Krenuh da gledam juče seriju "
Pad", serija rađena po knjizi Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad" opisujući sami događaj ubistva i dešavanje posle, u ulozi Lauševića je Milan Marić.
Prva epizoda barem meni je šok, ako su već dešavanja u Podgorici, u Crnoj Gori zašto nisu koristili naše glumce, ima i ovdje kvalitetnih glumaca, pokušaj glumaca iz Srbije da iznesu naš akcenat mi je konstantno izazivao transfer blama. Kad u stanici onaj načelnik kaže ođe nije bitno jesi li glumac ili predŠjednik, htio vjerovatno $ da ubaci, potonuo sam.
Onda u startu se stiče neki osjećaj pokušaja elaboracije samog djela zbog ratne situacije tog vremena devedesetih, iskreno ne mogu vjerovat da je sami Laušević aminovao sve ovo, da se uopšte snima o tom događaju i otvara toj familiji rana, nevjerovatno...
Za glumu samog Marića ne znam šta bih rekao jer nešto ne pamtim Lauševića iz tog doba, je li on stvarno onako miješao ijekavicu i ekavicu (pomenuto je da je živio dosta u Beogradu pa zbog toga) ili se sami Marić utopio u generalno sivilo serije ?
Odgledaću vala čitavu seriju jer sam mazohista ali loše za sada, jako loše.