Upoređujem cijene :)
Printable View
Evo me preteče...par puta sam ušla u Lidl kad sam bila u Srbiji i više ne ulazim! Sve kuujem u Rodi mahom! Ništa tamo što ima mi se nije ugodilo! Ništa....što se tiče Njemačke, vjerujem da je drugačije...tamo jesam ulazila i trgovala i u lidlu i drugim marketima i mahom sam kupovala akcijsku robu i mahom je sve bilo jeftinije nego kod nas ali baš jeftinije!
Evo sad od prije par mejseci, ogledalce za torbicu u njihovom nekom Kozmetiksu 0.99 eura, kod nas u Kozmetiksu 4.50! Bukvalno isto, ista marka! E takva je razlika između svih proizvoda! Sreća te sam išla redovnom linijom pa sam imala kofer normalni i mogla da potrgujem ponešto.
Takođe vidim da ovdje neke dezimformacije oko cijena, nemojte napamet ili znate ili ne znate ali ove fore da je nešto u aromu 50 centi a u Voli 1.30 nemojte da ve zamolim...ovo nijesu bajke!
Od prpizvoda koje ja kupujem, recimo iste tortilje u Voliju su 2.50 a u Lakovicu 3.50.....ista kupka u voliju 2,20 u Lakoviću 1.70...u Lakovc ima neki toalet papir od 1.50 deset rolni, tanušnih, malo deblje rolne 8 komada su 1.90 a u Voliju nemap papira ispod 1.90 s tim da je otanjao onaj palomin koji ja kupujem i nije 10 rolni nego 8....recimo...
Isto tako, zaleđeno povrće je u krv u Laković i mnogo je povoljnije u Nas diskont iliti Voli...I ima ono što ja kupujem...Maslaca u Laković ispod 3 eura nije bilo kad sam ja bila...a u Voli uzeh za 2.50 250 gr...itd itd
Volio bi da imamo sto vise trgovina, veca konkurencija daje bolje cjene, bolju uslugu i uslove kupovine.
Lidl koji licno meni daje osjecaj kao neke jeftine kineske radnje nekako mi je ruzno organizovan. Ali…
Radna nedelja u Lidlu traje 5 dana i radi se 8 sati dnevno. Ako se ostaje duze, svaki sat prekovremenog rada se placa kao 1.5 sat redovnog radnog vremena. Radnici imaju redovan gorisnji odmor i svi radnici su osigurani na pun iznos zarade.
Otvaranje vise prodavnica bi natjeralo i ove nase lopove da dignu plate svojim radnicima.
Kosovo ima Spar, zna li neko kakva je ponuda i cijene u odnosu na njihove domaće lance?
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Ima i Albanije, nesto su nize cijene i ponuda prilicno bolja, mogu se naci stvari kojih odje nema ni pod razno.
Maslac u HDL, standardna cijena...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0c6c97a72e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...58a5090e9e.jpg
Tortilje 8 kom, 320gr Poco Loco su 1.69, Mexicana Grandissima 6kom 390gr 2.29, Mex. Grand Profesional 3.19, Mexicana 8 kom 336gr 2.19, Roberto Granpiada 3kom 330gr 1.09 i iste sa uljem od maslina 1.49...
Ovo cisto u cilju informisanosti naravno...
Bijah danas kroz Cetinje, svratih u prodavnicu Martex, da kupim vodu, nijesam jos u takav brlog ulazio.
Prljavo, polomljene police, plocica pola nema, a najjaci detalj sektor za hleb, i polica sa nozem, ko kupuje pola.
Radnika dva.
https://i.postimg.cc/hvNyzt6M/IMG-20200413-163120.jpg
cijene su niže nego kod nas u Sparu u Skadru...neke sam stvari trgovala, prilično jeftino uncle ben's pirinac ne znam je li bio euro ipo...pa sam kupovala neke tablete za masinu i sl ....
Ja rekoh tog dana kad sam bila nije bilo ispod tri eura (2.89)...isto tako ova pakovanja su od 200 grama ne od 250 što sam naglasila....kravicu ne kupujem, a ovaj lazar cu kupit bogomi probala bih ga dzabe je.mada bih ga upordila sa meggle, prezident po specifikacijama, bitno je....a ove tortilje, 16 kom 3 ipo eura ....i bukvalno kad sam ja bila bilo je samo dvije vrste na izboru i to na onom jednom uskom a dugačkom frižideru pore povrca smrznutoga...vidim ti pobroja milion...a maslaca def nije bilo jer sam baš tražila...i nijesam kupila tada jer je bio svaki 200 gr oko 2.80 2.90 eto tako
i ne volim u Laković da trgujem osim neke stvari koje su bas jeftinije...suhhomesnati program im je potpuno, meni, nepoznat trenutno...hemija je dosta jeftinija...nema što
Sad sam gledao, Spar ima sad svoj sajt u Albaniji pa koga interesuje može pogledati, mada, mislim da su cijene malo veće negoli ljetos kad sam bio zadnji put.
Ovo je situacija iz HDL u Donjoj Gorici... Na Zabjelu je asortiman bogatiji...
Mi doma uzimamo ovaj Lazar maslac i sasvim je dobar...
Po hljebu nam se sve vidi, i gdje smo i šta smo.
https://jumpcomm.ams3.cdn.digitaloce.../01/pane-1.jpg
Dok ima 'z bregova, meni drugi maslac ne treba
https://e-tinex.mk/TinexImagesPrivremeno/066012_01.jpg
1.75 regularna cijena, 1.55 akcija - Voli.
Zna li se radno vrijeme marketa za vrijeme Vaskrsnjih praznika?
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Sve je smijesno pri tome kako inpek i ekipa dostavljaju hleb. Prosetaj nedje ujutro izmedju 5 i 5 i 30. Hleb se dostavlja na nacin sto se gajbe ostave na pod ispred vrata prodavnice. Konkretno Idea kod stadiona Zabjela svako jutro leb oko 5 i po je na beton ispred vrata dostupan svima da vide.
Voli u 2019 - prihodi 240 miliona, neto rezultat 4.8 miliona
Laković u 2019 - prihodi 156 miliona, neto rezultat 4.9 miliona
Ljeto 2013' godina,sjecam se scene kao da je juce bilo.Radnik koji razvozi hleb,stavlja na put 2 pune crvene gajbe i da ih ne bi nosio(vjerovatno su mu teske ili mozda nece namjerno da ih tegli)on ih vuce po asfaltu jedno 50-60m od mjesta dje je parkiro kamion do magacina od Volija.
A prico mi je drug koji je radio kao pekar,da u dosta pekara ne peru miksere uopste no ih samo povrsinski ociste.
Pa onda imamo:
-Prljave miksere
-Prljave pekare
-Prljave gajbe
-Prljava auta u kojem vrse transport
I na kraju ostave taj isti hleb na ulici,dje moze da ih zapisava svaka zivotinja
Pa to jača imunitet...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
Sigurno.Nisam jos cuo da se neko otrovo od hleba :)
Da nema toga mi bi pasali ka po Zapadnoj Evropi. To dodje ka vakcina
To se radi tako evo 30 godina od kad sam u red za hljeb bio 89e sa 4-5 god
Sent from my Redmi 6 Pro using Tapatalk
zato smo mi izgradili imunitet
Recimo da se hipoteticki nabavlja najgora hrana po damping cijenama iz uvoza :)
Recimo da hipoteticka trgovinska firma ima prihod od 300 miliona EUR godisnje, a tvrdi da ima neto rezultat 4 miliona EUR, a uz to su recimo stvarni operativni troskovi recimo 40 miliona EUR na god. Onda bi rekli da data firma ima recimo ~180 EUR miliona cistog profita na god. kad se makne PDV, plate ostali porezi i sl. ako racunamo da hipoteticka firma uopste placa radnike po zakonu i da placa sve svoje zakonske poreske obaveze. Slicna prica bi se mogla utvrditi i za ove hipoteticke telekom/internet provajdere :)
pa bogami po ovoj tvojoj fotki ne bih rekla...maslaca niejsam vidjela ovoga od 1.50 niti tortilja osim neka veca pakovanja koja ja i inače kupujem ali su im jace cijene nego u voliju...kad i ima...mada je generalno vjerovatno najsnabdjeveniji ali tog dana je vjerovatno i guzve bilo i proslo je sigurno...
da ja trošim dosta maslac i za kuvanje i za kolace (vise nego margarin, margarin samo pola pola sa maslacem i obicno kupim kad je recimo taj z bregov na akciji pa bude 2.50 ili 2.60 za 250 gr po 4, 5 komada.....i kad dodjem na jedan ili dva opet kupim dva, tri i tako ih uvije nađem povljno....takođe ne libim se kad je pred istekom roka pa imaju za cijenu jednog dva komada da kupim barem 2 pakovanja po dva....a idem u vojvodinu cesto i tamo na pijaci za 200 dinara kupim iz mađarske sjajne maslace i to bas vise pakovanja...ne sjećam se kad sam ga platila preko 2.60 za 250 gr to je maksimum....ali ovaj Lazar cu uzeti sigurno da probam:)
ima li đe da se kupe rukavice? :D
Voli u City - Barilla Pesto Genovese prije 15 dana 3.15 a danas 3.45.
https://cenoteka.rs/assets/images/ar...7995-large.jpg
Prije Nove 1.19, danas 1. 41 Voli
HDL 1.54
cijene su katastrofa! Danas sam kupila povrca i voca, bas sitnice e jedino u Nas diskont sam nasla PIONIR čokoladu za kuvanje sjajnu 100 gr mislim da ima 47 posto kakoa ili 46% više od menaža i košta 0.29 eura...mislila sam da je neka greška...ja kupih kilo ipo cokolade:D
najgore od svega je sto cijene nece ici dolje i kad ovo prodje - olabavi.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Mi ili menaz ili ideal (kad nađem posto je vrhunska a mnogo jeftinija od menaza) ili neku koja ima 46% kakaoa u sebi..te sa manje su slađe konkretno, kanditova je bas slatka mislim da ima 38% i to ako kupim ne stavljam u kolace nego je pojedu[emoji3] a ja samo ovu grku mogu kao i kafu...kraš sam isto kupovala ona je do 42% isto je bila na akciji ali mi je bolja ova pionirova. Top je, plus 29 centi...
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
E moja Krle...moja đeca (mala[emoji854][emoji23]) jedu griz pola bijeli a u pola cokolada...puding od vanile, pa pola zut, pola sa cokoladom..a kolace vole one u kojima je po receptu po kila cokolade u sastavu[emoji1787] ako ti kazem da sam doma imala najmanje po kila cokolade za kuvanje pa kupila jos ovo juce reći ćes da sam posasavila...idu sad u maju 2 rođendana pa ispunjavanje zelja [emoji2956] (a i iziju mi je usput)
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Ja samo ovu menaž krkam ali svega 1 red dnevno,dosta.
Zvonci ja full griz sa cokoladom ali mi reci kako to puding vanila sa cokoladom, moram probati koliko j enocas.
Dok je vruc kao u griz ubacim cokoladu?
Ne znam jel' slucajnost ali cini mi se koji god proizvod pogledam... istice pocetkom maja.
Na konto toga... u Kontu (heh) vidjeh neki sir za mazanje, spusten sa nekih 80 centi na 50 centi. Istice pocetkom maja. Akcija traje od 20 i nekog aprila do 20 i nekog maja.
Seems legit.
Ima li nekakvo logično objašnjenje zašto prodavci (slika iz mog grada) drže uvijek istu cijenu osjetljive robe poput voća, povrća, cvijeća... nezavisno od njegove svježine, tj. zašto nema akcije kada taj izgled i svježina više nisu reprezentativni? Recimo, avokado će biti 7e, kako prvog dana tako i 30og. a već je truo. Rascvjetana orhideja 14e, nakon 2 mjeseca ocvala i dalje drži istu cijenu.
Isplati li im se više da takvu robu na kraju bace, nego da je prodaju u pola cijene dok jos koliko toliko nije izgubila svojstva?
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk