Тачно! Истина је релативна. Истина је оно у шта се верује.Quote:
Originally Posted by GAGA
Међутим, чињенице су АПСОЛУТНЕ!
Printable View
Тачно! Истина је релативна. Истина је оно у шта се верује.Quote:
Међутим, чињенице су АПСОЛУТНЕ!
Quote:
Originally Posted by Mihailo...
dobro de Mihailo, najlakse je iz tudje glave mislit :D
Zecani su uvijek bili poznati po velikim naucnim i drustvenim dostignucima. Mozda je Masan mislio da ako galasa za uniju cemu rachun za struju nestati sam od sebe...
Yebote, vidis ti to. Mozda necu morat vise da radim ako budemo opet zajedno...:cool:
Glupi odgovor na GAGINO inteligentno pitanje.Quote:
Originally Posted by phenomenon
a cus, ma dje ti srbomrzac :lolblue:Quote:
Originally Posted by cvrchak
e pa dobro... ja cu od sad prezreti ovu kafansku prichu...
ja u kafanama volim da se zayebavam. strasno volim da se shalim. a ovo odje je fiktivna kafana. odje se samo shalimo, ali se niko ne provodi. :D
ada dje ona srbomrzac, to sto je nedje prije napisala da joj u Novome na setalistu pet Danica smeta srpski smrad to sad nema veze :lol:Quote:
Originally Posted by phenomenon
i ja ti se pridruzujem :) nema potrebe ovdje vise bilo sta ozbiljno raspravljati :)Quote:
Zanima me ko? kako? kada?
Da li je snimak autentican, da li su ovi slinovi radili po instrukcijama ili samoinicijativno ( mada ovo nije moguce utvrditi...)?
Ja sam preko bare, pa ne mogu bas da budem u toku...
Ima li nekih demanta, verzija od strane ucesnika?
Ko su , sta su, ko je ovo snimio?
Quote:
Originally Posted by Magnum357
podrignes li svaki put kad izgovoris neku duzu rechenicu? :D
over & out ;)
nema provoda bez lijepih zena, dobrog "vina" i muzike :D .... Masan je napravio dobar prelom u mozak mnogima hahaha vrh! Ovo je hit godine....zaista ga mnogi nocas nece zaspat vidim jaQuote:
Ne izmisljaj! U stvari, zasto bih bila toliko ljubazna, ne lazi!!!Quote:
Најбољи коментар до сада! :cool:Quote:
Originally Posted by Buba_mara
Ne!
Zeta u ligi sampiona je tek treci najbolji komentar...
Prva dva su:
"Masane napravi prelom u svom mozgu"
a drugi je :
"nisi ti naivan, samo si posten"
:mrgreen:
Oce li neko postovati najnovije informacije u vezi ovoga?
Demanti, reakcije?
Potvrde o autenticnosti...?
Ovo je stvarno jadno i tuzno ako je istinito...
Upravo tako! Ja cu jos malo ostati dok me fajronat ne zatece.:mrgreen: Platila sam zadnju turu, moram je ispiti (rekli bi Englezi iz autenticnih filmova :mrgreen:).Quote:
Demanti i reakcije ce svakako uslijediti. Ali ko pruza demante, to je pitanje, i na osnovu cega. U svakom slucaju bice interesantno citati.Quote:
Interesantno je da nekome zvoni mobilni 3 puta u toku snimka, dok se to ne vidi u kadru...mozda je ovaj treci koji je izasao iz kadra...
Ali se jasno cuje isti zvuk kao kada se neki elektricni aparat nadje u blizini mobinog telefona dok mobilni zvoni...
Чекамо да изађу Подгоричке Вијести. :popcorn:Quote:
Додуше, знамо сви шта ће тамо да пише, ипак су то режимске новине. Али битно је пронаћи ко ће од политичара највећу глупост да провали!
...mada je teško ostati ozbiljan na ovu temu, treba "prelomit mozak" i ostati hladne glave na ove provokcije srpskih službi ... događaji u potonja dva dana govore da valja ozbiljno shvatit dr.Špicu od prije neki dan ...
...znači, umjesto pohvala za zayebnicu kojih se ne mogu sjetit, odabrali su "hrvatski model" ...spremni su dakle i za SAO Vasojeviće i balvane ...
TAMAN ĆE TAKO I PROĆ!!! Odabrali su isti scenario, još samo da vidimo ko će bit Milan Babić ... :mad:
Tako znaci ? Pa sta planirate sa Srbima u CG? Ocete li ih vjesati na vrbe, bacati u jame, ili organizovati Oluju 2?Quote:
Originally Posted by glodur
Quote:
Imas li ti o cemu drugo pisat' sem o tome kako u CG mrze Srbe?? Stvarno si vise dosadio...
Otkud znas da snimak nije autentican?Quote:
Dok se ne dokaze njegovo porijeklo i autenticnost, ne moze se nista na prazno pretpostavljati...da li je snimak autentican ili je montaza...
A od ovog tvog "taman ce i tako proci" i "balvana" se jezim...jos nam samo takvi trebaju...Ajmo svi po batinu u ruke pa da se mlatimo ponovo, malo nam je bilo...:mad:
Mozemo zadnjih 15 godina bacit u vjetar, pa nanovo...
edit :
Jos bolje: Ajte se svi vi koji bi da ponavljate nebrojene scenarije iz milih nam devedesetih, skupite na Cemovskom polju, rekonstruisite Vukovar, Dubrovnik, Sarajevo sa maketama u prirodnoj velicini, pa ce vas mozda zelja proc za ratovanjem, balvanima, DB-om i klanjem...za neko vrijeme...
sto ih citas kad su rezimske??? nisam znao da su njemci rezim (vecinski vlasnici vijesti su njemci)!Quote:
Originally Posted by Homoljac_
magnum i ostali, vidim li joj jednom prozivanje jama, kopanje ociju, vrbe i ostale huskacke provokacije, letite sa foruma, pa na forume dje ste naucili cete prijetit i pricat svasta, odje na ovom ne moze! nego malo zadrzite finu komunikaciju, jer se moze pricati o ovoj temi i bez klanja i jama!!!
With all due respect Didi...pricu o ponavljanjima scenarija iz devedesetih (Babic, jame, balvani) nisu zapoceli oni...pogledaj moj prethodni post i "quote"...Quote:
Originally Posted by DIDI
zadnji koji je pominjao je bio magnum procitao sam sve i prizivanja vise nema!!!
Михајло, овде није у питању аутентичност снимка. Већ је питање верујеш ли у оно што видиш и чујеш?Quote:
Чак се и највећим умовима овог света дешава да донесу различите закључке на основу потпуно истих чињеница.
Значи није проблем у аутентичности снимка већ у шта ћеш ти да поверујеш за пар дана. Зато што ће свака страна имати своју причу, а ти као одрастао човек, свој закључак ћеш донети на основу образовања којег си стекао годинама, кућног васпитања, личног животног искуства, дневних података (из поузданих извора) итд.
Vijesti sjutrasnje!
Quote:
MAŠAN BUŠKOVIĆ TVRDI DA NE ZNA OTKUD MU KAMERA U SOBI
Nije mi je žena rodila
Podgorica - “Sve što je prikazano je istina”, kaže Mašan Bušković.
U maloj sobi domaćina iz Golubovaca, čiji je enterijer juče objelodanjen javnosti zahvaljujući skrivenoj kameri, sinoć se okupilo nekoliko rođaka i komšija. Razgovaraju o snimku, sporadično se dičeći srpstvom, uz pogrde na račun politike vladajuće crnogorske partije.
Nakon insistiranja jednog od tri sina, Mašan pristaje da priča za “Vijesti”. Kaže da su ga juče, dok je bio na saučešću, obavijestili o snimku.
“Čudio sam se, stvarno se čudim. Bio sam baš na sahranu i zovu me. Baš me prvo zove jedan, kaže, je li bilo kakvog sapiranja. “Ajde, reko”, odmori. Nemam pojma, dok nijesam došao te vidio na ovu kašetu”, kaže Mašan, pokazujući prstom na televizor.
