Gubimo 2:0 prvi gol klasicni ofsajd, a najbolji igrac Engleza u prvom poluvremenu je golman.
Printable View
Gubimo 2:0 prvi gol klasicni ofsajd, a najbolji igrac Engleza u prvom poluvremenu je golman.
Dosta dobro igaraju nashi naprijed ali zato odbrana kiksa i previshe... Englezima svaka kontra i polu-kontra prodje... Valjda ce ovaj Jovetic da se razigra :)
:wink:
Kakav kontrast u timu....Napad funkcionise odlicno, dok goru odbranu nisam vidio...
I jedna velika zamjerka...Goru realizaciju prenosa nisam vidio, mislim da bi 3x ovo bolje izgledalo da je ovo realizovao Atlas... npr onaj potez kad je Vukcevic bacio na travu onu dvojicu nisu uopste prikazivali..A prikazuju npr neke pokusaje Engleza pf...I kamere pokrivaju dva ugla od kojih je ovaj drugi potpuno beskoristan...Pff
Sve u svemu odlicna igra nasih u napadu, i samo da se odbrana sabere i rezultat s ovakvom igrom ne moze izostati!
evo me sad sa utakmice - prvi utisci, odbrana uzas, fizicki inferiorni, derbyshire izludio odbranu stalnim presingom, a agbonlahor driblinzima... simon uzsno sebican, jovetic nekonkretan, a opet stvorili su dosta sansi. englezi odusevili zalaganjem, borbenoscu, pa samo zamislite agbonlahor koji je rasturio chelsea u nedjelju, i nalazi motiv da u 90om minutu u podgorici gine, trci ko lud, dribla...
navijanje - na sjeveru dje sam ja bio prilicno anemicno mada su se trudili, i presimpaticna ekipa na jugu sa primorja:) posjeta - veliki kiks.
odbrana je bila katastrofalna,blago rečeno.jako,jako loše
problem je u tome što svi oni koji znaju da igraju,idu u srednji red,kao što je slučaj sa Faticem i Zveroticem.A odbrana na čelu sa Rajovicem i Kaludjerovicem je mnogo spora i staticna(onaj Vujadinovic je jos gori).Od sad mora da na mjestima stopera igraju Fatic + Rajovic/Kaludjerovic(kad boljih nemamo).Po bokovima Zverotic i Lakicevic,koji je trenutno povrijedjen.Takva odbrana bi vec licila na nesto.
Danas je Vukcevic bio dobar,mada je previse solirao.dobar takodje i Cetkovic,mada mu fali malo hrabrosti da ulazi jace u duele.Stjepanovic je morao da preuzima mnogo vise odgovornosti,kao da se krio po terenu.Jovetica su Englezi dobro snimili,pa su ga zato danas markirali i on nije mogao da se istakne u takvoj igri.Fatic solidan,mada mora i moze mnogo bolje.imao je nekih grdnih gresaka.Zverotic dobar,borio se kao lav.Odbrana je bila losa komplet na celu sa stoperima.
Po meni,kao sto sam vec bio rekao,najveci problem je trener.uporedite takticku igru Engleza,njihova ubacivanja(kako je i pao drugi gol),dupli pasovi,centarsutevi ...odrzali su cas timske igre nasima...centarsutevi nasih igraca nisu nikoga pogadjali,a napad se svodio na soliranja pojedinaca,koji bi se zavrsio losim sutevima sa 20-ak metara...imamo individualni kvalitet,ali fali pravi znalac na klupi koji bi sve to ukomponavao u jedno kompaktnu cjelinu.Ja sam ubijedjen da Vlaisavljevic nije covjek za to
Vlaisavljevic je definitivno jedan od krivaca, mada i odbrana veze nije imala...Vazda su Englezi pravili visak, a pred kraj ne znam ko je bio u pitanju na blic sam vidio, al igrac sa brojem 5 qq izradi ga onaj na najgoru mogucu foru...
Odbrana nikakva, a i ne moze biti bolje kad na svakoj utakmici izvodi drugaciju postavu pozadi. Da nije bilo Janjusevica popili bi jos golova. Sredina i napad su nesto pokusavali, mada nista konkretno nisu napravili. Englezi rijesili utakmicu za 10 minuta i rutinski posle odradili posao. Fizicki mnogo jaci i spremniji sto se itekako vidjelo u duel igri.
I dako veliki Dejo ukapira da nismo Monako i spusti cijene ulaznica, makar kad igra mlada selekcija da se napuni stadion.
Ahm, evo i moje analize.
Stvar Prva: fizicka sprema, i generalne fizicke predispozicije - tu smo izgubili bar 60% utakmice, i sto je najgore, to je vrlo tesko "ispraviti". Znamo kakav se tempo forsira u Premijer Ligi, i trebalo bi biti jasno da neko ko je od prvih fudbalskih koraka do juce igrao utakmice protiv Koma, Decica, Mogrena i bilo koje domace ekipe ne moze pratiti taj tempo. To se na kraju krajeva vidjelo i pred kraj utakmice, kada su nasi od umora bili skoro bez glave, a Englezi krenuli u koancni presing (vidjelo se koliko je energije ostalo Agbonlahoru na samom kraju). Razlika na fizickom planu je ogromna, ali ogromna.
Stvar Druga: Takticka uigranost je nesto sa cime ce nase reprezentacije i klubovi kuburiti jos dugo, dugo vremena u medjunarodnim okrsajima. To se uglavnom odrazava u fazi odbrane (mada cesto i na sredini, kao i u samoj zavrsnici napada). Svaka utakmica koju smo odigrali, kako seniorska tako i mlada reprezentacija, zavisila je od inspiracije i intuicije igraca - ali oni u sustini i dalje nemaju pojma sta rade na terenu i gdje treba da budu u kom trenutku, vec prilaze i krecu se kako im padne na pamet. Sto sa Englezima ocigledno nije bio slucaj.
Sto se igraca pojedinacno tice, u odbrani je Rajovic bio sasvim solidan, Igumanovic je pokazao da moze, a za ovu ostalu dvojicu (Kaludjerovic, Bozovic) - samo neka su zdravo. Od Janjusevica smo vidjeli sasvim dovoljno.
Na sredini Zverotic je bio solidan, Fatic dobar-greska-dobar-greska, Cetkovic i Stjepanovic su uspjeli pobjeci samo par puta. Simon nevjerovatno pun energije, koju u zavrsnici kao i uvijek ne koristi zbog nedostatka hladnokrvnosti - ozbiljna mana koju je kod njega izlgeda tesko ispraviti. Jovetic bez obzira na sve svoje kvalitete nije imao apsolutno nikakve sanse nocas, nisam siguran da bih ga ja licno i stavio u prvu postavu. Svaka cast njemu, ali sedamnaestogodisnjak koji igra u relativno slaboj ligi da bude kljucna figura u napadu protiv ovakve ekipe - neizvodljivo, bez obzira na talenat.
Na samom kraju, uvijek sam mislio da Bogdan Milic ima mnogo vise mozga nego sto izgleda, krece se solidno za svoje predispozicije i zna sta radi. Trebao bi dobijati puno vise sanse i u klubu i u reprezentaciji. Napadaci njegovog tipa mogu biti neprocjenjivo korisni ako se ispravno upotrebljavaju.
Katatrofalni Dusko Vlaisavljevic je dokazao da mu je mjesto ipak u Bratstvu ili tako nesto!Englezi nista posebno a to sto je uvjek bilo 4,5 napadaca na nasih 3 odbrambena ipak treba pitat posranog selektora a ne one momke koji su ispadali cijelo poluvrijeme i po zbog "taktike" podobnog trenera i nista vise ne treba spomenut u vezi njegovog "znanja"!!Zamisli ti tog "majstora" koji je poslije 3 osvojena boda krenuo na Englesku sa 500 spiceva...kakav glupan!!Takav fudbal ne prolazi ni u EL EJ Galaksi!!
