A e jes, zaledila se novska cesta..
da mu nisu pride lupili dva samara i naplatili 500€ kazne ? jel to taj ??
Printable View
zbilja sitnicarimo :D
daj bre, nadji mi LANCE za 235/40 r18 i ja te castim trenerku u Gintas, a ne zimske gume u toj dimenziji.
Sve da imam para (a nemam 250 eura za komad, a 4 mi trebaju) nemaju ih kod nas na lageru :)
a da pitam za polovnjake...glupo je i pitati :)
ako ni u jednoj prodavnici u CG nema zimskih 18ca kako smiju po zakonu da me kazne? :) to je isto kao kad bi te za prvu pomoc kaznjavali a da nema nidje u CG da se kupi, sto treba svi sa ebaya da porucimo jel :)
Kad ne bi bilo lanaca nigdje, meni ne bi pisali kaznu.
Zbilja nemaju :), evo se ne lijenih nego odoh do auta da slikam moje lance...
Vrijeme kupovine je najbitnije...
P.S. 205/40 :P
http://img692.imageshack.us/img692/6...109214325d.jpg
ovi lanci idu na 14/15/16/17 i 18 ? WTF ?
Italija prijatelju :) Evo sma editovao da bude veća slika, i preglednije. Ukrali su mi telefon, ali ako treba slikaću sa aparatom ujutru...
Trile, buraz, kupis najvece i stavis ih u gepek, eto, da te ne bi kaznili...
imam i ja iste ovakve..lampu drzi kastelana pa prodji :)
205/40/18
simpaticna dimenzija gume
Lance r16,17 i 18 tražite tamo gdje se prodaje oprema za kombi i teretni program. ja sam našao lance za 245/70 r16 za džipa u prodavnici kamionskih djelova za 40E. a u kastelanu i ostale je bila glupost tražiti ih jer nema :)
koji kombi koristi 275/40 R18? :)
Neam pojma al je veća šansa da ćeš naći lance koji pokrivaju 16,17 i 18 coli za kombi i teretni program nego 14,15,16,17 i 18 za putnički. Logično?
ada vidjecu da ukradem lance nekome, bez ikakve kutije itd..ka' da ce gledat :D
nece ni ovako ...
30. dec sad krenuo put bd ja i na raskrsnicu ct bd policajac sve redom pita imas li lance i smotaj volan da vidim gume :D
sneg je bio snezana...
Ja sam 31. decembra išao Kotor-Podgorica-Zlatibor i 03. januara nazad... Niko me nije zaustavio ni pitao za gume... Čak ni na granici... Štaviše, ne znam jesam li ijednu patrolu vidio kroz CG... Biće svi policajci pošli kod svojih u Mojkovac :)
eo onaj lipso u vijesti danas prdnjavi nesto o saobracaju. neka neko okaci link ako ima dje sa sajta vijesti, ima podjeshto interesantno :)
U majku im... Prosli put kad su mi pisali staja sam ka budala na onu kisu...
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
I ovi su se vodili nekim takvim tekstom...
http://www.youtube.com/watch?v=WOTXPbcbXiw
Sto bi posle sa ovim ljudima? imam osjecaj da su se pokajali i zato nema snimka dalje :))) A policajac retard... sto nije rekao RUTINSKA KONTROLA. Seljak policajac trebao je fino kulturno... ja znam jednog 30 godina je bio pozornik kroz PG... kako taj brale izmaltretira svakog sa osmjehom i neka to... no mu se ti izvinjavas dok te maltretira.
Glup policajac sto se naglavljuje sa njim da mu da isprave, jedan put ga je trebao pitat hoce ili nece a ako nastavi ovaj sa budalastinama odma hapsenje, ima 100 razloga zbog cega...
Poz, imam jedan problem i to me je danas zadesio. Danas sam morao da izadjem iz kola da bi uzeo neke pakete iz lokala pa sam kola parkirao na sami pocetak setalista, znaci sami pocetak pored ulice. Nisam se zadrzao ni pet minuta, kada sam seo u kola da izadjem iza mene sam odmah ugledao policiju. Naravno pisali su mi krivicnu prijavu koju nisam hteo potpisati. E, nije sad problem u svemu ovom nego je problem sto na onom plavom papiru pise da sam se KRETAO kroz setaliste sto nije tacno. To sam tek video kad sam dosao kuci jer policajci kad pisu oni pisu nogama. Sta da radim po tom pitanju??? Hvala
Pa pisali su mi krivcnu prijavu stvarno ne znam zasto?
