Jel to 3 centa realne struje, ili sa blazarinom i ostalim otimacinama? :-D
Samo sto jos ne kazu kad odete u krevet, samo na sklopku sve utulite i mirni ste.
Printable View
Pa s' obzirom da placas 3x u odnosu na utrosenu struju, nije 3 centa vec 9 centi. Opet sasvim neznacajno za takvu objavu svim gradjanima i korisnicima struje u CG.
A taman im je to savjet izmedju radova - kako bi smanjili paprene racune, kad god ne koristite neki uredjaj, iskljucite ga iz struje. Mozda ce racun bit' manji za 1e na kraju mjeseca.
To je odradjeno kad je privatizovana EPCG, da ne bi I mrezu svu sa instalacijama I kablovima dali investitoru, kao sto su uradili nevidjenu glupost sa Telekomom, pa su stoga razdvojili firme prije privatizacije.
Ali PDV na gubitke je stvarno sprdacina opsta.
Ja inace nemam visoke racune za struju. Cak mi je klima u sobi bila 24/7 u januaru ukljucena zbog bebe. Racun cini mi se da je bio oko 130€. Stvarno je zgrada izolovana maksimalno, demit, trostruko staklo na stolariji, ali mislim da je odlucujuci faktor inverterski split sistem sa 4 unutrasnje I 1 spoljasnjom i centralni bojler za cijeli stan, a koji je na eco mode non stop.
Dok sam zivio u kuci instalirao sam centralno grijanje na drva sa kaminom I prikopopcao bojler na to da pomaze grijanju. Stvarno jeste bio merak I racuni za struju zimi od svega 30-40 eura ali makar 500€ je islo za drva, tako da racunam da mi je ovo sad cak I isplativije, plus sto nemam kutaru oko nalaganja I ostalih gluposti oko drva.
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
https://www.cdm.me/ekonomija/prelevi...socijalni-mir/
Diži gomna onda.Quote:
Najava Elektroprivrede (EPCG) o povećanju cijene struje u sklopu tarifa za električnu energiju je i legalna i legitimna. Da li se tržišni princip određivanja cijena energije nekom sviđa ili ne, to je drugo pitanje, kazao je u intervjuu Vikend novinama predsjednik Odbora Regulatorne agencije za energetiku (RAE) Branislav Prelević, ističući da se električnom energijom više ne može kupovati socijalni mir.
Nidje pomena o PDV-u na gubitke i sve ostale izmisljene harace...
Ovakve debile bih izveo u jednu emisiju da ih bilo ko ugasi na brzinu i da se pokriju usima do daljnjeg.
Jezera su dobro potrošili zarad izvoza zimus, očekivati je da ljetos kukaju kako nema okle da se proizvodi i kako se uvozi skupa pa treba podići opet cijenu ili neki novi namet na račune ukalkulisati.
Mi provukli kabal ispod mora da bi izvozili struju,sad ce bit da treba da je uvozimo od njih :D
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Da mi izvozimo struju italijanima. A nemamo je za sebe.
Velike legende
Sent from my iPhone using Tapatalk
Fino su oni to smislili da se namlate para. Mi uvozimo jeftiniju (baznu) struju a izvozimo onu koja se koristi za pikove potrosnje koja je skuplja(iz akumulacionih HE).
Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока
48.33 pada lagano
Evo meni... Manje nego prošle godine. Ugasio sam protočni bojler [emoji6]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7d2bea29d9.jpg
Meni 90 o dace ugrijat vise :)
Jan 110
Feb 63
Mar 48
Ja ako isključim protočni bojler otići ću u minus,odnosno,doplaćivaće mi EPCG.
PS Koja je svrha isključivanja protočnog bojlera ako si ga koristio prije?
Sent from my room
Mart 13€ manje neg februar, 53€...
Sent from Tapatalk
Meni januar 110, februar 87, mart 75.
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
Zasto meni nema jos uvijek?
To ne dolaze informacije svima istovremeno?
Do sad sam cekao mail koji mi obicno stigne 8. ali evo sad udjoh da vidim dan prije ali nema nista jos uvijek za mart...
Nema ni meni. A pretežno stiže 8og ili 9og
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Kad se ulogujete kliknite na Pregled rachuna,mora vam prikazati i mart.
Steka mart i na info preko poruka.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znam ja da pogledam ali nema... kad nema nema. :)
https://i.ibb.co/mtdM372/racun.jpg
Kad se otvori PDF, prazan je... blank.
Ni kod mene, ne pomaze voda majko... Marta nidje...
Nema ljudi.Sto vam je. Jos je vikend.
Pon-utorak ce bit..
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk