to su lovacke
Printable View
to su lovacke
@Takumi
Nisu lovacke, u upustvu za moj CR motor pise sledece:
Running when dry causes irreparable damage to high-pressure pump.
If the fuel filter, the fuel lines or the supplementary fuel pump -V393- are renewed, it is important to bleed the fuel system before the engine is started for the first time.
Znaci, zrak koji ostane u sistem i dodje u pumpu visokog pritiska moze da je osteti jer pumpa visokog pritiska goriva se podmazuje gorivom. Kad je gorivo na rezervi, moze da se desi i zrak da povuce. Zasto rizikovati.
Sa druge strane, gorivo se dolaskom do motora grije na temperaturi i do 100 stepeni, ali kad se ima veca kolicina goriva u rezervoaru, to gorivo (visak) koje se vraca u rezervoaru se rashladjuje (mjesajuci se sa gorivom u rezervoaru) i dolazi hladnije do pumpe viskog pritiska i rashladjuje je. Ako imas male kolicine goriva u rezervoaru, vrlo brzo ce se i ono ugrijati i moze doci do ostecenja plovka, pomocne pumpe a sigurno nece goditi pumpi viskokog pritiska.
jeste, DRY, ali dje pise ON RESERVE?
Lovacke price, isto kao sto je u dno sve talog....
Na oko 100 000km i 7.5 godina starosti su mi sipali benzin umjesto dizela...Auto na slepku i u servis
Otvorili rezervoar, znaci toliko cisto da bih mogao da rucam s njega, ni jedne jedine cestice ili truncice nije bilo...Mislim da smo ga mi vise isprljali cisteci ga...
A dizajniran je tako ta poslenju kap dizela moze da usisa, dok ne dodje do isparenja :D
A pojedini misle da su rezevoari na kola metalni pa rdjaju...Zadnjih 15 godina plastika ka za bocu od kola kole
Meni pali rezervu na 6l, i mogu da predjem 100km...Ako predjem 20-30 pa i 50km, autu ne moze nista bit.
A znam pojedine sa alfama jtd koji su ostajali po centru bez nafte iz vise navrata i 0 problema...Sipas naftu, otvoris haubu, nadrukas pumpicu, upalis, gotovo, vozi..
Drugo su krs motori, ozloglasene verzije 2.0tdi pa i 1.5dci na koje crkavaju pumpe i dizne kako god okrenes jer je los dizajn i odabir materijala
potpisujem sve
s tim sto na svako auto ostane 5-10 litara pa i vise kad pise range 0
Sve je to OK, ja znam da na mog ne cekam da se rezerva upali da bih sipao gorivo. Kad ostane malo goriva u rezervoaru, mislite da je nemoguce da se zrak usisa u bude DRY uslov ispunjen? Ne znam, i ne zelim da isprobavam. Vec 18 godina vozim tako TDI motore i niakad nisam imao problema sa sistemom za ubrizgavanje, drzim se pravila pisanih, mojih, nije bitno. Savjetujem druge da rade isto, a na njima je hoce li to raditi ili ne. Na CR TDI motore je OBAVEZNO prajmirati sistem goriva nakon zamjene filtera nafte (dijagnostikom jer nema mehanicke pumpe), znaci zrak u sistemu je poguban!
Na moj motor je filter cilindricni, ima samo jedan ulaz i jedan izlaz, moguce da je zbog toga veoma bitno da se sistem ozraci.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bd7c51c146.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f9f109579d.jpg
Taj filter nema nista sem ulaz i izlaz, cak nema ni saraf za ispustanje vode ili zraka....
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Cujem o nekoj potrosnji se prica :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...930a4bf656.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeste.
Hari brate, otvarao sam rezervoar jer kako cu drugacije da izvadim benzin iz auta koji je dizel? Ne mozes kroz "grlo" kuda sipas naftu i da je izvlacis, ima neku resetku i ne mozes da doguras crijevo do rezervoara pa onda da je "isisas"...
Izvadis zadnju klupu, otvoris veliki plasticni poklopac od rezervoara i tuda izvuces :)
Stoji legenda na pumpu sa Mercedes ML-om i veli, neka ti na tih 15l benzina naspu do cepa dizela i slobodno vozi...Tako ja sipam u mercedesa zimi...
Ocu rekoh, vazi...Da vozim golfa dva mozda bih tako uradio, a za CR motor mislim da nije bas zdravo
Ee to to
Atf bi ga spasio [emoji23][emoji23]
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ja sam pisao nedje da je lik ispred mene nasuo tipa 50L dizela i jos 5L benzina.. Kad sam pitao ovoga na pumpu sto to on mi rece da i on to radi i da je dobro zbog nekih stvari - sad se ne mogu sjetit cega tacno...
Auto u koje je sipano je bilo novijeg godista - cini mi se neki audi...
Koje je ovo auto? Ocigledno benzinac koji iskljucuje cilindre?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
nista novo
ovo postoji evo 20 godina
Meni se cini da je neka Skoda.
Gasi cilindre, start stop, eco voznja cudima se bavi auto i opet pun rezervoar 500km
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sigurno ga je lijepo cut dje radi na po motora
Imao sam ja G2.Isto je ponekad radio na 3 cilindra(za 2 nijesam siguran) samo je tada trošio 15l i nekako se tresao :-)
Sent from my room