Quote:
Optimizam sa obje strane...
Mornar će u operaciju zvana opstanak krenuti današnjom utakmicom kod kuće sa ekipom Mladosti. Biće to pravi test za izabranike Saše Petrovića, da vide gdje su u ovom trenutku, koliko mogu i da li imaju potencijala da se suprotstave jednom od najkvalitetnijih makar po imenima sastavu u ligi. Igrački kadar dosta je izmijenjen u odnosu na jesen, pa sve pristalice u gradu pod Rumijom sa nestrpljenjem isčekuju duel sa neugodnim rivalom. - Sastav je pretrpio dosta izmjena u odnosu na jesen. Puno je novih igrača, ali smo sve to kroz pripremni period uklopili i sada ostaje da sve to pretočimo na teren. Iskreno se nadam da ćemo od prve utakmice početi kako treba i da ćemo pobjedom nad ,,romantičarima“ krenuti ka sredini tabele - rekao je Zoran Đurašković, nekada najbolji strijelac jugoslovenske lige, a sada pomoćni teren Barana.
Teren najveća enigma...
Fudbaleri Mladosti protiv Mornara pokušaće da pokažu da nijesu slučajno tokom pauze u šampionatu najavljivali velike ambicije. ,,Romantičari“ žele da već na proljećnoj premijeri pokažu da imaju dobar tim, spreman za velika djela, mada će za protivnika imati ekipu, koja se takođe u zimskom prelaznom roku dobro pojačala. - Čeka nas težak posao, jer je Mornar ozbiljna ekipa, u kojoj ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Tu prije svega mislim na Ćulafića, koji je vođa ekipe, kao i Kacić i Vojvodić. Ali, dobro smo trenirali, spremno dočekujemo ovaj meč i vjerujem da ćemo potvrditi da imamo kvaltet - ističe Božo Marković, napadač Mladosti. Nikšićanin, koji je baš iz Mornara stigao na Stari aerodrom, ipak je oprezan pred današnji okršaj. - Najveći problem predstavljaće teren, koji će vjerovatno biti u teškom stanju. Ali, pored svega, najvažnije je da pružimo maksimum, da poslušamo sve savjete trenera, da od starta nametnemo svoj stil igre i da se vratimo kući neporaženi. Imamo problema, jer u timu nema Tomića i Mitrovića, ali i pored toga, nadam se da možemo do povoljnog ishoda - kaže Marković.
Budvani vjeruju u uspješan proljećni start...
Quote:
Bjelopoljci spremni za brejk...
Prvi proljećni test fudbaleri Jedinstva imaće danas na svom terenu i to protiv Mogrena. Bjelopoljci su u pauzi između dvije polusezone, uspjeli da konsoliduju redove, promijenjen je stručni štab, angažovano je nekoliko pojačanja, a nakon kval itetno odrađenih priprema u Antaliji, svi u ovom klubu s nestrpljenjem očekuju proljećnu premijeru. - Dobro smo radili tokom priprema i spremno ulazimo u borbu za bodove.Neće biti lako, ali vjerujem da će se naš trud i ogromno zalaganje isplatiti i da ćemo uspjeti da odradimo ono što je zacrtano- istakao je Bojan Kalezić, vezista Bjelopoljaca. Jedinstvo će baš protiv Mogrena imati priliku da pokaže svoje ,,novo lice“, a upravo bodovi protiv Budvana imali bi višestruku korist za domaći sastav, jer bi eventualnom pobjedom vjerovatno pobjegli iz opasne zone i današnjem rivalu prišli na samo bod zaostatka. -Svjesni smo da je ovo izuzetno važan meč za nas. Nema dodatnog pritiska, već nam je to samo dodatni motiv da protiv Budvana prikažemo što bolju igru i da dođemo do bodova. Jasno je da od starta moramo igrati maksimalno angažovano i borbeno, kako bi došli do cilja -objasnio je novajlija u timu Jedinstva. Interesantno je da će Bojan Kalezić debitovati za ekipu Jedinstva baš protiv nekadašnjeg kluba. -u Mogrenu sam proveo divne trenutke u periodu kada smo se borili za trofeje, ali sada sam u Jedinstvu i jedina želja mi je da se dokažem, protiv bilo koga da igram. Svjestan sam da Mogren i sada ima dobru ekipu, gdje su iskusni Bojić,Vujović, Ivanović i ostali, tako da nas čeka težak posao, jer je to tim koji se nikada lako ne predaje, ali optimista sam- zaključio je Kalezić.
Budvani oprezni...
Mogren je tokom priprema igrao uglavnom dobro, ali rezultat nije dolazio kao nagrada za dobre partije. Međutim, Budvani vjeruju da će u prvenstvu, kada je i najpotrebniji,doći i mnogo povoljniji rezultati, a prvu priliku da vide trenutne mogućnosti ,,žuti“ imaju danas u Bijelom Polju. -Gostujemo ekipi, koja jedobro radila tokom priprema i koja je angažovala provjerenog trenera, a činjenica da su bili u Antaliji, govori da su ozbiljni u namjerama da pobjegnu iz teške situacije. Sa druge strane, mi nijesmo u takvoj poziciji, ali smo takođe dobro trenirali, podizali formu, imali sitnijih problema, koje imamo i sada, ako je rješavamo u hodu - objašnjava trener Mogrena Branislav Milačić, koji je ulogu favorita prepustio domaćinu. - Jedinstvo nas je pobijedilo jesenas u Budvi, a sada su još kvalitetniji, tako da uloga favorita pripada Bjelopoljcima. Nadam se da ću osim na Lončara, moći da računam na sve igrače, tako da ćemo pokušati da ostvarimo što povoljniji ishod - kazao je Milačić.