Originally Posted by
verbalni_fajter
koji reče da je to telefon? Jerbo Kinezi vole da agresivno ubijaju aplikacije, imaju preinstalirane task killere, ili si ti dodao neki možda? Može biti i da si nedavno restartovao telefon, ali svakako to što imaš 1gb rama da zvrji u prazno i nije neki plus, kod Androidaša je jedno vrijeme bila trka koji će da ima više slobodnog RAM-a, sad je takmičenje ko će da ima manje, jer to znači da telefon bolje koristi memoriju za keširanje, što i ubrzava otvaranje aplikacija, i štedi bateriju :)
Što se tiče mene, G4 je prebačen u penziju ne zbog 3GB RAM-a, nego zbog baterije, jer ovlašteni servis nikako da nabavi novu ni poslije pola godine. I onda kad sam već prelomio da uzimam novi tel, e tad im je stigla... Drugo, da je znao da laguje, itekako jeste, valjala bi mu jedna reinstalacija i/ili custom ROM noviji (ali tu se onda rađao problem, jer AOSP bazirani ROM-ovi nisu dobro sarađivali sa telefonima kojima su oslabile baterije, pa se ugase bez pravilnog shut down-a, desilo mi se jednom da je tel. po restartu ostao polu-upotrebljiv, pa sam se vratio na stock-baziranu betu Androida 7).