15 za pravna, 7.5 za fizicka lica. Cini mi se da je tako...
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
Printable View
Uprava ili banke? Za Upravu ne bi trebalo da bude razlike je li fizičko ili pravno lice, za banke možda i ima. Tipa ako oćeš da podigneš 10 hiljada, moraš da popunjavaš neki obrazac na kojem navodiš za koju je namjenu. Možda i porijeklo, nisam siguran. To mu dođe makar kao neka forma izjave. A za Upravu se šalju i transakcije u manjem iznosu, ako su sumnjive ili povezane. Čini mi se da Uprava definiše neku listu pokazatelja sumnjivosti koje radnici banaka primjenjuju kada odlučuju koju transakciju ispod 15 hiljada da prijave.
Pojedinacne >= 15,000 i sumarno za sedam dana ako ima toliko se prijavljuju.
Mogu i nize kao sto kolega gore rece. Narocito ako je sumnjivo lice i porijeklo para.
Prije možda mjesec sam uplatio 8700e u banku i niko me nije ništa pitao....
Poslato sa kompaktne pisaće mašine Note 8 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Daju ti neku glupost da popunis i to je to ..
Ukupno 22 sekunde to traje
10000 e se ne provjera, barem je tako bilo ljetos, u Hipotekarnu
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
https://m.cdm.me/ekonomija/centralna...apitalizovati/
Eto tako... IBM oduzeta licenca...
Da li neko moze da potvrdi informaciju koju je neko napisao, vezano za fond za zastitu depozita i da je plan isplate depozita na vise godina a ne odjednom
"Rok za ostvarenje prava na isplatu garantovanog depozita je 10 (deset) godine od nastupanja zaštićenog slučaja, odnosno najkasnije do 04.01.2029. godine."
Jel moze u jednu banku da se ima vise kartica ?
Moze naravno... Kao i vise racuna...
https://m.cdm.me/ekonomija/markovic-...ponentima-ibm/
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Svaki nam je zakon takav. Pihhh
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne bi me cudilo i za CKB Societe i sl da nastupi ista pjesma...
Ako neko ima 150 000, sto da radi? U 3 banke po 50k ili moze u jednu na tri racuna?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Slamarica je najsigurnija
Pa 15 radnih dana, to je to. 2-3 dana bozica + 3 vikenda = 8-9 neradnih + 15 = to je 24 dana ukupno. Danas bi trebalo da je tek 2. dan
Sve sto je preko 50k se naplacuje (ako mogne) iz stecajne mase ako se ja dobro sjecam
Ispalice narod i taj fond davace im na rate sledecih 20 godina
jesu li makli iz upotrebe rozu od 500e?
znam da je bilo price..
U kojoj banci, a da nije NLB, da otvorim racun i uzmem karticu sa kojom cu moci da placam u inostranstvu (MasterCard pretpostavljam da je odgovarajuca)? Racun bih ugasio nakon mjesec dana. Hvala...
Ima li CKB neki mail na koji se moze poslati zalba?
Izgasih racun kod njih jer ladno su mi naplacivali e banking koji su ugasili prije pola godine!!!
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ako se neko odluci da oroci 150.000 EUR, pretpostavljam da ce procitati Zakon o zastiti depozita i da ce vodjen zdravom logikom izbjeci ulaganja u banke koje daju najvisocije pasivne kamatne stope (veca kamatna stopa na depozite = veci rizik za stedisu). Prema Zakonu, ako ulozis 150.000 EUR na tri racuna u jednoj istoj banci, Fond za zastitu depozita ti garantuje isplatu depozita, uvecanog za pripadajuce kamate, do 50.000 EUR (pravi se zbir svih tvojih racuna u jednoj banci koja je otisla u stecaj ili je pod likvidacijom). Za ostalih 100.000 EUR trebalo bi da se naplatis iz stecajne mase, ali to je u praksi malo vjerovatno jer si medju poslednjima u redovima isplate. Dakle, nebitno je imas li jedan ili 10 racuna u jednoj banci, tebe u stecaju posmatraju kao jednog deponenta/povjerioca.
Sve banke koje imaju dozvolu za rad u CG su ukljucene u sistem zastite depozita, i u obavezi su da plaćaju FZD-u premiju, od kojih se kasnije isplacuju depoziti + FZD ima prihode od njegove investicione aktivnosti + odredjene donacije...a ako nemaju dovoljno sredstava, mogu se pomoci budžetom CG :p. Prema tome, pretpostavljam da ce biti dovoljno sredstava za isplatu deponenanta IBM-a, pa makar na racun poreskih obveznika :p. U svakom slucaju, ako imas depozit u vise banaka, onda je Fond duzan da ti u svakoj banci isplati garantovana sredstva, ako ne prelaze garantovani iznos...
Nisu, i dalje je zakonito sredstvo placanja, samo je odredjene centralne banke u Evrozoni nece vise izdavati, ali postojece novcanice ostaju u upotrebi...
Samo ludi bi u zadnjih pa recimo 3,4 godine drzao ikakve pare u tu banku.. To jest ludi i halapljivi za visokoim kamatama na oročenje depozita..
Koliko dodje to? Na 100.000 500e mjesecno jel?
Sent from my iPhone using Tapatalk
125e mj ako je 1%
Ko oce da mu orocim to u svicu nek se javi :D
Ajmo milioneriii,bilionerii
Naravno