Ili gorivo..
Printable View
Ili gorivo..
znaci po tvojoj logici da te neko casti fererari ti i fabija bi u njega bucnuli plin i mirna bosna ?!
idoli ste mi majke mi..
A ne nego ce ga na benzin vozit, ne zajebaj..
Ja mislim da ovdje nije rijec o ferrariju, nego o autu koje kosta 15-20 hiljada? To sto ste vi kompleksasi pa bi vas bilo sramota da sipate plin, to je totalno druga stvar, takva nam je citava sredina... spremni ste da dajete 15-20 eura vise na 100km, samo da vas drugi ne bi zajebavali
Razlika odje na forumu sa ovakvim komentarima je sto neko ko ima para kupuje da bi uzivao u tome sto je uzeo, a ne da ispada da se *****, kao sto vecina misli.
Taj tip je uzeo auto da ga vozi i uziva, oce li sipati benzin ili plin opet je njegova stvar, ili ako covjek godisnje prelazi preko 100.000km mozda mu je i to jedan motiv za ugradnju plina.
Sve u svemu licna stvar nekoga kako ce se ophoditi.
Ja da sam vlasnik porsea naredio bi mehanicarima da smisle neki dio da sprijeci ugradjivanje plina.
to je skrnavljenje masine od 5 hiljada kubika.
Mislim da je prica pocela od porshe-a, koji cisto sumnjam da se moze nac za 15k, a taj da ga je kupio da uziva ne bi ubacao plin to sigrno.
Ja bi to ovako reka bi li ti bacha pare kad ne morash, bi li da za rachun za struju 100eura iako je on 50eura...shto bi neko bacha pare, to shto ushtedi ode fino najede se ka chojek, ili chasti neke pichoke pice itd itd...i na kraju krajeva normalno je da bi prije vozio kajena no golf 5. KAd niko ne shtedi na gorivo shto ne sipate fino 100 oktana...veca je tragedija dizel u porshea no plin.
Pa kod nas sve sto se kupi, kupi se da bi se kur*ilo, zato me ne iznenadjuje ovako razmisljanje
kupis auto koje ti je, aj da kazem, san ..mastas o njemu danima, mesecima nebitno..i dobijes priliku da ga kupis ili ti ga neko pokloni i ti bi se usra u taj uzitak (po meni usra) i odma bi mu plin ugradio da bi uziva?! .oprosti sto cu ti ovako rec ali ne s*ri..
Ne znam jesam li upravu ali ako mu stavi manje felne i gume jos ce manje trosit? Jos ako ne bude palio klimu eto jos jedan litar ustede. To na kraju ispane dosta. Mada od Cetinja do Budve moze lagano na ler.... Ih...
Sent from my GT-I9100 using Forum Runner
Plin mene podsjeca na one likove sto stave diode na golfa3, jer bi oni voljeli da njihovo auto ima diode, al **** ga nemaju para.
Ne moze na ler, trosi, ali zato ako ga bucne u brzinu pa bez gasa... potrosnjo zbogom..
da su oni (porshe) imali u planu da stavljaju plin u kajena stavili bi ga nebi ostavljali to da rade ovi nasi znalci..postedjeli bi ih te muke..
nego izgleda da ne mogu da shvate da su kola te luksuzne klase napravljena za malo vecu gospodu koja mogu sve to da priuste..sve troskove..
kad bi ih pravili za ove stucnjake sto oce auto od 70 i vise hiljada da voze na plin onda bi se kupovala na trafiku ..
ako auto radi na benzin, sto će plin tu, što će dva goriva u jedno auto? http://www.pic4ever.com/images/ugly002.gif
Neka kupe polo 3l onaj pa neka slepaju kajena ahaha.
njihova filozfija bi bila sledeca:
mogu da zivim u stan od 70 kvadrata..da placam porez, grijanje i sve to sto sleduje.. ali ne, ja to nebih radio jer bi moga da zivim u stan od 130 kvadrada i da se grijem na steriku jer mi je struja puno skupa..sto bi placa struju 300e mjesecno kad mi za sterike treba 50?!
koja prdnjava..
Oce li meni ko da objasni logiku toga monstruma sto je u tu masincinu od porshe-a ubacio plin? Pockim mu se ja na auto kad ga je tako sjebao.
Oli ti objasnit kako ga je sjeba? Jel to auto postalo slabije možda? Jel dimi,trese,škripi kad se vozi?
Jel iko od vas vozio auto koje je na dobro urađen plin?
brkate pojmove...svi prichate o nekom uzitku e kad je tako..vishe se moze uzivat u kajena turbo sa lpg u odnosu na obichnog bez, dalje ako je ga dobije na poklon ka shto neko reche bolje da ubachi plin pa da moze da sipa i uziva a ne da mu chuchi ispred kuce, onda neko veli za stan uporedjije 70 i 150 kvadrata a ja cu to ovako uporedit jel bolje zivjet u stan 150kvatrata koji ima izolaciju i koji je energetski efikasni u odnosu na onaj od 70kvadrata...odje je poenta da se sa manje para dobije vishe osmjeha na lice, a ako se smijesh jedan period dok vozish na benzin kad podjesh na pumpu brzo taj osmjeh nestane...zato je bolje ubachit plin pa vozit kajena kako treba no na benzin na vr gasa. Vjerujte mi znam shto pricham...imam ja auto koje guta 20L benzina pa sad kako ubachih plin nekako vishe mogu uzivat u voznji ne gledajuci u bord kolika mi je potroshnja i na koliko obrtaja vozim...