Sumnja da su kameru postavila “ona dvojica”, aludirajući na Ivana Ivanovića i Ranka Vučinića.
Upitan zar to nije čudno jer snimak upravo kompromituje Ivanovića i Vučinića, Mašan kaže: “ Nego ko! E, ja je nemam (kameru). Ni žena moja nije mogla rodit. Da se rađe kamera, znate kako žene biše rađale. Biše rekle, nećemo đecu nego kamere”.”
Buškovićevi gosti u međuvremenu raspravljaju o tehničkim dostignućima, je li moguće kameru sakriti u kutiji cigareta, da li je bila pokretna...
Mašan objašnjava da su ga Ivanović, Vučinić i Vasilije Mijović 5. marta, tačno u vrijeme koje je navedeno na snimku, zatekli kako spava. Dodaje da mu je supruga izašla iz sobe jer su gosti kazali da imaju da pričaju o nečem važnom.
Mašan ne precizira da li mu je Vasilije Mijović bliski rođak.
“Ja ih ne dijelim. Taj Vaso nije došao kod mene tri godine.
Taj dan su došli i našli su me ovdje da spavam”, objašnjava Mašan i dodaje da su se zadržali oko dva sata.
Upitan da li će podnijeti krivičnu prijavu jer je narušena njegova privatnost, domaćin iz Golubovaca kaže” To oni neka se vide - ovi aktivisti, jer kod mene samo dođu pošteni ljudi da popiju, inače drugi ne”.
Komšije se miješaju u razgovor, pitaju kako je mogao primiti “takve” ljude i kako oni nijesu znali za taj razgovor. Mašan objašnjava da su vrata njegovog doma uvijek otvorena jer za šta je drugo kuću i gradio.
“Neka vidi Milo ko radi za njega”, dobacuje jedan od gostiju.
“Ja sam rekao da se ne prodajem za račun. Oni su ga samo uzeli i otišli. A ovo je istina, da se suočimo”, dodaje Mašan i potvrđuje da za struju duguje 1 580 eura.
Objašnjava da je strujomjer registrovan na ime Radomir Bušković, kako je njegovo pravo ime.
Upitan da li mu je DPS platio račun, Mašan umjesto odgovora pokazuje srednji prst.
“Prijatelji će mu platiti struju”, dobaci jedan od Mašanovih prijatelja.
V.ŽUGIĆ
takodje Vijesti
Quote:
Mijović kod sudije 28. marta
Podgorica - Saslušanje suspendovanog radnika MUP-a Vasilija Mijovića, po krivičnoj prijavi Centra bezbjednosti Podgorica, zakazano je za 28. mart u podgoričkom Osnovnom sudu.
Podgorička policija saopštila je 24.februara da je podnijela prijavu protiv Mijovića zbog sumnje da je prilikom zaposlenja u MUP-u podnio falsifikovanu diplomu Pravnog fakulteta u Sarajevu.
Mijović je pred istražnim sudijom Zoranom Radovićem trebalo juče da se pojavi, ali je to odloženo jer je sudija bio službeno odsutan.
“Nijesam završio fakultet, pa prilikom zaposlenja nijesam ni mogao da predam diplomu”, negirao je Mijović optužbe preko medija. On je naveo da je u SDB primljen bez konkursa i uz protekciju premijera Mila Đukanovića. “Đukanović me angažovao da mu dobijam izbore po Zeti, što sam i činio. Međutim, kada sam odbio da učestvujem u kampanji za odvajanje Crne Gore od Srbije, podnose krivične prijave i stavljaju mi na teret navodna krivična djela”, uzvratio je Mijović u intervjuu “Danu” objavljenom 7. marta.
Uprava policije je kasnije saopštila da je nakon provjera utvrdila da je Mijović priložio kopiju falsifikovane diplome ovjerene 10. februara 1997. godine u Osnovnom sudu u Podgorici i da je njegova diploma, sa brojem 7862, izdata 12.03.1989.
Mijović tvrdi da je zbog odbijanja da agituje za nezavisnost suspendovan sa funkcije Markovićevog specijalnog savjetnika za bezbjednost. Nakon toga on je tužio “firmu” pa ga je sud vratio na posao, gdje je dobio zaduženje glavnog inspektora SDB-a u Beranama odakle je, takođe, suspendovan ali zbog falsifikovane diplome.
Mijović je tvrdio da ga nakon istupa u medijima policijski vrh “progoni” jer nije želio da učestvuje u referendumskoj kampanji za nezavisnu Crnu Goru, kao i da je telefonom dobijao vulgarne prijetnje. Optužio je direktora policije Veselina Veljovića da stoji iza toga, “prepoznao” je i rukopis SDB u navodnom postavljanju eksplozivne naprave na ogradi njegove kuće u Golubovcima, tvrdeći da je zamalo izbjegao smrt zahvaljujući ratnom iskustvu sa bojišta bivše Jugoslavije.
Veljović je protiv njega najavio tužbu zbog klevete.
Mijović je javnosti postao poznat po tome što su ga pred Haškim tribunalom svjedoci pominjali kao komandanta jedne od jedinica Crvenih beretki koja je dejstvovala od Baranje do Srebrenice tokom devedesetih, u mjestima gdje su masovno ubijani civili.
On je 1998. postao savjetnik tadašnjeg šefa tajne policije Vukašina Maraša, a tvrdi da je taj posao obavljao i kasnije kod Duška Markovića.
M.R.
BIĆE TIH SNIMAKA JOŠ
Vasilije Mijović je sinoć “Vijestima” potvrdio da je snimak iz Zete autentičan.
“Kunem se da pojma nemam ko je snimao. To su priče da sam htio nekog da ubjeđujem kako da glasa, pa nije on malo dijete. Ali siguran sam da će tih snimaka biti još“, rekao je on, najavljujući pres konferenciju na kojoj će “sve razjasniti”.
Mijović je kazao da su ga aktivisti DPS Ivan Ivanović i Ranko Vučinić “molili da pođe sa njima”, ali je na molbu “Vijesti” da kaže šta su mu oni tom prilikom rekli, prekinuo telefonsku vezu.
Па рекох да ћу у Вијестима да тражим који ће од режимских политичара да изјави највећу глупост. ;)Quote:
Sjutrasnje vijesti
Quote:
IVANOVIĆ I VUČINIĆ OPTUŽUJU MIJOVIĆA DA IM JE SMJESTIO
Nasjeli smo kao djeca
Podgorica - Golubovčani i aktivisti DPS-a Ivan Ivanović i Ranko Vučinić rekli su sinoć “Vijestima” da su “klasičnom prevarom” odvedeni kod Mašana Buškovića, kako bi bili snimljeni i kompromitovani u javnosti.
Oni su optužili Buškovića i njegovog brata od tetke Vasilija Mijovića da su smišljeno postavili kameru, u pomoćnoj ljetnjoj kuhinji, i naveli ih da u ime Vlade ponude Buškoviću da mu “završe ono što se završiti može”.
Obojica tvrde da do jučerašnjeg emitovanja snimka nijesu znali da je kamera postavljena u kući i da su, kao “pošteni i dobri domaćini” i uticajni članovi DPS-a u Golubovcima namjerno izabrani za taj “posao”.
Ivanović i Vučinić tvrde da je osmominutni film uveliko cenzurisan i iskidan, jer su oni u kući Buškovića proveli “preko 20 minuta”. “Nedostaja i uvodna priča, kada Vaso govori da je Milov čovjek i da je dobronamjerno došao u tu kuću...”.
Policija ih, kazali su, do sinoć nije kontaktirala.
Ivanović je rekao da je toga dana sjedio i pio u kafani sa svojim drugom iz djetinjstva Mijovićem, koji ga je zamolio da pomognu njegovom bratu od tetke Buškoviću, koji teško živi. Mijović je navodno kazao da brat “iz sujete” neće njegovu pomoć, već da bi vjerodostojnije bilo kada bi mu Ivanović, u ime Vlade, to ponudio. “Ja sam bio toliko bistar da povjerujem mom drugu”, kazao je Ivanović, priznajući da je bio “malo popio”.
On je rekao da je pozvao svog druga Vučinića i da su Vasovim autom pošli ka kući Buškovića.
“Kada smo ušli u Vasov džip i krenuli prema Mašanovoj kući, rekao nam je da je on na ratištima...kao pukovnik Miloševićeve vojske zaradio puno para i da hoće da pomogne bratu Mašanu, ali ovaj neće te pare da uzme od njega. Zamolio nas je da kažemo Mašanu da će mu pomoć za struju i ostalo platiti Vlada ili DPS. Rekao nam je da će on u to povjerovati, a da će on nama dati te pare da ih damo Mašanu”, kazao je Vučinić, dodajući:
“Što je on rekao Mašanu, kada je prije nas došao kod njega da postavi kamere, to oni znaju i to im na obraz”.
Ivanović tvrdi da nije slučajno što su njih dvojica izabrani...
“Našao je nekog ko mu vjeruje, ko mu je drug i prijatelj, znao je ko je istinski za Crnu Goru i za DPS...Ali, to što je napravio moj bivši prijatelj Vaso Mijović ne priliči ljudima”.
Ivanović je kazao da je Mijović konstantno navaljivao da Buškoviću kažu da dolaze ispred Vlade i da govore u ime vlasti.
“Mijović je izrežirao to do kraja, a ja sam nasio kao malo dijete. Ima detalj na snimku, kada mi šapuće, i tada mi je rekao da naglasim da će Vlada da završi sve...”
Vučinić je naglasio da Buškovićev račun za struju nije ni pogledao, te da ga je, čim su izašli iz kuće predao Mijoviću.
“Dao sam ga Vasu u kolima, rekao sam: Kazali ste da ćete platiti, izvolite račun”, rekao je Vučinić.
Na pitanje “Vijesti” zbog čega su pristali da odu kod Buškovića, Ivanović je odgovorio:
“Zato što nam je on prijatelj i njegova braća, a meni je interes da glasaju za Crnu Goru. Nama nije bilo ništa posebno čudno, zbog toga što je čovjek vjerovatno izabrao nas dvojicu kao ljude koji se u selu, poštuju i cijene.
Oni su insistirali da se naglasi da na snimku nedostaju brojni djelovi.
“A Vaso je govorio tri puta... Ne vidi se ni kada sam mu ja za stolom ponudio račun, a on odbio da uzme”, kazao je Vučinić.
Negirajući da su u kući Buškovića bili po nagovoru partije, Ivanović i Vučinić su kazali da ne misle da će ova afera štetiti partiji, jer “Zeta zna ko istinu govori, a ko manipuliše”.
D.M.
KOD CEKOVIĆA NIJE USPJELO
Ivanović je rekao “Vijestima” da je nekoliko dana prije 5. marta, Mijović pokušao da “odradi” sličnu stvar sa njim “kod ugledne porodice Ceković”. Međutim, tvrdi Ivanović, članovi te porodice su rekli da su za nezavisnu Crnu Goru i da nemaju šta njih da ubjeđuju, pa je Mijović odustao od namještaljke.
Sjutrasnje Vijesti
Quote:
NAMJEŠTALJKA AKTIVISTI DPS U ZETI TAJNO SNIMLJENI KAKO NUDE NOVAC ZA GLASOVE
Račun plaća Vlada
Podgorica - Predstavnici unionističkog bloka prikazali su juče osmominutni film na kojem se vidi kako aktivisti Demokratske partije socijalista iz Golubovaca ubjeđuju mještanina Mašana Buškovića da glasa za nezavisnu Crnu Goru, nudeći mu plaćanje zaostalog duga za struju.
U tajno snimljenom, ali profesionalno montiranom filmu, Ivan Ivanović i Ranko Vučinić, potpisani su kao aktivisti DPS-a, i bivši pripadnik srpske i crnogorske službe bezbjednosti Vasilije Mijović govore Buškoviću da će mu Vlada Crne Gore platiti račun za struju u iznosu od 1580 eura i riješiti druge njegove probleme ako glasa za nezavisnost ili ne izađe na izbore.
