trebao si da oduglovacish dok ti se ne spusti jos te 0.01% :)
Printable View
odugovlacio sam koliko sam mogao,pa sam na kraju trazio vadjenje krvi,ali se nalazi dobijaju tek za koji dan.
pa ako bude ispod 0.50 vratit ce mi vozacku odmah,i odgovarat ce za ovo sto su me zatvorili na 10 sati itd.
Nemojte platit kazne za parking nego odmah sa papirima kod sudije, jer zakonom nije predvidjeno da se plati 20 eura.
novi zakon stupa na snagu u Junu
Novi zakon valjda stupa na snagu 6 mjeseci od datuma usvajanja.
Otkud to? Ja sam cuo, ali nisam provjerio, za pauk takodje ako ne platis nego odes kod sudije, maksimalna kazna ti je 45e, a sudiju ne zanimaju troskovi pauka. Dakle ne platis 85e nego 45e.. Kako ide to za parking? Ja sam platio jednu prije par mjeseci, al sad vise volim platit 60centi nego rizikovat, pa 5minuta 5minuta.
Jel tačno da ti ne može naplatit kaznu ako se parkiraš do 15minuta?
Otkud on zna kad si se ti parkirao? Mislim da je to glupost. Pise kad god te ufati a nisi platio, pa briga ga jel 5minuta ili 45min
pa proci ce, videjt novo auto, provjerit, nastavit sa drugim autima, ako se za 15 minuta vrati i bude auta, pise kaznu
Nadam se da se salis.
Stalno prolaze. Kad te vidi, zapise te na one njihove spravice i kad se vrati za 15min, provjeri jesi li kupio kartu, ako nisi, slijedi kazna. Bar je tako kod nas u HN. Samo sto je kod nas kazna 5e, a ne 20e :)
Moze bit da je isto i za pauk.
Ja do sad u PG nisam platio. 1 put sam nasao neku papirologiju ispod brisaca u kesicu, nisam otvorio nego pravo u kontenjer.
Nisam siguran, u HN prosle godine je bilo tako...
Gorostas je objasnio dolje:
Vala sumnjam u to da je on toliko "dokon".. Jer pazi, ti parkiras auto sad, on npr tek za pola sata vidi tvoje auto, i od toga mjeri jos 15min, znaci ti lagano 45min mozes ostat. Ja mislim da pise cim te nema tamo u bazu da si platio i cao. Mada moguce.
Ima jedan A8 u centar blizu hotela CG, california tablice, ima jedno 5,6 onih papirica, neko ga parkirao i zaboravio tu, a sto ce mu to naplatit nek ga povucu za mooda :D
Da, poceli su zaboravit te krame...
Mozes da ostanes koliko hoces dok te ne vidi, a kad te vidi onda 15min. Mora prvo da te upise u one njihove tel, komp(ne znam sta je ono), pa da istekne 15min i tek onda da ti pise kaznu, stavi na soferku i slika (sve to kao dokaz). Pa ti mozes da radis sta hoces sa tim, ali bi trebao u roku od 8 dana da platis koliko ti pise (kod nas 5e) ili ti stize uduplana, utrostrucena kazna(ne znam koliko i ne znam kada), odnosno onome na koga je registrovano to auto.
U slucaju da se zadrzis par dana i nakupis par ovih prijava, pauk ti dize auto i nosi na njihov parking(a imaju i obicaj da dizu odmah kad vide strane tablice, cak i od druge opstine). Tako je bar kod nas u HN :)
Eh, zaboravih da kazem da dizu isto kada se ne parkiras lijepo (znaci fino izmedju onih ocrtanih linija, zauzmi dva mijesta ili budi van linija, ode auto).
Vidis, 5 eura. Lopovi kod nas traze 20.
Cak i motoristi moraju da placaju :mad:
Ja mislim da bi se pauk prevrnuo da krene da dize A8 :D
cini mu se da je u HN sa 15min smanjeno na 10
info iz prve ruke... nabavili su duze/jace sajle tako da sam mogu i kombije i sve da podizu...
na poledjini racuna se pozivaju na neki clan u zakonu ili pravilniku...dje pise da treba da platis 20 eura. tako sam ja vidio. ili sma mozda lose vidio?
Ma samo ides kod sudije i kazes: frende, ovo ne postoji, ne postoji zakon za to. To je opstinska odluka.
Tacno tako, u stvari, tako kazu ovi njihovi setaci. A koliko se sjecam, po zakonu niko ti ne smije nista ako je manje od 15 minuta. Sve do 15 minuta je bilo zaustavljanje, a preko 15 minuta parkiranje. E sad, posto o toj definiciji nismo dugo razgovarali, a ja sam ovo ucio prije 15 godina, to je druga stvar.
kaaako ne :D to su zbog njega nabavljali :p
Kakva je to vlast.
Zamisli, ide Igor Luksic u Grand i cistacica mu kaze: ej, cao Igi...
pa imaju one celicne stope...mislim da sve do 2-2.5 tone mogu podic,
Ima nogice i moze do 3 tone.
dobih presudu, 50 eura kazna i 30 eura sudski troskovi. lopovi mrzni. na ljekove NA LJEKOVE
Prijava za alkohol i prekoracenje 200e, tacno cu im platiti :)
odlezat ces u spuz 10-15 dana onda
kontam nepropustanje pjesaka. tu mi je najmrznije platit
ne vjerujem da neko od onih glupana koji rade na pauku da obraca paznju na gume,oni dizu sve redom
http://www.vijesti.me/vijesti/za-dva...e-clanak-57653
Ovaj Janjusevic je shvatio ovu njegovu poziciju too seriously.