MUZIKA
štampaj
[ Maša Mališić ]
05. 11. 2014.15:16 >> 19:277
PARADOKS EKV-A
Nekada neshvaćeni, danas obožavani
Prošlo je dvije decenije od smrti frontmena legendarne jugoslovenke rok grupe Ekatarina Velika Milana Mladenovića. Dok danas na hiljade obožavalaca obilježavaju svaki datum vezan za članove te grupe, 1988, kada su bili na vrhuncu slave, njihov koncert u Podgorici je odložen jer nije prodato dovoljno karata.
[
http://www]Grupa EKV je prestala da postoji nakon Mladenovićeve smrti
Željko Milović, autor monografije o crnogorskom pop roku koja će biti uskoro objavljena, kaže da jedina nepoznanica urbane Podgorice ostaje koncert Ekatarine Velike koji je otkazan jer je prodato samo stotinak karata.
Zanimljivo je, kaže Milović, da je to jedini otkazani koncert EKV-a ( 15. maja 1988. u Sportskom centru "Morača"), u vrijeme kada su oni bili ubjedljivo najcjenjenija rok grupa u Jugoslaviji za vrijeme turneje "Samo par godina za nas".
"Odlično se sjećam, došao sam iz Bara sa prijateljem. Margita i Milan su sjedjeli na nekom automobilu ispred SC "Morača" i nisu mogli da vjeruju da je otkazan koncert, jer je premalo ulaznica prodato. Pošto je Margita bila moja prijateljica, ona mi je tada kazala da su planirali da održe koncert i za tih 150 obožavalaca, ali da je to bio veliki trošak za organizatora i nije dozvolio", kaže Milović za Portal RTCG.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk