Ista stvar kod mene, kad udjem na sajt sve otvara ok, ali dok ga ucita zna da potraje. Kod telekomove optike je sve islo ekspresno. Evo testa:
http://www.speedtest.net/result/4694041230.png
Printable View
Ista stvar kod mene, kad udjem na sajt sve otvara ok, ali dok ga ucita zna da potraje. Kod telekomove optike je sve islo ekspresno. Evo testa:
http://www.speedtest.net/result/4694041230.png
Nece ga ovi pocinjat' sa radom na Ct do kraja godine a kako su krenuli pitanje je i za proljece sl godine...bruka, stalno ista prica...
Ima li kakvih novosti dokle se stiglo sa uvodjenjem Mtelovog interneta u Nikšiću ?
Ne zapinju ga ni u PG a ne dje drugo
Sent from my Lead 1 using Tapatalk
Kad god pozovem, uvijek isti odgovor za 2-3 mjeseca, pokricemo cijelu Podgoricu...
Danas od 12h nema interneta, ceka se odgovor tehnicke sluzbe. Sramota.
U nk je tehnička služba besprekorna, bar za sada...
Ima li ko ovaj internet od 25 mbps , koliki je download ?
Imam ja, u blizini rutera do 4-5m, 25 je download...medjutim na 10m dalje, ili sprat ispod download je oko 4(sprat nize)...
A npr za koliko vremenski skines film 1.5gb
Tek danas su mi uveli tako da nisam jos nista skidao.
Ok. Planiram da uzmem isti internet pa se malo informisem
Nije imao kad da se pokaze...za sad je dobro...
Sad sam skinuo film od 800mb za 27 min, prosjecno okol 450...a jos nije bilo seeders-a/peers-a
Pa mislim da na taj paket bi trebalo da ide oko 2.8 mb/s tako za 10 min bi trebao cak i prije al eto sve zavisi od seeders/peers
Brzinu provjerite na www.speedtest.net
Poslato sa Tetrisa 13 in 1
Tako sto sam sprat ispod u odnosu na ruter...
mjerenje brzine ce vam biti mjerodavnije ako se nakacite na ruter lan kablom a ne preko wifi.
a onda je ok , mene na wifi na tel kad sam pored rutera isto pokazuje kao na pc
Oce li mi neko reci na kojoj tehnologiji se oslanja ovaj flješ internet. Je li optika u pitanju?
HFC... Optika do cvorista, a onda koaksijalni do korisnika... DVB-C za digitalnu televiziju, a DOCSIS za net.
Sent from my iPhone using Tapatalk
da nema ko kakve inf. da nece brzo u zetu
Kroz Zetu naveliko obilaze naselja i kuće i registruju zainteresovane korisnike. Ja sam se prijavio i rekoše da će tokom decembra dovući optiku do naselja.
Vidjeh u subotu i nedelju ekipe iz Network-a (tivatska firma koja je po primoriju razvlačila optiku) kako provlače kablove bulevarom pored KAP-a, pa se nadam da će narednim danima početi i do kuća da stižu.
Da li ste prenijeli broj?
Evo moje iskustvo. Necu da ih hvalim, da ih ne ureknem :)! Film od 800mb skidam za 7 minuta, net 15. Svi kanali rade, titlovi su ok, nema stekanja nikakvih. Sta me fasciniralo, prije neki dan parkiram auto pored zgrade i izlazim, otkljucah tel zbog poziva i ladno se konektova na moj wireless! Nijesam mogao da vjerujem, sa tog parking mjesta do mog stana je bilo sigurno 40-50 metara! Ugasih wifi, pa opet upalih, rekoh da vidim jesam li lud kad se ladno opet konektova! Znaci bruka kako ima dobar signal ta antena/ruter sta li je vec. E jedino sta nijesam probao je snimanje na eksterni, to cu ovih dana da vidim kako ide, mogu li da snimam kanal koji ne gledam i slicno... Za sad - Bravo M-tel!
jeli ovaj internet flat ne smanjuje se brzina ili nesto slicno , posto procitah nesto na fb pa sad ne znam sto je u stvari
ne smanjuje se brzina
Sa svime sam zadovoljan. Mozda jedina mala zamjerka je ta sto ne skida torrent najvecom brzinom. Prosjek je oko 700-800mb. Ostalo sve radi kao sat.
Attachment 136578
Imas li dovoljno seedera i leechera za taj torrent. Jer od toga isto zavisi kojom ce ti brzinom skidati sa torrenta.
Skidao sam vise filmova ali je uvjek takav prosjek. Meni ne smeta to, nego da ne bude da su skroz bez greske. Sa ostalim sam skroz zadovoljan.
Kroz Stari Aerodrom postavljaju kablove na stubovima za struju nadzemno. Kablovi su optika.
Sad sam ih zvao. Kazu da su vec poceli da kace kuce. Doveli su skoro do svih ulica.
Pitao sam ih kako se kuce kace, da li mi kopamo od stuba za struju do kuce i spajamo na ormaric ili kako ? Opertater, inace ljubazan, kaze da je pitao tehniku i da su mu rekli da kace kuce NADZEMNO. to me zbunilo, nece valjda sa kuce na kucu da rastezu zice.
Cim mogne prelazim na ovo. Dostami je T-Com
Dolaze isto kako ti dolazi struja. Do najblizeg stuba pri kući idu od stuba do stuba. Sa najbližeg stuba idu na kuću pa dalje već kuda se dogovore sa tobom. Ako hoćeš da izbjegneš kablove kroz vazduh, onda na vrijeme iskopaj jedan kanal do kuće i postavi crijevo kroz koje će ti provući kablo.
Ja se bojim da ce im na Stari Aerodrom pokrasti sve ove kablove i ormarice sa stubova neko vece, pa ce nam svako malo prekidati internet
U Niksicu razvlace sa stuba na stub kroz Bistricko Naselje i Humce. Ovih dana ce poceti da povezuju kuće.
Poslato sa Tetrisa 13 in 1