a sto cini "Stevo Poslovi" sa jabukama :p
Printable View
Ubi se covjek od rabote :)
Sad sam glavni, svi me pitaju sto mi je toooo... A da me vidi babooo :D
stavio sam iOS 4.3.3 ali ne mogu bez boot tethered i plus sam mi se ugasi iPhone moze li neko pomoc oko toga.. a jedan moj drug ima istao iOS 4.3.3 i radi mu normalno iPhone..
http://www.jailbreakme.com/ probaj
Trebam pomoc pls...uradio sam sve kao sto ej u ovom linku navedeno i ne radi...u pitanju je ova muka sa ovim caller ID fix.
http://www.isrbija.net/showthread.php?t=20713
e da zaboravio sam da napomenem...3gs 32gb 4.3.3.
To sam i ja pokušavao jedno 2-3 dana. S raznoraznim caller idovima, custom plistama i na kraju završio dodajući ručno +382 svim kontaktima u imeniku.*
Od svih fajlova za fix caller ID-ja jedino radi onaj koji je postovao Stivi,nema potrebe dalje traziti
Uradio i radi...post imate na sedmu stranu,uradite kako pise i nema zime...za one koji ne znaju kao ja do malo prije. :)
Stvarno radi. valjda nisam bio uporan kako valja.. Hvala stiviju za rješenje, ramzesu na pointeru i reakwon na oživljavanju problema :) sad mogu mirno da spavanje.
a ja da provaljujem ko je ko kad me zovu jer od 150kontakta samo 20 znam. :)
iPhone 3GS
Telenor postpaid kartica.
Kako da namjestim internet i MMS? Kolike su i cijene?
Koje parametre treba unijeti?
Tražih ali ne nađoh na sajt im vrljavi.
mmsc: http://mm.vor.promonte.com
proxy: 192.168.246.005:8080
apn: mms.promonte.com
user: mms
Pass: mms
A za internet
APN: gprs.promonte.com
User: gprs
Pass: gprs
Mislim da je ovako ako grijesim neka me neko ispravi. :)
Imam jedno pitanje,Iphone Dock ima li da se kupi kod nas,da nije neka astronomska cijena.Imao je webmaster u ponudi davno koliko se sjecam ali nisam mogao da nadjem njegov post gdje je imao opremu za iphone.
Settings -> General -> Network -> Cellular Data Network
Cellular Data:
- APN: internet
- Username: gprs
- Password: gprs
MMS:
- APN: mms
- Username: mms
- Password: mms
- MMSC: mm.vor.telenor.me
- MMS Proxy: 192.168.246.005:8080
- MMS Max Message Size: 307200
Internet Tethering
- APN: internet
- Username: gprs
- Password: gprs
To već znaš sigurno, no da te upozorim: ako ideš đe van granice - DOBRO pazi, jer će ti masno naplatiti svaki bajt.
Imam Nokiju E90 i iPhone - isto koristim GPRS-a (samo za provjeru e-maila): za Nokiju me račun za GPRS ne izađe preko 2 eur mjesečno, dok za iPhone izađe najmanje 15 eur...
Hvala Djoks!
Uradio sam sve ovako i ne mogu se konektovat na net nit poslat mms.
Moram li možda Data Roaming uključit?
Isto tako, Internet Tethering ispod Data Roaminga mi se vrti - kao loading i nikako da stane - završi.
Jel tako treba da se vrti ili?
o_O
Mora ti pod Settings - General - Network biti uključen "Cellular Data" i "Enable 3G" (ako želiš, valjda, taj brži GPRS EDGE jbm li ga, nije ni meni najjasnije).
Ne bi trebalo ništa da se vrti, a vidjećeš gore da se pojavi slovo "E" ili "3G" gdje je mreža (dok se koristi GPRS). Taj "tethering" je koliko sam razumio servis koji ti omogućava da svoj računar kroz ovaj telefon povežeš na net (tako mu iPhone onda dođe kao GPRS modem). Možda ti to i ne treba, no sam pomenuo parametre i unio kako su mi rekli u Telenoru.
