Ništa od toga nije problem koliki je navedeno iz tvoje prve rečenice.
Printable View
Ništa od toga nije problem koliki je navedeno iz tvoje prve rečenice.
Sve mi to imamo, parcela da biraju i oni i još 3-4 lanca, nego kako razbiti monopol koji sarađuje sa dobro znamo kime?
Ulazak u EU bi značio i otvaranje tržišta, to bi im bio zvanično kraj, ali to će biti ko zna kad. :upset:
Iskreno često sam po srbiji, nista spektakularno nije lidl, cak stavise kupujem vise tamo u rodu i maxi.
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
dobro bi bilo da se ovdje otvore i lidl i aldi,jer bi izborom robe i cijenama napravili konkurenciju ovim nasim prodavnicama
Ulazio sam u Lidl i Aldi u Njemačkoj i Lidl u Srbiji.
Lidl u Njemačkoj ima premium brendove, dok Aldi fura svoje jeftinije brendove. U Srbiji Lidl fura svoje brendove neke, ko Aldi u Njemačkoj.
Nisam bio u Njemačkoj 4-5 godina, možda se nešto promijenilo u medjuvremenu... dunno.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
A nemojte me s Lidlom i Aldijem. Ne velim, bude i u tim lancima dobrih proizvoda, ali su te namirnice generalno lošijeg kvaliteta u odnosu na one u drugim marketima po inostranstvu. I dosta nam je velikih korporacija - evo Laković, Voli + Idea i Aroma, puna kapa.
Treba da stvaramo povoljan ambijent za održavanje manjih marketa u susret ekonomskoj krizi koja se očekuje - a i svima nam je ljepše da imamo po koju malu prodavnicu u komšiluku da kupimo osnovne namirnice. Te radnje ne mogu opstati ukoliko veliki brendovi nastave da ih poklapaju, a da ne govorimo o tome da mali proizvođači i poljoprivrednici ne mogu biti održivi ukoliko podstičemo rast hipermarketa koji obaraju cijene uvoznim proizvodima.
Treba da izgradimo postkonzumerističko društvo, jer nam korona upravo pokazuje da je dosadašnji sistem neodrživ.
da aldi i lidl otvore prodavnice ovdje ,onda bi sve ostale morale da spuste cijene .inace nas ovako deru sa cijenama
gotovo svudje u evropu su otvorili pa bi valjalo i kod nas
Oće kako ne.
Sent from my SM-N960U using Tapatalk
https://mondo.rs/Info/Ekonomija/a129...u-prodaji.html
Jesu li sto radili po ovom pitanju kod nas?
Mada se one donacije moraju vratit nazad, to je jasno svima.
A samo se pomenulo ime "Lidl", neko drugi dodao "Aldi"... Ne morate sad da skačete i pričate o kvalitetu proizvoda.
Ne, nije nam dosta korporacija, jer ovo stanje što imamo je tragično! Pojedini lanci bi trebali da se ugase.
Lidl, kad ga već pominjemo ima toliko namirnica koje plasira upravo iz države u kojoj se nalazi. Isto tako forsiraju domaće voće i povrće.
Ništa gori ne bi bili od ovih "patriota", koji silne pare izvoze u Albaniju, S.Makedoniju, Tursku, Grčku itd.
Poenta je da sa ulaskom stranog lanca, ne bismo plaćali đumbir 8,25 do 10€, kineski bijeli luk 6€, turski limun i kirgistanski pasulj skoro 3€, toalet papir po 3+ eura, ubruse po 2€.
Nama su vrhunski bili "dobro" proizvodi kad se otvorio Naš diskont, koji su još goreg kvaliteta nego li Lidl brendovi. Naša platežna moć je nikakva i potrošači se najprije odlučuju po cijeni, nego li kvalitetu.
Država bi trebala da na neki način ograniči ili spriječi otvaranje marketa postojećih lanaca u svakoj novoj zgradi koja nikne.
Ne mogu se sjetiti da postoji više ijedna "mala prodavnica u komšiluku"... Nažalost.
U moju zgradu ima 3 marketa, jedan od njih je bas ta "mala prodavnica iz komsiluka" i ona mi je najbliza. Kod njih svratim jedino ako je kod ostalih bas velika guzva, ili ako nemam gotovine pa mogu da uduzim jer ne primaju kartice :)
Ne vidim prednost tih malih prodavnica. Ponuda im je znatno oskudnija a cijene vece.
Tako je. Male prodavnice da ali ne sa visokim marzama. Osim toga one treba da ponude domace proizvode po pristupacnim cijenama.
A na koju foru? Ako im je jeftinije lubenicu da kupe u voli il hdl pa da je prodaju nego da je otkupe od nekog iz cg... Tako je i za ostatak voća / povrća itd...
