vaterpolo klub crvena zvijezda je ugasena prosle godine kolko se sjecam....
barem sto se tice seniora...
Printable View
vaterpolo klub crvena zvijezda je ugasena prosle godine kolko se sjecam....
barem sto se tice seniora...
E to nisam znao...
Edit:
Vjekoslav Pasković zadobio
je lakše povrede prije dvije
noći prilikom pada sa motora.
Vrlo brzo naš proslavljeni
vaterpolo reprezentativac i
član Primorca, šampiona
Evrope, prebačen je u bolnicu,
u Risnu, gdje je nakon
detaljnih pregleda ustanovljeno
da nema nikakvih
lomova i težih povreda.
Međutim, on je ugruvan i sa
nizom „kopči” u predjelu
glave: tri konca na bradi, po
dva iznad obrva i arkade i
jedan iznad gornje usne,
moraće, prema posljednjim
informacijama, da miruje u
narednih nedjelju dana.
- Još sam i dobro prošao –
bio je prvi komentar za
ARENU, Paskovića. – Dobro
u svemu je što nemam
nikakvih lomova i težih
povreda. Ugruvan sam i
imam bolove tamo gdje su
ogrebotine. Nadam se da ću
konce skinuti za pet do
sedam dana i da ću se vrlo
brzo priključiti reprezentaciji.
U čitavoj priči, gdje sam
se na sreću izvukao sa, ipak,
lakšim povredama, dobro je
što je, već ako je moralo da
se desi, to bilo prije Svjetske
lige - rekao je Pasković. R.A.
sta je ovo, pola povreda vaterpolisti zadobiju vozeci motore, xaxaxa :)
zna li ko dje karte mogu kupit????
u funckiji je sigurno...ja sam igro zadnji put tamo nedje 2001.,al poslije toga je renoviran...vk beograd tamo trenira...ljetnji bazen je renoviran ja mislim 2002.za fina kup,a kasnije je renoviran i zimski...
isao sam u teretanu iznad njihovog bazena i vidio da se trenira tamo...
jesi siguran za tas? zimus nije radio, bilo je u toku renoviranje, jer se krov urushio i prognoze za zavrsetak radova nisu bile bash optimistichne
tas je radio prosle godine sigurno...ovo cattaro prica da ne radi jos od `95...
al su radili neko renoviranje i prije tog...za ovu zimu ne znam...promjenio sam teretanu 8)
Cattaro mislim da griješiš. Olimpijski bazen je svaki onaj bazen koji ima dimenzije 50x25x2,5 metara te odgovarajuće startne blokove za plivačka natjecanja. Recimo dubrovački je bio olimpijski sve dok FINA nije uvela nove startne blokove koji u Gružu još uvijek ne postoje pa se na bazenu odavno ne održavaju ozbiljnija plivačka natjecanja.
Vaterpolo se može igrati u olimpijskom bazenu ali ne mora.
Bazeni za skokove se obično rade odvojeno ali mogu i u sklopu velikog bazena s tim da na jednom kraju mora dubinom zadovoljavati uvjete. Dubina mora biti oko 5 metara (mislim nešto malo manje ali nisam siguran).
U svakom slučaju, bazen ne mora pokrivati sve olimpijske discipline da bi bio olimpijski ;)
Prvo kazes da grijesim, a u zadnjoj recenici se vracas na ono moje :)
Bilo kako bilo, podgoricki bazen nije dubine 2.5m, sigurno! Cini mi se 2.1m.
No, da se ne vracamo, u pitanju je cista terminologija, a poceo sam pricu zbog sve cesceg pominjanja onog "olimpijski".
@karacha,
ja nisam rekao da Tas ne radi od '94. vec da je Zvezda te godine presla na ''25. maj''...
Otvoreni na Tasu su sigurno renovirali, tamo se odrzavaju "Dani vaterpola", mislim da se tako zove ta srpska manifestacija.
Sto se karata tice, jos nema nikakvih informacija, stavise, cujem da se jos nisu ni odstampale!
http://en.wikipedia.org/wiki/Olimpic_pool
http://www.fina.org/project/index.ph...=51&Itemid=119
FR 3 SWIMMING POOLS FOR OLYMPIC GAMES AND WORLD CHAMPIONSHIPS
Length: 50.0 metres between the Automatic Officiating Equipment touch panels, except for the World Swimming Championships (25m), which shall be 25.0 metres between the Automatic Officiating Equipment touch panels at the starting end and the wall or touch panels at the turning end.
FR 3.1 Dimensional Tolerances as in FR 2.2.1.
FR 3.2 Width: 25.0 metres for Olympic Games and World Championships.
FR 3.3 Depth: 2 metres (minimum); 3 metres recommended.
FR 3.4 Walls: as in FR 2.4.1.
FR 3.5 Pools for Olympic Games and World Championships must be equipped with flush walls at both ends.
FR 3.6 Number of lanes: 8 (eight), for World Championships and Olympic Games: 10 (ten).
FR 3.7 Lanes shall be 2.5 metres wide with 2 spaces 2.5 metres wide outside of lanes 1 – 8. There must be a lane rope separating these spaces from lanes 1 and 8 for Olympic Games and world championships. If 10 lanes, these must be marked from 0 to 9.
FR 3.8 Lane ropes: as in FR 2.6. The floats must have a diameter of 0.15 metres.
FR 3.9 Starting Platforms: as in FR 2.7.
Except the surface area shall be at least 0.5 metres wide X 0.6 metres in length and covered with non-slip material. False start control equipment must be installed.
