Pa,super. Nije bio cilj, niko nije očekivao, što da se radi i sve tako..To je taj pobjednički mentalitet kojem težimo.
Printable View
Ja ne znam sto su se svi pomamili za tom EL kad bi tamo bili jedna obicna kanta za nabijanje a domaci i mladi igrachi bi sjedili na klupu i skupljali komplekse.
Potpuno nepotrebno bacanje novca i unistavanje domaceg kadra.
Treba se vratiti na sistem iz 96/97/98 dje bi sa domacim kadrom uz 2-3 pojacanja iz okruzenja napravili neki rezultat u ABA i EK.
Par godina stagnacije i onda bi sigurno dosli rezultati. Uz Buducnost imati jos jedan tim izvan PG dje bi sve najtalentovanija djeca isla i isto igrala neko medjunarodno takmicenje.
Veoma slicno onom sistemu prije 20-tak godina kad su Buducnost i Lovcen bili alfa i omega u CG.
1999 su se ovi iz KK BUD bili popalili i doveli igrache sa strane is sve ono sto je pravljemo prethodne 3-4 godine na taj nacin bacili u potok.
Zamislite da su se sve do danas drzali tog koncepta? Buducnost bi bila top4 ekipa u Ex SFRJ a reprezentacija mnogo mnogo jaca, bez ikakavnog razbacivanja sa novcem i odlicnom atmosferom
Jos jaca izjava od "uspjesne sezone" je "bili smo na ivici senzacije". Senzacija dobit cedevitu???
Treba tezit EL, sve ostalo je nebitno... prosjecnost... godinama unazad ne pratim kosarku i budicnost jer su dosadili svojom prosjecnoscu i prosjecnim ambicijama, pi*ke. Ove godine ih ispratih jer sam mislio da ce dovatit el, kad ku*ac. Sad ih opet godinama necu pratit, dok ne dodje neki trener i na pocetku ne postavi cilj osvajanje aba lige i ulazak u el. Jer ako toliko ambicija nemaju da im to nije cilj, vec 4-5 mjesto, ne zasluzuju da ih iko gleda.
Budućnost vs Cedevita Plej of ABA league 5 utakmica www.rtcg.me
Je li moguce da Varvari ne znaju, nisu do sad naucili ili jednostavno ih boli *****, da kad sutiramo slobodna na stranu dje su oni, ruke trebaju da su PRI TIJELU a ne da se navija u sve 16 s rukama u vis.
Jos im je samo falilo da ka u NBA mlataraju onim balonima duguljastim
http://cdn.bleacherreport.net/images...jpg?1272693972
Eventualno ovako nesto:
http://blog.drstankovich.com/files/2...istraction.jpg
Da su sudije pomogli mi bi dobili, samo primjer kontre dje se ne svira čista nošena
Šta reći o utakmici, osim da se Budućnost prepala pobjede, a da je Cedevita sve to iskoristila. Subotić zaslužio da bude tragičar, krio se po terenu pet utakmica i bježao od reketa kao đavo od krsta.
Sledeća sezona je veliki znak pitanja po pitanju budžeta, ali da se ja pitam prvi korak bi mi bio škartiranje Vitkovca i Popovića - to je no brainer. Ta mjesta mogu popuniti naši mladi igrači. Ili ne moraju, u svakom slučaju, oni nemaju šta da pruže Budućnosti, a ako ćemo iskreno ni većini abaligaša.
cedevita zasluzeno.. bolji tim, zasluzuju i finale i evroligu..
nasi nisu izdrzali pritisak i konstantno igrali u grcu.. igra im je procitana u potpunosti..
repesa majstor igrice..
pohvala za atmosferu, lijepo je bilo vidjet prepunu salu..
si ju nekst ir gajs..
Jedini krivac što se nije izborila Evroliga je Igor Jovović.
Ja sam odje još prošle godine pričao da ga je trebalo smijeniti, pa svi skočiše rano je.
Čovjek jednostavno nije dorastao da vodi ovakav tim.
Čovjek je jednostavno odigrao čitavu sezonu kao pi**a. Protiv lošijih timova čitave sezone nam igraju najiskusniji igrači i dobijamo na suvi kvalitet Cook-a, Reynoldsa...
Kada bi došli derbiji (a posebno polufinalna serija) utakmicu ne mogu da iznesu tih 7, 8 igrača i onda se stručnjak sjeti da ima još ponekoga na klupu. A kako bi bilo da si malo Ivanovića i Rikića razigrao protiv lošijih ekipa.
Malo iskusniji trener bi sa ovom ekipom izborio Evroligu.
Čisti faul nije sviran Ivanoviću kad je Gordić istrčao kontru i zakucao.
Suma sumare.
Cedevita je pucala slobodna 95%, za 3 50% i kad tako neku ekipu krene ne može izgubit nikako.
Dok su naši pucali slobodna 50% i za 3, 25%.
I pored toga zamalo dobiše.
Cedevita je imala trenera mi nijesmo i to je to.
A i publika nije bila kao u prvoj utakmici..
Nisu krivi naravno, samo kazem. Pravilo je da se bude miran iza kosa ako tvoja ekipa tu sutira slobodna radi koncetracije. To nisam ja izmislio, ti ili bilo ko odavde s foruma. No se tako radi od kad je kosarke.
O tome sam i ja razmisljao sinoc tokom utakmice, a i Sofro to spomenu...vidjeli smo u prvom mecu kad su oni imali slobodna, bio je bas jak pritisak sa tribina i naravno promasivali, a kad smo mi pucali, pogotovo Savovic one odlucujuce penale, svi su cutali da se skoncentrise i pogodio je.
