Svaka ti je na mjestu i uz sve to primjer kako se treba boriti za grb i drzhavu!
Svaka chast Srdjane.
Printable View
Svaka čast Srđane!
Jedan gospodin cojek i vjerujem krvavo se izborio za ovaj ogroman uspjeh sto je ostvario.Svaka mu cast.
Ovo je najveci uspjeh crnogorskog sporta.
Srdjan je dao nadu da bi Crna Gora mogla do medalje na olimpijadi.
Srdjana za sportistu godine !
To Srdjane mashino! Svaka cast na uspjehu!
Svaka čast momčino!!! U London po medalju jer je zaslužuješ...
Uskoro ADCC, 24/25 Septembar. Bice to najjaci ADCC u istoriji.
Evo i spiska ucesnika:
Superfights:
Mario Sperry vs Renzo Gracie
Jacare vs Braulio
Eddie Bravo vs Royler Gracie (bice to repriza davne borbe, Royler je rekao da nece grom dva puta u istog coveka :) )
-65.9kg
1. Rafael Mendes. Brazil (current champion, ADCC 2009)
2. Greger Forsel. Finland (European trials winner)
3. Marko Ramos. USA (North American trials winner)
4. David Marinakis. Australia (Oceania trials winner)
5. Tetsu Hadairo. Japan (Asian trials winner)
6. Jeff Glover. USA (second North American trials winner)
7. Bruno Frazzato. Brazil (South America)
8. Timo-juhani Hirvikangas. Finland (Second European trials winner)
9. Ryan Hall. USA (confirmed invitation)
10. Rubens "Cobrinha" Charles. Brazil (confirmed invitation)
11) Barret Yoshida. USA (confirmed invitation)
12) Rani Yahya. Brazil(confirmed invitation)
13) Robson Moura. Brazil (confirmed invitation)
14) Denny Prokopos. USA (confirmed invitation)
15) Tom Barlow. England (confirmed invitation)
16) Justin Rader (confirmed invitation)
-76.9kg
Pablo Popovitch. (current champion)(Moving up to 88kg)
1. Jorge Britto. Brazil (European trials winner)
2. Vagner Rocha. Brazil (North American trials winner)
3. Davis Hart. Australia (Oceania trials winner)
4. Takanori Gomi. Japan (Asia trials winner)(Looks to be out, fighting Nate Diaz UFC 135,24th Sept)
5. Enricco Coco. USA (Second North America trials winner)
6. Murilo Santana. Brazil (South American trials winner)
7. Daniel Strauss. England (Second European trials winner)
8. Marcelo Garcia. Brazil(confirmed invitation)
9. Gunnar Nelson. Iceland (confirmed invitation)
10. Leo Viera. Brazil(confirmed invitation)
11. JT Torres. USA (confirmed invitation)
12. Kron Gracie. Brazil (confirmed invitation)
13. Gregor Gracie. Brazil (confirmed invitation)
14. Augusto Mendes “Tanquinho”. Brazil (confirmed invitation)
15. Claudio Calasans Brazil (confirmed invitation)
-87.9kg
1. André Galvăo. Brazil (current runner-up – Bráulio will face Ronaldo Jacaré in superfight)
2. Marko Helen. Finland (Europe)
3. Rustam Chsiev. Russia (North America)
4. Cameron Rowe. Australia (Oceania)
5. Jeon Doo Kwang. South Korea (Asia)
6. JJ Holmes. USA (North America)
Claudio Calasans. Brazil (South America)(Moved to 77kg)
7. Zbigniew Tyszka. Poland (second European trials winner)
8. Pablo Popovitch. Brazil (confirmed invitation)
9. Rafael Lovato jnr. USA (confirmed invitation)
10. Romulo barral. Brazil (confirmed invitiation)
11. Rousimar Palhares. Brazil (confirmed invitation)
12. Sergio Moraes. Brazil (confirmed invitation)
13. Paulo Filho. Brazil (confirmed invitation)
14. David Avellan. USA (confirmed invitation)
15. Dan Schon. Mexico (confirmed invitation)
-98.9kg
1. Xande Ribeiro. Brazil (champion)
2. Kari Peltola. Finland (Europe)
3. Joseph Lee Baize. USA (North America)
4. Igor Praporshchikov. Australia (Oceania)
5. Animal Anzai. Japan (Asia)
6. James Poupolo. USA (North America)
7. Augusto Ferrari. Brazil (South America)
8. Kamil Uminski. Poland (second European trials winner)
9. Roger Gracie. Brazil(confirmed invitation)
10. Rodolfo Viera. Brazil(confirmed invitation)
11. Joao Assis. Brazil(Confirmed invitation)
12. Dean Lister. USA/Brazil (confirmed invitation)
13. Robert Drysdale. USA (confirmed invitation)
14. Radek Turek. Poland (confirmed invitation)
15. Antonio Peinado (confirmed invitation)
+99kg
1. Fabricio Werdum. Brazil (champion)
2. Janne-Pekka Pietiläinen. Finland (Europe)
3. Mario Rinaldi. USA (North America)
4. Mick Wilson. Australia (Oceania)
5. Sekine Hideki. Japan (Asia)
6. Jared Rosholt. USA (North America)
7. Gabriel Vella. Brazil (South America)
8. Mateusz Juskowiak. Poland (took second in trials but winner already had invite- Europe2)
9. Jeff Monson. USA (confirmed invitation)
10. Bruno Bastos. Brazil(confirmed invitation)
11. Roberto "cyborg" abreu. Brazil (confirmed invitation)
12. Antonio ”bigfoot” Silva. Brazil (confirmed invitation)
13. Vinny Magalhaes . Brazil(confirmed invitation)
14. Geraldi Rinaldi. USA (confirmed invitation)
15. Fereira Jose Junior. Brazil (confirmed invitation)
16. Alexander Trans. Denmark (confirmed invitation)
+99 zanimljivo je da se Bigfoot prijavio. Verdum je tu favorit, ali tu je jos i Vinny koji je nabacio 10kg uz pomoc hemije i odlicno se bori sa ledja, kao i Cyborg (vidjecemo da li je napredovao bez kimona).
-98.9 glavni favorit je Roger Gracie. Tu su jos i Xande, iskompleksirani Drysdale i Lister. Za Rogera bi problem mogao biti jer dvije nedjelje prije ADCC-a ima mec karijere u mma, nadam se da se nece povrijediti.
-87.9 mislim da ce Pablo to svojim dosadnim izbjegavanjem borbe "from top position" da smori protivnike i da osvoji, uglavnom na bodove. Tu je Andre Galvao, ali mislim da ce Pablo da ga dobije. Zato je i Pablo pobjegao od Marcelove kategorije, jer ne bi opet imao onoliko srece kao na proslom ADCC-u. O ovoj kategoriji nezgodan ce bit Palhares, mogao bi nekome nogu kuci da ponese, jer je specijalista za noge. I onaj na koga bi posebno terbalo obratit paznju u ovoj kategoriji je ovaj Rustam Chsiev, mogao bi da bude iznenadjenje sampionata, odlicno se bori i masu je napredovao u poslednje vrijeme.
-76.9 Marcelo je apsolutni favorit. Tu je Leo Viera, kao i Riksonov sin Kron (na proslom ADCC-u Marcelo ga je sabmitovao, mozda je ove godine bolji)
U najnizu kategoriju ce svaka borba bit neizvjesna i zanimljiva.
Zao mi je sto ce Jacare i Braulio samo u superfajtu da se bore, jer bi apsolutna bila sa njima dvojicom ludnica...i ovako je ludnica, ali sa njima bi bila bar 30% ludja.
Inace, sjutra vece UFC 134 i povratak velikog Minotaura.
Dobar fight card veceras...Mozda najbolji ove godine.
ima li dje neki stream?
sto se ovog adcc-a tice, po meni najzanimljiva ce biti 65.9... ove ostale svi ce vecinom na snagu da rade, u 76.9 Marcelo ka' keksa da izije, u 87.9 za Galva-a navijam najljepse se bori od svih prelipu kretnju i tehniku ima, ovaj Rustam Chsiev kakav mazgonja i djipac sram ga bilo, rvac posrani koji tolko sili a tolko ne zna, eto pablo sto veli ajkulica da ismara, 98.9 dosta dobrih al Roger je roger, ovu +99 Verdum protiv Cyborga finale. Fali dosta Arona prvi smor Adcc :D
evo streama za ufc 134:
http://www.firstrowsports.eu/webmast...-vs-okami.html
Da se ne izlajavam kao prosli put... :) Samo cu reci da obavezno odgledate cijeli ivent. Spektakularni mecevi.
aooo mecevi.... svaka dala :) BRAZILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!! !!!!!
Anderson Silva... ne znam oce li ko ovoga momka dobit u naredne 2 god, kako se bori onako sve mu jbm koja laganoca.
Mauricio Rua... samo reci hvale :D :D
Minotauro... veliki come back sto mi se svidja jer je digao ***** malo schaub
UFC 134, 27.08.2011.
Super...
Silva vs Okami
http://www.mma-core.com/videos/_Ande...022113&tid=100
Rua vs Griffin
http://www.mma-core.com/videos/_Forr...022112&tid=100
Minotauro vs Schaub
http://www.mma-core.com/videos/_Bren...022114&tid=100
andersona silvu bi jedino istresa iz gaca jon jones. trenutno... :) rua, ne znam, griffin mi je tako nezainteresovano djelovao. ne znam, ka' da se preko murice borio. minotauro lagano. brendan je malo uzletio bio previse. trebalo mu je prizemljenje, mozda da su mu poslali big country-ija... :D
Brendan Schaub overrated, oduvijek. Ne mogu fudbaleri preko noci da postanu borci. Kako bi samo Cain i Cigano prosli "kroz njega".
Anderson Silva - najbolji borac svih vremena. Ko tvrdi drugacije, nije objektivan.
Rua - ocekivano. Bones ga nije slomio.
A sto mislis o Takanori Gomi, kazu da se prosetao kroz Assian ADCC, bas me interesuje kako ce proc posto ga svi uzdizu u nebo. A u teskase mislim da ce Vinny odlicno proc. Gledao sam mu MMA meceve, i dalje je savitljiv i agilan kao da ima 10 kila manje a nabacio je misica kao konj.
Ja sam posumljao malo u Andersona posle meca sa Chael Sonnen-om, ovaj ga je izdomonirao citav mec i zadnjih 20 sekundi napravio nepromislenu gresku. U tom mecu je pokazano da ni Anderson nije toliko dominantan, samo sto su mu protivnici previse uplaseni i previse se oprezno bore protiv njega.
Ovaj je letio put njega bez imalo straha i to se pokazalo kao dobra strategija.
Ali ne vidim trenutno ko bi mogao da ga ugrozi iz njegove kategorije (sem Chael-a koji ako dobije sledecu borbu ima pravio na borbu za titulu)
Nisam ga pratio, ali evo sad odgledah par njegovih meceva, i mislim da je daleko od nivoa Marcela... Dodje nesto kao Aoki, a Marcelo ga je lagano prosuo.
Za Vinnya se slazem, mogao bi da osvoji.
Sto se Andersona Silve tice, nije on toliko dominantan koliko to rezultati pokazuju. Sonen ga je bio unistio, i onaj trijangl arm bar je puka slucajnost. Sonen je inace poznat po nocnoj mori zvanoj "trijangl". Mislim da ga sanja. Vjerujem da dodje opet do njihovog meca da bi ga Sonen dobio.
Inace, Silva bi gubio od rvaca koji imaju dobar ulaz. Ovaj Okami je dzudista i baca iz klinca, a to je protiv Andersona tesko jer je visok, a i uostalom Anderson izmedju meceva hoda sa 105kg...tako da je za klasu krupniji od svoje kategorije, i mislim da bi trebalo da se uvede pravilo vaganja neposredno prije izlaska na borbu.
GSP, da se nadje sa kilazom sa Silvom, bi ga lagano dobio, jer bacanja radi sa velike distance, tako da Anderson bi tesko mogao da koristi njegov strajking, a GSP je bjj majstor da bi ga Anderson mogao zavrsit molitvenom polugom kao npr Sonena.
Za najboljeg svih vremena bi svakako birao nekoga ko ima odlicnu rvacku bazu, jer rvanje je to sto daje pravu sigurnost.
Sto se Minotaurove borbe tice, sve sam ocekivao osim da ga Minotauro nokautira. I kad je onaj usao sa onolikim rasponom ruka, bio sam se prepao da ce Minotauro da popije nokaut.
Ovako, mislim da ce ga sledecu sparit sa Mirom, da ce da dobije Mira, i onda za titulu protiv Velaskeza(koji ce iz gaca da istrese Dos Santosa).
Schaub je 0 od borca, nije to do Minotaurove klase. Vidjecemo uostalom. Mislim da ce Minotaura nego dobro da nagrdi.Sto se tice Caina i Junior Dos Santosa..Junior je daleko bolji standup borac od njega. Jedno je biti udarac ko Vitor Belfort i Fedor, a drugo je biti dobar bokser kao Anderson Silva i Cigano (head movement). Dos Santos da poboljsa takedown defense i lagano ce dobiti Caina. Ne vidim sansu da ga Cain ikako dobije bez na rvanje.
Slazem se za mjerenje prije meca. Najgluplja stvar koju sam cuo je catchweight borba izmedju Silve i St.Pierra...Pa Silva bi ga prosuo, ja mislim. Kao sto je George ubio BJ Penna u drugoj borbi.Ono je greota bila. To su ljudi koji mogu da variraju 10 kila za 24 h, tako da mi je presmijesno sve to...
Moze da ga poboljsava koliko hoce, i koliko god da ga poboljsa opet ce bit bacan ko krpa. Pricamo o magu rvanja, Cainu Velasquezu, a ne o sampionu druge divizije. Dos Santos ce da prodje kao Congo. Ne vidim mogucnost da Santos sprijeci bacanja, i jedina njegova sansa je ako Cain pomisli da moze da se boxuje sa njim i upusti se u to.
GSP je ubio BJ Penna upravo radi rvanja o kojem stalno pricam, i zbog toga tvrdim da ukoliko razlika u kilazi ne bi bila ogromna, da bi GSP laganice ugazio Andersona Silvu.
Minotauro ako naleti na Karvina mislim da ce da izgubi, jer mu nece odgovarat stilski, a ako ga ne spare sa njim predvidjam mu mec za titulu. Njega niko nikad nije nagrdio do ove poslednje dvije borbe kad je nespreman usao i izgubio prekticno bez prave borbe glupim nokautima... tako da, Minotaura nikad ne bi podcijenio... uostalom, protiv Kotura se vidjela njegova moc i to da on moze jos da traje... tako da, svim srcem navijam da Minotauro osvoji pojas i povuce se kao najveca legenda ovoga sporta...
U pravu si rvanje je prednost, ali opet ne znas kakav je BJJ Dos Santosu. Sta je pomoglo rvanje GSP-u protiv Shieldsa kad nije smio da se upusti u taj nacin borbe? Nego vidjecemo...Da Rampage prebije Jonesa pa cemo lako za ostalo. Kakva su tu tvoja predvidjanja, Misko? Ja sam navijac Rampagea pa sam subjektivan malo vise.
Ne vjerujem da bi Dos Santos, kome koriscenje bjj-a i partera ne spada u stil borbe, mogao da zavrsi Caina. Ono sve je moguce, tako i to, ali nadati se tako necemu je nerealno. Ali opet, meni je bilo nerealno da Minotauro nokautira sinoc, pa je nokautirao.
Sto je GSP-u pomoglo rvanje? Pa pomoglo mu je da izbjegne parter, i zasto bi rizikovao da ide u parter kad gore ima sigurno. Zasto bi rizikovao, jer Shields vazda moze iz svakakvih pozicija da zavrsi borbu u parteru, ili npr da ga izokrece kao Hendersona, kad moze gore da bocka pomalo i na kraj runde odradi jedan takedown i plus kad se uzme u obzir da je sampion, dobije lagano mec. I zbog toga specijalno cijenim GSP-a jer za svakoga ima taktiku i nista ne prepusta slucaju. Inace kad smo kod toga meca, Shields je trebao sa dosta manje rispekta da udje u mec i da grize da dodje u parter a ne onako mlako da ulazi, jer jedino je tako imao sansu, a ovako jedino sto je uspio je da ne bude pretucen od strane sampiona.
Borce koji jako dugo traju a masu vrijede kao sto su Minotauro, Shogun, Rampage nikad ne treba podcijenit ma koliko dolazili mladji i bolji, jer oni imaju veliko iskustvo i njihovim mecevima svasta je moguce. Tipujem na Jonesa, ali opet, kazem, Rampage nije za podcijenit, sve je moguce.
Jones je mlad, zeljan, poletan i favorit je, ali...
Ja mislim da je GSPov stand-up precijenjen. Nema on taj boks kao Anderson Silva,BJ Penn, Dos Santos itd..
Mat Serra ga je prosuo , BJ Penn ga je dobro otvorio u prvom mecu, a poslije Shieldsa je zavrsio u bolnici sa zatvorenim okom.
Nick Diazu dajem najvecu sansu da dobije GSP-a, zato sto je bolji u stand-upu od Shieldsa.
Najteze mi je prognozirati mec Caina i Juniora. Junior je u standupu mozda najbolji teskas uz Overeema, ali ako Cain $ede na njega, to ce mu biti cao...
Za njega je lijek neko ko umije u stand-upu, a majstor je BJJ-a... Ocekujem da Diaz nesto konkretno pokusa, mada je i njegov standup los.
Ja mislim da za GSP-a nazalost nema lijeka. Za njega bi lijek bio neko ko je bolji na rvanje od njega i ko ima bolji stendap. Takvoga, nazalost, nema. Kosceka je izbacao, a ne koga drugo. GSP je najbolji rvac u mma uopste. Cak ni Velasquez nije kao on. Velasquez baca iz neposredne blizine, a GSP sa velike distance, i na taj nacin potpuno izbjegne strajking, zato mu i nema lijeka dok se ne pojavi neko sa boljim rvanjem.
Diaz, po meni, ima bas dobar box, i mnogo je nezgodan i nepredvidiv. Ako on ne dobije GSP-a ne znam ko ce. Ovako gledano nema sanse, ali s obzirom da je Diaz napuseni ludjak moze se svasta desit, jer Diaz je jednostavno LUD !
Jedino ko bi mislim mogao da ugrozi GSP-a u skorije vrijeme je Tyron Woodley.
A sto se Andersona Silve tice, njegova moc se ne moze mjeriti sa GSP-ovom. GSP za svakoga ima lijek, dok je recimo Sonen, koji je prosjecan borac, potpuno izdominirao Andersona Silvu, samo zahvaljujuci dobrom rvanju.
Nick Diaz ima odličan boks, malo nekonvencionalan ali vrlo efikasan. BJJ mu je isto na visokom nivou i nepresušni kardio, ali se bojim da će GSP da leži na njega i mrcvari ga svih 5 rundi, i na kraju da ga dobije na bodove.
Inercija je direktno proporcionalana trenutnoj promjeni brzine, kao i masi tijela koje mijenja brzinu. Naime, kada osoba A ulijece u takedown osobi B nekom brzinom 'v' i kada dodje do njihovog fizickog kontakta desava se nekoliko stvari. Posto nije tema fizika preskocicu teoriju koja podrazumijeva sledece pojmove: elastican i neelastican sudar, sila akcije i reakcije; pa cu pojednostavljeno objasniti. Dakle, kada dodje do fizickog kontakta desava se trenutna promjena brzine osobe A, negativno ubrzanje tj usporenje. Kao posledica toga dolazi do inercijalne sile kojom osoba A djeluje na osobu B jer je inercijalna sila suprotna od ubrzanja, ali posto je u pitanju uslovno receno usporenje, tj ubrzanje koje je u smjeru osobe A, tada ce inercijalna sila biti u smjeru ka osobi B, tj osoba A ce djelovati silom na osobu B. Uzeci u obzir da se radi o hevivejt tezini osobe A, to ce i inercijalna sila biti veca nego da je u pitanju lajtvejt osoba. Kad na to dodamo da je osoba B takodje hevivejt to ce amortizacija dovesti do toga da je negativno ubrzanje vece, a to opet znaci da je inercijalna sila koja djeluje na njega veca nego da je u pitanju lajtvejt osoba. Na sve ovo dodamo i to da eksplozivnost raste sa kilazom, tj eksplozivnije su hevivejt osobe od lajtvejt, i jos dodamo to da hevivejt osobe su manje pokretljive od lajtvejt, tj manje se krecu i lakse su uhvatljive, a teze je krecati u takedown osobama koje se konstantno krecu. Sve to kad se sabere dodje da je mnogo isplativije ici u takedown u hevivejt diviziji :)
Znam da vecina ovo moje laprdanje nece citati, ali to su cinjenice :congratulatory:
zaboravio si da je inicijalno onaj ko krece u takedown sporiji zbog vece tezine + da mora da baci mnogo vecu masu, lakse je(mnogo) za nekoga od 70 kg da baci 70 kg nego za nekoga od 120 kg da baci 120 kg :) pogledaj dizace tegova recimo onaj od 80 kg ce dici 200 kg dok ce onaj od 120 kg dici 280 kg ali ne 300 :)
Napisao sam da eksplozivnost zavisi od mase. Veca masa, veca eksplozivnost. Tako da nikako nije inercijalno sporiji. Za dizace tegova se slazem, skala nije linearna, ali odje se ne dizu tegovi, nego zivi ljudi koji imaju svoju masu kojom prkose, tj opiru se saplitanju, a ta masa im smeta za tako nesto. U svakom slucaju, bilo kako bilo, takedown je definitivno lakse raditi u vecim kilazama :)
Cak i ako prihvatimo analogiju sa dizacima tegova, to je jedini argument za to sto kazes sa stanovista fizike.
Edit: Usain Bolt je inercijalno sporiji od nekog maratonca jer ima vecu tezinu ???
Veci ljudi su eksplozivniji od manjih. Recimo, debeli dizac tegova bi na 30m ostavio Usain Bolta.
ne znam sta mislis pod tim "eksplozivnost" jer to nije fizicka velicina :) a da je tako butterbean bi razbijao u MMA..ali nije :) Carwin je tezi od Caina a rvanje im je tu negdje (mozda za sitnu nijansu losije) pa opet ne obori Dos Santosa nijednom...a Carwin ima vise mase od Caina(i to nekih 10ak kg sto nije malo) pa bi po tvome trebalo da mu bude lakse da obori Dos Santosa jer je "explozivniji" ali.. :D
Definicija eksplozivnosti je razvijanje maksimalne snage u sto kracem vremenskom intervalu. Veca eksplozivnost znaci vecu brzinu, a brzina jeste fizicka velicina :)
Dalje, Carwin nema ni priblizno rvanje kao Cain, cak sto vise nisu ni ista divizija bila, iliti dijeli ih citava klasa. Rvanje je vecinom tehnika. Fizicki su gotovo svi za vrijeme Cainove rvacke karijere bili jaci od njega, a on ih je opet bacao. Nije rvaje ko moze vise dic na bendz. Da recimo Cain smrsa 10kg bio bi losiji rvac.
Takodje, nisam rekao da je rvanje, stanimo na vagu pa ko je tezi bolji je rvac. Cain ce lakse da baci nekog sto je kao Cain, nego sto ce GSP da baci nekog sto je kao GSP. Dakle, treba da uporedjujemo ono sto smo posli, a ti si otisao u totalno suprotnom smjeru od rasprave :)
Carwin je vrhunski rvac bez obzira na divizije :) eto vidjecemo kad dodje taj toliko ocekivani mec, ja mislim da Cain nece bas tako lako bacati Santosa...