Ako si usao na setaliste kriv si, bio to kraj, pocetak ili sredina. Ali mislim da neces krivicno odgovarati vec prekrsajno :)
Jos se cudi... Kad ih vidim da im je muka ostaviti vozilo 10m od radnje, nego na setaliste ulaze. I radnju bih ti zatvorio i vozilo oduzeo.
krivicna prijava? ozbiljna stvar.
nadji dobrog advokata, ali budi spreman da odlezis makar pola godine u istraGU
Ma dajte ne sprdajte se.
Krivicna prijava zato sto je parkirao auto pored setalista?
Vjerovatno se loše izrazio (slovima). Ne može krivična za to.
evo sad tek vidim. član 80 koji govori o upotrebi svijetala noću, na kraju ima alineju o obaveznoj upotrebi oborenih svijetala i po danu.
baš su je lijepo sakrili majku im, umjesto da stoji u član 77 koji kaže da se samo u slučaju smanjene vidljivosti koriste preko dana... mater im oštaplersku
pozdrav ljudi, prelećeh preko nekolko zadnjih strana i ne vidjeh da je neko pitao slicno, ako smaaram oprastajte i posavjetujte..
prije neki dan me u Bd na bulevar zaustavi pUlicija jer sam proso kroz crveno, krenuh da im bjezim ali nisam imao dje, plus sam se vracao sa slave pa i popih solidno,
ali bijase neki fini gospodini te mi pisase samo crveno 50 i pojas (djao ga ponio, 3 put mi ga pisu pi)15 odnosno 65ukupno, pa sad da li to da placam, ne znam sto da cinim? stize li to redovno
oni kazu da ce mi stic 100% ako ne platim u trostrukom iznosu, ja reko a sto ako ne platim idem li u spuz oni vele ne nego drustveni rad, tako neki ku..c palac, veli da radis oko kokosaka ili da okopavas, ali ne za 65e no za 200i kusur, ali meni nije problem sto cu ja radit, no ko ce se vuc po tija sudova zbog 65e.
Po novom, od septembra 2011. sigurno stiže. Bar tako vele.
A i što bi se ciganisao zarad tih 65e? Kad su te već tako ispoštovali...
Zakonom o bezbjednosti saobraćaja zabranjena je upotreba mobilnih telefona tokom vožnje.
Iako Zakon o bezbjednosti saobraćaja zabranjuje upotrebu mobilnih telefona tokom vožnje, viši policijski komesar prve klase Danilo Janjušević kaže da se vozači nerijetko oglušuju o tu zakonsku odredbu.
"Pretežno u gradskoj vožnji gdje su gužve i gdje su vozači u poziciji da vrlo često moraju da preduzmu neke radnje. Sigurno da upotreba mobilnog telefona smeta vozačima i odvlači im jedan dio pažnje“, kazao je za radio Antenu M Janjušević.
On upozorava na ono što se često zaboravlja: i najmanja nepažnja u saobraćaju može nekoga da košta života.
"Detinitivno jedan značajan broj udesa prouzrokovan je korišćenjem telefona, što gubitkom prilikom vožnje, što u pokušaju da se dođe do njega i tome slično“, istakao je on.
Janjušević vjeruje da će novi Zakon o bezbjednosti saobraćaja, kojim su predviđene veće kazne za vozače koji telefoniraju, doprinijeti da značajan broj njih zaboravi lošu naviku – istovremeno korišćenje volana i telefona.
"Predviđeno je da kazna bude od 60 do 150 eura, dok je prema sadašnjem Zakonu ta kazna 20 eura“, naglasio je Janjušević.
Broj saobraćanjih nezgoda, smatra Janjušević, bio bi znatno manji kada bi vozači u Crnoj Gori koristili više tzv. „hends fri uređaje”, kojima se može telefonirati bez upotrebe ruku.
Novi Zakon o bezbjednosti saobraćaja trebalo bi da stupi na snagu u junu.
Tim dokumentom predviđena je i kazna za razgovor sa suvozačem - 80 do 200 eura.
najbolje bi bilo da batalimo svi kola da vozimo :) tacno ce nas nacerat na to..ne znam je li ko procitao zakon koji stupa na snagu da ce kazne za fizicka lica biti od 20 do 10 000 e..da da sa 4 nule :))