Čudno mi je to što ne možeš ni SMS poslat. A može biti da to sve proradi tek nakon restarta telefona (ne mogu se sjetiti da li su mi tamo rekli da moram da isključim/uključim telefon da to proradi). Probaj.
Pronašao način, ali prečudan.
Enable 3G i Cellular Data (Data Roaming je off)- ništa.
Cellular Data i Data Roaming - šalje i mms i dobijam pristup (sporom) internetu.
Enable 3G, kao da mi ne igra nikakvu ulogu ovdje... Izgleda da je najbitnija stvar da uključujem Data Roaming.
Hmmm nije to dobro.
Moralo bi da ti radi bez ukljucenog data roaminga.
Provjeravaj racun obavezno ako ces tako - jer ima da te zakolju sa cijenama data roaminga...
ima li neki trik,neka apli,da mi ovo njesra od ajfona pokaze kad sam dobila poruku ili poziv?(...ako sam slucajno do wc-a prosetala u medjuvremenu)
moras da ukljucis data roaming zato sto si vjerovatno promijenio karticu i uzeo novu i sve nove kartice telefoni vide ka da su u roaming, kad se mreza konacno prebaci na novi drzavni kod radice ti sve to i kad iskljucis data roaming, ovo vazi za sve telefone, ja sam mora to ukljucit na moj Wave
skini sa Cydia-e LockInfo ;) sad ga instalirah, ima bas dosta podesavanja
http://www.lockinfo.net/
Ovaj lockinfo ne mogu da naceram da radi nema sanse... Ispisuje mi gresku "there was an error loading the preference bundle for lockinfo" kad udjem u Settings...
Dodjavola...
mene na 3GS radi verzija od BannediPhone bez problema
E radi ta verzija!
Doduse, treba sacekati notification centar sa IOS5, jer ovo iako je dobro, npr. mailove nece sam da azurira, a i sms mi pokazuje preko ovog LockInfo-a, pa on gubi smisao...
Sve to moze da se izgasi na /settings/lockinfo ja sam ga skinuo jer ima opciju da pokaze u status bar kad je telefon na silent, samo sam to ostavio a sve ostalo pogasio, za notifikacije u stilu androida ima da se skine Notified sa Cydia, nije los, ali je daleko od androidovog notification bar-a
---
- Sent from my iPhone using Tapatalk
Sad skinuh i pročačkah ovaj LockInfo.
Sličan BiteSMS-u, koji mi je lično bolji. Quick sms, missed calls, sve živo...
nije mi Jailbreakovan.(ne razumijem se bas nesto)mislila sam da li ima neka aplikacija da se skine sa appstor-a nesto tipa ,zasvijetli ti phone i posle 10min da bi pokazao da ti je stigao mail,sms,poziv.
a i meni pise kad kliknem na ono dugme da provijerim:)
Našao sam app. Notifier+ i za sad fino radi.
(Installous)
Notified+ ;)
---
- Sent from my iPhone using Tapatalk
BiteSMS je obavezan!
Daj reci/te još neke must have apps.
Oh no! Kako cemo sad bez njega?
http://www.bloomberg.com/news/2011-0...e-officer.html
Odlična vijest za kupovinu akcija ;)
Pa da u suštini padaće još nedelju dana i onda ih treba kupiti. Apple je ista firma sa istim radnicima i dizajnerima...
imam problem sa gevey sim pro.. ne izlazi mi sim failur nego kad ukljucim airplane plane mode i iskljucim izlazi mi your selected cellular network is no longer available. a ne izlazi mi sim failure.
Isti problem. S tim sto sam ja moj bio natjeran update-ovati na 4.3.5... :/ Tako da je vjerovatno zbog toga. A i po***** im se na tethered jb...
Moze li neko da mi objasni fenomen NE pojavljivanja imena iz imenika prilikom poziva? :) Prikaze mi se samo broj, a kada udjem u propustene stoji ime... Kod je ukucan OK, sve je OK, u porukama se prikazuje ime, ali prilikom poziva trebam da nagadjam ko me zove... :anonymous: