Ja samo da pohvalim aviodizel, auto manje trosi, posebno gradske voznje
Printable View
Ja samo da pohvalim aviodizel, auto manje trosi, posebno gradske voznje
PG-NK i PG-NK-PG, oba sa klimom
Attachment 87744Attachment 87745
Đe si ovo vozio magistralom 32km/h :D
Jesi li ga puštio na ler kod DG pa usporio na kružni :D
stvarno nemam namjeru da se prepucavam sa vama ođe kad brojke sve govore, podijeli kilometražu sa satima pa ćeš viđet da je prosječna brzina 55 km/h, ovo je sa vožnjom kroz gradove, a taj mjerač prosječne izgleda ne radi, nego se uskladi tek kad pređeš 1000 km.
ovo je prosječna potrošnja, drugi je problem što vi vozite pasate, pa mislite da postoji samo trenutna
Ja ne vozim pasat :)
Pa jesi li preša 110km ukupno?
To baš i nije puno gradske vožnje pošto je taman nešto oko 50 od semafora cetinjskih do onih na ulaz nk :)
Passat ima trenutnu i dvije prosjecne.
This is the spirit:
http://img577.imageshack.us/img577/8103/captureldh.jpg
Appelle, beat this if you can.
iskreno, mislim da nemas sanse da napravis 5.2 litra na 100 km do NK sa upaljenom klimom, to dodje nekih 7 eura na 100 km, znaci ne u povratku, nego samo do NK, tj. samo uzbrdo.
Naravno da ne mogu, ali 5.2 na cruise 70 na sat, cetvorica unutra.
Ispičao bih vam jednu priču...
Pred kapijom raja našli su se: Njemac, Italijan i Crnogorac.
-Sveti Petar, redom:
-Njemac, od čega si preminuo? -Uzeh M6 najnoviji, pođoh na drift stazu, ugasih DSC, đeljah ga propisno i explodira guma, prešegah auto po sredini i eto me ovdje.
-Italijan, a ti? -Uzeh Ferrari F430, izadjoh na autostradu, i izgubih kontrolu na 314km/h i eto me ovdje.
-A ti Crnogorac? -Ja uzeh Audi A8 4.2 Quattro ka moj prvi komšija
-Pa dobro, od čega si umro? -AAAA! JA OD GLADI!
http://www.golpg.eu/
Cijene plina u Bosnu i u ostale zemlje okoline. Hrvatska ga je digla skoro na našu cijenu. Izgleda da je u pitanju samo Inin monopol.
Edit: Sad tek vidim da lista fino kasni vremenski ;). Moja greška.
http://www.fuel-prices-europe.info/index.php?sort=7
Ova je validnija,i opet je velika razlika u Bosnu i Srbiju i kod nas i Hrvata
Meni je tata bio za Sarajevo i pohvalio se kako je ovo gorivo novo dobro i da mu je manje trosio.
Jedva čekam prvo auto na struju da ovo moje bacim u moraču.
vidjoh prije dva dana da je na vuk petrol plin 76centi...ima li ko iskustva kkav je taj plin pa je 4 centa jeftini no svudje :)
Ma samo sipas morsku vodu i ne mislis...
Blago vama u pamet...
Cijena nafte pada, da ako i mi osjetimo drasticno pojeftinjenje...
Inače ovo radi.
cudime da nije skuplje..neki ce kastig ..
http://cafemontenegro.com/index.php?group=25&news=247099
Radujem se ko malo dijete
I ja se obradovah malo. :afro:
Do sljedeceh 15 dana..
Lopovi...
Cini mi se da sam nedje procitao da je barel pao ispod 100$. Ne bi trebalo da je litar preko jednog eura. Dok je ovaca bice i runa...
mislim da su permutovali termine "poskupljenje" i "pojeftinjenje"
sad ce da spushte da se narod raduje malo i onda ce da poskupi 10 cenata :D
Neđe sam preletio okom bilbord sa nekim novim gorivima sa INA pumpe u Tivtu. Zna li neko o čemu se radi?
Zar nije bio bmb 95 1.43...kako je jeftiniji 5centi a bice 1.44???
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Nafta ostaje ista? Pi, lopovi.
Pa kolko vremena je tako.nemoguce da nisam yolko dugo sipao.a sjecam se na 1.43 ka zadnja :)
onda mjesec dana nisi sipao :)
Xaxaxaxa ili to ili mi malo trosi motor :)
Ili ga voziš kao baba. I to samo do trafike i nazad - vikendima :mrgreen:
Sent from my potato using originalniNemačkiVeSecko
mater im ebem, kad nafta poskupi odma dizu a sad malo spustili bezolovni al dizel nsita!! Sram ih bilo a onda ce za 14 dana da poskupe 20 centi sve...
A ovo sda se zbog ugradnje generatora za izvlacenje vodonika iz H2O, da se ide u zatvor.. sve je to Oil Lobby koji ne voli, ne zeli i nije mu ukorist da sam preradjujes gorivo i vozis jeftino... to je valjda svima jasno. Da napravim da mogu na vazduh da vozim, tamo bi me u zatvor strpali, jer ne placam harac drzavi a ne sto "krsim zakon"!!
Danas je bila emisija na TV o ugradnji i kazu da kosta oko 200e u Srbiji, da stedi gorivo kod ditzela cak do 30 posto, cuva motor jer je vodonik cist gast i naravno i ovi iz GO GREEN bi se zalozili za to s obzirom na cistocu.. e samo se DRZAVE (citaj lobiji) ne slazu sa time i donose zakone!!