Uh, ne daj Boze.
Mislim da je ovo onaj TOC-1.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Putin je vec u minusu i to debelom i da osvoji Kijev i Ukrajinu koliko ce da to da ga kosta da drzi sto hiljada vojnika i opreme u Ukrajini odsjecen je od svijeta sa svih strana, super, trgovace sa Kinom ali Kina je u ovom slucaju veca od Rusije i ekonomski a uskoro i vojno i ona ce u toj trgovini da postavlja uslove, nije mu ovo nista trebalo imao je svoju carevinu dje je bio alfa i omega a sad ce da se batrga dokle ga isti njegovi ne sruse kad novac pocne da presusuje.
Sve i kad bi htio, ne bih mogao da radim za agresora. Prije svega ne bih da pljunem na sve ono za čem su mi se đedovi borili, a drugo nije moralno i kosi se sa mojim principima.
Jebe se meni za Putka kratkoga botoskiranog, žao mi je narod Ukrajine i dio naroda Rusije koji ovo ne podržava. Ali dobro, doći će to na svoje.
https://twitter.com/mcaruanagalizia/...304542210?s=21
Ne ispratih je li neko ovo postovao, ne zamjerite ako jeste.
Bas se pitam sa cime ce da griju Berlin, odnosno da plate Rusiji gas.
Nije sve tako crno-bijelo i nesto sumnjam da ce ovo da se desi vec je u pitanju samo jedna velika vijest da zamaze narodu oci i prikaze kako se ipak "nesto radi" te da nisu ipak pustili da se radi sa Ukrajinom sta se Putinu prohtije. Ne za boravi za ovo da prodje da moraju sve clanice EU da jednoglasno odobre.
Na kraju ce najvise patiti narod Ukrajine a EU/zapad zabolje ona stvar za to.
Avion one nesreće Željka Mitrovića. Rentira se kome stigne. Inače kad smo kod letova, evo malo đe su sve otputovali oligarsi. Nisu baš svi kući ostali i poslali sinove da oslobode Ukrajinu tj denacifikuju je.
https://www.radarspots.com/oligarchs-flee-russia/
EU i USA imaju negativne posljedice od sankcija Rusji. Rusija i Ukrajina porizvode 25% pšenice u svijetu. Nije to nikakva novost.
Za gas je lako. Kupovaće ga od Amerike ili posrednika. Ionako su prije mjesec preusmjerene velike količine energenata ka Evropi jer su potrebe Kine zadovoljene.
A i zima prolazi pa sve manje gasa treba.
Oko Harkova gore i nebo i zemlja. I sve jače.
Što se tiče Kijeva, možda ovđe najlakše može da se procijeni
https://www.youtube.com/watch?v=iZebYm-nenY
Gas je bila samo "figurativna stavka" shvatas na sta sam ciljao i slazemo se, kako EU tako i USA imaju ogromne posljedice od adekvatnih sankcija Rusiji te se zato vjerovatno nikada ni nece desiti. Ovo sto se kucka, pise i "ko fol" donosi je samo tu da zamaze ochi narodu i nista drugo.
Sankcije se desavaju i desavace se. Koliko ce trajat zavisi od Putina
Bombardovanje Harkova stalo, masu ostecenih zgrada. Svi napadi odbijeni - izvor ukrajinska vojska...
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Da li mislite da ce samo reci evo poklanjamo se i klecima dobrotvornoj organizaciji nato ? Ili ako budu saterani uz zid poslace pozdrave na razne adrese ?
Sta bi kravari radili recimo da Meksiko odluci da uce u savez sa Rusijom ? Koliko dana a ne godina bi proslo pre nego bi ga napali
Ti ono bijaše primaš platu preko deviznog? E zamisli kad milioni Rusa ne mognu da je prime.
To neće biti figurativni problem, nego realni. Ali ajde da vidimo.
Isključenje iz swifta je jedna od stavki, za sad će najveće banke biti sankcionisane. Sljedeće lako može biti Visa i Master Card, pa da im ostave njihove kartice da koriste. Internet se isto može uskratit.
Mi sa ovih prostora to odlično znamo kako je izgledalo kad smo bili pod emargom i izopšteni iz platnog prometa sa svijetom. Jebeni kaladont nisi mogao kupit.
Poredim, što? Rus koji prima platu na devizni račun, kako će da je primi? Golubom jel?
Super im je taj internet. Za teritoriju Rusije najjači.
Van nje, mogu šporet da nalože i griju se.
Otkud iskacu vecaras ovi paklenici? Dobro je pa otkrih ovu block listu.
Ne mogu da vjerujem da neko ne osudjuje rat u 21 vijek ma koja god strana bila u pravu.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Da, primam platu preko deviznog sa time sto imam opciju da je primim i u kripto valutama (istina trenutno samo Coinbase), preko PayPal-a ili ti pak direktno na VISA karticu koja nije CG kartica (ali u ovom slucaju u dolarima, sto mi naravno ne odgovara). Svaki nacin primanja plate je u potpunosti legalan btw. To sto smo mi u zaostatku sa svijetom i tehnologijoma par decenija ne znaci da je i ostatak svijeta.
---
Ne kazem ja da to nije problem vec navodim da je nesto za sta je veoma mala vjerovatnoca da se desi, ko god misli drugacije nije bas upucen u cijelu situaciju.
No SWIFT = nema Rusije. Veoma jednostavno... Najvece sile svijeta trenutno nisu u situaciji da sebi dozvole da ne mogu da posluju sa Rusijom (gas, psenica, tehnologija i pazi sad veoma interesnatno medjunarodna svemirska stanica, lista gubitaka je ogromna).
Uostalom sve i da se desi da iskljuce Rusiju iz SWIFT sistema postavlje se jedno logicno pitanje. Ako je Putin stvarno pukao totalno (a to je diskutabilno), dal' nekome mozda prodje kroz glavu do kojih razmjera bi sve islo da se desi i to da "mu" se uskrati SWIFT? Nemojmo da smo toliko naivni... Uostalom USA je vec navela da sto se njih tice nema iskljucivanja Rusije iz poslovanja, toliko o licimjerju. :D
Pulsira ogromna crvena boja na horizontu, od oblaka se odbija. Strasno.