Imas dizel za "ekonomcniju" voznju, i benzin za jacu voznju, plinu tu mjesta nema (kad su u pitanju te klase auta).
Po tvojoj logici chojek mora kupit 2 kajena :)
pa pazi ovo...kad ubachish blin predjesh za iste ako ne i manje pare no dizel da vozish...dje je dizelu zvuk...zamisli porshea dizela na semafor kako cuka...naspram onoga sa plinom kojem i dalje v8 burla pod haubom, da ne pricham o uzitku u voznji..daleko je iza dizel po svemu. Dizel se na trzishtu pojavio kao alternativno gorivo bash kao i plin.
Jedini razlog shto se protivite plinu je shto isti ne gotivite...Tehnologia plina se sve vishe razvija, mislim da kada bi se u neko jache auto ugradio plin koji u cilindre ulazi u technom stanju gubitaka ne bi bilo.
Nisam ja ni za dizel, kad su, opet ponavljam, te klase auta u pitanju. Logicno je da ce covjek ako ima toliko para uzet benzinjaru, a ne dizel ili ne daj boze da ubaci plin.
logichno ja da neko ima para sipat al je isto tako logichno da bi neko ushtedio kad moze, a ta ushteda nikom ne shkodi, ljepshe tako shtedjet i izigravat shmekera nego kao neki likovi shto ih ja znam a imaju slichnu prichu kao ti vezano za plin tj voze benzinjare velike kubikaze(ma kakav plin bitno je da se hvale da imaju da sipaju a vazda im je lampica upaljena) i ne daj boze da plate pice a kad ga plate od konobara kusur od 15centi chekaju.
Da, ali koje klase auta, ono presmijeshno vozilo koje je kao porše.... kad smo vec kod logike, porše se zna za sto se kupuje ako ocemo logikom...znači 911, a mogu i ova dva mala cajman i cockster
Da ne bude kako je to samo neko ođe uradio:
http://www.youtube.com/watch?v=ifDtB...eature=related
ja cu ga stavit bas zbog ovoga, ako ti se u ovom gradu neko sprda to samo znaci da si uradio nesto pametno
jbm ga probacemo taj LPI, ako bude radio kako treba OK ako ne onda leti van, mada ako moze na one australijske V8 sa kompresorom i 600 konja moci ce valjda i na njega
inace cuo sam da svi sto vozite benzince ovdje sipate 98(100) oktana jer vas je sramota da sipate onaj jeftini od 95...
95 je bolji od 98, valjda i jeftiniji... ne mogu se sjetit jer 98 nisam sipao mjesecima...
da naravno, cuo sam da je Shell kupio nekoliko cistjerni odavde i da ga voze na stazu..
Gledaj, ja nisam cuo da postoji Ferkan dizel.
Znam milion skupih auta (60, 70 soma eura) sa minimalnim dizelskim motorom.
Imas npr. Mercedes S250 dizel, imas A6 2.0 TDI, imas A8 3.0 TDI...znaci auto od 100 000 eura dizel? Zasto? Zasto ne stavljaju iskljucivo 6.0 V12, pa kosta 100 000, onaj koji ima 100 000 ima i da sipa?
Ja sam glup, i nikad nisam kintu zaradio, ali kazem ti sad, ako budu uslovi kao sto su sad, ja cu opet kupit ogromnu benzinjaru i opet cu ugradit plin, jer sam za 150 000 ustedio oko 16 000 eura. I zbog toga sto sam ugradio plin, sad mi je racun bogatiji za tih 16 000 eura.
Potpis.
Ajde, kupis S250 dizel, 90 000 eura, i opere te neki BMW 318IS, jer si htio da ustedis a ne da uzmes V8.
Imas ovakvih slucajeva koliko hoces.
Pogledaj samo na youtube.
Imam jedno pitanje. Zasto auta iz fabrike ne izlaze sa plinskom opcijom? Znaci da imamo benzinsku, dizelsku i plinsku verziju?
ja znam za Fiat i Volvo..koje to Honda ugradjuje fabricki sa plinom?
Inace evo Holden V8 sa 6.200 kubika i fabrickim plinom
http://www.drive.com.au/Editorial/Ar...rticleID=63646
i ovaj sa 500 KS bas slabo ide a i ima los zvuk..vlasnik kaze da je dobio 5kW na LPG ali ne znam da li da vjerujem njemu ili forumasi bolje znaju?!
http://www.youtube.com/watch?v=mefUquPhRvo
Civic, i to za USA...
On pali i sve na plin, a tamo svaka kuca ima plin tako da ga punis in garage, dodji uz Honde i instaliraju ti malu pumpicu...