Ti mora da gledas neku drugu trku kad kazes da je hamilton citavo vrijeme brz - on konstantno ima problema.
Printable View
Ti mora da gledas neku drugu trku kad kazes da je hamilton citavo vrijeme brz - on konstantno ima problema.
Ukljucen FULL ATTACK mode.
Moguce...
Problem.Problem.
Veli hamilton ovima u boks ne zna o kojem problemu pricaju.
Rozberg dominira od pocetka trke.
Svaki put strecam da će neko zalijepit u ovaj 8-12 sektor, kad god prikažu nekog.
Rosberg uzima ovo kao od šale, baš vozi opušteno..
Hamilton je u problemu dugo, vremena su mu na nivou Palmera, Nasra, Butona...
Više je pričao sa svojima u boks i čačkao komande na volanu.
A kimi bača dobre fore.
Bizi, nemoj komentarisat F1. Ugasi TV i idi sa momkom u Venom.
Kako bi jedan SC sad dobro legao
Aj kenot daunšift...
To se ocekuje od njega.
Reče li ovo Perez da je Kimi imao 5 sek. kazne ali ga je svejedno pretekao :)
Da je Vettel isao u box kad su mu ovi rekli zajebao bi se.
Shvatio je da treba da radi suprotno od onog sto mu kazu.
Genijalni su ovi iz Ferrarija.
Jos ih car pita:"jeste li sigurni?"
Nakon potvrdnog odgovora je vjerovatno ukpirao istog momenta da je to nesto sto nikako ne treba da uradi...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Pa on, sto mu brze nesto potvrde, vise je ubijedjen da treba suprotno da odradi. Sou :D
Arrivabenne će ovako popiti otkaz na kraju, iz trke u trku (teorija zavjere - namjerno) fula strategiju!
Trka dosadna, prespavao sam 20-ak zadnjih minuta, za stazu sam prijatno iznenađen.
Perez da nije imao pomjeranje 5 mjesta na startu, možda je mogao do drugog mjesta...
gotov je on...
Arrivabene ce postati Arrivacasa.
Danas nisu mogli vise, to je maksimum. Vettel vozi na limitu svaki krug i kad su mu se gume zagrijale imao je pace kao Benz.
Imaju problema sa zagrijavanjem guma i kocnica i mos ga jebat. Zato su losi u kvalama.
Pih kakvi su ovi iz Ferrarija, strategičari raspali. Veze s vezom nemaju. Kimi bi i sa kaznom lagano bio na podijumu da je kasnije ušao u pit. I Fetel da ih je poslušao aj zdravo. Potpuno pravo ima Kimi što je poludio na njih. Mercedes ultra dominantan, s tim što namještaju Hamiltonu.
Mozda Ross-a da vrate,jer se Arrivabene nacisto pogubio,a cini mi se da donekle Sebu i odgovara sto Arrivabene nije toliko autoritativan da moze da se nametne kao lider ekipe.
Mada, Mauricio ne donosi odluke. To rade neki drugi, tehnicki direktor, strateg...
Kimi bi sprdnju napravio da nije ulazio u 7krug.
Mid-way through the Grand Prix of Europe, Lewis Hamilton realised he was in the wrong engine setting -- one it later emerged was preset incorrectly by Mercedes ahead of the race.
The 2016 radio clampdown meant Hamilton spent the next 12 laps trying desperately to work out a fix from inside the cockpit with race engineer Peter Bonnington not allowed to give him any advice.
Below is how his radio drama unfolded, starting with the message first heard on lap 27.
Hamilton: "De-rates everywhere, surely isn't helping. Is there no solution?"
Bonnington: "We're working on it."
Hamilton: "You guys need to pick up the pace."
Bonnington: "The problem appears to be with the current mode that you are in."
Hamilton: "I don't know what you mean. I don't know what's wrong."
Hamilton: "Can I not reset this thing?"
Hamilton: "This is ridiculous, guys. I don't know, I'm looking at my fricking dash every five seconds trying to find the switch in the wrong position."
Bonnington: "Lewis, it's nothing you're doing wrong, just got a setting that's incorrect."
Hamilton: "I might not finish the race, I'm going to try and change everything."
Bonnington: "Erm, we don't advise that, Lewis."
Hamilton: "Can I make suggestions and you tell me if that's okay?"
Bonnington: "Nope, that's not allowed."
After several stressful laps, Hamilton set a fastest lap on lap 44, which was followed by confirmation the issue had been resolved...
Bonnington: "You're the quickest man on track Lewis..."
Hamilton: "Thank f---, man , I've got my power back!"
However, by this point the damage had been done to Hamilton's race and the reigning world champion decided to nurse the car home for fifth, wary of the amount of engines he's already used in 2016. The result, and Nico Rosberg's dominant win, has dropped Hamilton to 24 points behind his teammate in the title race.
Ali pazi ti njega, thank ****.
Sabotaža možda? [emoji6] [emoji6] [emoji6]
Nedavno je Ross vidjen u Maranelu,ali je rekao da je bio tu turisticki sa prijateljima.
E sad...
Znam da ranije kad su mu nudili da se vrati-nije htio nista ispod sefa tima.
:biggrin::biggrin::biggrin:
https://youtu.be/0qRjtQ5ClR0
Ross je gotov. Nece ga biti u F1.
Ali ljudi, nije tu bitan sef. Bitan je tim. Inzinjeri koji imaju nesto soli u glavi.
Kakvi crni stratezi-to su sve idioti u Ferrari.
Ovo motorno odjeljenje jedino sto daje rezultate,sasija i aero ni da mrdnu.
Djelimično se slažem sa ovim. U današnjoj formuli 1 pozicija šefa tima nije presudna. Uglavnom se oni saglase sa strategicarima i ili je to ok ili nije. Ali u uslovima kad nema ograničenja u razvoju i kada top timovi budu približni po performansama (tj.da inženjeri koje pominješ naprave bolide na tom pribliznom nivou) pozicija šefa je, po meni mnogo bitnija.
Lično i ja mislim da se Ross neće vraćati ali ako bi se vratio, mislim da bi to Ferariju vratilo malo šmeka a i možda poguralo neke nove ideje (sjetih se duplog difuzora...)
Duplog difuzora,legendarnih strategija sa Schumacherom koji je nerijetko dobijao trke "kroz boksove",strategije da kroz box odradi "stop&go" itd,itd.
A sef je tu da sprijeci nesto ako nije u redu,a ovaj ne sprecava losu strategiju vec 3-ci put za koji znamo.
Jos nisu dosli na neku stazu da im nije "los Petak",da su razumjeli gume,da se ne muce,da im bolid ima brzinu ali da ne mogu da je iskoriste itd,itd.
A kakve su bile one strategije. Pa to je nevjerovatno. Sjecam se Madjarske 2004 kada je sa 4 pita obisao Lojzeka, onda finish kroz box i stop and go...pa zbog njih ne zabranjeno dosta toga jer su uvijek pronasli rupu u zakonu.
Ljudi, meni nije jasno da ocekujete od Mauricija da ispravlja taktike ljudi koji primaju platu za to, a sam MA vjerovatno ima manje iskustva sa F1 nego pola nas forumasa... covjek je pocinajo da radi u Marlboru dok smo neki od nas pratili F1, i pokusaje da Schumacher vrati Ferrari dje mu je mjesto...
Pa tu i jeste problem, zašto na to mjesto postaviti nekog bez F1 iskustva / klasičnog menadžera, bez osjećaja za trku... Trebalo bi da se od prošle godine malo ustosao ali izgleda da mu je posao da se mrsti pred kamerama kad treba nešto na engleskom da kaže. F1 je prilično skup sport i svaka strategijska (i druga greška) prilično košta. A on niti mijenja strategicare niti mijenja bilo sta. Kad Fetel vuče strategiju dok vozi preko 340 na sat, sta radi ostalih desetak ljudi na pit wall monitorima - posmatraju brojke na ekranima i klimaju glavom?
Mauricio treba da na odgovorna mjesta rasporedi odgovorne ljude.
A njima u "bekstejdz" sjede ljudi koji iz svih mogucih podataka nisu u stanju da pola godine izvuku makar prosjek neki koliko krugova moze izdrzati koja guma.
Pola godine.
A majku mu-za pola godine bi bolid napravili.
Pola godine znaju da im se gume slabo zagrijavaju u kvalama,i pola godine voze po 1 brzi krug.
Pa goveda,odvozite 2 kruga da zagrijete gume,pa 3-ci neka bude za vrijeme-ucinite nesto.
Svo vrijeme oni cekaju da se problem rijesi sam od sebe-ocigledno.
Vidjece sledece godine kad ih Mecka pocisti na racun snage motora,i RB na racun aerodinamike.
Zamjerao sam Ferrariju tada samo zbog timskih naredbi. Što se tiče tima bili su sami vrh, počistili su konkurenciju. Ali za to zahvaliti Mr. Todtu i Mr. Brownu [emoji6]
A ne Arrivabene, samo priča neke bajke, da fanovima zamaže oči.
ja koliko znam za strategije u ferrariju nije zaduzen niko ko je bez iskustva...vec covjek koji je godinama u F1... meni se cini da je tu veci problem sto citai ferrari ne razumije kako funkcionisu gume... i onda mi se cini da je jedino rjesenje pravit strategiju u toku trke...
eto sad su mozda kimiju upropastili trece mjesto jer su ga zvali rano na zamjenu, a pratili su ono sto radi red bull kome se vidjelo da ima problema sa gumama... ko zna sto bi bilo da je red bull odlucio da odma ode na mediume...
evo iskopah jedan tekst...nije toliko star :)
http://www.f1technical.net/news/2035...0295e449b00c35
Jasno, kad ne razumijes gume ne možeš ni strategiju planirati već to radiš u toku trke i gubiš se. Bez obzira na iskustvo. Ipak sam utiska da MA nije covjek za tu poziciju, šta god da se na poziciji šefa tima radi/ne radi [emoji6]
A i kaže se da su posle bitke svi Generali i najpametniji. Lako je nama suditi, kad često gledamo stvari navijački...
Ne vidjeh u zvaničnim saopštenjima da je neko pominjao kese kao izgovor, izgleda da su završili sa galebovima [emoji2]