Upravo odradjen zadnji trening za '25,9,9,/10,iako je po rasporedu trebalo sjutra,ali kad sav svijet ima rest day sjutra,onda i ja moram tako :)
Printable View
Upravo odradjen zadnji trening za '25,9,9,/10,iako je po rasporedu trebalo sjutra,ali kad sav svijet ima rest day sjutra,onda i ja moram tako :)
Brutalan trening odradih,ali baš.sad,prija mi ovo vrijeme :) 10/10!
Nisam navikao u ovo vrijeme da treniram,ali sunce,ljepota...odradjeno fantastično,posle ručka ide zaslužena,produžena siesta :D
Dodatna motivacija za što bolji trening,ovaj spot...
https://www.youtube.com/watch?v=1W5BA0lDVLM
Ponedeljkom tradicionalno leg day da otvorimo jako nedelju.
Prekjuce poceh poslije praznicne pauze nedelju dana. Kao da nisam trenirao mjesec :)
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Kako je to loše... nađeš svoju rutinu, uobročiš se i dođe gripa i pomete te ka da ništa činio nisi (a ako si žensko, još dodaj na to i onih par dana u mjesecu) I ja se vratih od sredine prošle nedelje, 5 sklekova i drhtim ka leptir:rolleyes:
Ali generalno kad si zdrav i pauza od 2 nedelje je dobra stvar za organizam, no kad je čeljade june.
Iako me grlo bolucka od sinoć.upravo završen brzi al' fantastichan trening :cool:
Završen vrhunski trening u 17:30 i do maloprije siesta pored kamina...:D:cool:
A što ne napišeš neđe od čega ti se sastojao (neki) konkretan trening? :)
Dobro, prelistaću cijelu temu, nije duga... No mi upalo u oči da samo reportuješ da si završio i ništa više :)
Mislim, jes' to bitno, takav je i naziv teme, ali... Prelistaću ;D
Iz 2 razloga reportujem,recimo prošle i pretprošle godine sam baš u Februaru zakačio grip/virus,i tokom toga naravno mrdnut nisam mogao,i onda polako ulaženje u formu...pa mi ovo dodje kao neki dnevnik,nadam se da cu ove godine virus zayebat nekako :joy:
edit-pogedaj,to su 2 treninga,koje ne mijenjam godinama,jer meni su itekako dovoljni za moj cilj,zdravlje pod br1 i izgled br2.
Da hocu nešto više a neću,onda bi to naravno bilo sa još više serija,nekim tegovima koje možeš okaćiti na sebe pa da budu teži zgibovi i propadanja,itd.
Odradih trening posle 2 god pauze zbog povreda raznih...nisu ni povrede toliko trajale ali se kanim od ljetos da pocnem.
Da me ne raznese jaka upala trening je morao biti laksi i kraci - zgibovi 6 serija po 6 ponavljanja, u super seriji sa tricepsom na raznim sajlama, 3 serije nizeg veslanja na sajli 7-8 ponavljanja i 3 serije trbusnjaka po 20-25 otprilike.
Tu ide andol prije i posle treninga, ali nisam imao pa samo 1 posle.
Sad u sledeca dva treninga da uklopim noge/ramena i grudi/biceps.
Sent from my phone
Sad odradjeno,10/10,pojačani,da mi se tigrica ne ljuti :D
Tokom januara malo jaca ishrana i trening,
+300gr misicne mase
+600gr masti
78kg total
Moglo je ovo i bolje, ali ok je i ovako, 5-6 treninga nedeljno.
Prvi mjesec poslije 8 mjeseci da su masti posle gore, ali to je realno sa malo vise kalorija da bi se pogurala izgradnja misicnog tkiva. Masti cu u jednom od narednih mjeseci ocistiti kad budem opet u deficit.
Nastavljamo jako i tokom 2026 :)
Zašto 5,6 nedeljno?