Eto npr bonela svaka je SKUPA a radi dobro.
Bonella nije skupa, bonella je bezobrazna..
Pricam o tivtu i budvi..
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Imate alkohol u apoteku kod Lakovića na Zabjelu.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Mogu mislit kako se alkohol sad razblazuje ka gorivo devedesetih :)
Lopovluk. Sta bi sa smanjenjem akcize?
Zna li ko dje imaju da se kupe?
Plave, top su
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...16e1f202a0.jpg
@stefke Probaj na INA pumpama,ja sam uzeo zadnju kutiju prije 10 tak dana na jednoj. Doduse providne,ali isti brend.
Sent from my SM-N960U using Tapatalk
Pričali su da su Aroma i Idea najskuplje, međutim i oni su sada korigovali cijene.
Za neke proizvode su jefftiniji i od Lkovića.
Voli je najskuplji.
Idea ti jeftina? Druze sta ti kupujes kod njih ? Hleb samo.
Moja prodavnica ispred zgrade je jeftnija nego Idea.
Ja posle hdl,presao sam na voli jer hdl ne daje sada nikakav popust na proizvode dok voli daje(do prosle nedelje)
Eto na pr. Cokolino ti je u voli 1.29 a Hdl 1.79. nije mala razlika da se ne lazemo,jos kada ja kupujem po 3,4 komada
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Najjeftinije povrće je u Idei, npr krastavci kod njih su 0,60 eura dok su svuda oko1,20 eura čak i 1,79 eura u Francu.
Masline su ti jeftinije u Ideu nego u Naš diskont il Laković.
Aroma ima najjeftinije voće i npr iznenadio sam se, imaju tunjevine po 0,75 eura, što je nezamislivo u naš diskont i Laković, đe ih nema ispod 1,30 eura.
Kod njih one odvratne ribice su 1 euro
Povrce i voce ne kupujem nidje po prodavnica sem banana,tako iskreno nemam pojma za te cijene.
Zna po prici prijatelja da voli ima najlosije voce i povrce.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Banane u Aromu 0,99 eura.
Svuda su 1,20 eura.
Cijene alkohola su u Aromu isto dobre i imaju najbolji izbor.
E sad, hemija je najjeftinija u laković na Zabjelo, al zato Laković reže na prašak za pecivo, vanilin šećer i sodu bikarbonu.
Ako je u Naš diskonr 0,06 eura u Laković je 0,20 eura.
U HDL u kontinuitetu trgujem od otvaranja objekta ba Zabjelu, posljednje 2 godine u Donjoj Gorici doninantno...
Tunjevina je preko 2 godine bila 0.65-0.69 najjeftinijanu HDL, i evo neko vrijeme im je najjeftinija 0.75 bez gledanja... Govorim o onim najobicnijim sitno sjeckanim tunjevinama.
Dakle, nemojte da se barem ovdje sire dezinformacije koje su lako provjerljive. Ne branim nikoga, samo neka cijene idu dolje ali valjda je svrha ovog threada da sugerisemo jedni drugima cinjenicno...
Koja je to tunjevina,je li ona shto stave vishe soli no tunjevine...?
Nije, no vrhunska :)
Najbolja je ona Milenijum, al je ona 2 eura:)
Meni je najbolja Eva ali isključivo fileti u biljnom ulju, komadići su raspad. Ali je i ona u krv, 2.25-2.40...
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Meni su sve te shto rekoste previshe slane sem Rio Mare one najmanje,4 komada su na akciji bili 5€ i neshto...mora se vodit rachuna shto se ubacha u sebe,inache jbg.
Delta,Aroma je haos !
pile peceno sa 2.5 -2.80 na 5.50!!!
Dezadorans sa 2.5 na 3.50
Idea prvi dan kupih sok 1.55 juce 1.85
Idemoooo gaziii
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
U Aromi u Delti slabo kupaca. E sad je li zbog cijena ili neceg drugog ne znam.
Isto kao Voli preko puta Delte, skuplji je nego onaj na Stari Aerodrom
Ja sam navikao da roll on i patrone za brijac da kupujem u Tuzi, na pjacu kod jednoga vec godinama... Tacno ce mi ža' bit da platim skoro duplo vise u marketima...
To ovi sto sklapaju po radnja organizovano... Tkz lupezi.
Idea je najskuplja bar za artikle koja ja kupujem. Aroma nakon toga. Generalno ja kupujem u Voli jer mi je najcistije i najsire ali itekako ima razike - u diskont, u city kvart i recimo u tološe.
Mada generalno to niko povatat ne može jer non-stop su neke akcije i matraci - ja imam od Volija račune unazad 5 godina tako da su sve cijene poskupila bar za 10 posto od recimo ljeta 2019. godine.
Mogu li da te pitam zašto to čuvaš? :)