FR 3.10 Numbering: as in FR 2.8.
FR 3.11 Backstroke turn indicators: as in FR 2.9. Flagged ropes must be 1.8 metres above the water surface. Flags must be fixed to the rope having the following dimensions: 0.20 metres on the rope forming a triangle measuring 0.40 metres on the sides. The distance between each flag must be 0.25 metres. The flags may carry any signage on the flags to be approved in advance by FINA
FR 3.12 False Start Rope: as in FR 2.10.
FR 3.13 Water temperature: as in FR 2.11.
FR 3.14 Lighting: Light intensity over the whole pool shall not be less than 1500 lux.
FR 3.15 Lane markings: as in FR 2.13. The distance between the centre points of each lane shall be 2.5 metres.
FR 3.16 If the swimming pool and the diving well are in the same area the minimum distance separating the pools shall be 5.0 metres.
A evo i bilborda ispred tunela Vrmac !!!
Inace, ovaj sto drzi pehar je Vjeko Paskovic, a ovaj u desni cosak s rukama uvis, Drasko Brguljan, a ovaj do njega, Adam Stajnmec :p
postaviće se i jedan prema novskoj opštini,da znaju i oni gdje dolaze :)
Oce li se naplacivat ulaz u stari grad jer,ipak je to mjesto EVROPSKIH SHAMPIONA,od sad i sportska bashtina Evrope!!!
Ideja je sjajna i drago mi je da se to realizovalo.
Ulaz u stari grad se turistima vec naplacuje (u sklopu aranzmana), ostalima naravno da nece.
U Vijesti pise da ce u petak u 20h bit' odigrana trening utakmica izmedju A reprezentacije i Mediteranske selekcije, sto ce koristit svima: ekipama kao dobar trening, a organizatoru kao prilika da isproba sve sto treba pred turnir.
Karte za turnir ce se najvjerovatnije prodavat' od subote.
izasao je cjenovnik za karte svjetske lige u podgorici!
u preliminarnoj fazi karte ce kostati 4 eura, a polufinale i finale 6 eura! Karte ce se prodavati od subote u sportskom centru Moraca-na biletarnici!
Komplet karata za sve utakmice 50 eura!
mislim da su karte povoljne!
DIDI chekamo da se javish... :D
Muka mi sad trazhiti po topicu, ajde ako neko zna nek napishe sistem takmichenja, ko je u kojoj grupi i to... :)
Crna Gora će igrati u B grupi sa Hrvatskom, Australijom i Južnom Afrikom.
Rivali u A grupi biće Srbija, Sjedinjene Američke Države, Italija i Japan.
Autor Radio Kotor 10.06.2009
Podgorica će od 16. do 21. juna biti domaćin finalnog turnira Svjetske vaterpolo lige, saopštili su danas organizatori manifestacije. Učestvovaće osam reprezentacija, podijeljenih u dvije grupe. Crna Gora igraće u B grupi sa Hrvatskom, Australijom i Južnom Afrikom. Rivali u B grupi biće Srbija, Sjedinjene Američke Države (SAD), Italija i Japan.
Izvršni direktor finalnog turnira Pavle Radulović kazao je da je objekat praktično gotov. »Odrađuju se posljednji testovi opterećenja i pušta se segment po segment. Postavljene su montažne tribine sa sjeverne i južne strane, dok je zapadna izgrađena fiksno«, kazao je Radulović na konferenciji za novinare.On je istakao da su izgrađeni bazeni opremljeni u potpunosti i da se u njima mogu organizovati i vrhunska plivačka takmičenja. »Bazeni su koncepirani kao javno plivalište. Nakon turnira biće otvoreni za građanstvo. Bazeni su izgrađeni po Mirta tehnologiji. Prije četiri dana dobili smo napismeno od Mirte da su u Podgorici izgrađena dva najbolja bazena koje je ta kompanija ikada montirala«, kazao je Radulović.On je podsjetio da su po Mirtinoj tehnologiji izgrađeni i bazen u Malagi i Pekingu. Radulović, koji je menadžer glavnog grada, najavio je izgradnju još tri bazena, kao i rekonstrukciju otvorenog u zatvoreni bazen.
Generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Dejan Adžić kazao je da Crna Gora pokazala da je sposobna da, osim osvajanja trofeja, za kratko vrijeme izradi dva kvalitetna bazena.On je rekao da će 13. juna u Podgoricu doputovati Australija, dan kasnije selekcija SAD, a 15. ostali učesnici turnira.»Od 16. do 18. juna biće igrane utakmice po grupama. Mečevi za plamsman počeće u 19. juna. Polufinalni mečevi na programu su 20.-tog a dan kasnije biće odigrano finale«, rekao je Adfžić.Saopšteno je i da je kapacitet bazena oko 3,5 hiljada, dok će oko 2,3 hiljada karata biti pušteno u prodaju. »Karte će se naći u prodaju od subote po cijeni od četiri EUR za preliminarne utakmice, dok će karte za mečeve za plasman koštati šest EUR. Pravna i fizička lica moći će do petka da kupe paket ulaznica za sve utakmice po cijeni od 50 EUR«, rekao je Adžić. Najavljeno je da će u petak zvanični evropski prvaci odigrati trening utakmcu sa selekcijom koja će Crnu Goru predstavljati na Mediteranskim igrama u Peskari.
U textu ima par (ne)namjernih greskica, ali nema veze. Uglavnom je receno ono sto nas najvise zanima.