Hm,ne treniraš kao profi sportista,smanji to na svaki drugi dan,ispada 15 dana mjesečno,15 dana rest days,s time što u rest days bi idealno bilo da ubaciš brzo hodanje 45 min,i idu i masti dolje brzo :) plivanje,trčanje ako voliš trčat,meni bude sasvim dovoljan brzi hod,lijepo mi se majica oznoji i tada.
Na ovaj način bi tebalo se da bude ok,iako je sve individualno.
Prija mi mozgu da dizem tezine i izmorim se fizicki, posto onda psihicki umor saniram :)
Setnje se podrazumijevaju, s tim sto kardio za sad ne forsiram, dok su mi tezine u fokusu.
Trenirao bih ja i 7 puta nedeljno, jer imam i vremena i energije, a i potrebe, nego pustam makar dan da odmorim :)
A i ja sam nekad svakodnevno,ali mislim da mi je ipak bolje ovako svaki drugi dan,tj. prija i organiizmu i psihi tako. :)
Jedina stvar koja me malo nervira,je vijača,brzo mi ode puls previsoko,a sa time se ne smijem zezat jer pijem terapiju za visoki pritisak odavno,pa stanem da se puls malo umiri pa pnda opet jump rope.
Upravo završio...8,5/10,za mene nezadovaljavajuće,uzrok nedovoljno sna,što znači da ću iz ovih stopa da nadoknadnim makar sat i nešto :)
@Mojsije
Jel sve radiš s težinama u tih 5-6 treninga nedeljno ili je nešto od toga i kardio?
Radiš neki poseban split, koliko vježbi, ponavljanja, serija(smiješ podijeliti znanje for free?) :joy:
Treniram samo s tezinama, ne radim kardio.
Kardio mi je dosadan, doci ce nekad na red, jer imam u planu da radim na poboljsanju VO2 max, vjerovatno od iduce godine :)
Za sad sam fokusiran na nekih 6 treninga nedeljno, po 60-70min dnevno, s tegovima i to mi bas prija :)
Prvih pola godine sam bio extra entuzijastican i po 2 sata bio u teretanu dnevno :)
Radim PPL (push pull legs) malo prilagodjen za moju energiju i obaveze :)
Push Grudi ramena
Pull ledja biceps triceps
Legs
Naredna 3 dana ponovim.
7. dan off. Svake druge nedelje dodam jos jedan off najcesce.
Otprilike radim po 3-4 vjezbe za svaku grupu misica, 3-4 serije. 8-10 ponavljanja. Ako dodjem do 11 ili 12 ponavljanja, povecavam tezinu 5-10%.
Prvih pola godine sam bio fokusiran na mrsanje i ocuvanje misicne mase, pa sam.bio u dobrom deficitu. Sad evo treci mjesec malo vise jedem jer ocu da poguram izgradnju misicne mase.
Sa hranom sam dosta striktan. Nema tzv. Cheat dana i sl, nema tjestenine, pekare, slatkoga, masnoga... nema se sto trenirati ako se ne jede kako treba :)
Svakako uvozimo dosta odlicne hrane, tako da ima da se probere odlicnih sastojaka i moze drugacije da se uziva u jelu :)
2h u gym-u leeleee 0_o :joy:
Hvala na detaljima, reko možda snimim nešto novo, neki trik, ali nema tu šta same old shit only on repeat :)
Piješ protein posle treninga i još šta ili je načural snaga u pitanju :D
Nemam ti nikakav specijalan sistem za otkrit :)
Bitno je da smo redovni i doci ce rezultati :)
Proteina dovoljno iz hrane unosim, nekih 1.9-2gr po kg tezine.
Ljetos sam eksperimentisao sa vise proteina, pa sam jednu dozu whey-a uzimao 30gr, ali nisam nikakve koristi od toga vidio, pa sam batalio. 1.6-2gr po kg tezine je sasvim dovoljno za nas obicne :)
Upravo završen perfektan maxi,10/10,sad mala siestica pored kamina :D:cool:
Pa ne mozes ti osjetit razliku sto si pored toga pio i po jednu dozu wheya, nije to testosteron[emoji1].