Neka no je posle Planinic (Planinic alo!) ubacio 4 slobodna zarednom kad se smirila atmosfera za vrijeme slobodnih. Ja sam bio pored Varvara skoro i bas mi je to bolo oci tokom cijele utakmice
izgubili smo od boljih.ipak,ostaje zal jer se moglo i protiv boljih...
prvo,slobodna.ne znam sta da kazem ako nemozes pogoditi taj penal..
rikic,bio je odlican koliko je igrao a posle ga jovovic nikako ne uvodi.kuk napravi dvije asistencije i dizu ga u nebo a ne moze kosa pogoditi.tomovic je bio ocaj.
zadnjih 5 min.cedevita je bila opterecenja licnim i umjesto da se ide preko njih na 5 licne imamo neka luda dodavanja.
jedini veliki igrac kod nas je rejnolds koji ne moye fiyicki da izdrzi ni cjelu cetvrtinu ali zaista dobar igrac.
Sve ce ovo proci, i vishe se dosta prdnjavilo u zadnjih 12h sto i kako, i sve strucnjak do strucnjaka...
Treba ovo prezaliti sto prije, idemo dalje i to je to...
Ono sto mene jedino brine u ovom trenutku jeste STA CE SADA BITI SA OVIM PROJEKTOM... Ako ce se nastaviti, ako ce se i sledece sezone nadograditi za stepenicu vishe kao sto se nadogradjivalo u prethodnih par, sve u redu, idemo u nove pobjede..
Ono cega me jeste strah, jeste "raspada" sistema i posustajanja... Ipak se nadam, da su svi vidjeli da ovaj grad zasluzuje EvroLigu i da ce se do godine poraditi na tome... ;)
Srecno nam bilo! :)
1. Rikic usao, odlicno odradio posao, Jovovic ga poslao na klupu i forsira Planinica cio mec ni da je Alonzo Mourning. S tim Rikic imao samo jednu licnu gresku.
2. Cijenim Cooka kao igraca ali je evidentno da je coek juce bas srao s netacnim pasovima, ispadanjem u odbrani i nerezonskim sutevima za 3 (i rezonskim nebitno ali vola ubos' ne moze), nije ni on kriv no Jovovic naravno sto ga ne rotira s Ivanovicem koji je odlicno odigrao to sto je igrao i nakon prve greske (sumnjivo ne mogu da tvrdim da nije bilo kontakta ali sumnjiva situacija) izbaca napolje i vise ga ne ubaca. Nevjerovatno.
3. Sto rece coek, Cedevita bas opterecena licnim i umjesto da se ide na Rejnoldsa i Ivanovica da idu u prodor i iznude licne, posaljemo ih ujedno i u bonus i na klupu jednog po jednog, ide se na Cooka da izmisli neki pas za visak kako bi se sutnulo za 3 poena. Ovo ne pije vodu ni da smo GSW pa da ne mozemo promasit trojku jer je jednostavno to protiv svih mogucih zakona i rezona kosarke.
4. 14 sekundi do kraja, gubimo 2 razlike njihov napad. Pa ljudi moji, ja mislim da nam se citav region SPRDA ko je nama trener jbt. Na samo dodavanje cim takne protivnicki igrac loptu MORA da se pravi, da se izgubi max pola sekunde dje se ceka da se promasi jedno slobodno. U slucaju da da oba slobodna i mi brzi kos opet na istu foru ima vremena za jos jednu sansu.
Jucerasnja situacija je bila takva da se pusta igrac da primi loptu i nikakav presing se ne radi na igraca no ide vrijeme, prolazi 10 sekundi i tek onda Sehovic pravi faul. Igrac daje oba i naravno da je sve gotovo bez sanse ikakve.
I Igor Jovovic nije kriv? Ne mlatite obraza vi! Momcima svaka cast, borili su se ka lavovi ali se bez trenera nije moglo vise.
tacno,na 14 sekundi do kraja nas igrac ne pravi faul.vjerovatno je sve bilo izgubljeno ali faul se pravi sto prije.
jovovic?! covjek ne uliva povjerenje,ni nacinom vođenja ni prostackom komunikacijom sa igracima.nisam ga komentarisao iz respekta prema rezultatu koji je napravio.
ona pogresna dodavanja,slobodna bacanja jedino mogu da pravdam pritiskom koji su osjecali. na kraju i sa ocajnim (u ovoj utakmici)kukom,tomovicem,savovicem,sehovicem,prosj ecnim planinicem,dasicem,rikicem,ivanovicem,vitkovcem i dobrim rejnoldsom ipak se mogla dobiti cedevita.
Gubitak je ovo veliki jer da smo ušli u EL sledeće godine bi smo imali mnogo jači tim koji bi opet konkursao za osvajanje ABa lige a i mogli bi smo samim igranjem EL privući bolje igrače ovako pitanje je što će biti posle svega ali mislim da bi trener i sportski direktor prvi trebalo da podnesu ostavke a onda da se zahvale polovini igrača koji ne znam za šta su služili čitave sezone.
zna li neko da objasni sta je sofro mlatio na tv- da mozda buducnost moze kroz kvalifikacije do evrolige.
kako se mjenja sistem takmicenja aba lige.interesuje me samo koliko timova ce iduce godine imati pravo nastupa u evroligu kroz rezultate u aba ligi.
Zar nisu ukinuli te kvalifikacije za EL?
Još jedna stvar.
Kad Budućnost dobija, super je.
Kad gubi, svi pljuju.
Tako se ne navija za svoje.