Quote:
Originally Posted by Cakir
bolje se isplati tako odradit stvar 6 mjeseci ti vaui vozacka ukoliko imas stalni boravak ili ne izlazis iz Njemacke ukoliko izidjes pa opet uidjes opet pocinje da vazi sljedecih 6 mjeseci.
Ja vec 3 godine vozim sa nasom medjunarodnom vozackom dozvolom, mada me nikad panduri nijesu zaustavili ali mislim da nebi imao nikakvih problema.
NE....nasa vozacka ti vazi 6 meseci po dobijanju boravka, a ne po dolasku u Nemacku. To za izlazenje i ulazenje ne vazi, 6 meseci od kad si dobio boravak mozes da vozis, bez obzira na to kolko puta izlazis i ulazis u Nemacku. Nakon 6 meseci, voznja sa tvojom dozvolom se karakterise kao voznja bez vozacke dozvole.
Nema sanse da je to sto pricas tacno, jer su mog druga makedonca uhvatili i jedva se izvukao da plati samo 230 evra, zato sto je bio student i nije imao nikakva primanja....inace je kazna mnogo veca. Gledao sam presudu....lepo pise koj clan zakona je u pitanju, i pogledao sam u BGB-u, pisalo je jasno - voznja sa stranom dozvolom posle isteka 6 meseci od dobijanja boravka u Nemackoj se smatra kao voznja bez vozacke dozvole.
Nemoj da se zajebavas, nego polozi za nemacku dozvolu, nije tesko, a u suprotnom moze mnogo skupo da te kosta. Znas vec da ako nemas dozvolu a imas udes tudjom krivicom, automatski si kriv.
Sva procedura ce te kostati oko 300 evra, ali mnogo novca mozes da sacuvas.
Ja sam polagao i testove i voznju...nista tesko