji ne ostaje dužan 82) EI-Afuvvu - Koji oprašta 83) Er-Reufu - Samilosni 84) Maliku-I-mulki - Gospodar svih svjetova 85) Zul-Dželali ve-I-Ikrami - Najveličanstveniji i Najčasniji 86) EI-Muksitu - Sveopći djelitelj pravde 87) EI-Džami'u - Koji sve okuplja 88. EI-Ganijju - Koji je bogat 89) EI-Mugni - Koji daje bogatstvo 90) EI-Mani'u - Koji oduzima bogatstvo 91) Ed-Darru - Koji stvara štetu 92) En-Nafi'u - Koji stvara korist 93) En-Nuru - Sveopće svjetlo 94) EI-Hadi - Koji upućuje 95) EI-Bedi'u - Stvoritelj (Prapočetak svega) 96) El-Baki - Vječiti 97) EI-Varisu - Konačni nasljednik svega 98. Er-Rešidu - Upućivač na dobro 99) Es-Saburu - Strpljivi, Koji ne hiti sa obračunom..
E sad si ga pretjero, Dawude ti si ubacio cijeli program kompjuterski, sta ce nam svi ovi passwordi?? Koja je to hierarkija uu citava drzavna vlada (a i jeste bila neka vlada sigurno), pa Dawude to ispada da je bila vlada neke drzave tada.
„Ovdje se govori da Allahu dž.š u Njegovoj uzvišenosti, veličanstvenosti, vlasti, lijepim imenima i uzvišenim svojstvima ne sliči niko od Njegovih stvorenja, niti se bilo ko od njih može s Njime porediti; tako, i svojstva Allaha dž.š. koji su u Kur'anu i Sunnetu spomenuta, a ona su zajednička po izgovoru u odnosu na Allaha dž.š. i druga stvorenja, ali uopšte ne sliče u svome stvarnom značenju, jer su bića manjkava u dobroti, pravednosti, plemenitosti, strpljivosti, mudrosti itd... Jer, svojstva onoga koji je oduvijek, nisu kao svojstva onih koji su stvoreni..."
Pod toplim posteljem je Dawud sigurno mislio na Pakao (dzehnem), a ja sam cuo da pakao je dolje u podzemlju a ne gore kako je Dawud pozelio Hariju, gore bi trebo bit raj, u oblacima bi trebalo biti toplo jer oblaci su isparena voda, a para je topla dok ne zahladi i postane kisa.
počeo je da barata podmuklom logikom :blah:
možda ćeš da uživaš u nečijim mukama ??
znaš li ono Isusovo "Voli neprijatelja svoga"(fakat napravljeno da bi se narod pretvorio u poslušne ovce)
e nisi dobar vjernik ako ne poštuješ to "voli neprijatelja svoga" i po tvojoj religiji sve što treba da radiš kad naletiš na nevjernike je da ih osvjestiš ljubavlju.Pošto se ti oglušuješ o ove "zakone" i govoriš kako će nevjernici u pakao zaključujemo da si kao deklarisani vjernik licemjer i zbog toga će te bog poslati pravo u Pakao
:evil: Muhammed je Allahov poslanik, a njegovi sljedbenici su strogi prema nevjernicima, a samilosni među sobom; vidiš ih kako se klanjaju i licem na tle padaju želeći Allahovu nagradu i zadovoljstvo – nalicima su im znaci, tragovi od padanja licem na tle. Tako su opisani u Tevratu. A u Indžilu: oni su kao biljka kad izdanak svoj izbaci pa ga onda učvrsti, i on ojača, i ispravi se na svojoj stabljici izazivajući divljenje sijačā – da bi On s vjernicima najedio nevjernike. A onima koji vjeruju i dobra djela čine Allah obećava oprost i nagradu veliku.
To je zasluga naucnika koji je bio vjernik, a u Koranu je opisan kompjuter skoro pa do tancina.
ne znam za elektroniku ali što se programa tiče to je zapisamo u kuranu
na dosta mjesta se pominje 10.A pošto je Alah vemoguć i svevideći Sinan će ti reći da to u stvari nije broj deset,već binarna jedinica i nula
beš Isusa sa svojim tuljigavim "voli neprijatelja svoga". Muhamed je preteča Brusa Willisa i veće je mudo od Isusa
Ali Jahwe je veće mudovište od Alaha :rolleyes:. ali eto imao je sina koji je povukao na ujčevinu
Znao sam da ste ti Alah ozbiljne osobe koje sa samo bavite uzvisenim stvarima :D
Ma jok. Ja se samo pitam ko je koga vise nagrdio ti Alaha ili on tebe :)
Kad si me već pomješao sa vjernikom koji se pali na "svete knjige" (čitaš li ti postove)
da ti objasnim
jednostavno.čitao sam u posljednjem izdanju Kuran:Vodič za početnike
Kad uzmeš sve brojeve iz kurana i konvertuješ ih u binarni niz dobiješ Kuran u docx formatu.
