Originally Posted by
El Re
Poštovana upravo CdM-a i dragi prijatelji koje sam stekao i s kojima sam se družio ovdje,
Prije nekih sat vremena doživio sam meni lično jako neprijatno iznenađenje da se izvjesni pozorišni moderator umiješa u moderiranje na pdf-u "Politika". Pdf. "Politika" je onaj na koji sam rado dolazio, družio se s dragim ljudima, razmjenjivao mišljenje i pokušavao dati svoj skroman doprinos kvalitetu rasprave. Ne mali broj puta bio sam vrlo grubo napadnut, čak i vrijeđan, no koliko sam god mogao trudio sam se uzdržati da uzvratim vjerujući da će moderator/i reagovati. Uglavnom je i bilo tako, na čemu iznad svega želim da se zahvalim Hariju za koga smatram da je jedini (makar dokazano) sposoban da moderira na ovom teškom i najnezahvalnijem pdf-u.
Ipak, trudim se da pamtim samo ono lijepo što je obilježilo moj boravak na ovom Forumu, a toga je zaista bilo puno.
Sujeta i nedoraslost mladog moderatora koji se nije uzdržao i odlučio da svoju zamjerku prenese nadležnom moderatoru koji je bio aktivan i prisutan, već se upustio u moderiranje pdf-om sam, stavljajući svoj srpski politički sentiment ispred vlastite samokontrole, rezultirali su time da se sa mnom započne nekakva igra "infraction"-a.
Moram priznati da i pored višegodišnjeg iskustva večeras sam prvi put saznao da moderatori sa drugih pdf-a mogu potpuno na ravnoj nozi dijeliti famozne "infraction"-e đe im padne na pamet, (dakle, ne samo na svom pdf-u) a ne kako sam ja mislio da takvo pravo (generalne supervizije) imaju isključivo administratori.
Za mene ovakvo ovlaštenje nije samo nelogično, nego i neprihvatljivo i pod tim uslovom (da mi kome god moderatoru padne na pamet dijeli kartone, samo zato što politički drugačije misli) ne vidim smisao svog daljeg učešća. I na fudbalskoj utakmici nema 30 sudija već pravo na kartone pripada samo jednom.
Iz tog razloga želim od srca da se zahvalim Upravi CdM-a koja mi je svih ovih godina omogućila ovo jedinstveno zadovoljstvo druženja i javne riječi, ali i svim dobrim i dragim ljudima koji ovdje dolaze, koje sam rado čitao i koji svojim postovima pomažu da CdM bude ono što jeste.
Posebnu zahvalnost, nakon svih ovih godina, želim iskazati Hariju i svim mojim prijateljima, kao i svima onima koji su me podržavali, ohrabrivali da pišem i rado čitali.
Ukoliko u tome ne budem onemogućen, svima vama ostajem dostupan na PM-u, a ja ću se, u mjeri koliko mi to obaveze dozvole, potruditi da provjeravam poštu makar s vremena na vrijeme i svakom odgovorim.
Još jednom, hvala timu koji stoji iza CdM-a i hvala svima,
El Re