Originally Posted by Bad Boy
znate kako.. postoje neki dokazi da je Kur'an napisao napisao, tj, diktirao Muhamed, a pisali su njegovi pisari. Islam 'zvanicno' propovijeda da je on, skrivajuci se u pecini, za vrijeme mjeseca Ramadana, postio, i da mu je Bog slao stihove Kur'ana, te da ih je on prenio samo.. ja mozda u to vjerujem a mozda vi ne, ali mislim da se kao istorijska cinjenica moze uzeti da ga je on napisao. Muslimani sa ponosom kazu kako se Kur'an do dana danasnjeg nije promijenio i da je ostao isti od dana kada je napisan. To se malo (vise) odrazilo na standard zemalja koje se danas pridrzavaju Seriatskog Prava, mada svi znamo da oni to rade vise iz nekih 'ne-vjerskih' razloga, tj, da bi imali sto vecu moc u zemlji (Sadam Husein perfektan primjer).
neko rece 'extremni sto se svinjskog mesa tice'.. bi li ti (ko god da si) probao machije meso? mozda i bi.. ima muslimana koji jedu svinjetinu. meni, recimo, to dodje tako.. jednostavno gledam na svinjetinu kao na nesto sto nije za jelo. nikad (svjesno) nisam probao tako da ne znam, ali imam takav osjecaj i ne mozes me ubijediti u suprotno. Hriscanima je zabranjena preljuba i (ako se ne varam) seks prije braka pa mnogi to rade i nikom nista. nikako ne volim kad se na muslimane gleda kao na 'dezurne ekstremiste'.. ja imam teoriju da svako religiju treba da shvata subjektivno i da radi stvari koje misli da su dobre.. i da je potpuno svjestan svojih grijehova..