Ucenje od kuce je katastrofa i za djecu i za roditelje.
Printable View
Ucenje od kuce je katastrofa i za djecu i za roditelje.
A protiv su samo oni koji su prvi put upiznali kakva su im zaista djeca ( imam to u najblizoj poridici da ne bude zabune ) , i oni koji ne zele da se bave svojom djecom ( po njima je dovoljno sto su ih rodili pa nek neko drugi brine , nadam se da takvih nema puno )
Kad pocne obicna gripa koji ce to dr moci ustanovit jel gripa il korona , a znamo da svake godine u to doba skole se prorede .
Kakvo izmišljanje tople vode. Čuš bolje da uče u školi nego kući, pa onda katastrofa je učiti kući...
Evo i ja da kažem da će biti zimus snijega a sjutra će biti vruće...
Polovina vas čita površno i piše samo da bi nešto napisala, odnosno da bi se računalo da su nešto rekli. To sam i primjetio i u stvarnom životu, priča se da vise pričalo. Kritike idu da ji se kritikovalo.
Ako pitaš razlog zašto kritike, ide tuc muc...
Jednostavno je pitanje, a to je da li da deca idu u školu i rizikuju rasplamsavanje epidemije ili sačekaju mjesec ili dva da se stanje poboljša...
I onda dolu padobranci i pišu kako je katastrofa ako đeca ne krsnu u školu, jedan bi prihvatio da nema pola Crne Gore samo da se krene 01. Septembra, drugi kaže da ćemo svi oglupljeti ako se ne krene na vrijeme u školu...
I čovjek onda bude jasno mnogo toga... Zašto se neke stvari dešavaju i zašto ne možeš protiv njih...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ona online nastava sto mi radimo je nidje veze s vezom. Bolje da je ne snimaju ako ce bit ka prije ljeta.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Znate li onu pricu o Tamnom Vilajetu ?
Na koju foru dolaze ljudi iz Srbije?
Evo je cecina cerka u BD - komsije u Petrovac stigle iz BG - malo u izolaciju malo napolje. :D
Zaraženi : Oporavljeni
1 : 3 iliti 50 : 163
Upravo o ovome se i radi. Za svaku djelatnost se mogu naci odgovarajuce mjere, porazno da se za skolsto ne mogu mjere odredit. Bitno da kafane rade a sto djeca ne mogu u skolu to nema veze. Ali kao i svaka nasa stvar gledanje u buducnost, pisanje u vjetar.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Ja pitah znate li pricu o Tamnom Vilajetu ?
Ono na ulaz u tunel vam kazu “ ako uzmete kajat cete se ako ne uzmete kajet cete se “
U pitanju su bili dijamanti . Ako ste uzeli kajat cete se sto niste uzeli mnogo vise ako je umzete sto niste uzeli .
E sa ovim je jos gore jer su u pitanju zivoti i zdravlje . Gdje je taj balans izmedju zdravlja djece roditelja i uopste porodice i znanja ? Gdje je balans izmedju “ nek ide u skolu da danem dusom ( i popijem dojc ) ) i stvarnih obaveza . Ista prica je u vecini drzava , nekako su se roditelji ysuskali da neko drugi tteba da brine o njihovoj djeci .
A o tome hocemo li se svi zarazit to niko ne zna . Ni od spanjolje ( umrlo izmedju 50 i 100 miliona ljudi na manje od 2 milijarde sto bi bilo oko pola milijarde danas ) pa se nisu svi zarazili .
Price djeca ispred zgrade pa sto sa tim ? Imaju li roditelje ili se vracamo na ono moje da im dhecu neko drugi cuva nemaju oni vremena .
Mislim da poceyak uopste nije upitan jer nemoguce izbori u nedelju a zabranit skole koje su h utorak ali kad bude obicna gripa tu vidim da ni svijet ne zna sto ce
A bogomi to crnogorsko skolstvo nije ni vrijedno rizika, cak i mnogo manjih rizika od zaraze. Cast izuzecima koji su bas izuzetci. Dobar dio srednjih skola su blejare, a ni osnovne nisu nista bolje. Vakulteti su posebna prica.
e pa vjerova ili ne vise roditelja ih salju tamo da neko pazi na njih . i naravno ako je moguce da svi budu luce . ne pravimo se englezi kad znamo kakvi su roditelji . istinu krijete os samih sebe .
U moje vrijeme ako bi te uviteljica priticem po prstima to nebi bilo nista sto bi te cekalo kuci . Nikom nije oadalo na pamet da traze idlucan uspjheh za nekog ko jedva prelazi razred . Znamo kako je sada .
Pretpostavljam da znate ko je bil Tito ! U svetskim okvirima bitan , da sad otvori samo oko svi politicari Balkana bi u misje rupe . E nekom takvom je uciteljica oborila unuka . Da ponavlhao razred unuk najveceg sina naseg naroda . E sad zamisli da uciteljica obori sina oredsedniku mjesne zajednice zadnje posta zadnjeg sela
treba na gradilištu da postavim obavještenje o propisanim mjerama. Ima li neko formu tog obavještenja za gradilišta ?
Poslato sa VKY-L09 pomoću Tapatoka
Ima na sajtu ijz forma za većinu djelatnosti.
Poslato s Jadrana
http://www.mek.gov.me/ministarstvo/Vizuelna_uputstva/
Ovo su sve dostupne forme.
Možda će škole samo za neke razrede raditi npr od 1og do 4tog. Na varijantu da su ovima najpotrebniji profesori radi sticanja navika a da opet ne bude 1000 djece u školu nego da to prepolove.
Svoju đecu puštio u školu u ovakvim okolnostima ne bih, i ako nijesu još stasali za nju.
Ne puštam ih ispred zgrade, ne idemo u igraonice, ne idemo u parkove na sprave, ne idemo u restorane, ne spajaju se sa drugom đecom. Ne posjećujemo nikog. Nećemo pravit rođendan.
Smatram da je to najmanje što sam mogao učinjet i za naše i za javno zdravlje.
Ima naravno junica od majki oko zgrade što se okupe i bodu u telefon ili puše, a đeca na gomilu.
Ne znam što je ispravno, niti to iko može znat, ali neispravno sigurno nije. Desi li se nešto nama, ljudima u okruženju, biću siguran da sam učinio sve da ih zaštitim i sa te strane biću miran.
Slušat komentare uvlakača Mugoše i konferencije prestao sam. Ne zaboravite, to je čovjek koji je hiljadu puta nešto po*rao pa pojeo.
Onaj isti koji apeluje da se smanje kontakti, da se ne izlazi, da se ne sjedi niđe bez prijeke i neodložne obaveze a koji onda podržava ugostitelje uveliko.
Isti onaj smrad koji tvrdi da smo mi neodgovorni a ne on koji izjavi da je siguran da su izbori potpuno bezbjedni u ovakvom okruženju.
I isti onaj koji zbog toga što ubjedljivo vodimo sa brojem zaraženih/određeni broj ljudi u regionu ne osjeća odgovornost.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Potpisujem...
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...n-kod-69-osoba
Može li neko ko se razumije u digitrone sabrat, ako se oporavljanje nastavi ovim tempom, za koliko dana ćemo doći do 0 inficiranih?
Pa ako svaki dan prijavljujemo nove necemo bit na 0. Za sad je nedje broj zarazenih i oporavljenih 1:3. Ali to ce ubrzo nastavit da pada dok ne dodje na 1:1. I onda cemo do daljnjega tavorit s tim odnosom... Mozda i do nove godine.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Svaki dan imamo od 80 do 100 više oporavljenih nego zaraženih.
Za 15 dana možeš očekivati da bude 1000 manje tj da bude oko 200 zaraženih.
Onda imamo još jednu sedmicu do izbora gdje ćemo biti na 50 zaraženih [emoji41]
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ako se malo potrudimo i tih 50 ćemo izliječit, treba ih isforsirat čajevima, vitaminima i pilećom supicom..
isforsirat ili isfolirat 😂
Još 364 osobe do danas su ostale da se proglase oporavljenim da bi se od sjutra moglo da krene sa npr 96 oporavljenih jer je toliko bilo prije 14 dana zaraženih
Ako se nastavi ritmom od po 50-60 novih slučajeva dnevno, na dan izbora ne može biti manje od 700-840 slučajeva, pod uslovom da se računa da u prosjeku od otkrivanja virusa do ozdravljenja prođe 14 dana.
Kakva je situacija sa osobama koje su prelezale kovid19 u smislu putovanja i dolaska u Crnu Goru?
Može li se takvim osobama odobriti npr ulazak iz Srbije, s obzirom da nisu više nosioci virusa a imaju i kakav takav imunitet?
Ako je državljanin CG može doći.
Ako je državljanin Srbije samo privatnim avionom.
Možda nije tema ali kad se pomenu privatni avion, čuo sam da ima agencija đe se može uzeti "karta" za privatni avion da se dođe kod nas ili pođe za Srbiju.
Koliko ima istine u ovome?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
U srbiju za cg drzavljane samo uz karantin a za gradjane iz srbije mogu kod nas uz prethodnu najavu i odobrenje NKT, negativan test i rezervaciju hotela
Sent from my VOGLA using Tapatalk
Obrađeno 464 uzoraka
Novopozitivnih 69
Oporavljenih 118
Smrtni slučaj 1
Ukupno smrtnih slučajeva 61
Ukupno aktivnih 1192
Sramna konferencija,tj, odgovor na pitanja u vezi glasanja,josh se upetlja ovaj drugi dr i hvali se kako se niko od osoblja nije zarazio ako je zashticen...pa dje se zarazishe tih 69-oro medicinara???
Vjerovatno neđe đe ima tapeta.
Mugoša je davno izjavio da bolesni ne mogu da leže po hotelima jer tamo ima tapeta.
Tapete su glavna prepreka za ozdravljenje, pa će biti da su rizične i da se oboli od njih.
Ima li noćas aplauza u 8 sati?
Konferencije će se održavat jednom nedeljno saopšteno danas...
A vidjeli su da je bitnije laprdat o politici...
Gledam jutros Vuchic o vakcini pricha,da ce je dobit prvi u regionu...dje smo mi u svemu tome...a da,izbori.