A je li iko ovdje cuo za izraz neposredna demokratija?! Ono, neko, npr. ??
Printable View
A je li iko ovdje cuo za izraz neposredna demokratija?! Ono, neko, npr. ??
Treba odstampat nase pare i onda na rulet sve stavit. Ili tiket
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako povedu, odštampat još i štitit se
Necete ih vi stampati, bez brige.
Nego u njivu da kopate i sadite...ili svinje da hranite. :D
Izvini Nixon, nismo te prepoznali
Sa kim, čime?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Euro ti treba da kupiš 90% stvari koje inače svaki dan kupuješ.
Zato što Crna Gora ima uvozno orijentisanu privredu i 90% toga što ti kupuješ svaki dan, potiče iz uvoza.
Možeš ti plaćati perperom na trafici, ali onaj što uvozi robu i dostavlja je na trafiku plaća u eurima.
Dude, pokrenes sopstvenu proizvodnju i onda placanje moze klikerima ako oces.
Vjerovatno nisi osjetio cari dinara od 1991 do 1995 kad je deda Avram izjednacio dinar i njemacku marku, mada je i to kratko trajalo.
E sad, mozda i imas dovoljno godina pa se sjecas kako su ti roditelji danas imali platu 10 maraka u dinarskoj protiv vrijednosati, ali odluce da je ujutro promijene za dinare i onda imaju 1 marku, ali volis da zbijas sale sa sirokim narodnim masama.
Ukidanja dinara, prelazak na marku a kasnije na euro, je najbolji (mnogi ce reci i jedini dobar) potez koji je DPS ikad uradio.
Sve ovo ti pise osoba koja je kao djak prvak ustajala u 4 ujutro da ide da ceka red, i sa stosom para i milijardom dinara koju ti kolega postavi, kupovala hljeb i mlijeko 90tih.
Tvoja valuta koju bi stampao, bez pokrica ocigledno, ne bi imala vrijednost koju ti definises, nego koliko je neko spreman na trzistu da je otkupi od tebe. A nije da se to nije radilo sirom svijeta, i svaski put je identicno proslo. Da ti pomognem - nisu dobili Nobelovu nagradu za ekonomiju za ta genijalna rjesenja. (hint Argentina ima svoju valuta pa ih osasavi inflacija).
Uzdat se u postenje politicara, pametno smanjenje broja prekobrojnih u administracijii ostale stvari koje ste pomenuli su bajke i basne za laku noc.
@hercules jedinu dobru stvar koju je dps uradio je ta sto nam je donio euro pa sad imamo priliku da iskoristimo eure koji su u opticaju i nesto uradimo sa njima.
Naravno da nisam iskusio ta teska vremena i to je vama minus jer se bojite nekih sankcija ali ne razmisljate outside of box, treba totalno da nas boli briga koju vrijednost nasoj valuti pripisuje amerika ili njemacka ili bilo koja drzava, njihovi stanovnici kad dodju u goste kao turisti dobice 1:1 i mi uopste ne treba da zavisimo od njih a sad pogledaj u kakvom smo polozaju kad nam bilo koja strana drzava nesto odredjuje.
Proizvodnju svega i svacega, od hljeba pa do aviona.
To sto nisi iskusio i objasnjava puno toga. Sto mislis koliko ljudi je imalo ovaj genijalni plan do sada? I zasto nije prolazio?
Kad malo razmislim bolje da ne odgovaras na pitanja.
Imam jedan savjet. Odstampaj ti zuangzele ili kako ces vec nazvat tu svoju valutu. Podji po svijetu bijelom i probaj da kupis naftu, i iphone. Ili neki Xiaomi.
Nakon toga probaj da kupis struju kad ti prifali u akumulacijama. Kad ti crkne TV probaj Samsung ili Sony da kupis.
Ljekove isto.
Javi kako si prosao.
P.S. Fabriku chipova za telefone npr mozemo napraviti za godinu dana. Doduse tu rudu moramo nekako kupit, samo je pitanje oce li neko zuangzele prihvatiti ili ne.
Ali sta cu ja u bijeli svijet kad odje imam i more i planine, i struju i vodu, i prsutu i sir...sve najbolje na svijetu. Mozemo mijenjati ovo malo naseg raja za neke gluposti poput novog samsung tv-a i cipa za telefone ali necemo prodavati cijela ostrva za jednu noc punu alkohola i kurvi.
Ma troluje lik, ja ne mogu da procesuiram da bi neko mogao da ovo ozbiljno piše, značilo bi da funkcioniše sa jednom i po moždanom ćelijom.
Je li moguce da mislite kako se jedna Rusija unistava zbog sankcija koje joj zapad udara? Pa njima je to dobro doslo kao budali samar.
Sta nam uradi zapadna propaganda, usra se u nas.
Šta ti misliš kako žive u Sjevernoj Koreji?Ne mogu da vjerujem šta si napisao.
Ako bi rođak iz Južne Koreje mogao da vidi nekog svog u Sjevernoj Koreji mogao bi na onom mostu na kojem piše (most u jednom pravcu) 15 minuta pod oružanim snagama vojske a Sjeverna Koreja godinama prima socijalnu pomoć iz Kine.
Žive pakao pod čizmom najvećeg diktatora na svijet.No što reče tehnikus..
Ne znam ja za Sjevernu Koreju, ne znam kako funkcionišu, nisam nikad bio tamo...ali mislim da je to malo veća zemlja od Crne Gore.
Evo neću se doticati proizvodnje aviona, ali Crna Gora ne može ni svoj hljeb da proizvede.
Mislim, peče se hljeb u Crnoj Gori, ali od uvoznog brašna.
Jer, Crna Gora nema ni dovoljno žita, ni mlinova da sama proizvede brašno koje će biti po cijeni konkurentno uvoznom.
Ono jednom u vrijeme korone, DPS stručnjaci su uvezli brodom žito iz Francuske, pa su to danima slavili kao vrhunac svoje sposobnosti.
A onda to žito nijedan mlin u CG nije htio da kupi, pa su ga načeli miševi i pacovi, dok ga Dritan nije zavaljao nedje u pola cijene.