zavisi koji majstor ti radi...
Printable View
zavisi koji majstor ti radi...
Ako se ne bi farbala citava vrata, onda bi se vidjela razlika. Posto svi farbaju citava, onda se razlika ne moze vidjet, osim u slucjau da je neki majstor bas prelos. Znaci sve se farba.
Koje auto i koja boja ? Mozhe da se radi "fleka" ali se ista mora zavrshit do nekog preloma jer, koliko god dobar bio majstor, mora postojati mala razlika u nijansi, vidljiva naravno samo ako se fleka prekine na nekoj ravnoj povrshini...
Ako nisi shvatio, vecina hauba ima centralni izbacheni dio i sa strana udubljeni dio...ako si ogrebao iznad fara, neces farbat cijelu haubu nego taj udubljeni dio ali chitav i "fleka" ce se zavrshiti na prelazu s izbachenim dijelom haube tako da se ne vidi razlika jer je razlichito prelamanje svijetla...
Sto rece stevann stoji, jer ti kazes i da ti je auto novo, znaci da je farba u fabrickom stanju, nije izblijedila ili sto... Na auto ti stoji zapisan broj boje, i lakirer samo napravi smjesu po tom broju, i on ima onda istu farbu kao sto je tvoje auto, nece on to od oka da radi, nego je to sve precizno...
Cijena... lupam, ali ono pretpostavljam da bi za vrata bila ~50e.... ako nije nemoj me lincovat, samo od prilike lupam cijenu
ja bi ustvari kupio nova vrata, iste te boje, i nece ti se poznavat
70-100€ je farbanje vrata....za 50e ti niko ne mozhe odradit kompletna vrata kako treba bez da te chasti ruke....
mnogo je stefke 70-100e za vrata , poa meni jbt za dva branika i sajtne su trazili 120e
30-40e materijala za vrata?
Nemoguce...
Sta racunas tu u materijal sve?
Ima li neko da zna koliko bi kostao da se iznajmi kombi od fizickog lica s vozacem i gorivom do odese?
frende, cuo sam da nije ni djuro sto je nekad bio. valjda je poavetao nesto... ali zato ima boljih od njega, pretpostavljam znas za onog lakera preko puta karabuskog kod onog otpada do rogama? zakazah za sjutra da mu ponesem farove da mi lakira (30 eura) pa rekoh da te pitam ocemo li se nac nedje da ih skinemo jer ja ne umijem :) a moras mi i onu fioku pogledat...
fakat 1200 ojra iskesirah za prevod auta, brijem da ce i registracija do 350 no pricacemo o tome.
Kod koga? Ja znam da su mi zadnji put za jedan branik uzimali jače od 100 eura, za plastike male od motora po 50 eura, tako da mi 70-100 eura za vrata dzabe zvuci :) Inace, da sam na tvom mjestu, ne bih se zbog toga upustao u farbanje citavih vrata, nikad to kao fabrika ne moze ispasti, ne po pitanju boje, nego kvaliteta, a jos je novo auto. I sve da izlakiras opet cete neko na parking tako zakacit :)
Meni su za poklopac retrovizora uzeli 5e... sasvim fino ispalo, fabrika... ali to je kad znas da se cjenkas i ne pristajes na prvo sto se kaze
"koliko uzimas za ovaj poklopac"
-"pffff, 10e"
"moze za 5, ovo je sitno, pripremljeno, samo se predje i to je to"
-"aj dobro, 5"
Materijal sami je jeftin, idite u boje i lakovi i vidite koliko vam treba fabrbe za 3m povrsine... ruke su ono sto nasi lakireri papreno naplacuju
uh spominja si mi nedje prije za sukuruc, mislis da bi mogao da mi rijesi ovo malo udubljenje bez da se farbaju cijela vrata - a pozadi i gepek?
kome sad vjerovat? :)
pa to i ja pricam, nije pametno bar zbog 2-3 cm farbat novo auto (vrata), al fakat je da me to udubljenje (vrata na moju stranu) iritira, jos mi je auto crno i vidi se taj "odsjaj"...