Stvarno Vlaisavljevic bi treba polako prepustit nekom drugom klupu...Po mom misljenju trebao je odma da proba Dejan Vukićević
Vukicevic je klupski trener koji razvija igrace i gradi tim kroz duzi vremenski period, na osnovu cega (pored "ostalog") je Zeta i postigla dosadasnje uspjehe.
Ne bih rekao da je dovoljno dobar takticar i da moze da uigra ekipu sklepanu od igraca skupljenih sa svih strana u kratkom vremenskom periodu.
Vlaisavljevic je naravno katastrofalan, ali sam siguran da Vukicevic ne bi bio mnogo bolji u njegovoj ulozi. Ono sto je neophodno za reprezentativnog trenera je autoritet i takticka potkovanost.
Loše, mnogo loše sinoć! Pogubili se momci u onakvoj formaciji. Imamo odliče ofanzivce, ali problem je što svi imaju iste karakteristike (Jovetić, Stjepanović, Ćetković, Vukčević) gdje nema klasičnog špica i nikakvu odbranu!
Selektor (ako se to uopšte može reći za Vlaisavljevića!) u nedostatku štopera stavlja Fatića u vezni red, a poslije na beka! Najgori je bio na teren poslije one nesreće od Kaluđerovića, a momak igra štopera u Interu...Tako da su Englezi rutinski odradili posao...
Slavko Vlahović bi bio idealno rešenje za selektora, ali...
Dusko Vujosevic za trenera :mrgreen: Salim se, treba im neko jache ime, neko od koga ce da drhte kad vikne ;)
Vjeruj mi da bi od ovoga drhtali! Ako ga što krasi to je strogoća ili strogost kako li već :) ko ne sluša ključem po glavi :mrgreen: trenirao me pa znam, kod njega je ka u vojsku, samo rad, red i disciplina...Pa već godinama je najbolji stručnjak u radu sa mlađim kategorijama u Crnoj Gori pa i Srbiji, istina još mlađih uzrasta od ovog, ali sam siguran da bi ih odlično sklopio i napravio pravu ekipu...
E da, kad smo kod prvog tima, čitam juče kao Burzanović će kasniti i pridružiti se saigračima u subotu popodne ili nedelju ujutro na treningu, kao Kosanović ga je zadržao na neke mini pripreme đe je prisustvo obavezno, a vidim ga sinoć lagano izlazi iz kola ispred stadiona...Vazda li će bit taj mali šminka što je to!
A Pura klikera sam vidio u smrdeljavi riter u srijedu veče pije li pije, a konobari muzu li ga za pare muzu :D what a plonker! :mrgreen:
Ako nam Drinčić i Peković ne donesu nešto novo na sredini terena, bojim se da će i Šveđani nas da izmuzu fino :cool:
A možda Brano Milačić :D
Ja mislim da se nismo obrukali...ipak je to England:cool:
Idemo dalje...:yipiiii:
a kako nismo,ne sprdaj se,zahvaljujuci nasem "pametnom" selektoru,koji ne umije o sebi da vodi racuna,a kamoli o reprezentaciji.
Zamislite nama je selektor mlade reprezentacije covjek koji je bio odbrambeni igrac u Buducnosti cio zivot i to los:)
Sinoc je demonstrirao kako se igra odbrana na njegov nacin:blah:
Dovoljno je bilo vidjet njegov interviju dan prije meca....
Treci smo u grupi trenutno. :)
bojim se samo da ne ostanemo tu:)
englezi nista posebno? au...
pogresna postavka igraca u prvom poluvremenu ide na dusu vlaisavljevicu ali nije samo njegova krivica, igraci su se jednostavno uplasili... posle 2-0 tesko je vratiti se u mec i nekoj iskusnoj ekipi a ne mladoj reprezentaciji CG...
licno me je razocarao fatic, igrao je lijevog beka u 2-om poluvremenu a nije se vracao u odbranu , vise situacija bio je previse sebican (prodor po lijevoj strani i neki "driblinzi a imao je jovetica na 16...)... vukcevic je bio dobar samo u 1-om poluvremenu, od 60-og min je poceo da siri ruke, da se zali na povredu i onda je krenuo u njegovo klasicne "na silu" prodore... razlika izmedju napada i odbrane - dvije razlicite reprezentacije...
nijesam ocekivao pobjedu CG, i da su izgubili 5-0 utisak bi ostao koliko toliko pozitivan, ipak ova rep Engleske je igrala skoro evropsko prvenstvo u ovom sastavu za razliku od Cg koja ima talentovan ali neuigran tim :)
Kakvu je svrhu imalo uvodjenje Bogdana Milica u igru pocetkom II poluvremena?? Onaj 'igrac' nema pojma i stvarno ne znam otkud on u reprezentaciji...
Ne znam sto ocekujete od odbrane u kojoj igra Rajovic momak koji ne zasluzuje u 18 da bude u Buducnost.
Drasko Bozovic je igrao beka protiv slovenije i mnogo lose odigrao na toj poziciji i ovaj ga je ponovo stavio na istu poziciju.
Nismo toliko lose odigrali samo da imamo bolju odbranu mogli bi sa svakim da igramo ravnopravno.
Najvece razocarenje posjeta, ubijedjen sam da bi makar na zapad bilo vise ljudi da gospoda iz opstine ne dijele karte, ja licno znam ljude koji su dobili karte a nisu ni posli.
HART IS GAY!:D
izdvajam trenera engleza, procitao sam njegove izjave poslije meca, zaista se vidi da je gospodin;)
iskreno se nadam da su nasi naucili nesto iz ove utakmice..
izdvajam jovetica i janjusevica..:)
Fudbaleri Crne Gore porazeni su od Engleske rezultatom 3-0...
Bio sam na utakmici, navijao za Crnu Goru.. medjutim, kako stvari stoje, ni 50 000 000 navijaca ne bi pomoglo onim fudbalerima da naprave nesto sinoc.. Znao sam da su Englezi mocna reprezentacija, i da bi sve osim njihove pobjede bilo iznenadjenje, ali ipak nisam gubio nadu.. makar u remi (ni nakon 2-0)
Odlicno je odigrao Simon Vukcevic, koji je po meni (uz Stjepanovica) jedini vrijedan pomena na jucerasnjoj utakmici.. Solidan je bio i golman Janjusevic, iako rezultat ne govori tako... jednostavno je covjek zbog suplje odbrane primio 3 gola..
Naivna i mlada selekcija.. Jovetic nije pokazao prakticno nista, a mislilo se da ce odigrati na najvisocijem nivou (jer, kome treba veci motiv od Engleske reprezentacije?) izgledalo je kao da je na terenu "cisto da ispostuje", a mislima vec negdje u Beogradu...
Katastrofalna partija Fatica.. sta je Inter vidio u njemu, ja pojma nemam.. ono je sve bez fudbaler..
Ono sto posebno raduje je da nije zabiljezen ni jedan rasisticki ispad od strane navijaca na sinocnjem mecu, tako da eventualnih kazni od UEFE nece biti (makar sto se tice ovog meca)
Stjuart Pirs (selektor Engleske) je izjavio da nije bilo nikakvih rasistickih ispada, odgovarajuci na provokativno pitanje novinara Daily Mirror-a...
Navijanje je bilo korektno, najvise sa sjevera.. jedino je jug ispostovao navijanje onda kada je trebalo.. Zapad i istok necu pominjati.. na zapadu je navijalo 10, a na istoku 5 momaka...
I tako...
DIDI, odlican transparent :p i obrij se:)
Ako nisi primijetio, 2 gola smo primili u prva 2 minuta, a onda imali potpunu terensku inicijativu. Odakle je islo najvise napada? Sa desne strane, preko Simona Vukcevica.. Svakako da Jovetic nije igrac koji bi mogao da nadvisi englesku odbranu i zahvati glavom neki centarsut, tako da je vjerovatno to razlog uvodjenja Milica, koji je inace kretencina, tu se slazemo...
Mislio sam na OVU utakmicu naravno jer su nasi napadaci prolazili kroz njih kao kroz sir a pogresna postavka moze da ide JEDINO selektoru na dusu narocito za tim koji NIJE uigran!Mislim da smo izuzetno kvalitetni ali neuigrani i da naravno treba dosta vremena da se nasi uigraju ali sa drugim trenerom!
Neko se pita zasto stadion nije bio pun..odgovor potraziti u tome ko DOBIJA karte i zasto, zatim u marketingu koji je ocajan i uopste u "radu" FSCG za koji mislim da nema nikakvu viziju kao i svi u nasem fudbalu!
ne može se više sa trenerom koji 3 padeža vrti na RANDOM.
Imamo dosta jako dobrih individualaca koje je tesko uklopiti u kolektivnu igru a to su Englezi umjeli i uigrali ekipu. Ova ekipa je kratko zajedno na nekim pripremama i iz svake utakmice izvlace pouke koje se uglavnom uoce na pripremama. Napadate Bogdana Milica, a uglavnom se igradalo kroz zgusnutu sredinu terena i prvi centarsut sa krila imao je sansu da postigne gol. Po meni Jovetic je bio dosta slab, Fatic pomalo nepotrebno solirao, sredina terena preskakana dugim loptima umjesto kratki pasovi jer sa toliko zaista dobrih tehnicara napravilo bi se vise opasnih akcija. Sto je pored dosta smusene odbrane bilo lose je slabo vracanje nazad i skoro svaka kontra Englezi brzim akcijama lako naprave "visak" i njihov napadac ostane bez pokrivanja. U revansu ce oni napadati, a mi igrati kao oni u Podgorici i naravno pobijediti.
Ljudi, nije ovdje rijec o tome kako Bogdan Milic nije imao prostora i sl. glupostima, niti o tome kako je falio visok covjek u napadu... Pa, ljudi moji, gledam Buducnost iz nedjelje u nedjelju, taj momak pojma nema! Ne znam kako Vlaisavljevic moze pozvati nekoga takvog u reprezentaciju!
Sinoc nije imao blage veze, nista nije uradio, potpuno je beskoristan i vjerujem da u skorije vrijeme nece biti pozivan za U-21...
E svasta... Danas je odigrano jos desetak utakmica kvalifikacija za Euro U-21 i veliko iznenadjenje napravila je Albanija, koja je dobila Hrvatsku - 1:0... Podsjecanja radi, mi smo tu Albaniju u maju lagano pobijedili u Skadru...
dobili kad su se momci skupili, pošli lijepo neuigrani i macnuli tu , kakvu takvu albaniju.
u međuvremenu imali su par skupljanja i "upoznavanja" sa taktikom i zamislima vrlog selektora, i prilično se unazadili.
onaj "stručnjak" ima sve predispozicije da UPROPASTI jednu odličnu generaciju, sa par EXTRA talentovanih pojedinaca, i na dobrom je putu da to uradi.
još ranije kad sam vidio da je on izabran za selektora, pomislio sam "okle ovaj muto? " al reko, ajd, ne znam, nisam upućen, nešto sam propuštio, možda on stvarno nešto zna? pffff
kanta totalna
Portugalska drzavna televizija prenosi mlade portugal-montenegro kao i portugal-serbia (A selekcije)
Ko ima satelit moze da gleda...
Jos jedan glas da Bogdan Milic treba da leti iz reprezentacije...A Vlaisavljevic da imalo obraza ima da bi ostavku....Mislite da ga kritikujemo samo mi odje na forum? Ja mislim puca mu sa svake strane...
Evo u Vijesti fin text za pozicije igraca u klubovima i reprezentaciji.
Kako nije bilo?
ja sam svo vrijeme vikao CRNJE NA VRBE a srećom mi je murija na ulazu oduzela kilo banana.
Mislim da je ono smeće od engleskog selektora nas namjerno provociralo tako što je cijelo vrijeme zagrijavao neke kafene koji su trčali pored aut linije i cerili se publici.