Na konferenciji za novinare, Simonida Kordić je saopštila da je “referendumski štab došao do ovog dokaza o kupovini glasova od aktuelnog režima”.
Ona je rekla da će materijal biti dostavljen specijalnom tužiocu, Republičkoj referendumskoj komisiji, posmatračkim misijama Evropske unije, Organizaciji za evropsku bezbjednost i saradnju kao i medijskim kućama i diplomatskim konzularnim predstavništvima.
Kordićeva nije htjela da odgovara na pitanja novinara, pa je ostalo nejasno kako su unionisti došli do filma.
DPS je ocijenila da je film “klasična politička namještaljka i montaža. "Niko u ime DPS-a nije mogao da nudi bilo kakvu političku trgovinu", kazao je portparol Predrag Sekulić agenciji MINA.
Sekulić je kazao da je na snimku i “osoba koja putem štampe ovih dana vodi svoj rat protiv crnogorskih državnih organa i Agencije za nacionalnu bezbjednost”, aludirajući na Mijovića. "To dovoljno govori i o onima koji su u ovome učestvovali i o onima koji su snimali", kazao je on.
Sekulić je rekao da su neke političke partije, svjesne političkog poraza na referendumu, ušle u zonu krivično-pravne odgovornosti.
"DPS i državni organi Crne Gore će, bez obzira na ovakve pokušaje čiji je cilj dovođenje u pitanje referendumskog procesa obezbijediti uslove za demokratsko izjašnjavanje građana 21. maja, svjesni superiornosti ideje nezavisne Crne Gore", kazao je Sekulić.
M.J.
Sta kazes na ne podizanje tenzija sa 40-50% Cg populacije koja je unionisticka?
Ili je mozda "nasih" 50-60% jedino sto se racuna?
Ili mozda ovo izgleda kao dobra ideja...
Istrcati pred rudu, optuziti sve Srbe( ovo pisem velikim slovom, primjecujem da mnogi independisti pisu "Crnogorci" velikim a "Srbi" konstantno malim slovom) za nesto sa cime vecina nema ama nikakve veze, i pozvati na linc?
Ili je mozda bolje ne generalizovati i ne povlaciti krvave paralele?
nemoj sad da izvrces ono sto si rekao prije nekoliko minutaQuote:
cccc homoljac po ure ti je bilo dovoljno da se ne sjecas sto si izjavio cccccQuote:
Па ја нисам пореко` да сам то реко`. :cool: И шта сад?Quote:
"Vasilije Mijović je sinoć “Vijestima” potvrdio da je snimak iz Zete autentičan.
“Kunem se da pojma nemam ko je snimao. ...... Ali siguran sam da će tih snimaka biti još"
Nemojte sumnjat da će bit, teško je ovome "čovjeku" ne vjerovat ... kad se kune ... i kad je siguran ...
vidi se koliko si od rijeci nista drugo ;)Quote:
Vidi , nijesam lako preživio sve ove godine da bih sad mirno gledao hladne glave kako se događaji redaju istim redom ... ka da nijesmo ništa naučili ...Quote:
Znam pouzdano da oni koji su ono pokrenuli i dalje jašu u istom sedlu a mi se trudimo da im na to odgovorimo građanski, dostojanstveno ... ne može ni brisanje postova da izbriše paralele koje živo sjećanje nameće ...
S ovim se slazem. Medjutim, mogli smo i bez toga. Ko nas je tjerao da se povinujemo dogadjajima koji se 'redaju' istim redom?Quote:
Hah...
Isti ti koji su bili u sedlu prije 15 god nas i vode u nezavisnost...
za Drzavu i Mila...hahaha...
Ne znam vise ni sta da mislim, muka mi je od svega...
Ako nije Kozak bio u pravu...
Hah, ovi kreteni iz vijesti ne znaju ni kako da kvotiraju...
Pokvarise mi signature :mrgreen: