😂😂😂😂
Cuti da te neko ne cuje…
Nenada canka ni porodica ne podrzava vise, a ovo sto pise pise jer je dobio pare… a inace za tvojy info vrlo je blizak Vucicu, pinku i kome god treba
Printable View
Kad i ako prelete u Dcg mozemo da pricamo o tome, ovako vidi slucaj Dzakovic^^
A zamisli tek kakav mozak moze botovati za Dps, koliko centara za logiku i zdrav razum moras imati ugaseno da bi i sam progutao tu pricu, a kamoli jos da je prodajes drugima.
Sent from my phone
Ako sam dobro razumio te vaše kriterijume za izdaju, izdaja bi bila samo kad bi odbornik/poslanik dps prešao u demokrate, ali nije izdaja ako glasaju zajedno sa demokratama, iako su mjesto osvojili dps glasovima?
Ne, ko kaze da oni glasaju sa demokratama? To bi onda bilo kao da su sklopili koaliciju tj blagi prelet ali ipak prelet. Oni glasaju kako oni hoce, takva im je bar izjava u novinama bila, i gledace Dps program da guraju jer su na osnovu njega izabrani i smatraju da je najbolji valjda.
I Dzakovic je dok je bio nezavisan glasao kako on licno misli, i o jadu zabavljao tadasnju vlast. Ali je ucestvovao u radu parlamenta, nije ga blokirao do prinudne sa Dps a mogao je - to je jedina direktna korist koju Kotorska vlast ima on njih.
I sad kad nema blokade doci ce i ovi iz Df sto blokiraju, i ucjenjivace za neku od odluka koju mora 17+ odbornika da glasa kao budzet i rebalans budzeta ali to je normalno stanje
Ako se na kraju ispostavi da ipak glasaju za sve sto vlast trazi onda su izdali Dps birace, prosto je
Sent from my phone
Kao što sam i mislio. Kad dps poslanik/odbornik promijeni stranu i glasa "po svojoj volji", onda je izdao samo dps glasače. U ostalim slučajevima je izdata volja naroda.
Opet, da probam da razumijem kriterijume. Ako preletač ne glasa zajedno sa demokratama, nego samo obezbjeđuje kvorum da bi demokrate završavale svoj posao, onda to nije izdaja? Onda ni Bulajić neće nikoga izdat ako zakaže sjednicu državnog parlamenta jer neće glasat za predloge koji budu na toj sjednici. Jesam li dobro shvatio?
kad se desi ta neka čudna situacija i odbornici DPSa daju legitimitet predsjedniku opštine koji je eto igrom slučaja iz Demokrata to ti je čuvanje izborne volje jer je narod glasao da Jokić bude glavni. a kad se desi da glasaju za smjenu Bečića to je izdaja nAAAAArodne volje.
Šta znam. Ako su dps preletači izdali samo glasače dps-a, onda pojma nemam zašto Ljaljo organizuje proteste zbog toga što je, kako tvrdi, ura izdala glasače ure. Ljaljo i demokrate veći uraši od ure.
Sačekajte da mu Bogdanović ponovo objasni i stavi malo više majoneza u sendvič.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...do-2016-godine
Zdravo tkivo DPS protiv jos zdravijeg DPS tkiva
:) :) :) :)
Ne bih ja to nista diro
Ko ono rece da smo trebali KAPU da ostavimo cijenu struje.
Ako izrael dokaze veze Uniproma i Grinfilda mozemo i bez istog KAPa da ostanemo
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...udom-u-izraelu
Ne bih ja to nista diro
ko ono rece da je vlada kriva za sudbinu 500 radnika kapa.
trebalo ga je pustiti da otvori i zatvori jos 10 firmi u razmaku od god dvije.
Dobri Veso, n'o su loši ovi oko njega.
Dajte, čoeku smanjite struju.
@nikolaf7 bez vrijeđanja forumaša.
Taman da pošaljem odgovor na neki njegov post, javi mi forum grešku i ne znadoh šta je problem.
Svejedno, poenta je da demokrate rastežu pojam izdaje izborne volje kako njima odgovara. Veli da Džakovića niko nije pominjao kad je postao nezavisni odbornik. Ne dok nije mogao da utiče na ukupne procese na bitan način, kasnije su ga imali linčovat. Nije džaba komunalac iz Budve rikao na njega. Što se tiče Kotora i to je "blaža varijanta" prelijetanja jer aktuelna vlast ima većinu od dva poslanika, i to je lažna teza jer im je uzaludna ta većina kad su im potrebni preletači da im obezbijede kvorum. I da ponovim, po toj logici Bulajić može da zakaže sjednicu parlamenta, a pošto ne glasa sa dpsom, zvanično je ispunio kriterijum demokrata da nije izdao volju naroda.
Neka se demokrate izjasne šta je princip za izdaju: bilo kakvo prelijetanje ili postupanje mimo partijske direktive, nezavisno nastupanje kad se pomalo ometa rad vlasti, pomaganje političkim protivnicima na način koji nije glasanje, poput obezbjeđivanje kvoruma... Šta je princip za demokrate?
To su takozvane korisne nejasnoće!
Ja sam lijepo objasnio ali mi je citav post obrisan, jbg ne slaze se sa stavovima nekih izgleda...uglavnom Dzakovica niko dirao nije 3 i po godine dok nije krenuo da MIJENJA izabranu vlast. Citavo vrijeme je glasao vecinom protiv vlasti, davao pa nije davao kvorum, u jednom navratu cini mi se par mjeseci cak. I nista, sve dok nije obarao vlast. E tad su rikali na njega.
Ovdje jedino par vas rastezu taj pojam a veoma je jednostavan
Sent from my phone
Ah da, čuveni argument u raspravama nisam ja nego ti i prva žedj politički "principi".
Ja ne znam o cemu ti pricas i sta nisam ja i prva zedj?!? Ali sam izgleda budala sto se trudim, ko mi je kriv.
Sent from my phone
Ovako stoje stvari. Kad Demokrate klepe odbornike DPS-u to je u stvari odbrana volje nAAAAAAroda. To nam je objasnio Bogdanopvić i samo njega citiraš i nema kiksa. Nemoj ti da budeš kreativan pa nešto kiksaš.
Pa se onda Boris ljuti. A kad se Boris ljuti zna da bude grub... :D
Procita li ti sto sam ti napisao onda, prije brisanja? Bilo bi dobro da jesi, jer me smara da ti napisem bilo sta drugo osim onoga sta zasluzujes, a to je kako sam obavjesten uvreda.
Ti mene smijes nazvati botem a ja tebe ne izgleda, pa uzivaj do ignora
Sent from my phone
Ima li i ovdje od 30. Avgusta da su otisli na bolovanje, pa se ima vremena da se pise.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...a-nakon-smjena
Ne bih ja to nista diro
Bolovanje se masovno zloupotrijebava u CG, nije to prisutno samo kod ovih na rukovodećim pozicijama. Mislim da bi država mogla da se obračuna sa ovim da ima volje, kao što nema, jer ko god da bude na vlasti vodiće se onim pusti, možda i meni zatreba jednog dana. Isto kao sa otpremninama.
Bojat se da ne postanu depresivni u BG.
Nije samo od 30tog avgusta. Neki koji su postavljeni i smijenjeni od nove Vlade takođe vuku bolovanja. Naravno zloupoterba bolovanja je institucija koju je DPS usavršio, a ovi novi samo nastavili da koriste. Možda jednog dana skapiraju koliko je to para iz kase napolje.
Nešto se skalalo oko Plantaža. Izašla nova procjena imovine, a priča se da su i zalihe bile potcijenjene i niko tu priču više ne pominje kao ni eventualnu odgovornost Verice Maraš oko šminkanja bilansa.
Ona fakat nije šminkala stalnu imovinu sa 72 na 400 miliona.
Čuvenu Valeriju postaviše za direktoricu Procona pa ni od nje ni traga ni glasa.
Vuk sit, a ovce na broju reklo bi se.
A ovo je sve regularno i po PS. Ne karikiram, stvarno jeste u skladu sa međunarodnim računovodsvenim standardima.
A brzo će i zvanični bilansi na 31.12.2021 pa da vidimo šo tu sve ima. Do tada samo ove sitnice i trivije poput dogovora sa povjeriocima i bankama da ih ne blokiraju.
Quote:
Odbor direktora kompanije “13. Jul–Plantaže” na današnjoj sjednici usvojio je Izvještaj o procjeni vrijednosti stalne imovine, koji je uradila jedna od četiri najcijenjenijih revizorskih kuća na svijetu Ernest&Young, prema kojem ukupna stalna imovina Plantaža na dan 31.12.2021. godine vrijedi preko 400 miliona eura.
Kako se navodi u saopštenju, usvojeni izvještaj pokazuje višestruko veću vrijednost od one koja se trenutno vodi u poslovnim knjigama kompanije.
Posljednja zvanična procjena stalne imovine Plantaža rađena je davne 1992. godine, u doba hiperinflacije, dok je stalna imovina kompanije na kraju 2020. godine vrijedjela nešto preko 72 miliona eura.
“Plantaže su kompanija koja posjeduje veliku i vrijednu imovinu. Usvajanjem ovog Izvještaja vlasnici kom-panije imaju jasnu i objektivnu sliku o vrijednosti ukupne aktive kompanije, koja je višestruko veća od one koja se trenutno vodi u poslovnim knjigama i koja nesumnjivo potvrđuje da je kompanija “13. Jul – Plantaže” jedna od ili najvrijednija kompanija koju Crna Gora ima. Po bilansima stanja iz 2021. godine, aktiva iz 2021. godine će biti višestruko veća nego na kraju 2020.godine. Kapitalizovanost preduzeća će biti značajno veća uz manji koeficijent zaduženosti u odnosu na stalnu imovinu”- ističe predsjednik Odbora direktora Nebojša Vuksanović.
U Izvještaju o procijeni vrijednosti stalne imovine predmet procjene bili su zemljište, koje se nalazi na sedam lokacija u Crnoj Gori, kao i građevinski objekti, višegodišnji zasadi i oprema. Na osnovu ovog Izvještaja, kompanija posjeduje zemljište ukupne površine od 40.815.714m˛, čija se vrijednost procijenjuje na iznos od 339.621.651 eura (od kojih se 38.637.088m˛ odnosi na površinu poljoprivrednog zemljišta, 2.064.053m˛ na površine građevinskog zemljišta, dok je preostalih 114,573m˛ klasifikovano kao ostalo zemljište). Višegodišnji vinogradarski i voćarski zasadi se prostiru na površini od 23.527.438m˛, a njihova ukupna procijenjena vrijednost iznosi 20.703.519 eura. Građevinski objekti različitih namjena u vlasništvu kompanije prostiru se na 240.781m˛ i njihova vrijednost iznosi 28.447.818 eura, dok su postrojenja i oprema kompanije procijenjeni na 16.535.000 eura.
“Kao veoma važnu činjenicu, uprava Plantaža ističe da se ovim Izvještajem veliki dio zemljišta, koje se po listama nepokretnosti vodi na kompaniju „13. Jul – Plantaže“, tek sada uvodi u bilanse i to na površini od oko 900 ha (oko 9 miliona kvadrata). U odnosu na prethodni period, ovo je razlika koja u bitnom mijenja vrijednost stalne imovine Plantaža, kojom će se odgovorno i racionalno upravljati, isključivo, u interesu kompanije. Procjena fer vrijednosti imovine kompanije “13. Jul – Plantaže” rađena je u skladu sa međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja: Međunarodnim standardom finansijskog izvještavanja 13 i Međunarodnim računovodstvenim standardom 16 (MRS16)”, navodis e u saooštenju Plantaža.
Kako se tu ne napravi staza za F1 no je sve stopirala ona dzukela shto se lijechi u Bg pas mu m i dje chuje i ne chuje!
Čestitke Mickey na održanoj riječi. To Montenegro centa nije košta.
Mada bilo je na forumu eksperata koji su objašnjavali da gubitak nije trošak :)
https://www.cdm.me/ekonomija/tomonte...-miliona-eura/
Mora da je neka šala.
https://twitter.com/yugopnik/status/...Dk5w-OUuQ&s=19
Hahahahahahahahahaha. A mora da je montaza neka. Hahahhaha nemoguce sve mu jbm
Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk
nije montaža, i Kesić je ovo imao u svojoj emisiji :D
https://www.youtube.com/watch?v=F5q2A7p089Q
A najjace je sto nije montaza, a on ce napraviti montazu kao da mu bas masu ahahhaha cirkus kolorado kunem ti se, kakva god politicka scena bila kod nas, tamo je predstava, maskote i klovnovi
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Kako je ubrzao mahanje kad su naisli na dva tri prolaznika. [emoji23]
Dosta prijatelja, kumova imam u Srbiji i niko jedne dobre za Vučića ne zbori. Bukvalno ne poznajem čoeka iz Srbije da nešto lijepo reče za Vučića. Reći ćete da njega glasa unutrašnjost, vjerovatno ali i tu poznajem ljudi i oni ga mirisat ne mogu :D
Samo se postavlja pitanje, OKLE tih projektovanih 60% (aj dobro neka je i većina samo), to je jbt svaki drugi njegov glasač?! :D
Penzioneri koji su ludi za njim (ispran mozak preko medija sa nac. frekfencijom) i stranačko zapošljavanje. Sistem je zaposle te na državne jasle, dužan si da obezbijediš određeni broj glasača. Ako želiš državni posao, moraš u mašineriju da upadneš i da radiš za SNS.
Dodatni faktori su užasno niska izlaznost, sistem sigurnog glasa (DPS im ga isporučio i obučio ih), pritisci i ucjene, mahinacije sa biračkim spiskovima (upisuje Mile Dodik njegove aktiviste itd.). Ne bi me čudilo i da su na DF napravili pritisak da se dio njihovih aktivista od pobjerenja upiše u birački spisak i glasa za SNS.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Jeste li gledali reklamu kad izlazi iz frižidera? :joy: