Pošto vidim sarkazam.......davi nacrtam........
Ono što veže danas brakove je najčešće strast i požuda. A to je najviše izraženo kod supružnika sa manjom razlikom u godinama. Ljudi čak otvoreno priznaju da im je izgled vrlo bitan(a prećutno i NAJJJJBITNIJI). A to mu dođe ravno kompezaciji robe ili kupoprodajnom ugovoru LOL! Što po automatizmu ostavlja ono najvažnije....KARAKTER u drugi plan. Pa kad tu uzmemo u obzir da nečija "superiornost"(koja je vrlo bitna) vrlo teško dolazi do inauguracije :p jer nema potrebnog autoriteta koji najviše dolazi zajedno sa godinama.......ovakvi brakovi su najviše izloženi fazi raspada :D
Sa druge strane đe je razlika u godinama evidentna sve je vrlo drugačije. Mnogo su veće šanse da kod mlađeg partnera se javlja ona prava ljubav neokaljana tjelesnom :p požudom. Što opet može biti presudan faktor u kriznim trenucima braka. I to što djevojke koje žele izraženo stariju osobu da sa njim zasnuju porodicu su mLogo ozbiljnije i inteligentnije.....što opet može biti presudan faktor opstanka braka u kriznim situacijama :D
Nije zanemarljiv ni faktor autoriteta koji se sam po sebi nameće srazmjerno rasponu godina......i on zna biti od pomoći da brak OPETTTTT opstane.
A iskustvo? Treba li nešto pisat žutokljuncima o iskustvu?
Ja nipošto ne podržavam veću razliku u godinama.......ovo je samo moj komentar za one psihologe koji "vode" evidenciju :)