lapsus mali "baraž". inače Bonja je baš nesiguran, prva intervencija protiv engleza nije se pitao sa loptom otišla je pored. protiv švajcaraca iisto tako ali je završila preko prečke. sigurnosti mu fali baš dosta!
Printable View
Prvi golman Videotona je ovaj slovak koji je 8 godina bio u Nitru i branio samo 20 puta a evo za 2 godine u Videotonu je branio 16 puta.
Ja ne znam sto svi pljujete po golmanu, meni je on odlican! Imao je par kikseva, ali sto je sve branio, bruka. Kiksao je protiv Svice, ali izgleda da niko nije vidio silne odbrane. Nemojte zajebavat ljudi, on nas je vadio dosta puta.
Koliko mogu da vidim po reakcijama ljudi nakon žrijeba, vrlo je simptomatično da su odreda zadovoljni žrijebom oni koji navijaju za Crnu Goru. Sa druge strane oni koji navijaju protiv nje, nezadovoljni su i žale što nam nije došao Portugal.
Vidi, on je za mene sjajan golman. Za dvije klase bolji od Poleksića koji je izuzetno limitiran. Ipak, nedostatak utakmica je doveo do toga da pravi onakve greške. Ne treba to kriti. Protiv Velsa je primljen gol u momentu naše sjajne igre. Protiv Švajcaraca su nas takođe načeli. Samopouzdanje mu je palo žestoko sve zbog one nesreće od čovjeka koja trenira Videoton. Kad bi ga pustio da brani, sve bi došlo na svoje mjesto. Imao je on sjajnih odbrana protiv Velsa i Švajcarske (protiv Engleza i nije imao posla osim dva gola u kojima nema ni 0,5% krivice), ali njegovi kiksevi su doveli do toga da budemo u rezultatskom zaostatku. Nikakvo pljuvanje, samo konstatacija. Moje mišljenje o njemu je izuzetno visoko, samo mu fali utakmica koje nažalost nema. Sve zbog ovoga... Ne mogu reći "dembelja" jer je bio sjajan igrač
http://sin.stb.s-msn.com/i/13/73D099...E4233B1B11.jpg
jel tacno da prvu igramo u prag??
posto to svugdje tako pise
Igramo li prvu u Prag...?
tako pise na fscg, uefa, fifa, wikipedia,...
ili je svima pogresno jer su od jednoga kopirali ili je to nesto novo
Igramo, momci, igramo. :)
EDIT: Nije novo, ljudi, što vam je? Izvlače se kuglice i onaj koji je prvi izvučen igra doma prvu, drugi izvučeni u goste, revanš obrnuto. KRAJ.
Tako je. Prva se igra u Pragu.
Pa ljudi dokle više ta pitanja?! Bila je dezinformacija da "kosturaši" igraju revanš doma, ali je na samom žrijebu izvlačeno i ko će da igra koju utakmicu đe, i mi smo izvukli revanš doma, i KRAJ.
Agencije su vec izbacile ponude za Prag
Autobusom 150 eura
Avionom 430 eura
Može li link za te aranžmane?
Mal teez...na setalistu... U buudvi...
Podgoricani...na drogama...u pragu...
Brzi casti mi. Owo preko Granda nije jeftino uopste, owo preko Galilea je dzabe
Ne znam da li će onaj poznati "novinar" napisati da je Dejo kupio ovaj zrijeb, ali je superrrrr. Crna Gora i Hrvatska lagano idu dalje i jos ostaje da navijamo za Bosnu pa da se sretnemo nedje oko finala sa komsijama :)
e vala je mnogo 400 i kusur eura!!! nije ni karta ni ništa uračunato u 330! ja još mislila kako je u 330 uračunata i karta i takse i taman se mislim kako da ovo dijete mi mladje nekako smjestim hahhahahaahha kad oćeš:D neka ide autobusom i ljepše mu je:D:D:D
Sjecat ce se Rooney Podgorice; dali su mu 3 utakmice suspenzije. Pitanje je oce li ga Capello i vodit na prvenstvo s obzirom da moze da igra tek od cetvrtfinala.
Čitam ove izjave igrača, svaki je u fazonu ko zna kad ćemo opet imat priliku, bla bla bla...
A Platini je promjenio format Eura, od 2016 po prve dvije ekipe iz grupa će da idu direktno na prvenstvo. Stoga računam ne samo da ih gledamo u Ukrajini i Poljskoj već i ubuduće.
kako će nam cijela sportska javnost zahvaljivat:D:D:D
nijesi častimi, sa naše tačke gledišta...ali oni baš ne bi da se ne okoriste....evo ugostitelji vele da su četvorostruko zaradili po noći onih nekoliko noći sa englezima:D
Hubšman propusta oba meča sa Crnom Gorom u baražu.
ovo im je bio standardan u odbrani
Evo pola sata mozgam ali mi ne pada na pamet zašto si ti uopće kvotao moj post? Naravno da je nemoguće i bezveze uspoređivat utakmicu protiv Engleske s utakmicom protiv Češke jer:
1. Svaka utakmica je priča za sebe, svaki protivnik je drugačiji od onoga drugoga, pa čak i isti protivnik često ne odigra dvije jednako kvalitetne utakmice.
2. Utakmice s Česima imaju poseban karakter u kojima je i vama i Česima ulog ogroman. Tako je i s nama i Turcima, i s Bosancima i Portugalcima, i s Ircima i Estoncima. U ovoj fazi više nema kalkulacija jer samo pobjednik ide dalje.
3. Vaša utakmica s Englezima je dakle priča za sebe a rezultat 2:2 može biti, ali i ne mora, posljedica Rooneyevog isključenja, vaše kvalitetne igre, eksplozije zvjezdanog patuljka u zviježđu Adromede, ali svakako se ta utakmica ne može uspoređivati s ovim što vas čeka protiv Čeha (da se razumijemo, isto to mislim i za nas protiv Turaka. Sve dosad u vodu, a ovo odigrati kako treba pa ili pukovnik ili pokojnik). Englezi su bili poprilično rasterećeni jer su već u prvom poluvremenu osigurali 1. mjesto u grupi tako da nam ostaje samo zamišljati što bi bilo kad bi bilo a to je potpuno nepotrebno (zato sam i napisao odgovor na koji ti kvotaš).
Ja u ni jednom trenutku nisam posumnjao u vašu kvalitetu jer sam vašu reprezentaciju pratio barem tijekom ovih kvalifikacija i vidio da znate igrat nogomet, a Česi su u laganom padu i samo su zahvaljujući sretnoj zvijezdi izborili dodatne kvalifikacije. Vama dajem laganu prednost, recimo 52:48, ali ne bih se nimalo iznenadio da Česi prođu dalje.
Vidiš, vjerojatno ja znam više o vašoj reprezentaciji nego ti o našoj ali bez obzira na to, zašto za Boga ja ne bih komentirao vašu reprezentaciju? Da li je to zabranjeno? Što se tiče naše utakmice s Grcima, pa barem to više nije nekakva tajna, kod nas je na snazi lagani raspad sistema, a tako će biti sve dok je Bilić na mjestu selektora. S Cicom ne da bi se prošetali kroz ove kvalifikacije nego bih se dao kladiti da ni jednog boda ne bi izgubili. S Bilićem su nam šanse protiv Turske podjednake kao i vama protiv Češke. Lagana prednost nama, ali nikakvo iznenađenje ako Turci prođu dalje.Quote:
Zamisli mene da komentarisem Hrvatsku o kojoj znam taman koliko vi o nama. Poznat mi je Modric jer se o njemu stalno ne pise ali se ne sjecam da sam ikad vidio da je tako dobar kako ga dizu u nebu. Srna je extra igrac. Pojma nemam ko su ostali ai gubi se od Grcke 2:0 za koju su i Engleska i Svajcarska ipak extra klase.
Česke Budejovice su oko 125km južno od Praga.
Ali to je kolijevka Budweisera. :D
Ne radi se tu Hari samo o individualnoj kvaliteti, barem što se usporedbe nas i Turaka tiče, jer individualno gledano mi zaista imamo kvalitetniju reprezentaciju koja po transfermarktu vrijedi barem 30 mil € više od Turske, ali na terenu ne igraju transfermarkt i procijenjena vrijednost igrača, nego dvije ekipe sastavljene od po 11 igrača koje je netko tu postavio i objasnio im što i kako. Za razliku od Bilića Guus Hiddink zna što radi, tako da će Turska tu razliku u kvaliteti igrača u našu korist, nadomjestiti kvalitetom selektora u svoju korist. To je ono što mene plaši.
Što se vas tiče, nisu Česi za podcjenjivanje jer Baroš, Rosicky, Plašil i Cech nisu vesla sisali, ali nisu ni Vučinić, Jovetić, Savić ili Vukčević, pa vama ipak dajem laganu prednost. Dvije su utakmice pred nama i vama. Vjerujem da u te dvije utakmice i jedni i drugi možemo dalje ali ne bih se iznenadio da i vi i mi Euro gledamo na televiziji ;)
Bilo bi mi izuzetno drago kad bi Hrvstaka izbačila Tursku i to "naglavačke". Sve zbog onoga iz 2008. Ono još nisam prežalio...
Bosna baksuzna opet... Ispašće od Portugala gotovo sigurno. Irci ne bi trebalo da imaju problema sa Estonijom.
Kad je Bonja stao na gol Buducnosti, rijeci Brana Milacica su bile :"Nek nam je Bog u pomoci". I bio je u pravu. Primio je nevjerovatne golove protiv La Korunje. Kad sam slusao nedje intervju momak je konstatovao da mu je hobi teretana, ali je smanjio jer mu Lekovic to rekao...
U karijeri je primio veliki broj nerezonskih i kiks golova... Poleksa je dvije godine cuvao gol bez ijednog kiks gola, uz par bravuroznih intervencija...
Suma sumarum je da ne mogu da vjerujem da je zaboravljen pouzdani Poleksic, a Bozovic zbog 5-6 mjeseci branjenja u zivotnoj formi, uzdignut na pijedestal... Momak zna da kiksa kao rijetko ko. Svi kiksaju, ali je Bonja od onih kojima se to cesce desava... E sad, ne dvomec baraza ne trpi niti jedno pogresno istrcavanje, ostanak na liniju, nesporazum sa stoperima...