Izraz "sedam nebesa" se u Kur'anu spominje sedam puta. "Stvaranje nebesa (halku semavat)" također se sedam puta ponavlja:
SEDAM NEBESA 7 puta
STVARANJE NEBESA 7 puta
(halku semavat)
Riječ "dan (yevm)" u jednini spominje se 365 puta, a u množini, dakle, "dani (eyyam i yevmeyn)" 30 puta. Broj ponavljanja riječi "mjesec" iznosi 12:
DAN yevm 365
DANI eyyam, 30
MJESEC yevmeyn 12
Riječ "izdaja" spominje se 16 puta, kao i riječ "zloba (habis)":
IZDAJA 16 puta
ZLOBA 16 puta
"Biljka" i "stablo" u Kur'anu se ponavljaju isti broj puta: 26
BILJKA 26 puta
STABLO 26 puta
Dok se riječ "kazna" spominje 117 puta, jedan od temeljnih kur'anskih principa, "oprost", se spominje duplo više od ovog broja, dakle 234 puta:
KAZNA 117 puta
OPROST 2x117=234 puta
Kada prebrojimo imperativ "reci", vidjet ćemo da se on u Kur'anu spominje 332 puta. Isti rezultat ćemo dobiti i kada prebrojimo glagol "rekli su".
RECI 332 puta
REKLI SU 332 puta
Broj ponavljanja riječi "dunjaluk" i "ahiret" je isti: 115
DUNJALUK 115 puta
AHIRET 115 puta
Riječ "šejtan" spominje se 88 puta, koliko i riječ "melek".
ŠEJTAN 88 puta
MELEK 88 puta
Riječ "iman" (bez određenog člana) u cijelom Kur'anu spominje se 25 puta, riječ "bogohuljenje" isto toliko.
IMAN 25 puta
BOGOHULJENJE 25 puta
Riječ "zekat" ponavlja se 32 puta, koliko i riječ "bereket":
ZEKAT 32 puta
BEREKET 32 puta
Riječ "rahmet" ponavlja se isto toliko koliko i riječ "pravi put (hidayet)": 79
RAHMET 79 puta
HIDAYET 79 puta
Riječ "dobar, pošten, pobožan, čestit (ebrar)" ponavlja se 6 puta, dok se riječ "bludnik, razvratnik, lažov (fadžir)" ponavlja duplo manje od toga: 3 puta.
EBRAR 6 puta
FADŽIR 3 puta
Riječi "ljeto-vruće" ponavljaju se u istom broju kao i riječi "zima-hlad-no": 5 puta.
LJETO-VRUĆE 5 puta
ZIMA-HLADNO 5 puta
Formulacija "stvorio je vas (čovjeka)" ponavlja se u istom broju kao i "pokornost": 16 puta.
STVORIO JE VAS (ČOVJEKA) 16 puta
POKORNOST 16 puta
Riječ "vino (hamr)" i "pijanstvo (sekere)" ponavljaju se isto puta: 6
VINO hamr 6 puta
PIJANSTVO sekere 6 puta
Riječ "bogatstvo" ponavlja se 26 puta, ali riječ "siromaštvo" duplo manje: 13 puta.
BOGATSTVO 26 puta
SIROMAŠTVO 13 puta
Riječ "čovjek (insan)" spominje se 65 puta, što je jednako ukupnom broju spominjanja faza stvaranja čovjeka:
ČOVJEK 65
ZEMLJA (turabun) 17
SJEME, SPERMA (nutfeh) 12
EMBRIO ('alaq) 6
GRUDA MESA (meda'a) 3
KOST ('izam) 15
MESO (lehm) 12
UKUPNO: 65
Rijec "mora" (u smislu vode) se spominje 32 puta. Rijec "zemlja" (u smislu kopna) se spominje 13 puta.
