Samo su vam rupe u glavu :D
Printable View
Samo su vam rupe u glavu :D
Cula sam i citala, da je homoseksualizam, skoro, klasifikovan kao bolest, i sve se vise ubjedjujem da je ustvari bolest, sto znaci da ga ja, licno, ne tretiram vise kao licni izbor, vec kao bolest koju treba lijeciti..
Protiv parade dakle ;)
Не знам гдје си чула и гдје си приочитала али свјетска здравствена организација (дакле баве се здравством а самим тим и болестима и то на подручју цијеле планете) је 1990 рекла да хомосексуализам није болест.
Хомосексуалѕам такође никад није био лични избор са тим се рађаш или не, лични избор је у томе да ли ћеш то крити или не.
Хомосексуализам се не може лијечити.
radjas se sa tim da si bisexualac
Mstislave, najiskrenije.. si nedostajao. Ali mi uznemiravas Jakuzu, moram ti zamjeriti malo.
Nisam u toku, otkad odustah od jednog inspirativnog deal-a, pa.. moze li mi ko rec, e ne vidjeh... Na cemu smo s paradom? E je ima, ili ne?
A sto ako je grupa naucnika jedan dan rekla od danas *****astija vise nije bolest mi to moramo podrzati zar ne? Nesto sto je vjekovima u zdravom drustvu sa razlogom smatrano bolescu odjednom je normalno.
Primijetih da si aktivan u branjenju "prava pe.dera" pa mi samo reci da li bi sa istim zarom branio i prava pedofila, nekrofila, zoofila? Covjek koji se prvi poceo boriti za prava *****a a danas se njegov rad smatra revolucionarnim ujedno se borio i za legalizovanje pedofila i nekrofila smatrajuci sve seksualne izopacenosti normalnim ljutskim pobudama. 1973 mu je to poslo za rukom za pe.dere a ako nastavimo ovako nece proci mnogo kad ce se i ostale seksualne izopacenosti tretirati kao normalne.
Dali su to te evropske vrijednosti kojim tezite?
Homoseksualizam se lijeci. To sto ne znamo za te primjere izljechenja je samo zbog toga sto malo njih pokusaj tako nesto.
Kolega s fakulteta nam je skoro rekao da je citao na netu da su Kineski istrazivaci otkrili uzrok homoseksualizma, a cim postoji uzrok, vjerovatnoca da se pronadje lijek je velika, cuces blagovremeno ;) Za sad nadjoh ovo: http://queer.hr/875/iva-uumli-greti-ii-16/,
i slicnih mu linkova.
Pitacu kolegu, pa cu postaviti i gorepomenuti link.
Misljenja su opredjeljenja po pitanju bolest ili ne. Mene je uvise ubjedila argumentacija pro bolest.
Nadji nesto od radova (tesko da ces naci cijele knjige) Dr. Charles Socarides-a. On fenomenalno govori kakav je pritisak bio *****skog lobija na psihijatre u Americi i koje su pare ulecele 1972/73 godine da bi Americko udruzenje psihijatara izjasnilo se kako istopolni seksualni cin nije bolest vec "stanje". Takodje govori kako su svim vidjenim i priznatim psihijatrima cenzurisani naucni radovi, knjige a mnogi su izgubili dozvolu da predaju upravo jer se nijesu mogli sloziti sa "masovnim izlecenjem".
Za one koji neznaju Dr. Charles Socarides je priznat i mnogo puta nagradjivan profesor. APP (udruzenje britanskih psihologa i psihoanaliticara) ga je nagradilo sa najvecim priznanjem.
Да то је та свјетска здравствена организација.
Некад су луде потапали у ледну воду да их излијече, сад су то промијенили.
Да ли су и ту погријешили?
Некад је нормално било и ропство, и да се ''вјештице'' спаљују па смо одустали од тога.
Човјечаснтво напредује, макар у неким стварима.
Не тражи ти нико д аподржиш али могао би да искулираш.
Изједначавањем хомосексуалаца и педофила, некрофила, зоофила само показујеш своје незнање. То није страшно али треба се потрудити и научити. Педофилија је осећање сексуалне привлачности према деци истог, супротног, или оба пола. Због тежине последица, оваква настраност је строго законски кажњива у свим земљама.
Некрофилија је према Фрому, „љубав према смрти”. Некрофилија је моћна страст, љубав према свему што у себи нема живота, што је механичко и што се распада.
Зоофилија представља доживљавање сексуалног задовољства приликом сексуалног односа са животињом.
Зајендичко овим трима појавама је да нема обостране жеље за односом и оне су са правом законски санкционисане.
У земљама у којима хомосексуалци имају сва права, ове три скупине су и даље законски забрањене.
Не мораш да се бринеш за ђецу, мртве, и животиње ако се хомосексуалцима дају права што их траже.
И да нису то европске вриједности, већ универзалне људске.
Покушаја има довољно, њихови резултати су оно због чега нема довољно таквих примјера.
Имаш кампове у америци гдје врли попови поправљају збуњену дјецу.
И баш раде праву ствар са тим, подстичу осјећај кривице ионако емоционално нестабилној дјеци.
Свети посао.
Ок, ето још нечег важног за цивилизацију што су кинези смислили, једва чекам да видим ред хомосексуалаца који чекају да приме вакцину.
Samo me ovo prvo zanimalo.Hvala.
E sad ako je pedofilija bolest i nastranost,a slazem se s tim jer ono dijete ne zeli to,vec je to nesto sto ide protiv njegove volje i to su uzasne stvari,kao i silovanje uostalom,ali zasto ljudi smatraju incest bolescu?Incest iz zelje clanova iste familije da budu zajedno?Jesu li oni bolesni ili ne?Zasto oni ne paradiraju,sigurno ih ima dosta.Koja su to prava homoseksualcima ugrozena?
sve i da je bolest kao shto vi kazete, pravo svakog pacijenta je da bira da li ce on da bude lijecen ili ne. pogotovo shto nije smrtonosna, ili ipak jeste na prostorima dje zive veliki heroji i junaci. dakle ukoliko ja imam dioptriju ne moze me niko nacerati da idem da uzmem naocare, to je apsolutno moj izbor. da vidimo sa kojim cete sledecim argumentom da izadjete?
Чудно да то помињеш јер се у задње вријеме јевљају парови који су у породичним везама, и они желе да им се дозволи да тако речем живе заједно.
У суштини ако су њих двоје (нпр брат и сестра) за ту везу тешко се што може урадити, међутим због бојазни да ће се дијете из њиховог могућег сексуалнох односа родити са неком врстом деформације или неке болести (нисам баш најбољи у том пољу) то се на такву везу не гледа благонаклоно.
Имаш примјер гдје су се брат и сестра (који нису знали д асу у сродству) заљубили једно у друго, и чак кад су сазнали да су у сродству нису раскинули ту везу а сад (не знам баш ко) им је дозволио да наставе везу само ако обећају да ће се суздржавати од секса. Што мислим да значи да ако двоје пунољетних рођака (у било ком сродству) одлучи да буду заједно то је ипак њихова воља, мада постоји велики ризик за дијете рођено из те везе.
А што се мене тиче, како год хоће, дог год је обострано.
Neko rekao pedobear?
http://img6.imagebanana.com/img/8u0d...Pedobear_a.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/Ex-ex-gay
А одговор на попин пост
Ако ко хоће да иде против своје природе и у томе му помаже психијатар ил психолог, само напријед.
Ако успије да се промијени браво му га. У шта сумњам.
Што се мене тиче, то је само борба против оног шта си ти, и тражење неког лакшег пута уклапања у већину.
Много је храбтрије прихватити да си различит и борити се за своје мјесто под сунцем.
Sta cemo sa djecom koja se rode za nekim nedostatkom,a roditelju nisu u nikakvom srodstvu?Ima li toga?Priroda,ide se dalje.
Ali se na incest gleda kao bolestinu,zar nije tako?Nesto lose,nesto bolesno,nesto nenormalno,zar ne?
Apsolutno,dok je god obostrano ja nemam problem s tim.Medjutim imam problem sto traze neka posebna prava dok oni jadni penzioneri primaju 50-100 eura mjesecno i niko glas da im cuje.Imam problem sto oce da paradiraju i traze posebna prava dok rade,a hendikepirana lica ne rade,ne dobijaju posao i znamo zbog cega.Ali ko ih jebe,ajde da malo homoseksualci paradiraju,oni su ugrozeni!
Boriti se za svoje mjesto pod suncem - paradiranjem?