Pogledaj na one sticky keys da nije nesto podeseno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Pogledaj na one sticky keys da nije nesto podeseno.
Pa nije, makar ne bi trebalo posle reinstalacije windows-a, ali provjericu za svaki slučaj...
Dobra je prica oko Linuxa pa bih da se ukljucim sa mojom dilemom :D
Imam desktop malo star kojeg koristi otac mi, isto malo star :D Sto bi znacilo da treba da je lak za snalazenje i da mu mogu lako objasniti o cemu se radi jer smo i windows jedva ukacili.
Niiiiista specijalno od programa se ne koristi tu sem pretrazivaci i office.
Tu su mi uglavnom svi moguci podaci, muzika, filmovi, slike, bekapova raaaaznih na posebnom disku a na ovom sto vrti samo operativni i to osnovno.
Sad...kupio bih mozda neki SSD (imam vec neki iz laptopa) i na njega stavio neki operativni koji bi mi vi preporucili iiii nadam se produzio mu zivot normalnog koristenja jos koju godinu.
KONFIG
Motherboard:
CPU Type DualCore Intel Pentium D 805, 2666 MHz (20 x 133)
Motherboard Name ASUSTek P5GC-MX/1333
Motherboard Chipset Intel Lakeport-G i945G
System Memory 3072 MB (DDR2 SDRAM)
BIOS Type AMI (12/24/07)
Version Rev x.xx
Serial Number MB-1234567890
Video Adapter ATI Radeon HD 4600 Series
Audio Adapter High Definition Audio Controller [NoDB]
Audio Adapter Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
IDE Controller Intel(R) 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DF
IDE Controller Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller 27C0
SCSI/RAID Controller Microsoft Storage Spaces Controller
Disk Drive WDC WD3200AAKS-00L9A0 ATA Device (298 GB, IDE)
Network Adapter Atheros L2 Fast Ethernet 10/100Base-T Controller
[ ST2000DM001-1CH164 ATA Device ]
Driver Description ST2000DM001-1CH164 ATA Device (2000GB)
Driver Date 21-Jun-06
[ WDC WD3200AAKS-00L9A0 ATA Device ]
Driver Description WDC WD3200AAKS-00L9A0 ATA Device (320GB)
Driver Date 21-Jun-06
[ DIMM1: 73.G21BF.AM4 ]
Module Name 73.G21BF.AM4
Serial Number 02308261h
Manufacture Date Week 38 / 2008
Module Size 2048 MB (2 ranks, 8 banks)
Memory Speed DDR2-800 (400 MHz)
Module Width 64 bit
Memory Timings:
@ 400 MHz 5.0-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 266 MHz 4.0-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 200 MHz 3.0-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS)
[ DIMM3: Kingston 99U5316-010.A00LF ]
Module Name Kingston 99U5316-010.A00LF
Serial Number 653EF1D1h
Manufacture Date Week 31 / 2008
Module Size 1024 MB (2 ranks, 4 banks)
Memory Speed DDR2-667 (333 MHz)
Module Width 64 bit
Memory Timings:
@ 333 MHz 5.0-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 266 MHz 4.0-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 200 MHz 3.0-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS)
Ta ploca ti je Sata 2. Sad cekamo strucnjake da kazu da ne stavljas ssd, jer ce spor da bude :D
U svakom slucaju, stavi taj ssd sto imas, radice ti comp dosta brze. A za tatu bih ti preporucio Zorin OS distribuciju.
Pa i ja se razumijem po malo, zato sam bio nesiguran da li bi SSD uopste pravio neku razliku, zato odlucih da pitam pametnije ;)
Ova neka OS9 LITE x32 verzija?
Ja bih probao 11 Lite prvo :D
Imam jedan problem, odjednom je prestao mikrofon da mi radi na lap topu, prešao sam odavno na Windows10 i sve je super radilo i sad ne znam je li to posle nekog update-a bilo ili ovako odjednom ali uglavnom više uopšte ne reaguje.. Prvi sekund kad npr progovorim na skype ili bilo dje da se koristi mikrofon čuje se i posle toga ništa, ne reaguje.. Obrisao sam pa instalirao opet drajvere ali džabe, nije pomoglo, probah par rešenje sa interneta ali bezuspješno.. Conexant 20671 SmartAudio HD mi je to na Lenovo lap top, vidjeh da je dosta ljudi imalo problem ali nikako na rešenje da naletim.. Ima li ko nešto slično da je imao ili neki predlog kako da popravim?
Ima da leti dosta njih, nije to problem, nego da se tata lako prilagodi sa Windows-a :)
Na jedan stari pc mi je dual boot mint i windows, i sinoc sam preko jednog programa risajzovo particiju da povecam prostor za mint, i kako sam morao C: particiju od windowsa da smanjim, pc se restartovao da bi mogao da izvrsi samu operaciju. Nakon toga se pojavio 'grub rescue'. To mi se i ranije desavalo, ali bih rijesio sa instalacijom grub-a, medjutim, kad pokrenem mint live daje mi particiju od 215gb i 7,9gb (swap particiju). Kako mogu da povucem podatke sa hdd-a jer su mi veoma bitni, mount same particije nece da radi, da bih sa live sistema mogao da pristupim podacima..?
Hvala unaprijed.
Edit: hirens nece da mi prepozna HDD, vidjeh na google da postavim na ata ili ide, medjutim u biosu postoji opcija samo za AHCI(ssd je u pitanju)
Ima li neko da radi povracaj podataka, preporuke, hitanje mi je ljudi :)
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Mozes sa skoro svakim malo boljim undelete programom da vratis nesto(mozda sve, mozda dio). Mada tebi treba konkretno program za vracanje ostecenih particija. Ne mogu da se sjetim naziva, ali skini par programa i srecno :)
A jesi li svjestan gdje si pogrijesio i zasto ti se to desilo? :D
Edit: mislim da sam koristio za to EaseUS Partition Doctor, ali nisam 100% siguran, u svakom slucaju probaj
Meni je prije neki dan crkao hdd sa podacima ali sam uspio da ih vratim, malo je vise vremena potrajalo ali sam zadovoljan. Koristio sam hb 15.1 podigao mini xp i u opciji recovery ima mini tool power data recovery. Ja sam preko njega uspio sve da vratim tako da preporucujem da probas.
winners never quit, quitters never win
Drugi put dineš lin sa instalacione fleške i tamo imaš gpart koji radi bez greške. Naravno, uslov je da znaš šta radiš :). Nađi neki interfejs sata2usb od ekstrnog diska pa ga zakači na usb i pokreni neki od zilion programa za vraćanje podataka.
Jesi siguran da se tako zove, ja sam prije po ure skinuo 15.1 ili 15.2 i nema tog tool-a. Jesi palio mini xp?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...9f9d88e75f.jpg
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Batali to. Dodacu ti ja danas ako oces sata2usb, pa da zavrsis sve :)
Poslije formatovanja, pc mi ostao na dvd boot device i sad mi ne nudi opciju hdd pri dizanju sistema.
F2 i F10 ne pomaze, ne mogu pristupit biousu, nema ga :)
Sta moze biti problem?!
A mora bit biosa, probaj delete dugme :)
Nema ni del, nema biosa cujes.. Bas chudno :)
Pade mi na pamet onaj sat da micem no mi nije frka jer imam lap top pa reko da prvo da pitam
Esc ili del dugme bi trebalo da radi. Na jednom asusovom laptopu sam se cak susreo i sa F8 da mu otvara bios pa probaj sve. Ne kosta te nista sem 10 min vremena
sent from sluzbeni rucak
Možda da proba nać bios za taj laptop, snimi ga na flešku, i onda preko F8 pokrene da se računar butuje sa fleške ... ako update bios prodje kako treba onda je makar siguran da bios nije koruptovan ...
Silent boot ti je vjerovatno podesen u biosu pa ne vidis post message. Probaj razne F key-eve naizmjenicno i brzo da tipkas ili proguglaj za tvoj model laptop-a koji je bios key.
Kazes posle formatiranja... kako si formatirao disk? Preko cega?
Ako si preko instalacionog win cd-a, onda je mozda napravio MBR "partition table" ako je Win verzija prije Win 8, pa da ga sad ne prepoznaje UEFI ili obratno, da je GPT pa da ga ne prepoznaje BIOS u pravom smislu te rijeci...
A mozda sam ovo prelose objasnio jer ni sam nisam 100% nacisto s tim, pa evo link da malo procitas i provalis jel to u pitanju... :) al svakako proguglaj koje je dugme za bios za tvoj model, i vidi da li prepoznaje disk prvo.
http://www.howtogeek.com/193669/what...oning-a-drive/
Pa preko biosa sam sve dok nisam formatovao. Preko dvd win 10 dize sistem ali mi trenutno nije tu. :)
Boot from ahci mi izlazi nema biosa nikako ne znam dje se izgubi. :)
Desktop je neki emachine iz amerike doveden.
Hvala pogledacu ovo.
Ljudi moji zna li ko gdje da skinem kršteni Sound Forge krekovan, recimo verzija 9.0 pa na dalje i neki 'Adobe Premiere' sa valjanim krekom..? Namučih se, nisam Windows odavno koristio, a hitno mi je da instaliram ova *****...
Pomagajte u nevolji :)
www.warez-bb.org
ako ti je frka javi se na pm da ti dam pass
mada imas i na torrente valjda.
Može dobri čovječe, puno bi mi pomogao.
Pošalji mi na PM pass.
Koji je najlaksi nacin podici Win 7 na lap top bez dvd citaca?
Jel ko radio ikad onaj boot preko mrezne kartice koji se javlja kao opcija za boot u BIOS-u?
Ako je ipak jednostavnije preko fleske,dajte neki tool s kojim cu to odradit lagano.
http://wudt.codeplex.com/#
Skini sa linka tool za usb, samo izaberes iso fajl i to je to...
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Nije me nesto mnogo interesovalo prije jer se rijetko desavalo a sad je pocelo za nijansu cesce pa reko da pitam sto je, znate li?
Odjednom, u sred koriscenja cijeli kompjuter pobrljavi. Obicno se to desi dok je otvoren Chrome ili kad obican desktop stoji. Sto god ja kliknem ili pritisnem on daje neku potpuno desetu komandu. Tipa: ja kliknem na neki bookmark ili link on otvara novi prazan tab. Ja kliknem novi tab on otvara bookmark. Ja opet kliknem neku stranicu on je skida. Na desktop ja kliknem jednu ikonicu on otvara drugu. Ja desni klik na prazno on ga daje skroz nedje na neku ikonicu. Tasteri na tastaturu svi isprebacani, nijedan ne daje ono za sto je stvarno. Jedino start dugme (ne na tast. nego na taskbar) radi i tu ga restartujem i onda radi bez problema.
Ne znam kako se dalje ili dublje manifestuje problem jer sam odma cim se prvi put pojavilo mahinalno posa na restart, vidio da radi posa i onda nisam ni ispittiva sto se jos sve desava. A sad mi je interesantno da vidim sto je jer je pojacalo ucestalost iako i dalje ne pravi neke probleme, desi se jednom u 15 dana. Bice da je neki virus kontam. Desava se u zadnjih nekoliko mjeseci. Inace komp radi potpuno regularno sto se ostalog tice.
Meni je tako brljavio zbog vibera...
Imam i ja Viber PC. Kako si doveo u vezu s njim?
Jer se u početku problem javljao kad krenem da kucam nešto u viberu... Nekad se rješavalo samo gašenjem procesa, nekad je morao restart... Na kraju sam ga pobrisao i nije bilo nikakvih problema... Nego to je bilo prije pola godine i više, sa ovim novijim verzijama nijesam imao probljema...
Skidoh danas na DVD linux Mint 17.3, probah na racunaru u kancelariji, pokenu sve, dade onaj live, malo cackah, i reko ajd da probam kuci. Ovamo krene i kad treba da se podigne, da mi prikaze desktop dje je inastall ikonica..prc, nista od toga. da mi samo terminal. Sto mu moze bit? Koja je muka na njega? Inace sam sa linuxom na "vi" a pade mi nesto na pamet da stavim jedan, da malo dangubim.