Ne isplati se bakcat i porucivat dhlom po meni, oduzece dosta vremena i zivaca...
Printable View
Ne isplati se bakcat i porucivat dhlom po meni, oduzece dosta vremena i zivaca...
Nije to neki problem, brzo se zavrsava, jedino izvod iz banke nekad dok se azurira prodje vise vremena no sto treba posiljci da stigne. Ovo na aerodrom i carinu zavrsavas za 15 minuta ako nije guzva u dhl.
Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk
Ok, kazem da je meni tako proslo. Ali njje problem promijeniti ime kad se narucuje.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Da bi mi DHl poslao posiljku na kucnu adresu jel ja moram da to zahtjevam ili to ono rade na svoju ruku ?
Da zahtjevas,ali ti se ne isplati realno.Osim ako ne znas sta ces s parama
Kolika je mogucnost da se nesto tako desi,bas ono minimalna...
Ja sam podizao paket kod zeljeznicke za strica.
Dao sam svoju licnu i rekao na koga se paket adresirao i dobio paket.
U ovom slucaju,ime je komotno moglo bit izmisljeno pri porucivanju,jer se stric nije niti pojavio,niti su trazili njegovu licnu kartu,ama bas nista.
Sve sam zavrsio sam bez ikakvog dokazivanja da imam veze sa stricem i da osoba sa tim imenom uopste postoji.
Na ovo sam mislio kad sam rekao da se mozes "posluziti" izmisljenim imenom ako sebe "prebukiras" sa porudzbama.
A naravno da je pametnije stavit nekoga koga poznajes,ukucana,druga,kolegu itd.
Čekam jednu jaknu sa Aliexpresa. Stoji na trackingu - in transit(shipped by air) jos od 5 decembra. Dakle, skoro pa 20 dana od kada je poletjela sa tog aerodroma. Je li realno da je još nema u Crnoj Gori, ni posle ovoliko dana?
Tako i meni, nekoliko proizvoda poslanih prije 20dana u cg i tu im se gubi svaki trag. :)
E, jbg... baš čudno
Kupih jaknu na aliexpres u petak... prodavac je poslo na sat ili dva od onog roka do kad je moro poslati... tri dana od tada prodjose a jos nema informacija o tracking numberu tj ima tracking number al kad ga pokusam naci na sajtu nidje ga nema zavedenog... sacekacu jos 2-3dana da vidim hoce li se dje pojaviti... sta mislite sta da radim
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
@trandza hvala, procito samtamo da se nakon 5dana pojavi info o trackingu... al mi sumnju prvo stvorilo to sto je prodavac "poslao" jaknu sat vremena prije iateka onog roka... a potom mi nije odgovorio ni na jednu poruku koju sam mu poslao...
Oko 2000 ima prodatih stvati i reputacija preko 95%, al u skorije vrijeme (kasno) vidim ima negativnih feedbackova upravo zbog neodgovornosti al eto... jbga
Mozda ti je dao lazan tracking, desilo se i meni slicna stvar kad je bio 11.11., dvije nedjelje se nije nista pojavilo na tracking, pa mi je poslao opet i stigla posiljka za 3 nedjelje.
Meni su 2 stvari sa alija stigle za 22 dana, a 2 za 30 dana. Naručeno 11.11.
Na jednu stvar nešto nije bilo dobro sašiveno, rekao prodavcu da ću otvoriti dispute i slikao mu i uzeo 6$ za popravku kod krojača. Bez problema pristao (u 2 poruke), samo me je zamolio da stavim razlog da shipping nije kao što je pisalo na sajt. Pare legle na račun za 2-3 dana :)
Na Aliju samo imam preko 100 porudzbi.
Bilo je svega,laznih tracking brojeva,da mi tracking broj uopste ne da,ovoga,onoga,al svaka porudzba koja je krenula je u prosjeku stigla u roku od 20 do 30 dana.
Tako da tracking brojeve vise i ne konstatujem,kao prvo veci dio puta info je na kineskom,pa su mi informacije u tom slucaju beskorisne.
Kao drugo nije detaljno kao npr DHL,pa znas u kojem je gradu tacno osim kad stigne u pg,pa mi je opet beskorisno.
Kao trece,trgovac da bi tebi dao tracking broj i on mora da ga plati.Robu isprave posalje,al bi ustedio,ponekad ti da neki izmisljeni tracking broj da bi te zadovoljio a kad mu se obratis masti nesto da dobije na vremenu dok ti roba ne stigne.
Tako da porucim,pratim samo dok ne krene,strpim se mjesec dana,sacekam na prag od kuce i cao.
Vidjecemo sta ce biti za koji dan... dal ce se pojaviti info... ne bih jaknu ni kupovo da mi se nije pojavila marka (skandinavska) za koju imam nevjerovatna dobra iskustva... samo zbog tog znaka H sam je uzeo (nema veze sto je kopija).
Naravno da nije original. Haos se cini tamo sto se tice kopiranja tice. Do skoro si na Aliju mogao naci Nike Air Max,od skoro ni "Nike" kad ukucas nista ti ne izlazi. Izgleda je Nike reagovao sa zastitom brenda/patenta/zastitnog znaka/ bla bla bla,pa roba ne smije da im se prodaje na Aliju.
A sad cu da ti ispricam moje iskustvo sa kupovinom jakne sa Alija...
Snimim jaknu,prelijepa.S obzirom da je kopija,cijena ne bjese previse naivna,50 eura. Za te pare da odem u Cotton ili Jeans i da uzmem dosta pristojnu jaknu,al ova sportska Spyder (vazi) mi se svidje i bas sam se za nju zagrijao,bio spreman da rizikujem i porucim je.
Zasto da rizikujem,zato sto kinezima kalupi variraju da je to sprdnja njima je XL ono sto nosi nase dijete u 6. osnovne.Zatim,koriste internet trgovinu,tj "na nevidjeno", pa sve i da ne bude nesto kako treba,svjesni su da ti se ne isplati da je saljes nazad.
Ja porucim XL,i rekk sto bude,bude.
Stize jakna poslije mjesec dana,oblacim je,duzina ok,sirina ok, ja da ispruzim ruke,rukavi debeli ka od nogavice,a dugacki toliko da idu malo preko lakta.
Smorih se najstrasnije,dok mi nakon 3 dana ne sinu ideja.
Odoh kod krojacice,od kapuljace mi je iskoristila platno,nadogradila je rukave da se skoro i ne primjecuje,rukave suzila. Tako da sam tek nakon toga zadovoljan s jaknom.
Poenta moje price je da uvjek budes spreman da se malo razocaras ako nesto ne ispadne kako si ocekivao.
Ono sto se moze tolerisati kad je malo sire (jakna i dukserica) bih porucio s neta.
Ono sto sto trazi preciznije odgovaranje tipa farmerke,a tek obucu,nidje na net ni u ludilu ne bih porucivao (tj bez mogucnosti probanja na licu mjesta),jer sam se opekao par puta.
Jeste ali možeš žestoko da se zajebeš i u suprotnom slučaju
Davno bješe
nađoh na Amazonu fantastičnu mandarin košulju i pročitah na review nekoliko likova koji se žale da su brojevi mali te ja s'obzirom da sam u to vrijeme nosio XL do XXL gardarobu naručih 3XL. Epilog, dođe mi košulja od koje sam mogao komotno da napravim šator ali je ocu bila taman.
bukvalno svaka porudzbina sa alija, a bilo ih je dosta, mi je stigla. dobro kaze neko gore, nista ti tracking njihov prsli ne znaci. imas podatak je li napustilo kinu i to je to. strasna stvar. narucis cekas i kad stigne stigne.
takodje to su uvijek bile stvari na koje se ne oslanjam puno niti razmisljam, pa sto bude bice. necu propanut zbog maske od 2eura.
a da ga je provalio narod zestoko milo mi je, da lokalni preprodavci i prodavci ne prodaju fals punjace za 15e a na ali 2. itd