Kako vuce auto na plin uzbrdo? Npr uz crkvine?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Kako vuce auto na plin uzbrdo? Npr uz crkvine?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vuuuu, vuuuuuu, vuuuuuuuu psccccc
Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Jok, ne mora ako ga vozis na 1k, a benz u okidac :)
Ja sam imao dva automobila na plin sa kojima sam često išao uz Crkvine.
Mercedes 124 200E je osjetno slabije vukao kada troši plin. Inače dosta trom automobil (iz 2 litre izvlačio 115 KS a podosta težak), a sa plinom... laganica. Benzina je trošio od 9 do 15 litara, a plina od 11 do 17.
Alfa Romeo 146 1.4 je imala tzv. sekvent plin, isto je bilo vozim li na plin ili na benzin. Razlika u potrošnji je bila puno manja nego na Mercedesu. Jedina neprijatnost je bila kada je jednog saputnika uhvatio napad panike saznavši da motor sagorijeva plin i krenuo da izlazi iz auta u pokretu.
Vozio sam pa znam
Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
sta si vozio i sta znas?
Valjda auto na plin pa kaze mora da trosi vise... Nebitno.
Ja sam ovih dana obilazio majstore, razgovarao sa svima, dosta se informisao. Da skratim pricu i ne pisem odje svoje licno misljenje o majstorima, kako ja dozivljavam taj "krug" radionica-majstor-oprema-strucnost, 99% idem da ugradim kod Tadica u Nk. Nadam se da necu pogrijesiti u izboru.
pogrijesices poyyy
Cacak
Vozim na plin od 2006.
Do sada sam obrnuo 300.000km kroz CG.
Kada sam ga ugradio bio je 49c a sada je 57c. Smiješno u odnosu na druge sl este goriva.
Poslato sa kompaktne pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Meni se cini da mi auto ide bolje od kad su poskupili gorivo
Nije no više cijeniš to skupo gorivo :D
Ugradio sam plin kod Tadića prije godinu dana, samo mi se jednom upalila "check engine" lampica, koja se nakon nekoliko minuta rada na benzinu sama ugasila...Poslije toga sipao sam plin na PETROL-ovoj pumpi, i nisam imao problema. Auto je prodato, u krugu šire porodice, pa i dalje imam uvid o stanju...ponekad se pali lampica, u zavisnosti od toga gdje se sipa plin.
Ko kaže da nema razlike ne vožnju sa plinom, taj laže, jer se itekako osjeti razlika (barem na ove malolitražne motore ispod 100ks).
Ali poenta u vožnji na plin je ustvari da se uštedi, tako da se lako zanemari ta razlika.
Da li se uštedi, DA, da li se isplati, DA ali samo ako prelaziš preko 15.000km godišnje...ako ne prelaziš, isplatiće ti se tek nakon možda dvije godine.
E sad da me pitaš, da li bi mi preporučio Tadića, preporučio bih ga zbog njegovog ok odnosa i zato što je uvjek bio na raspolaganju kad sam imao nekih dodatnih pitanja. Njegov sistem je dobar, ali je po mom mišljenju skup za ono što nudi, jer se takvi sistemi u Srbiji ugradjuju za 300-330eura, ali opet on ti je tu ukoliko se nešto nedajBože desi. Mada, ukoliko je uradjeno kvalitetno, nema tu šta da se desi. Jednom godišnje da se promijeni filter za plin i to je sve.
Meni je na autu tako uradio da kad sam poveo auto na tehnički nisu provalili da imam plin... E sada, da li je zbog toga što nemaju pojma, ili zato što je sve dobro sakriveno bilo to ti ne bih znao reći.
Moja preporuka ide za Tadića.
razliku osjecas zato sto nije dobro stelovan, a lampicu ti pali bas zbog toga i to ti je dokaz poyyy
Siromasna smjesa pravi vise stete no ustede.
takumi je*e, ne vadi :D :D :D
Znas kako takumi jes lud ali ne skroz [emoji3]. Kad bi vozio benzinca(sto se moze desiti ukoliko naletim na nesto fino) ugradio bi plin kod masse jer ga takumi toliko hvali da ne moze biti problema. A kad bi bilo poveo bi ga kod takumija, dao mu kljuceve i rekao kad popravis vrati [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Taman bi mu procenat od toga mase na nos ispao 🤣