Senzor detonacija ili knock sensor. Do detonacije moze da dodje ako koristis nisko oktanski benzin. On kontrolise predpaljenje i minimizuje detonacije, naravno uz pomoc ECU-a.
Printable View
@fabia isqlira mi post, a bas me tvoje misljenje zanima!
Da, Astra je OK, nisam je vozio al sam cuo da je OK.
Ipak, za 15 i nesto hiljada ne mozes uzet dizelsku Astru (sto je jos bolje jer imaju odlican turbo benzinac, a ni njega ne mozes)...ali za te pare imas Kiu Ceed sa totalnom opremom, koja je odlicna i izlgeda odlicno.
Vidio redizajniranu, unutra...materijali kao kod Golfa V jbte!
Nmg ceed-asa nema sanse :/
Mislis na 1.7 turbo dizel!? Sta znaam, u osmanagic sam bio 16.700 je, sto bi se moglo izgurat al ne vidjeeh kojaa oprema i sto!
Ima, mada sve zavisi od auta do auta.
Recimo TFSI ne moze da radi bez njega (u closed loop).
Gledaj, pita sam ovdje sto mi moze bit Tigri, ne moze da odrzi obrtaje, stuca kad drzim konstatni gas, na bilo koje obrtaje, poveo sam ga kod majstora, sve kontaknte je provjerio, ocistio, izmjerio, 4 sata je cacka oko auta, da bi tek na kraj, kad je potpuno iskljucio taj senzor, auto potpuno normlano pocelo da radi, nema vise stucanja, potrosnja koja je bila OGROMNA, svela se na sasvim razuman nivo...
Moze li sto bit motoru sto je iskljucen taj senzor, dok ne uzmem novi?
Cuj, ako je iskljucio njega, sad ti je auto u safe mode i to nije dobro jer trosi vise i ide manje nego sto bi trebalo.
Nista ne mozes motoru cim je u safe mode.
Izgleda da, ili imas fals vazduh pa je senzor radio prekovremeno, ili je senzor u kurcu.
Sve je provjereno prije iskljucenja toga senzora, i sve je u najboljem redu, tek nakon iskljucenja knock senzora auto je unormlaio rad.
A saad sto se tice potrosnje, ne cini mi se da uopste trosi vise nego sto bi trebalo, mada cu svakako uzet senzor, nego me zanima uticaj na motor koji radi bez njega
Pa sad ECU ne moze da eliminise detonacije.
And main consequence of that is...?
...da ce bit detonacija.
And they will lead to...?
Nesto mi tu ne stima da ti je rijesio kvar iskljucivanjem knock senzora,a jos cudnije da Tigra ima isti :confused:
Bez TPSa ne moze da radi nikako.
Ma daaaaaaj http://www.car-caffe.com/forum/image...es/smile17.gif http://www.car-caffe.com/forum/image...es/smile17.gif http://www.car-caffe.com/forum/image...es/smile17.gif http://www.car-caffe.com/forum/image...es/smile17.gif
Ma sve bih ti objasnio sad, ali ne mogu. U kurcu sam, od danas u 10 23...idem spat.
Bok!
Aj laka noc, fala ti.
Samo mi je cudno sto auto radi savrseno otkad je to iskljuceno...
Neka uzme Octaviju. Kakav crni Kitroen?
imam pitanje.u mog audija je kao sto znas 2.0 motor,a na poklon od druga bih trebao da dobijem 2.3 motor jer ce on u njegovoga da stavi dizela.e sad mene intetesuje jel komplikovano u mog ubaciti taj 2.3 a da sve dobro radi?
Nije. Treba ti i mjenjac i elektronika, stope i td.
ne moze moj menjac i ostale drkalice?
Jok........
Dje bih mogao kupit semering DIFFa za BMW M3 E36... 1994to? :roll:
U MP Auto :)
Mogao bih i u BMW centar Vukčević... Oko 20E je no nzm dje su im prodajni objekti... :mrgreen:
Kod Kica, kod Mija (Vukcevica), kod Grebulje....
To ti je kada sa Zabjela krenes onom ulicom dje je Mercedes(ljetopis) prema Sahat kuli, poslije prvog semafora nastavis jedno 200 metara sa desne strane ti je prodavnica Vukcevic, odma poslije lezeceg policajca 50 metara pozdrav.
Imam ja 4 gume 17`` polovne pa ako ti trebaju nazovi.
Uzeh skoro VW polo 1.2 12v 2004. Sve regularno. Međutim, čini mi se da previše troši. Kako nema board kompjuter ne znam tačnu potrošnju, ali podjelom kilometraže i stanja u rezervoaru, ispada da troši oko 8-9 litara prosječno. Naglašavam da ga nisam puno vozio pa ne znam koliko je ovo tačno.
Po specifikaciji proizvodjača, taj model troši 7,6 lit u gradu, otvoreno 5,1 odnosno prosjek oko 5,9 litara. Pa iako znam da ti podaci nisu vjerodostojni, ipak ne bi trebalo previše da variraju.
Da li je neko od vas imao ovakav auto, i koliko mu je trošilo.
zivis u PG?
8 litara ti je neki minimum...da si zadovoljan :D
Koje cu ulje sipat u opelovu 1.4 16v masinu, ecotec
Vili uzeo sam onaj regulator gasa,da nisi raspolozen da to zamijenimo u cetvrtak prije podne?
Oce drug da kupuje nekog Seata Leone pa dje da ga povede da ga stave na diagnostiku i da vidi je li mu vracana kilometraza?