Ali razlike ima, ako se pije odma nakon treninga, i doda sta sve treba. Pwm nije glupost, da jeste ne bi ga pili i profesionalci koji su na svemu i svacemu.
Sent from my phone
Zavisi koliko se unosi po obroku. Ne ide sve u misic ako uneses 60gr odma.
Mrzim te praškove,i imam osjećaj da se odmah na oko primijeti uzima li se nešto ili prirodnim putem sve ide.
Mislio sam u smislu da ce vise proteina, tipa 2.2 ili 2.3gr po kg pogurati izgradnju misicne mase.
Ali kad si u deficitu, to ne ide tako lako, koliko god da je jak trening :)
Jice prejak leg day, koja je razlika kad se noge konstantno treniraju, cini ti se moga bi auto podic nakon squats i deadlifts, plus ostale vjezbe ekstenzije, lunges, press...
Ne znam kako nije frka ove sto uzimaju hemiju. Mada tu ima manjak mozga.
Ko je stariji od 30 i ima druge obaveze u zivotu , mora prilagoditi ocekivanja da trenira makar godinu, dvije, tri, prije nego sto vidi neke ozbiljnije rezultate u povecanju misicne mase. Mrsanje moze da se desi u toku 6-8 mjeseci, ko ne poklekne sa ishranom.
Masu se danas mlati po drustvenim mrezama i treneri svasta obecavaju, a u stvarnosti za bilo kakve ciljeve treba dosta vremena. Jedino ko nema nikakvih drugih obaveza u zivotu i to mu je jedina preokupacija, a to su jedino fitnes influenseri :)
A sto je za vas hemija, whey protein i kreatin?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Kreatin je hemija za neuke[emoji1]
Ja sam odavno donio odluku da vise ne treniram na suvo - mislim na suplemente naravno.
Uglavnom pijem vitamine i magnezijum, a odma posle treninga(jos u svlacionici) sejk mix pwm. Tu obicno idu whey, pola mjerice dextroze, kreatin. Ostalo mi nekog glutamina pa i njega ide doza u to.
Kad sam bas u treningu(odavno nisam) i hocu na veci nivo, jedno pola sata prije treninga pijem neki NO(da ima sve sto treba ali ne previse kofeina)+bcaa.
Kad se to ustali, sledeci nivo su tecne amino kiseline tokom treninga, idealno bez ili sa sto manje secera, razmucene u vodu ko sirup sok se pijucka.
Ovo sam pokupio od takmicara, i za naturalca radi posao.
Jos jedna stvar, ko topi mast niposto ne smije tokom treninga piti one kao energetske sokove, puni su raznih secera, dizu insulin i topljenje masti je blokirano. Logicno je ali previse debelih sam vidio da to piju ne bi li izdrzali trening, a salo ne mrda.
Sent from my phone
Sto se tice ove teme, i posle 10 godina ce biti ista prica - novi ljudi. :)
Nisam mogao da propustim trening kad je ovako idealno vrijeme bilo za isti,iako mi je rest day danas bio :D
Lagani trening nakon par dana kise.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b6366406c4.jpg
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
All out danas
https://i.ibb.co/TD5F3CtQ/dac78ac2-8...eb9d385e30.jpg
Evo danas već laganije, duža vožnja ali znatno više vremena
https://iili.io/qK5TsF1.jpg
Ne mogu se najest' nakon treninga,bika bih izio a vaga non stop pokazuje isto :)
To je vazda bilo i biće, pitanje je samo izbora i volje. Ja sam evo maknuo oko 6 za dvije nedelje i planiram još otprilike oko 25kg da idem dolje u narednim mjesecima. Ali ne čuvam se nešto sad pretjerano. U nekim granicama normale samo i to je to. Ali slatkiše i to ne nikako.