Voda + zemlja = 32 + 13 = 45
% vode = 32/45 * 100% = 71.11111111 %
% zemlje = 13/45 * 100% = 28.88888889 %
zemlja + voda = 100%
Sad podatak sa http://en.wikipedia.org/wiki/Water -
A ponavlja li se rijec
DJEVICA
6 puta, ili je taj broj podlozan uspjehu u igranju preferansa? ;):):):)
Mene su ga makli jer je bio ogroman, vukao se po podu...;):Dhttps://forum.cdm.me/images/icons/icon13.gif
Sinane, pazi ovo
u tvojoj religiji kura* je važna tema :rolleyes:
ponavljam pitanje
napisao si koliko puta se ponavljaju neki pojmovi u kuranu
nisi napisao koliko se puta pominje pedofilija i nekrofilija (u pozitivnom smislu)
Takve boleštine se ne pominju u uzvišenoj knjizi...jer su generalno bolesti i veliki grijesi, koji su supsumirani pod nazivom RAZVRATNICI...a na nekim licima toga Dana biće prašina, tama će ih prekrivati, to će nevjernici razvratnici biti. A TO ŠTO TEBE ZANIMA O OVIM BOLESNIM STVARIMA, GOVORI O SAMOJ TVOJOJ IZOPAČENOSTI...
Evo Care
1.Muhamedova druga žena je imala 9 godina a konzumirao brak kada joj je bilo 10 i to je zvanična verzija (mada da bi se izvukli neki muslimani kažu da joj je bilo 13 kad ju je Muhamed "konzumirao")
2. "Ja Muhamed sam je pokrio svojom košuljom da bi bila odjevena na nebu i vodio ljubav da joj olakšam pritisak groba jer je bila najljepše Allahovo stvorenje"
(iz knjige "Kanz Al Umal" pisane od strane Al-Mutaki Al-Hindi i bazirana je na Hadetu u svetoj knjizi “Al-Jami Al-Saghir”)
3. Još jedan interesantan podatak :
u Hadetu Sunan Bayhaqi koji vodi porijeklo od jednog od 6 svetih Hadeta, Sunan Abu Dawud-a(!!!!). Muhamed je zadigao svoje haljine da bi ga čovjek ljubio !!!!!!!!!!!!!!!
Toliko Sinane o MOJOJ izopačenosti
U knjizi “El-Bidaja ve-l-Nihaja” (“Početak i kraj”) autora Ibn Kesira, u četvrtom dijelu, na str. 315., spomenuto je, da je hz.Esma, kći Ebu-Bekra r.a, bila starija od svoje sestre hz. Aiše r.a 10.god.
U istoj knjizi se navodi da je hz. Esma, kći Ebu-Bekra r.a, preselila u 100-toj godini života, tj. preselila je 73.godine po Hidžri.
U knjizi ”El-Ealam” od Zriklija, kao i u mnogo drugih knjiga iz historije islama, nalazimo sličnu predaju.
Također, znamo da je Poslanik a.s stupio u brak sa hz.Aišom r.a druge godine po Hidžri.
Na osnovu prethodno navedenih predaja zaključujemo sljedeće:
a- Ako je hz. Esma r.a umrla 73. hidžretske godine u 100-toj godini života, razumijemo da je imala 27 godina pred Hidžru ( 100 god- 73 hidžretske godine = 27 godina starosti hz. Esme pred Hidžru)
b- Ako znamo da je hz. Esma r.a bila starija 10 godina od hz. Aiše r.a, zaključujemo da je hz. Aiša r.a pred Hidžru i dvije godine prije braka sa Poslanikom a.s imala 17 godina.
Na osnovu ovih priloženih dokaza, da se zaključiti da je hz. Aiša r.a prilikom stupanja u brak sa Poslanikom a.s imala 19, a ne 9 godina.
Sve ovo nas navodi na zaključak da je prenosilac rivajeta, iz nehata ili zaborava, izgubio iz vida 10 godina razlike u godinama hz. Aiše r.a.
Kao jedan od dokaza o stvarnim godinama hz. Aiše r.a kada je stupila u brak sa Poslanikom a.s, nalazimo i u knjizi “El-Marif” od Ibn Kutejbe, gdje se navodi da je hz. Aiša r.a preselila kada je imala 77 godina, tj. u 58. godini po Hidžri.
To znači matematički 77-58=19.
Vidimo da je hz. Aiša pred Hidžru imala 19.god. I ako se Poslanik a.s oženio hz. Aišom r.a tada, zajednički život su počeli druge godine po Hidžri, tj. kada je hz. Aiša r.a. imala 21 godinu.
