Odličan potez.
U Crnoj Gori treba staviti Pitera Manka za ministra finansija.
Ne šalim se.
Printable View
Evo vam buducnost Crne Gore .. 2013 godina i dalje problemi sa osnovnim elementom za zivot... a ne sto drugo :
http://www.radiojadran.com/home/3130...agistrale.html
Pola HN nema vode skoro citav dan, urpkost ovim paklenim vrucincinama. Rtv Vijesti ignorisu da objave bilo kakvu informaciju vezano za ovaj problem, jer se nema materijala za pljuvanje po DPS-u, vec upravo dokaz koliko kvalitetno funkcionise jedan uspjesan opozicioni grad i koliko spremno docekuje ljetnju sezonu. O tome se cuti u Crnoj Gori!
Predstavnik HGL-a, Štefan Valter rekao je agenciji Mina-business da se investicije odnose na modernizaciju opreme, glinicu i fabrike prerade, eletkrolizu, boksit.
"U periodu do 2016. godine u Kombinatu i Rudnicima boksita bi upošljavali preko 1,9 hiljada radnika, a KAP smo spremni da preuzmemo u ovom momentu sa 580 zaposlenih", naveo je Valter.
Uslov za to je da im Vlada Crne Gore obezbijedi adaptiranu cijenu struje u narednom petogodišnjem periodu, do obezbjeđenja sopstvenog izvora.
Valter je dodao da njihova ponuda još nije konačna.
“Kada sagledamo mogućnosti po pitanju dugoročnog izvora električne energije, dostavićemo kompletiranu ponudu Privrednom sudu i Vladi Crne Gore”, rekao je Valter.
http://www.cdm.me/ekonomija/njemci-s...0-miliona-eura
Bastadur privodi jos jedan posa' kraju. Majka nije radjala ovakvoga. Samo jos malo da se izdrzi dok ovi njemci dodju.
trenutno bi oni bili najbolje rjesenje, ali nisam siguran da su spremni na "podmazivanje" jos pogotovo sto znaju kako im je prosao t-com pred americkim sudom...
Da samo hoće Nijemci ući.....to bi bilo mnogo važno, gledano sa svih akcenata. Tu ponudu zaista ne bi trebalo ispustiti, i nije mi jasan tvoj ton Mojsije.
Zar nije dobro što se interesuju pod FER USLOVIMA da udju u ipak prslu fabriku, iako sa vrlo perspektivnim proizvodom?
Pozdrav,
Kako su se navadili strateski investitori da im ova sirotinja placa struju, radije neka ga ugase.
tachno ne znam da li da ovaj link postavim na pdf dje su lijepe novinske vijesti :)
http://www.vijesti.me/vijesti/kusova...-clanak-141937
Interesantan navod necega sto se zovu novine
Zbilja kako ostadose nijemi sudovi kad je Babo najavio da ce koliko je sutra tuziti pa slucajno zaboravio :D Ne prećutase sudovi već istrazni organi sve one dokaze oko malverzacija sa akcijama, pa oko kredita, pa o privatizaciji Monitora i Vijesti, a o voznji u gepeku, moralnim obracunom sa Ćanom, one silne tuzbe Mugija.... se i tako i tako zaboravilo. Svakako ce im laknuti ako Kusovac podnese ostavku no ce tek frka biti kad se njihov pulen oglasi pa Ratko okrene priceu po sudova, a toga će tek da bude.Quote:
Na njegovo ponašanje nijemi su ostali pravosudni organi, i Vlada kao većinski vlasnik lista.
Trebali bi ga zaposliti u Vijesti. :)
Dva kapitalna projekta, koja 100% opredjeljuju budućnost CG ka Monaku na Jadranu, teritorijalno su vezana za Opštinu Ulcinj-to su:
1)Eksploatacija nafte i gasa u MNE, na kojima će da učestvuju NAJAČE KOMPANIJE NA SVIJETU, TAKOREĆI (od ExonMobile do Gasprom, Edisona itd, itd) I TO DIREKTNO (dakle ne preko kompanija-kćerki sa zloglasnih Djevičanskih ostrva), I SA MOGUĆNOŠĆU SARADNJE PORESKIH ORGANA MNE I ZEMLJE ODAKLE JE KOMPANIJA
http://www.rtcg.me/vijesti/ekonomija...-britanci.html
2)Optimalna eksploatacija "Velike plaže"
Copy-paste dijela intervjua direktora predueća koje je vlasnik i ovlašćeni korisnik -(Mikana Zeca,dir."Ulcinjske rivijere" )-datog "Pobjedi":
ZEC: Najveći problem je tu što smo jedini ostali sa tzv. dvojnim vlasništvom. Zemlja je državna, a objekti su vlasništvo ,,Ulcinjske rivijere“. Dva tendera nijesu uspjela upravo zato što čim investitori dođu i vide tu dvostruku svojinu, nemaju čist papir, nemaju imovinsku sigurnost, odmah odustanu.
POBJEDA: Znači, bilo je zainteresovanih…
ZEC: Pa, ovo je raj božji, čudo zemaljsko, uložili bi stotine miliona, ali kad vide vlasničku strukturu povuku se.
POBJEDA: Kako to riješiti?
ZEC: Sad bi to trebalo da ide na Savjet za privatizaciju. Predlog je da se uknjiži sve kao državno vlasništvo ili sve kao vlasništvo ,,Ulcinjske rivijere“. Mislim da je ova druga varijanta bolja..
Inače problemi sa "Velikom plažom" su mi postali jasni tek posle ovog pojašnjenja Mikana Zeca, jer znam kako strani investitori reaguju kad im se MA I POMENU (IMALO) PROBLEMATIČNI SVOJINSKI ODNOSI...BUKVALNO NEĆE DA RAZMIŠLJAJU...MA NI DA ČUJU DO KRAJA PRIČU....NIJE ČIST SVOJINSKI LIST-PREKIDAJU PREGOVORE I ZDRAVO!
U tom smislu predlog Zeca je odličan-neka preduzeće bude 100% vlasnik, ili država 100% vlasnik (uz medjusobni ugovor kojim bi se regulisali medjusobi odnosi, a koji ne bi imao nikakve veze sa potencijalnim zakupcem)...a ako sam dobro razumeo-u slučaju čistih vlasničnih odnosa lako bi našli vrhunskog investitora za "Veliku plažu"
Zbog svega toga iz srca bi preporučio da Država malo bolje cijeni ukupni doprinos Ulcinja, I DA KONKRETNO TO POKAŽE!
Treba pokazati da MNE zna da prepozna doprinos Ulcinja i njegovih stanovnika i da taj doprinos nagradi takozvanom "pozitivnom diskriminacijom"-većim brojem zaposlenih u državnoj službi, ispunjavanjem nekih zahtjeva(molbi) u vezi sa režimom "Morskog dobra" itd.
Cilj bi bio da se NAGRADE ULCINJANI ZA SVE ŠTO ĆE DA UČINE (I ŠTO SU DO SADA UČINILI) ZA MNE.
Btw, oni su bez ikakve sumnje interesantni i VRLO gostoljubivi ljudi, po meni NADPROSJEČNO POŠTENI, KAO I 90% ALBANACA I MNE.
Taj grad je po toj "kosmopolitsko-tradicionalnoj atmosferi" JEDNISTVEN U MNE i ja se u njemu osjećam skoro kao u New Yorku...baš ta tolerancija različitosti, gostoprimljivost i poštenje (izuzetaka naravno ima!) karakeristični su za Ulcinj.
I još nešto:Što se tiče poznavanja jezika-može se čak reći da su u prosjeku poligloti. Svi govore najmanje 2 jezika perfektno (crnogorski i albanski), a veliki broj mladih se prilično dobro služi engleskim, dok se stariji služe njemačkim...sve u svemu-daleko bolje nego u ostatku MNE!
Pokazali su se kao mnogo dobri domaćini i brojnim Rusima (pričam na osnovu ličnih iskustava iz razgovora sa Rusima, koji su bili malo zaplašeni time što su se odlučili da ulažu u dominantno muslimansku sredinu, pa su vrlo prijatno iznenadjeni), kao i drugim strancima koji su odlučili da na teritoriji te Opštine kupe nekretnine.
Iako je fakat da sam ja veliki prijatelj Malisora (da tako nazovem crnogorske Albance, iako sam svjestan da se to ime prvenstveno odnosi na stanovnike Tuzi), naravno sa razlogom- imam sa njima SKOKRO BEZ IZUZETKA DECENIJSKA DOBRA ISKUSTVA- ipak mislim da su stavovi koje sam gore napisao OBJEKTIVNI, I SA POKRIĆEM U ČINJENICAMA.
Sve ovo pišem zbog zaključka, koji je i moj savjet vlastima:
NEMOJTE DOVOLITI DA ULCINJANI IMAJU "ŽAL" I PIZMU NA DRŽAVU, DA IM OTIMA OČEVINU BEZ PRAVE NAKNADE (koja ne mora biti samo u kešu!)
Pozdrav,
Vidim svjetlo na kraj tunela za moj grad!
http://www.vijesti.me/vijesti/jutarn...-clanak-142617
Nije li ovaj tekst sustina jugoslovenske privrede i obiljezje jednog vremena koje je dugorocno bilo neodrzivo. Sa jedne strane se pokazuje kako je JAT bio cijenjena kompanija, letio po cijelom svijetu itd. A sa druge strane ogromne pare su se iz budzeta upumpavale kako bi se odrzavale linije, iako vecina njih nije bila rentabilna. S ovim se mogu povezati i ostale ogromne drzavne kompanije koje su zaposljavale na hiljade radnika i odakle se kralo i sipalo u budzet, a realno je bilo neodrzivo.
Slicno se i danas desava s nekim drzavnim kompanijama koje se silu na sramotu pokusavaju spasiti, iako realno trzisno ne mogu da opstanu. A vele nasi roditelji da su to bila srecna vremena. Zivjeli su u vremenu koje je bio samo balon koji se pumpao dok nije pukao devedesetih, i sad zarad 20-30 dobrih godina, ce se otplacivati narednih 100 i vise godina.
A mi iz proslosti ne ucimo nista, nego zarad privatnih interesa, pod plastom bratstva i jedinstva crnogorskog sipamo u KAP i ostale. Samo dokle...
na koju Jugoslaviju tacno mislis? Jer je isti taj JAT tokom prave Jugoslavije bio i vise nego profitabilan i imao vise nego savremenu flotu...ruku na srce tad nije imao konkurenciju u vidu low cost kompanija itd.
Mojsije, ocigledno je dugorocno odrzivo da narodi bivse SFRJ budu sirotinja bez idje ista, taj JAT su ovi Arapi kupili da bi u njega upumpavali pare iz budzeta po toj logici. Sve zemlje nastale iz bivse SFRJ su danas zaduzenije visestruko nego dok je ona postojala, a sto je jos gore sve su rasprodale, to je dugorocno odrzivo da se radi o stoci umjesto o narodima.
Mojsije, je li tebi poznata neka država koja se razvila bez ogromnih upumpavanja iz budžeta u kompanije koje realno nijesu mogle tržišno opstati?
Ma neka je braći Srbima srećan ovako dobar investitor kao Arapi....logično je da Air Srbija popuni neke linije za MNE, tako da im zaista želim sve najbolje i iz tog razloga.
Kako je Vučić "odvojio" šeika Nahijana-to samo Bog (Alah) zna...ali očito da ga zaista smatra prijateljem, a i da se Srbija ozbiljno pripremila za ulazak novog investitora.
Pozdrav,
PS
Mojsije, JAT je bio prsla kompanija decenijama unazad, kompanija za sprdnju...od kraja sedamdesetih....vjeruj to Bone-u, koji je proputovao sa njim na mnogo linija, i kojem su dvije cure tamo radile.
Koliko god da, kao musliman, ne podržavam vehabizam, jednostavno se gnušam od ovakvih tekstova:
Vehabije se tajno sastale na Hajli
http://www.cdm.me/drustvo/hronika/ve...stale-na-hajli
Krajnje maliciozno i nedobronamjerno. Ali očigledno svako novinar može biti...
Da je tupson-novinar imalo obrazovan, pa i da nije, sigurno mu u komšiluku ima makar 5-6 komšija muslimana, znao bi da je preksinoć bila najsvetija noć kod muslimana koja se zove Lejletu-l-kadr. Te noći je Allah preko poslanika Muhameda počeo sa objavom Kur'ana i pada na 27 dan Ramazana...
Tako da ta noć svakako nije ni za kakve prljave rabote, okupljanja, itd...
:burp:
Besplatan čarter let za funkcionere i rodbinu, redovna linija za vaterpoliste
http://www.vijesti.me/vijesti/bespla...-clanak-143118
Vjerovatno bih dobio ban da kažem što mislim o ovome...
Ima li dje upload intervjua Mila Djukanovica na rtcg sto je bio skoro ?
Evo i odgovor, perverzija.
http://www.cdm.me/ekonomija/ma-spisa...spio-u-javnost
“S obzirom na cinjenicu da je taj prvi čarter let bio rasprodat od strane agencije, potrebno je bilo organizovati dodatni, što je i učinjeno u dogovoru sa upravom Vaterpolo saveza. Oba leta su ekonomski opravdana i nijesu organizovana na štetu Kompanije, upravo suprotno“, kaže se u reagovanju.
Slučajno zaboraviše da kažu ko je platio, tipujem na Zorana Jelića on mi djeluje onako kao džek, brkati džek.
Lici li vam Zoran Jelic na žandara krsta? :)