Ja ne znam ima li kod nas nekih uredjaja da se to samo "ispegla", kao usisivačem, raspitaj se
Podji i pogledaj.....materijal je sve ali ne jeftin...Za 5-10e ti je lakirao jer mu se potrefilo da radi neshto s tom bojom vjerovatno, kad bi znao koliko je posla da se pripremi, ochisti pishtolj itd da bi od tebe uzeo 5e za koje ni ruchat ne mozhe ne bi prichao gluposti....Lakiranje nije jeftino ali jbg, tako je kako je....
zanimljivo i jako korisno ovo izgleda.... ajde ako imate jos neku preporuku recite, posao bih ujutru da vidim sta mi je cinjeti.
ovo bi mi skvakako rijesio problem na vratima, al za gepek ne znam.
na vratima je udubljeno skoro isto kao na ovom klipu:
http://www.youtube.com/watch?v=muy8Y...eature=related
U CG ne postoji stabilizator lijevog i desnog tocka za Citroen ZX, 'ocete li vjerovat. I na kraju nadjoh nekog coveka, Zlatka, zivi u staroj Zlatici, tako mi makar rece, samo mi je rekao donesi te stabilizatore da ti ih napravim. Posteno od njega. a mrtav sam pao danas po onome suncu od radnje do radnje i od otpada do otpada.
je li moguce (i ako jeste dje) da izradim duplikat kljuca za pezo 308? i kolko me to moze kostat?
hvala.
Interesuje me sta se radi u situaciji kad jedan izgubi kontrolu nad vozilom pri, prosjecnoj, brzini od 100 km/h, a put je pun krivina? S obzirom da sam ateista otpisao sam mogucnost bozanske intervencije.
Kakve veze ima tvoje pitanje sa...bilo cim?
Okej, pojasnjenje za ogranicene. Koji je dio na autu odgovoran za gorenavedeno stanje?
Guzica auta uglavnom je ta koja zanese kad se gubi kontrola, tad zavisi na kakvom si putu, ali ako imas iskustva ili cak igras neke igrice sa realnom fizikom, znat ces gdje motat volan da bi zadrzao kol'ko tol'ko pravac, vrlo pozeljno uz dodavanje gasa ako je prednja vuca, mada u neku situaciju gas ti moze i pogorsat zanosenje...ko sam ja da ovo pricam al ajd...
Pa kad izgubis kontrolu onda si izgubio kontrolu i tu ti nema lijeka, tu moze samo taj Bog u koga ti ne vjerujes da te cuva.
E sad, ako te auto zanosi, onda kontriras volanom, ako ti ide preko nosa onda mices nogu s gasa.
Frende, imamo lika za prevod, sto god ti treba.
Frende, Djuro ti ima uredjaj sa kojim ti vuce lim i skoro da ne ide kita, i moze da ti ofarba samo fleku i da se ne poznaje. On je meni to radio na A8 sa zajebanom bojom.
Sa njim nema cijenkanja, ako ti kaze 300, dajes mu 300, ako mu kazes 250, on kaze OK, ofarbace ga za 250 ali nece biti kao iz fabrike.
Frende, za jednu obrebotinu 4x1 cm mi je trazio 30 eura, DA SE NE POZNAJE, ide okrugla fleka precnika oko 12-14 cm.
Cuj, gledaj to na ovaj nacin (moram zbunit fabiju) Djuro ti je nesto tipa tvog Milana. Zvucno ime kao Milan ali ime koje se u kontiniutetu (vec par godina) raspada, slicno kao vi u Evropi. Djuro ti je jak u region Malesije. Ovaj sto ti ja preporucujem ti je vrlo blizu (500m od mosta rakica) i mogu ti rec da je trenutno svijet izmislio za djura cuvenog.
Frende, mala info za tebe (fakat ***** te po sred automobilizma) Djuro vec neko vrijeme sve sto ima veze sa bojama narucuje kod ovo lika. Dovoljno je posjetit ga jednom u toku dana i covjek se lako moze uvjerit s kim ima posla. po 10 automobila parkiranih, dolaze ljudi sa CT pa raznih registracija...
Na kraju krajeva ko ce mrcenog djura nac u one vukojebine, kad moze lagano na sami ulaz karabuskog s lijeve strane lagano zavrsit posa jeftinije i bolje...
na slatkim smo mukama. dog cemo se nekako... :)