Quote:
Originally Posted by pahuljasti_dvometrash
e danas je sumi za razliku od prethodne tri trke bi samo prosjecan....ali opetr brzi nego drugi mclaren ;)
Printable View
Quote:
e danas je sumi za razliku od prethodne tri trke bi samo prosjecan....ali opetr brzi nego drugi mclaren ;)
Pricha je prejaka, trku sam gledao 2 puta, gledao sam svaku sitnicu, znam da je Kimi izleto 3 ili 4 puta, Alfonso 2 puta, Schumi jedan put, Kimi na pochetku je ostvario najbolje vrijeme i posle Alonso je bio brzi od njega i to sa puno loshim gumama. Kimi je blokirao crni tochak 4 puta pa zbog toga je pukla guma. Fizico je startovao iz boxa i dosho je do 6 mjesta, Schumi jednom je pao na 13 ili 14 mjesto zbog onog sudara i opet se vratio, Montoya mu nije mogao nishta, samo jednom je pokushao da ga obidje i nishta vishe. A nekoliko od vas ste rekli da Montoya je vrh vozach, zna da vozi, bolid mu je No1. Pa shto nije mogao da **** Schumija? Schumi je ushao u box prerano jer mogao je da postavi koji rekord ali eto oni znaju bolje od nas (mene).
Evo smo valjda rijesili ko je dao izjavu da je Kimi najbolji vozac posle Senne, a i ova druga izjava mi se svidja :)Quote:
Q: McLaren boss Ron Dennis even went as far as to compare you with six-time Monaco winner Ayrton Senna. How did you feel about that?
KR: I don’t think in such terms. Those were different times with a different type of driver, so any comparison in the end is only a verbal game without any basis.
Q: Recently, many pundits have labelled you the second best driver on the grid after Michael Schumacher. What do you make of such comparisons?
KR: I should probably stop racing if I thought about myself as being second best
be the best or die like the rest ;)Quote:
Dennis said the decision was "100% right".
"I believe in my mind we made the right decision. There was not sufficient evidence it was unsteady. We did what was necessary to win - almost," he added.
"Coming third with Alonso winning would of course have been better than what we had but we are fighting for the championship and winning is what we want to do.
"We took a calculated risk and paid the price."
preuzeto sa www.f1.com ! Da li ce i za ovu trku Shumijevo peto mjesto biti opravdano loshim gumama??Quote:
Barrichello had a better time on the searing hot tarmac - indeed, the Ferrari’s Bridgestone tyres seemed to deal far better with the high temperatures than rival’s Michelins.
hahahahah! "yawning 18.8 seconds"!!! :lolblue: Kad je vec toliko konkurentan i ima "najbolji" bolid, mogao je da se bar primakne matorom Kultardu. A cak ga je i Sauber namuchio, koji ima prakticno proslogodisnji ferarijev bolid/motor!Quote:
He then made steady progress up the order throughout the afternoon, but his eventual fifth place was a yawning 18.8 seconds behind David Coulthard’s Red Bull Racing.
1. Kimiju nije PUKLA guma, odakle ti to??? Guma je bila "blackspotted", te je od toga pocela da se raspada i da bolid dobija vibracije.Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
2. Kimi je izletio tacno 2 puta (vidi i na www.f1.com)
3. Zasto Montoja nije mogao da yebe Shumahera? Pa valjda jer Montoja nije ped*r :D
4. @EKV: Shumi bio brzi nego drugi McLaren? Pa ja nisam primijetio da je pokusao da pretekne Montoju dok je bio iza njega, a Montoja jeste shumija, i za malo ga pretekao. Na kraju krajeva, drugi bolid je drugi bolid, mi odje uglavnom navijamo za Kimozu, ko kad bi sad poredili Kimija i Barikela u sezoni 2003 i govorili kako je zbog toga McLaren bolji od Ferarija! Inace, svaka cast Barikelu na odlicnoj trci! Zasjenio je Shumija i na trci i na kvalifikacijama. A jos jedan dokaz za one koji misle da je nekonkurentnist na kvalifikacijama samo do guma:
Ovo je sa zadnjih kvalifikacija, zvanicni komentar BBC-ja! Covjek ni jedan krug nije odvozio chisto! I jos, ako je ko obratio paznju, jeste vidjeli Shumijevo stanje guma na kraju trke, a jeste vidjeli npr. Alonsovo??? Pa ko onda ima bolje gume, bar za Nurburgring?Quote:
12-37: Michael Schumacher is strong in the first sector, but then makes a couple of mistakes, running wide in Turn 10 and looking unaggressive through the chicane and can only manage fourth fastest.
Uhhhhhhhh
Prvo: Je li neko cu Sofra u kvalifikacije kad je rekao da Kimijev motor, zovu ga montrsum, ima 475 konja, i to vse puta je ponovio cojek?!?!?!?!?!?
Sretoh ga sinoc u grad, i reko kako izvali 475 konja, a on veli jes jes proctao sam u novine, pa vidis i da su vremena slabija. Nemoguce rkeo da su izgubili 500 konja od prosle godine nikako reko, jer su svi prosle godine imali 900+ konja. On veli 100%. Ja reko nema veze, ne shvatas :D
A sto se tice trke. Ja se nadam da ce se poslije ovoga danas, svi timovi zalozit da im se dozvoli da mijenjaju gume tokom trke, posto FIA tezi ka bebjednosti, ali ovo nikako ne ide vozacima na ruku. Smijesno pravilo, taman kao kvalifiakcije. Ferrari generalno los :(
Tesko da cete vidjet ijedan post od men vise do sljedece trke :)
ma pusti ga,cush 475 ks,puko je od visk informacija
ja sam se sa njimprepirao prosle godine da ima 1000 boljih spiceva od inzagija,ali ne mozesh mu dokazat nista,covjek je autista pravi
Pahuljasti, pa vidio sam vibracije i to ali to sam nazvao kao PUKLA JE GUMA!
I slushaj, Alonso przhi gume ili je upitanjuproklizavanje tokom gasovanja. Njegove gume su bile pri kraju, pa i na proshlu trku imao je problema sa gumama.
Mislim da Kimi je popizdio, ko zna koliko je nervozan ali nije on Schumi da se mijenjaju pravila zbog njega. http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile04.gif
Nije u pitanju samo alonso, vec svi timovi na Michelinkama:
I iako je tebi milo sto se ono Kimiju desilo, cak je i Shumiju zao:Quote:
Barrichello was getting closer and closer in the closing laps but I pushed hard and could keep him behind me even despite having lost my rear tyres a bitt
Quote:
I feel sorry for Kimi as it is a bitter experience to have something like that happen so close to the finish.”
Eto, vidish da i Schumi ima srce!
Quote:
zar je bitno vise kakvo je stanje guma na kraju...??? eto reno je u pocetku imao tvrdje gume od miselina ali onda napravise i mekse za ostale i od tada se reno muci sa gumama makar u zadnjem dijelu trke mada to i nije bio slucaj sa njemackom jer asfalt na stazi i ne jede mnogo gume....a barikelo je kao sto si vidio bio na drugoj strategiji za trku i samim tim laksi nego sumaher....jasno da ce biti brzi...eto i hajdfeld sa istom taktikom osvaja pol....a gdje je bio barikelo???
inace sofro nema pojma sto prica...samo ga slusajte...totalno je izgubljen u toku trke...ne zna uopste sto se desava na stazi.....odjednom vidi nesto sto niko ne vidi i sl :)
Velika je steta sto Raikkonen (odusevi me kad je izlazio iz bolida,kada nije izgubio Gp no ka iz taxija da izlazi)nije zadrza prvo mjesto,ali je generalni zakljucak Mclarena a i ostali su isto izjavili(Briatore,Schumi) da se ne treba povlacit vozac u box krug prije kraja.Velika je steta jer bi imali zanimljiviju sezonu jer ovako ce se(bojat se ) alonso,a bogami i renault polako odlijepit.
Renault je najspremni ove sezone,osim Monaka nemaju nijedan kiks ove sezone.Od sedam pet trka su osvojili.Da im se skine kapa nema sto.McLaren je dobar ali se Montoya,blago receno, ne snalazi dobro.Wiliams je po meni jedanko dobar samo sto su takticki bolji od Mclarena i ali imaju gore vozace(mladje,neiskusnije).Ferari ima ozbiljni problem s gumama i to ce ih kostat titule.Bolid ima je vise nego odlican,to se ipokazuje jer su sa bilo kojom taktikom uvijek konkurentni.Ako uspiju da rijese gume mozemo se nadat povrcanju.Toyota i Red bull tek nastupaju s tim sto i toyoti fali malo srece. Sauber i Bar dosta zosaju.Minardi i jordan nastupaju kao drugi timovi i ja mislim da nemaju sanse.
Sto se tice zadnje trke generalni zakljucak bi bio:renault bez mnogo pompe najbolji rezultat.Ovo pravilo sto se tice guma po meni je dobro jer pravi trku tezom i neizvjesnom do samog kraja.nema vise ko uzme prednost pred kraj prvi je na kraj,no se vozi do zadnjega.Onda kraci su pit-ovi i moze se vise taktizirat u njima.Raikkonen je napravio jednu stvar koju nijesam vjerova svojim ocima.cuveni ICEMAN je podlegao pritisku Heidfilda i iz cista mira izletio sa staze.To se isto desilo i Alonsu kasnije.po meni u nastavku treba obratit paznju na ovu karakterisitiku mladog njemca,jer da obojica u jednu trku podlegnu pritisku odozad onda se to ne moze zvat sucajno. HEidfild je mogao vise iskoristit pol-position a ostalo je bilo Ok jer je citavu trku vozio sam Weber je ispa u prvi krug.Truli opet 'tresla se gora rodio se mis'.Mora konacno i on da krene.Fizikela dobar ove sezone ali nije vozac klase ovih najboljih.barikelo napadan agresaivan odlican zasluzio je trece mjesto.Schumacher kao da je bio neraspolozan doduse montoya ga je samo jednom ugrozio i to neuspjesno,ali Massa ga je drza dosta iza sebe.Coulthard odlican za svoje mogucnosti.zao mi je sto su Luizzi i Massa ostali bez bodova...a i Ralfa i Webera sto su ispali.katastrofalno los Villeneuve.
Cekamo Canadu...
p.s.vise malo analitike a manje nervoze i navijenja...
Potpisujem 70%!
pa bitno je kakvo je stanje guma na kraju, kako nije?? Michelin ima problema na kraju trke, Bridgestone na pocetku, pa se na kraju sve to izbalansira. To da je Barikelo bio na drugoj strategiji znam, ali da to automatski znaci da ce biti brzi i uzeti bolje mjesto: e onda su Shumija dobro zaebali ;) A bogami je taj asfalt dobro izjeo gume SVIM timovima sa MIchelinkama.Quote:
Originally Posted by E_K_V
;) :) .......Quote:
znas kako...ja ne primjetih do sada da i jedan tim sa miselinom ima problema.....kao reno.....bila je i jedna vijest u kojoj je objasnjen problem renoa a to je da je u prvih nekoliko trka miselin isporucivao tvrdje gume koje su njima odgovarale a manje drugim timovima pa su na pritisak mclarena izbacili mekse gume.....a sad reno ima problema sa njima jer njihov bolid jede gume....
A sto ne potpisujes.Quote:
Nesto za Ferrari sigurno :smile:
Ne za Ferrari je sve u redu.
A ovako, Bridge ima problema na pochetku trke i na kvalifikacijama jer gume ne mogu postic temperaturu, posle temperatura se postigne ali to je kasno jer drugi su pobjegli, 30+ sec.
bana svaka ti cast!
milo mi je kad vidim da ima ljudi koji objektivno komentarisu zbivanja na stazi :wink:
p.s. za koga navijas :D
Jes da rekoh da necu postovat do trke sljedece, nego me ovi anti Sumijevci takose malo... :D
Zasto je onda ta svinja, ta nista roba, nista covjek, to govedo, magare, pase ne znam kako ga sve nazvaste.... kako to da je on jedini od poznatijih sportista svijeta poklonio 10 000 000$ (da da miliona) poklonio za zrtve cunamija, isto koliko recimo i jedna Rusija koja ima preko 200 miliona poreskih obveznika??
Toliko o tom nesoju i nista cojeku,cojeku bez srca osjecanja i slicno...
@EKV: pa sta se ono desilo sa Alonsom kad se branio od Shumija, i jedva odbranio? Sa cim je imao problema ako ne sa gumama??? Ista stvar za obojicu iz Renoa za trku u Monaku, zasto su izgubili onolike pozicije pred kraj?? Otpadanje kompletne gume da ne pominjem!
BTW, pozdrav od McLaren ekipe, sa jubilarnog prvog okupljanja! :) S lijeva na desno: brzi_pas, neka_coce, patuljasti_dvometras (vidi attachment!)
PS Pivo je vec bilo proshlo! 8)
Auuuu, sta radi cenzuraaaa!! Pa coek se provalio, napisao prvo da je dao 10 MILIJARDI, pa shta?? ;)
Nego, mogao je da se ostavi ovaj dio mog posta:
Quote:
kad smo ga mi to nazvali
???Quote:
svinja, ta nista roba, nista covjek, to govedo, magare, p(R)ase
Opet se ovi ferarijevci "zbunjivaju" nesto i brkaju ko je sta rekao, ili???
Pit stop za pushache?Quote:
Quote:
Originally Posted by X3M
Ferari,ali formulu volim i uzivam da gledam, tako da pratim sve klubove,a nikog ne mrzim...
Detaljno i nepristrasno,s tim sto bih ja imao nekoliko ispravki,ako moze:)Quote:
Originally Posted by bana
Definitivno je lako vidljivo da McLaren ima najachi bolid zadnjih 4 trke,a da njihove greske dovode nekad do ishoda kao sto je slucaj sa zadnjom trkom.Taktika Wiliams-a po meni nije bila nikad predobra,bash kao i Mc-Laren-a.za razliku od Renoa i Ferarija koji tu briljiraju.
Sto se tiche Ferarija,ne bih se nikako slozio sa tobom da je bolid vishe nego dobar,jer kad je bio u takav u prethidnim sezonama,vidjeli smo svi kakav je ishod bio.Prije bih rekao da je bolid dobar,ali da zaostaje za najboljima,a da su povremeni bljeskovi rezultat umijeca vozacha i njihove taktike kao tima.Sto se tiche ostalih,treba razlikovati bolide koji su dobri na treninzima,od onih koji su dobri i tu i na cijeloj trci.Pozdrav
bana je sve rekao kao sto jeste,nema vishe rasprave,end of story.
monztoya rules ;)
ebi ga ali je sad montoya usrao ko niko
Ja bih rekao da Ferrari ima najbrzhi i najbolji bolid ali gume su bolnica.
sto jes jes
Prva ti je rechenica smislena taman kao i druga.Quote:
Originally Posted by WOODSTOCK
hahhahahhahaha
Pa oni godinama koriste te gume,ne mislish valjda da su toliko loshe ove godine da zbog njih ne prolaze kako treba.Pa na zadnjoj trci nijesu mogli ni da se priblizeQuote:
najboljem vremenu po krugu,chak ni sredinom trke kad njihove gume imaju prednost u odnosu na Michelin-ke.
E to je vec kasno ali na pretproshlu trku Schumi sa punim rezervarom je bio brzhi od Kimija koji je imao prazan rezervar.
Ove godine Bridge je promijenio mjeshavinu gume a tu nije dobar kao Michelin. Proshle, pretproshle.....godine koristila se ista guma.
pretproslu trku je Kimi iskulirao kad je stvorio ogrrromnu prednost, pomovio je to u vise navrata, a Shumi je napravio jedan jedini krug bolji od Kimijevog najboljeg kruga (bolji za manje od 1 desetinku, zar ne?), koji je ovaj napravio jos cini mi se u prvom stintu!!! Dakle, loshe rezonovanje.Quote:
Nego, evo se "veliki maestro" oglasio, samo par citata:
dakle, ON ne svaljuje sve na gume, kaze da je cio paket neharmonichan ;)Quote:
Ferrari face a long haul before they can return to competitiveness in Formula One, Michael Schumacher says.
"A lot of work lies ahead of us, in many different areas," Schumacher said.
"The whole thing is a package and you need a certain harmony which we are lacking. I always try to give my best, but sometimes even that isn't enough."
coeku je jasno: PROPALO SE! :yipiiii: Nurburgring je bio prelomna tacka, prosli put su uzeli dopiettu, a ovaj... Eeee, i da im je dosta! :)Quote:
"I'm a realist and I can evaluate my chances better than anyone from outside," Schumacher said. "I can see what's happening in races.
"Lately we had often been a little slow in qualifying and then quicker during the races. But it wasn't like that this time"
Bogami, obecava ka pojedini nasi ministri, da ce dat ostavku ako ne rijese neko ubistvo u roku od 100 dana i sl, pa se posle ucuteeeee :)Quote:
"I've always said that I'd retire if I couldn't keep up with the younger drivers," Schumacher said.
"That's different from what's happening now. I'm very much able to keep up with them. In all honesty, with all the duels going on right now, racing is a lot more fun for me than a lot of people would imagine."
Shalim se! Nego, milo mi je da je i "njegovom visochanstvu" ovako zanimljivije, vidim da je nekima dosadno kad crvena konjica ne predvodi od pocetka do kraja, no se na chelu nadju i nekakva "prasad", "goveda" i sl!
"Pevac ili krelac, bice dobra vechera" :lolblue:
liq moga si skratit ovo malo
Pahuljasti, Schumi je Schumi, neka ide kuci, sjutra....on je sedmostruki shampion, a "najbolji" imaju po 3-4 GP-a.
Slushajte momci, vozach koji je osvojio 3-4 GP je bolji od onog koji je postao sedmostruki svjetski prvak.
E sad mi recite shta da prichamo sa vama?
Chogo, samo ti salji postove tipa "sto jes jes", "i ja velim", "potpisujem", pricaj o AlFonsu i "onom brazilskom vozachu", a nas koji se razumijemo malo vishe ostavi da raspravljamo na ozbiljnije teme. Inace, intervju je maximalno skracen, a ako ti je i to dugo, a ti ne moras citat, cak mozes da me stavis na ignore! No, valjalo bi ti da se edukujes malo, mumjesto sto valjas odje svakakve gluposti svako malo. Ako trazis kratke postove, pravac na chat.Quote:
Originally Posted by Chogo
@Fabia: divno, napravite vi posebni topic "Istorijat F1", pa tamo pricajte o uspjesima Fangia, Senne, Shumija i ostalih duhova proshlosti, a mi cemo odje pricat o onome sto se SAD deshava, i o buducim trkama, a ne o sezonama 2003 i prije nje. Covjek je sedmostruki svjetski prvak, al ove godine i Barikelo impresivnije izgleda. I taj coek se predao sto se tice trke za titulu ove godine, mogli bi i vi isto, a? ;)
Jedva chekash ali necemo!