Jedan od dokaza o starosti hz. Aiše r.a, u trenutku stupanja u brak sa Poslanikom a.s, nalazimo u knjizi od Imama Taberija pod nazivom “Tahir El –Umam”. U toj knjizi se tvrdi da su sva djeca hz. Ebu Bekra r.a rođena prije Objave.
Na osnovu dokaza, znamo da je hz. Aiša r.a pred Hidžru imala 19 god, a Poslanik a.s, nakon primanja prve objave, provodi u Meki 13 godina, što znači da je hz. Aiša r.a na početku Poslanstva imala 6 god (19-13=6).
Dokazi za ovo se nalaze u velikom broju hadisa u kojima hz. Aiša r.a prenosi mnoge događaje u kojima je ona bila svjedok prvog perioda Poslanstva, konkretnije 4. i 5. godine po Poslanstvu.
Većina tih hadisa govori o vrijeđanju i maltretiranju muslimana od strane nevjernika, o životu hz. Ebu Bekra r.a, o posjetama Poslanika a.s porodici Ebu-Bekra r.a, o postupcima Pejgambera a.s prema muslimanima i njegovom odnosu prema nevjernicima.
Većina ovih hadisa se nalazi u Buharijinom Sahihu, kao npr. u prvom tomu, na str.181, hadis br.464. Zatim, u drugom tomu iste zbirke, hadis na str. 804. Također, i u Musnedu Imama Ahmeda, u šestom tomu, na str.198. itd…
Čitajući ove hadise iz gore navedenih izvora, možemo zaključiti:
Da bi nam mogla prenijeti ovako važne događaje, hz. Aiša je morala imati minimalno 6 godina, prilikom objave Poslanstva. Jer, nemoguće je da ovako bitne stvari zapazi i prenese dijete tih godina i mlađe.
Također, vezano za tradiciju arapskog naroda, u praksi nije postojalo to da supružnici stupaju u brak u tako ranim godinama.
Sve gore navedeno je minimum od velikog broja dokaza, koji pobijaju netačnu tvrdnju da se Poslanik a.s. oženio hz. Aišom kada je imala 9 godina, ali zbog malog prostora, nemoguće je sve iznijeti.
Svi koji žele da dobiju više informacija o ovoj temi, neka čitaju djela od Šejh Demal El-Bena Islam El-Bahir na engleskom jeziku (Shanavas(Ilaam.net), a također imaju dostupnu stranicu www.ha-mim.net i [email protected].
P.S.
Za sve koji traže odgovore isključivo u Buharijinoj zbirci (Sahih El-Buhari) i zbirkama hadisa, neka imaju na umu da to ne znači da su te zbirke nepogrješive i da su Allahove Objave. Treba da se zna da mnogo ugledne uleme, kao što su: Imam Taberani, Šejh Muhammed El-Gazali, Abas El-Akad i mnogi drugi uglednici, nisu prihvatili neke hadise koje su prenijeli Buharija i Muslim. Džaba ti je izopačenost je tvoja karakterna osobina...
MOLIM SVE DA PAŽLJIVO ČITAJU DA BI UVIDJELI MOJU IZOPAČENOST
ah
znači tvoje svete knjige nisu nepogrešive kada se radi o Muhamedovim eksperimentisanjima na polju Nekrofilije i Pedijastrije a u vezi svega ostalog su tačne
ponavljam ono što sam i ranije citirao iz tvojih svetih knjiga:
Nekrofilija:
"Ja Muhamed sam je pokrio svojom košuljom da bi bila odjevena na nebu i vodio ljubav da joj olakšam pritisak groba jer je bila najljepše Allahovo stvorenje"
(iz knjige "Kanz Al Umal" pisane od strane Al-Mutaki Al-Hindi i bazirana je na Hadetu u svetoj knjizi “Al-Jami Al-Saghir”)
Pedijastrija:
u Hadetu Sunan Bayhaqi koji vodi porijeklo od jednog od 6 svetih Hadeta, Sunan Abu Dawud-a(!!!!). "Muhamed je zadigao svoje haljine da bi ga čovjek ljubio" !!!!!(looks like BJ to me:eek:)
A što se tiče Pedofilije za koju si se zakačio preskačući Nekrofiliju i Pedijastriju(Homeseksualizam)
Izvinjavam se duboko što nisam malo detaljisao oko Aishe i pružio nekoliko referenci(a ne znam ni zašto bi kad to SVI znaju)
Muhamedov prvi brak je bio monogaman i to sa ženom iz bogate porodice
sa dotičnom je imao nekoliko djece i pošto je ona umrla poslije 25 godina braka.Oženio se ponovo sa Savdom.Poslije nekog vremena se oženio sa Aišom koja mu je bila obećana u njenoj 6-toj godini, a vjenčali su se u njenoj 9-toj i konzumirali brak u njenoj 10-toj godini (pošto je tamo navodno običaj da se žensko čeljade smatra ženom čim dobije prvu menstruaciju a Arapkinje navodno brže ulaze u pubertet i pošto je Allah dozvoljava odnos sa ženama...)
Čim je konzumirao brak sa Aišom (sa njenih 10 godina) razveo se od Sevde koja je imala dozvolu da dolazi i obilazi Akišu
http://en.wikipedia.org/wiki/Aisha#Marriage_to_Muhammad
http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad%27s_wives
evo ti pisanija muslimana da ne kažeš islamofobična wikipedia
http://sa.promo.web.id/does-quran-sa...-she-was-9.com
u Hadetu Bukhari 58:234 piše Aišinim riječima da su je bukvalno skinuli sa ljuljaške
MUHAMED JE UMRO OD STAROSTI KAD JE IMALA 18 GODINA
Evo još jedne interesantnog hadeta sa islamske stranice ReligionOfPeace
u knjigi molitvi(Kitab Al-Salat) 4:2127 "Muhamed je jedne noći zatvorio Aišu u kovčeg jer je izašla iz kuće bez njegove dozvole "zaključao me je u kovčeg,što mi je zadalo veliki bol" kaže Aiša"
E sad da li sam izopačen ja ili Muhamed ili onaj ko je pisao ovo
Tvoje svete knjige daju Muhamedu osobine Nekrofila,Homoseksualca i Pedofila(ovo zadnje je istorija)
Ko li je tu izopačen. Ja možda ???
PS.
od svih opisanih seksualnih devijacija našao si da braniš baš Pedofiliju
Homoseksualizam je na dobrovoljnoj osnovi obje strane
PPS.
da neko ne pomisli da vrijeđam kao što je to Darwud uradio sa Pravoslavljem i badnjim danom. Ovo je sve ZAPISANO U ISLAMSKIM SVETIM KNJIGAMA (samo googlajte) ja sam slučajno nabasao na Nekrofiliju i Homoseksualizam (tražeći pisanja o Muhamedovoj ženi ZA KOJU SVI ZNAJU, BEZ OBZIRA KOLIKO SE DARWUD KOPRCA)
evo ti Darvude korisnih stranica sa tvojim hadetima The Religion Of Peace (fin naslov), Centar za Emancipaciju Muslimana(Strana Američkih Muslimanagdje su nabrojani SVI HADETI)
A evo i Muslimana kojeg su Muslimani anatemisali zbog ovakvih citata iz vaših knjiga
http://www.jihadwatch.org/2009/01/fa...irs-radar.html
Oni koji pogrešno tumače Kuranske ajete sa prikrivenim značenjem se zovu ehli bid’at ili krivovjerci (inovatori, jeretici, otpadnici). A neprijatelji islama, koji daju takvim ajeti kerimima značenja u skladu sa svojim podmuklim i krivovjerničkim mislima, se zovu zindici. Ovi ljudi ovako radeći nastoje da promjene Kurani kerim i islam. Ove informacije koje nabacuješ bez predhodnog poznavanja Kurana i islamskog učenja dolaze od Engleza... Englezi su pravi i najveći neprijatelji islama koji izmišljaju i kljukaju ova krivovjerstva i troše u tu svrhu na bilione funti sterlinga. Najpouzdaniji simptom koji nam potvrđuje diagnozu krivovjernika i zindika, neprijatelja islama, je njihovo odvraćanje naroda od čitanja knjiga koje propagiraju učenja alima ehli sunneta i žigosanje takvih knjiga krivovjerstvom.
Iiii... đe je dio kojim si pobio ovo što je Rakun naveo? http://www.skype-emoticons.com/image...8-thinking.gif
izvinjavam se sto ovako upadam, ali sam jednostavno morala da prokomentarisem(nisam upoznata sa diskusijom od pocetka ali ipak bih nesto rekla)
nikad nisam shvatala kakav problem ljudi imaju sa onima druge vjere, dajte ljudi, pustite druge da vjeruju u sta hoce i koga hoce! Musl. ne diraju hriscane, ne znam zasto se vi obazirete na njih! sta vas briga sta pise u njihovo svetoj knjizi msl...O.o
svako ima pravo da bira vjeru, bila ispravna ili ne... njegova stvar!